Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Αδελφοί,

Αι άγιαι ημέραι παρήλθον πλέον και πλέομεν έμπλεοι φόβων και πάλιν εις τας αγρίους. Το τι βλέπουν τα όμματά μας αυτόν τον καιρόν, με αφορμήν τον λυσσαλέον αγώνα των υποψηφίων, που - ανεξάρτητοι ή εξηρτημένοι - υπόσχονται να αλλάξουν τα φώτα εις κάθε δήμο, αλλά και εις την Ευρωλάνδην - δεν λέγεται. Ένια δε, είναι τόσον εξόφθαλμα και κραυγαλέα, που αισθάνεσαι διαδοχικώς αμηχανίαν, αιδώ, αηδία και οργή βλέποντάς τα. Και οι τύποι αυτοί - ένιοι εκ των οποίων πέραν πάσης φαντασίας και αναισχυντίας - συνεχίζουν ακάθεκτοι...

Ας τα αφήσομεν όμως αυτά. Η γη ανθίζει, τα στρουθία τιτιβίζουν, η άνοιξις απέδωσεν βλαστάρια! Ήλθεν η εθνοσωτήριος διανομή του πλεονάσματος! Επαληθεύθηκεν η προφητεία του "Ερωτόκριτου" (στίχοι 49-50):

"Αγάλια-αγάλια εσίμωσεν κι ήρθεν εκείνη η ώρα
να γεννηθεί κληρονομιά για να χαρεί κι η χώρα."

Χαρείτε και αγαλλιάστε τσακισμένοι της ανεργίας, άλτες εξωστών τε και γεφυρών, λιμοκτονούντες, απελπισμένοι, απόκληροι της ετοιμασμένης μεταμοντέρνας καπιταλιστικής κοινωνίας. Το πλεόνασμα θα καταπέσει ως μάννα εξ ουρανού. Δια να ψηθούν κάποιοι να συναινέσουν, να προσέλθουν οικειοθελώς εις το θυσιαστήριον. Να ψηθούν να προσέλθουν εις τας κάλπας, ίνα συνεχίσουν να συντηρούν τας δυνάμεις των εχθρών της κοινωνίας. Δια να το βουλώσουν και οι λιγοστοί αντιδρώντες, διότι αν δεν το κάμουν, το πλεόνασμα δύναται να μεταφραστεί ανέτως εις χημικά! Κι ο Ξενερωτόκριτος παραμερίζει την λαϊκήν μούσαν και άδει:

"Κατέχω κι ας μαθητευτεί εκείνο οπού ξετρέχω
εσίμωσεν το τέλος μου και πλιο ζωήν δεν έχω.
Κουβέντες κάνω άβουλος κι ανταλλαγές e-mail
σαν με πηδάν' γενίτσαροι του Harvard και του Yale
και μόνο μερικές φορές λίγο αποξεχνιέμαι
με κάτι Καραγκιόζηδες κι έτσι αποκοιμιέμαι."

Αν όντως πρόκειται να φύγει ο Πάγκαλος από τη χώρα (όπως εδήλωσεν), εις τοιούτον ενδεχόμενον ίσως θα έπρεπε να αποδεχτούμε ψυχραιμότερα μια νίκη του ΣυΡιζΑ εις τας εκλογάς. Μαζί του θα αποδράμει και η Αφροδίτη, αν ενθυμείστε...
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.405
Μεγάλη επανεκκίνηση της οικονομίας λέει ο Σαμαράς.....μα πόσες επανακινήσεις πια ...ούτε windows 95 να ήταν ....βάλτε τα 7 η τα 8 τέλος πάντων...είναι πιο σταθερά....

Τι φωτοβολίδα έριξε πάλι ο Γλέζος ....

ΥΓ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ....
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
"Κατέχω κι ας μαθητευτεί εκείνο οπού ξετρέχω
εσίμωσεν το τέλος μου και πλιο ζωήν δεν έχω.
Κουβέντες κάνω άβουλος κι ανταλλαγές e-mail
σαν με πηδάν' γενίτσαροι του Harvard και του Yale
και μόνο μερικές φορές λίγο αποξεχνιέμαι
με κάτι Καραγκιόζηδες κι έτσι αποκοιμιέμαι."
Πολύ καλά τα λές αδελφέ, όμως εμείς δεν "μασάμε" καθότι είμαστε ενεργοί πολίτες:
Ενεργός Πολίτης (του πληκτρολογίου)
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Το like δεν φτάνει ,πρέπει να κάνεις κοινοποίηση. :bleh:
Εχω μείνει τόσο πίσω λοιπόν;
Αντρέπομαι να ρωτήσω τι σημαίνει στη γλώσσα των κοινωνικών δικτύων κοινοποίηση :confused:
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥΣ
 
Last edited:

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Εκλογικές προβλέψεις θα κάνουμε να δούμε ποιος θα πέσει μέσα?
 

JohnyE

Member
Μηνύματα
194
Likes
218
ΣΥΡΙΖΑ : 28 %
ΝΔ: 22 %
Ποτάμι: 11%
Χρυσή Αυγή: 8 %
Ελιά: 6%
ΚΚΕ: 5%
ΑνεξΕλ: 4%
ΔημΑρ: 3%

Ορίστε η δικιά μου
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Αν και το πρωτάθλημα τελείωσε εγώ τις εκλογές τις βλέπω σαν συνέχεια του γιαυτό και θα μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους.

Ο κόουτς Σαμαράς παίζει τα ρέστα του. Αν πατώσει κουνάει μαντίλι, αν χάσει λίγο μένει μέχρι να φύγει, αν κερδίσει δεν τον κουνάει τίποτε. Στα αποδυτήρια όλοι περιμένουν την στραβή μια που κανένας δεν θα βάλει τα πόδια του στη φωτιά για τον κόουτς. Η φθορά μετά το τελευταίο πρωτάθλημα θα είναι μεγάλη αλλά εξίσου μεγάλο για το πόπολο και το ψευτοδίλημμα ή πρωτάθλημα ή τίποτε. Το ταβάνι του λογικά θα είναι το 26% ο πάτος του κανένας δεν ξέρει, οι απαισιόδοξοι μιλάνε για κάτω από 20%. Εγώ τον βλέπω μέχρι 22%.

Στα αποδυτήρια του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει επιτέλους σχετική ηρεμία. Οι πριμαντόνες της ομάδας έδωσαν το περιβραχιόνιο του αρχηγού στους βετεράνους, βλέπε Γλέζος και κάνουν υπομονή μέχρι το μεγάλο ντέρμπι. Ο κόουτς Αλέξης είναι επιρρεπής στα αυτογκόλ και ακόμη δεν έχει βρει το κατάλληλο σχήμα για να πετάει η ομάδα. Λογικά αγκομαχώντας θα το πάρει το ματσάκι αλλά δύσκολα θα κάνει σκορ πρόκρισης. Θα επαναπατριστούν ορισμένοι αριστεροί στο Σταλινικό μόρφωμα, μια που το πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε, αλλά θα πάρει ορισμένους ΠΑΣΟΚΟΥΣ με αποτέλεσμα ίσα βάρκα ίσα νερά. Ταβάνι το 28% δύσκολα θα πέσει κάτω από 25%.

Η ομάδα του ΠΑΣΟΚ πέταξε λευκή πετσέτα και όλοι περιμένουν να λήξει το πρωτάθλημα να πάρουν μεταγραφή. Ο Χοντρός θυμίζει τον Αλέφαντο και το κόμμα τον Πανιώνιο. Αν πάρει 8% θα είναι θαύμα αν πέσει κάτω από 6% ο χοντρός θα πάει να κάνει παρέα στον Πάγκαλο.

Η ομάδα με τα μαύρα παρόλες τις αποβολές και τους μηδενισμούς αντέχει. Ας είναι καλά ο Αντωνάκης ο φωστήρας. Ο συνδυασμός ηλιθίων και απελπισμένων δείχνει να βρίσκει την ομάδα του. Πόσα κουκιά θα μαζέψουν? Το λιγότερο 8% το περισσότερο? Δύσκολα να μην είναι διψήφιο το νούμερο. Ας είναι τουλάχιστον 10% αν και το βλέπω λίγο παραπάνω.

Το κόμμα πάει για το μεγάλο comeback. Mετά την ξεφτίλα του 4% πήρε προπονητή παλαιάς Σταλινικής κοπής, μαζεύει τα κομμάτια του και ξανά προς την δόξα τραβά. Ακόμη έχει παράδοση στην Ελλάδα, μια που κομπλεξικοί αριστεροί ακόμη υπάρχουν και από τους παλιούς δεν έχουν πεθάνει όλοι. Κάτω από 6% δύσκολα το κόβω το ίδιο δύσκολα όμως θα ξεπεράσει και το 8%.

Ο Καμένος κάηκε στο ζέσταμα. Η ομάδα διαλύθηκε και ο κόουτς τρέχει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ότι και να κάνει όμως μόδα ήταν και πέρασε. Αν πιάσει 6% πρέπει να κάνει πάρτι αν πέσει κάτω από 4% το μαγαζί βαράει διάλυση.

Το Ποτάμι είναι νέα ομάδα με τεχνοκράτη κόουτς και πολλούς μισθοφόρους. Προσπαθεί να πείσει άσχετους, ηλίθιους και κρυφολαμόγια. Πολλοί μιλάνε για διψήφιο, εγώ λέω να σοβαρευτούνε, πόσο σότο να φάει πια το πόπολο και να είναι ευχαριστημένοι αν πάρουν 8%, αλλά σοβαρά τώρα μην πέσουν από τα σύννεφα αν δεν ξεπεράσουν το 6%.

Τον μπαρμπα Φώτη τον γουστάρω, μου θυμίζει τον Δανιήλ του Παναθηναϊκού, που έλεγε ότι ήταν 100 χρόνια μπροστά, αλλά δεν το βλέπω να ξεπερνάει το 4%. Τι τα ήθελες τα κολητηλίκια με τους μεγάλους μπαρμπα Φώτη μου? Σε στήσανε και τώρα τρέχεις να σώσεις την κατηγορία. Τουλάχιστον μην πέσουμε κάτω από 3%.

Αυτά προς ώρας. Νεώτερα μετά την πρώτη Κυριακή...

Υ.Γ. Και ένα γρήγορο κουίζ για την Αθήνα... λέτε να έχουμε καμιά έκπληξη μεγατόνων για τον δεύτερο γύρο ή ο Άρης μπορεί να κοιμάται ήσυχος?
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.464
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom