Ταξιδιωτική Έρευνα 2015 by Travelstories

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Το Travelstories έτρεξε την καθιερωμένη ετήσια μεγάλη ταξιδιωτική του έρευνα για το 2015, για να καταγράψει τις ταξιδιωτικές συνήθειες των μελών και αναγνωστών του, αλλά και γενικότερα των Ελλήνων ταξιδιωτών. Ταυτόχρονα καταγράφηκαν τάσεις που αφορούν τη σχέση των συμμετεχόντων με το Travelstories.

Η έρευνα έτρεξε τον Απρίλιο του 2015 και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από δείγμα άνω των 1000 ατόμων παρουσιάζονται στο παρακάτω infographic. Σας παρακαλούμε να το μοιραστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο μέσω των social media :)




Όπως είχαμε υποσχεθεί κληρώθηκαν δύο δωροεπιταγές 50$ από το amazon ανάμεσα σε όσους έδωσαν το email τους στο τέλος του ερωτηματολογίου. Οι νικητές είναι οι αναγνώστες με τα email giapol****@****mail.com και kmorf*****@*****mail.com.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην έρευνα! :clap:
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.327
Likes
14.173
Πολύ ωραία τα γραφικά και θα τα μελετήσουμε.:clap:

Μια μικρή παρατήρηση.΄Ενα από τα sites για κρατήσεις ξενοδοχείων που αναφέρονται,δεν έχει πλέον αυτήν την επιλογή από το 2014 τουλάχιστον.Μάλλον ψηφίστηκε από κεκτημένη ταχύτητα.Αντίθετα έχει επιλογές για κρατήσεις εισιτηρίων.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.714
Likes
14.998
:bounce:Πολύ ωραία παρουσίαση και ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Ευχαριστουμε πολη Def :)
Υπαρχει καποια μεγαλη διαφορα απο τη περσυνη,σε καποιο ερωτημα; και αν μπορεις να μας πεις επισης,καποιες διαφορες απο πχ το 2009,δηλαδη προ κρισης,στο εισοδημα,στον αριθμο των ταξιδιων κλπ.
ΥΓ.πως μπορω να το βαλω στο fb;ειδα οτι δεν εχεις αναρτησει τα αποτελεσματα στη σελιδα του travelstories.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Δεν έχω τσεκάρει συγκρίσεις με πέρσι ακόμα.

Στο fb θα το βάλω απόψε :)
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Το μέλος του φόρουμ @kypant17 χρησιμοποίησε το Travelstories ως το βασικό του σημείο εξέτασης για την εργασία του στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Η εργασία αφορούσε το πώς επικοινωνεί μια κοινότητα μέσω της τεχνολογίας, και μπορείτε να την κατεβάσετε για να τη διαβάσετε στο συνημμένο PDF αρχείο.

:clap:
 

Attachments

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εμένα μου έκανε εντύπωση που το 79% είναι από πανεπιστημιακό πτυχίο και πάνω... Επίσης το 46% βγάζει κάτω από χιλιάρικο (όταν η μεγάλη πλειοψηφία αυτών έχει πτυχίο) αλλά και το 45% δεν μπαίνει στο φόρουμ πάνω από μια φορά το μήνα... μπήκαν όμως στην εβδομάδα που "έτρεξε" η δημοσκόπηση.

Πολύ καλή η παρουσίαση στα γραφήματα.
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Αν θυμάμαι καλά προς το τέλος του ερωτηματολογίου υπήρχε και μία ερώτηση του στυλ "τι θα θέλατε από το travelstories" ή "αν έχετε κάποιες παρατηρήσεις" κάτι τέτοιο τέλος πάντως όπου όποιος ήθελε απαντούσε ελεύθερα. Μήπως υπάρχουν κάποιες ίδιες απαντήσεις που να δόθηκαν από ικανό αριθμό συμμετεχόντων; Υπήρξε δηλαδή κάποια σύγκλιση στις απαντήσεις;
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Ναι ναι θα τις αναλύσω και αυτές και θα τις δούμε μαζί σε ξεχωριστό τόπικ μάλλον μόλις ετοιμάσω κάτι.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Λοιπόν εδώ είναι ένα γράφημα με τις παρατηρήσεις που έγιναν από τον κόσμο που συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο, όσον αφορά το πού πρέπει το site να βελτιωθεί. Οι προτάσεις είναι ομαδοποιημένες γύρω από ένα "γενικό" concept που προέκυψε από το κείμενο κάθε πρότασης.


protaseis_2015.jpg


Όπως το βλέπω από τη δική μου μεριά που οφείλω να οργανώσω τα επόμενα βήματα του Travelstories, ο κόσμος ζητάει πράγματα σε 3 επίπεδα:

- Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει είναι η καλύτερη οργάνωση και αναζήτηση πληροφοριών.

- Μια δεύτερη ομάδα προτάσεων, λιγότερο από την πρώτη αλλά επίσης σημαντική, αφορά την εμφάνιση του site αλλά και ταξιδιωτικούς οδηγούς/διαρθρωμένη πληροφορία.

- Και τέλος υπάρχει άλλη μια ομάδα ζητημάτων με λιγότερες "ψήφους", που αφορούν βελτιώσεις στην ευκολία χρήσης του site και στη photo gallery, ένα mobile app, διαφορετικό χάρτη, και περισσότερες πληροφορίες για ελληνικούς προορισμούς.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.675
Μέλη
38.807
Νεότερο μέλος
elendim7576

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom