Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
"Θα παρακολουθήσεις οπωσδήποτε «τη ζωή του Μπράιαν» και θα τη σκεφτείς σε μουσουλμανική εκδοχή. Αν το βρεις ευφυές, μείνε. Αν γίνεις έξαλλος με την ασέβεια, συγγνώμη αλλά δεν κάνεις για την Ευρώπη"
Επειδή είμαστε ανεκτικοί άνθρωποι, πιστεύουμε ακόμη πως υπάρχει ελπίδα για την περίπτωση του Τζήμερου
Αγαπητέ Paefstra, σας δείχνουν το φεγγάρι και επιμένετε να παρατηρείτε το δάκτυλο? Σίγουρα έχουν βαρύτητα οι υπαινιγμοί για τις φερόμενες ως αξιολογήσεις, αλλά…
 

liopyr

Member
Μηνύματα
322
Likes
627
Καλά μην τρελαίνεσαι κιόλας... εδώ το indymedia βγήκε φόρα παρτίδα και μίλαγε για τα δικαιώματα των Ισραηλινών φαντάρων που σκοτώνονται άνανδρα από τους Παλαιστίνιους ο Τζίμερος σε μάρανε? Με το συμπάθειο λοιπόν αν σε βλακεία οι οπαδοί του Τζίμερου παίρνουν 8 τότε οι τύποι που ευθυγραμίζονται με τους αστείους του indymedia παίρνουν 10 με τόνο...

Πάμε όμως στο θέμα μας... λυπάμαι αν θα σας στεναχωρήσω αλλά το θέμα μας δεν είναι αν ο Τζίμερος ξέρει ή όχι ορθογραφία ή αν ο πολιτικός λόγος που πρεσβεύει έχει οπαδούς, αλλά κατά πόσο αυτά που γράφει ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ άρθρο είναι σωστά ή όχι... εμένα προσωπικά ουδόλως με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις του στην ορθογραφία και όσον αφορά τις πολιτικές του προτάσεις και το πόσο σαγηνεύουν τα πλήθη το ερώτημα πιστεύω πως απαντήθηκε κατηγορηματικά στις τελευταίες εκλογές, που πάτωσε... εγώ λοιπόν ανέβασα και κρίνω το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο βρήκα τραγικά επίκαιρο και εξόχως εύστοχο... με έκπληξη λοιπόν διαπιστώνω μια ακατάσχετη λοιδορία- μπουρδολογία για τις επιδόσεις του συγγραφέα στην ορθογραφία και καμία μα καμία παρατήρηση πάνω στην ουσία των γραφομένων... αφήστε λοιπόν τα ευφυολογήματα και τους πομφόλυγες και απαντήστε στην ουσία...

υ.γ. βαθυστόχαστες απαντήσεις-λίβελοι όπως αυτή του liopyr μπορεί να σκορπούν τον γέλωτα με τις "τεκμηριωμένες" θέσεις τους αλλά ουδόλως βοηθούν στην ουσία της κουβέντας...
Μπορείς να απαντάς σε αυτά που σου γράφει κάποιος χωρίς να του επιτεθείς προσωπικά;
Παρέθεσες ένα παραλήρημα του Τζήμερου. Απάντησα πάνω σε αυτό.

Αν ήθελα να σου επιτεθώ προσωπικά, θα σου έλεγα πως σε όσες προτάσεις και αν χωρέσεις λέξεις τύπου "ευφυολογήματα" και "πομφόλυγες", για διανοούμενο δεν θα σε περάσει κανένας.
Τσάμπα "γέλωτα σκορπάς".

Αλλά δεν το κάνω.


Και για να καταλάβω, αλήθεια τώρα, συγκρίνεις το indymedia με τον Τζήμερο;
Το ότι κάποιος μπορεί να μην ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις απόψεις κάποιου άλλου, σου περνάει από το μυαλό ή έχεις μάθει να συζητάς μόνο με οπαδική λογική Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός;
Πόσο μάλλον όταν αυτός ο άλλος δεν είναι καν ένα πολιτικό πρόσωπο, αλλά ένα μέσο (αντι)πληροφόρησης το οποίο διαχειρίζεται μία Σ.Ο και ανεβάζουν άρθρα, ειδήσεις και αναλύσεις άλλοι χίλιοι παρατρεχάμενοι;
Θα βρεις θαμμένες σε αυτό εξαιρετικές αναλύσεις και απίθανες βλακείες κατά καιρούς.
Πράγμα αυτονόητο.

Η ορθογραφία (αυτογκόλ) του Τζήμερου μπήκε στο τέλος του ποστ ως κάτι διασκεδαστικό, και προφανώς δεν είναι το θέμα μας.
Το θέμα μας είναι όμως, ποιος είναι αυτός που επικαλείται ανθρώπινα δικαιώματα με ύπουλο τρόπο, μαγειρεύοντας έννοιες για να καταλήξει σε ένα ισλαμοφοβικό συμπέρασμα, από αυτά που μας έχει συνηθίσει άπειρες φορές μέχρι σήμερα.
Αυτόν εσύ βρίσκεις "τραγικά επίκαιρο και εξόχως εύστοχο".
Ε τι να πω. Κατανόηση.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.043
Likes
41.051
!) Νόμιζα ότι και οι υπόλοιποι, εκτός των νομικών- εάν αυτοί μόνον έχουν το προνόμιο και υποχρέωση ορθής χρήσης της γλώσσας- έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να συνεννοούνται. Είχα την εσφαλμένη εντύπωση ότι στις κοινωνίες των ομόγλωσσων, που κατά κανόνα έχουν και τον ίδιο πολιτισμό, η γλώσσα ήταν και είναι προϋπόθεση ορθής συνεννόησης, δεν είναι επιθυμητή δεξιότητα, είναι απαίτηση, είτε εκφέρεται ηχητικά είτε οπτικά.
2) Ισχυρίζομουν ότι ισχυρά και ευθέως σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα, όπως το βλέπει κανείς στον ιδιωτικό τομέα, σε κάθε εργασία γραφείου ή διεκπεραίωσης.
3) Επίσης νόμιζα ότι ευ-φυείς ανορθόγραφους δύσκολα συναντά κανείς, ίσως μόνο κάποιους ιδιο-φυείς.
1) Φοβάμαι ότι τα δεδομένα της τεχνολογικής εξέλιξης κάνουν αυτές πια αντιλήψεις παρωχημένες. Το να μην έχει κατακτήσει κάποιος αυτή τη χρήσιμη δεξιότητα δεν είναι πρόβλημα εφόσον τα έγγραφα γράφονται σε Η/Υ και υπάρχει αυτόματος διορθωτής λαθών.
2) Με έναν υπολογιστή είσαι μια χαρά., ξανά. Λύνεις και το πρόβλημα με τις μουτζούρες. Και δε χρειάζεται να απολυθείς γι αυτό.
3) Φοβάμαι ότι τα νέα δεδομένα της νευροεπιστήμης κάνουν αυτές τις αντιλήψεις παρωχημένες. Η δυσορθογραφία έχει χαρτογραφηθεί πλέον ως ειδική διαταραχή της νευροανάπτυξης και αντιμετωπίζεται διεθνώς έτσι από όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα. Υπάρχουν πολλοί ευφυείς ανορθόγραφοι (καθώς πρόκειται για "λαχείο" στην ανάπτυξη του εγκεφάλου που δεν έχει καμία σχέση με την ευφυία η οποία αφορά αυστηρά τον αριθμό των εγκεφαλικών συνάψεων) όπως και βλάκες. Και χυδαίοι ανορθόγραφοι, σαν το Τζήμερο.
 
Last edited:

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Έχω την αίσθηση ότι μέχρι τα κομπιούτερ να αποκτήσουν πλήρως ΚΑΙ τη δυνατότητα της κρίσης, μέχρι δηλαδή η τεχνολογική εξέλιξη να ζητήσει υποκατάσταση θεσμών, την υποκατάσταση του δικαστικού πχ από ένα cd που θα περιλαμβάνει και διαχειρίζεται όλη τη δικαιοσύνη, η ανεπάρκεια στο λόγο, σε όλες τι βαθμίδες επικοινωνίας, θα λογίζεται ως αδυναμία περισσότερο παρά ως έλλειψη χρήσιμης δεξιότητας.
Κοντεύει η ώρα, αλλά το δεν ξέρω να γράφω, μέχρι στιγμής δεν είναι το ίδιο με το δεν ξέρω από υδραυλικά, που είναι χρήσιμη δεξιότητα. Φυσικά και δεν είναι κριτήριο απόλυσης, τουλάχιστον στις διεκπεραιωτικές θέσεις, ούτε κανείς εμπιστεύεται τα κριτήρια της so called αξιολόγησης.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.043
Likes
41.051
Έχω την αίσθηση ότι μέχρι τα κομπιούτερ να αποκτήσουν πλήρως ΚΑΙ τη δυνατότητα της κρίσης, μέχρι δηλαδή η τεχνολογική εξέλιξη να ζητήσει υποκατάσταση θεσμών, την υποκατάσταση του δικαστικού πχ από ένα cd που θα περιλαμβάνει και διαχειρίζεται όλη τη δικαιοσύνη.
Μάλιστα. Τελικά η ταινία Electric dreams της δεκαετίας του '90 που θεωρήθηκε κωμωδία έκανε μεγάλη ζημιά.
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.680
Likes
50.537
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
To άρθρο του Τζήμερου πάσχει ολοφάνερα από στραβισμό, άγνοια, προκατάληψη και εμφανή ηλιθιότητα.

Αρχικά ξεκινάει με κάτι παράλογο (το να αποδέχεται κανείς να διαπράττονται ποινικά αδικήματα σε μια χώρα στο όνομα της διαφορετικότητας που δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να το υποστηρίζει, ούτε καν ο Τζήμερος), παρουσιάζοντάς το ως την επικρατούσα άποψη κάποιων. Ποιων δε μας λέει βέβαια, είναι μυστικό, ο εχθρός είναι μυστικός. Άλλωστε ο εχθρός δεν παίζει ρόλο, αυτό που έχει σημασία είναι να αποδείξει τη βλακεία αυτού του αξιώματος -που είναι αυταπόδεικτη- προκειμένου αυτός, ο ένας, ο μοναδικός να βρει τη λύση: οι άνθρωποι πρέπει να σέβονται τους νόμους των κοινωνιών στις οποίες εντάσσονται. Σα να λέμε γράφω εγώ "κάποιοι ανόητοι λένε ότι ο Παναθηναϊκός φοράει πορτοκαλί.". Μετά κάνω ένα λογύδριο σεντόνι και στο τέλος μετά από ατέλειωτα επιχειρήματα σας παρουσιάζω τη μοναδική αλήθεια: ο Παναθηναϊκός φοράει πράσινα. Το ξέρετε κι εσείς, άρα συμφωνείτε μαζί μου, ασχέτως αν στο ενδιάμεσο έχω παραθέσει ένα κάρο μπαρούφες.

Μπαρούφες όπως:
- το ότι η πολυπολιτισμικότητα είναι δύο πράγματα: ή το να τρως μια μέρα σε κινέζικο και την άλλη σε μεξινάικο ή... να συγκατοικείς με ανθρώπους που κάνουν κλειτοριδεκτομή. Το να συνυπάρχουν άνθρωποι από διαφορετικές θρησκείες ακόμη και στον ίδιο όροφο με σεβασμό προς τους νόμους, δεν υπάρχει στη γκάμα επιλογών του Τζήμερου. Η δική μου πολυκατοικία όπου συγκατοικούμε, άθεοι, μουσουλμάνοι, σαντέρος, κομουνιστές, ένας Χάρι Κρίσνα, Ευαγγελιστές, άσπροι, μαύροι, ομοφυλόφιλοι, bisexuals, κομουνιστές κι αντικαθεστωτικοί δεν υπάρχει στο μυαλό του Τζήμερου. Δε γίνεται να υπάρξει. Θα ήταν καταστροφή για τα πιστεύω του.
- αξίες = νόμοι. Μπλέξαμε τον πολιτισμό, με το νόμο, με τα έθιμα και τη θρησκεία. Ό,τι να' ναι, τρικυμία εν κρανίω πραγματικά. Συνηθισμένο βέβαια όταν μπλέκονται οι έννοιες Τζήμερος και αλλόθρησκοι...
- το Ισλάμ μπορεί να είναι δύο πράγματα: ή μια "μειοψηφούσα εκδοχή του" που είναι αρκούντως πολιτισμένη ή "ορδές των κτηνών που σφάζουν αθώους βιντεοσκοπώντας την «τελετή» με τα κινητά". Μάλιστα. Εγώ βέβαια είχα την τύχη να ζήσω ένα χρόνο στο πολυπληθέστερο μουσουλμανικό κράτος του πλανήτη και τέτοιες ορδές δεν αντελήφθη, ούτε καν ως αισχρή μειοψηφία. Πολύ όμορφα και γκεμπελικά έθεσε το δίλημμα ανάμεσα σε μια μειοψηφία που δεν είναι μειοψηφία και μια τερατοποιημένη διόγκωση μιας ασφαλώς δυστυχώς υπάρχουσας αλλά μειοψηφικής πραγματικότητας. Είναι σα να γράφει κάποιος μουσουλμάνος "μπορούμε να συνυπάρξουμε με τους Ευρωπαίους; Ναι, με αυτούς που μας ανέχονται θα μπορούσαμε, αλλά αυτοί είναι μειοψηφία: κοιτάξτε τη ΧΑ στην Ελλάδα, το Λεπέν στη Γαλλία κλπ κλπ". Το ξέρουμε κύριε Τζήμερε ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπάρχουν και μέρη όπου το Ισλάμ έχει μείνει στο Μεσαίωνα. Αυτά όμως είναι μειοψηφία του Ισλάμ και ΚΥΡΙΩΣ όσοι προέρχονται από αυτά κι εντάσσονται σε άλλες κοινωνίες είναι υποχρεωμένοι όπως όλοι να σέβονται τους κανόνες τους, αλλιώς πάνε σπίτι τους. Δεν το σκεφτήκατε εσείς, το λέει ο νόμος.
- Υπάρχουν τζιχαντιστές που ζουν και θα επιστρέψουν στην ευρώπη. Μάλιστα, υπάρχουν στην Ελλάδα και ακροδεξιοί που πήραν μέρος στις σφαγές του Μιλόσεβιτς ως εθελοντές και το γράφουν όλο καμάρι στο περιοδικό της ΧΑ. Αυτό δε σημαίνει πως θα βάλουμε φυλακή όσους ψηφίζουν Χρυσή Αυγή ούτε ότι θα απελάσουμε με το ζόρι όποιον είναι από χώρα όπου επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας ή της θεοκρατίας. Οι άνθρωποι τιμωρούνται για τα αδικήματα που πράττουν (και πρέπει να τιμωρούνται όλοι) κι όχι επειδή ήρθαν από κάπου όπου διαπράττονται αδικήματα.
- κάποιοι αποδέχονται να κράζεται ο Καλαβρύτων και ο Πειραιώς αλλά όχι ο μουφτής της γειτονιάς τους όταν διδάσκει μίσος. Κακώς, κάκιστα αν συμβαίνει αλλά αυτό ποια σχέση έχει με τις απελάσεις; Πώς η βλακεία κάποιων (δεν κατονομάζονται) δικαιολογεί το τσουβάλιασμα όλων των άλλων;

Έχει κι άλλες ανακρίβειες όπως ότι "όλες" οι θρησκείες δαιμονοποίησαν τις ηδονές (μπα, αν είχε κάνει τον κόπο θα είχε βρει δημοφιλέστατες θρησκείες που τις ενθαρρύνουν), ότι σφυρίζουμε αδιάφορα όταν μαστιγώνονται κορίτσια (αν δεν ξέρετε κάποιον που να το κάνει αυτό -το σφύριγμα- δεν είστε ο μόνος), υπονοεί ότι δε θα ήταν αντίθετος στα ανθρώπινα δικαιώματα ένας νόμος που θα αφορούσε ΜΟΝΟ τους μουσουλμάνους μιας χώρας κι όχι τους υπόλοιπους και άλλα εμπριμέ.

Ξαναλέω ότι το κεντρικό επιστέγασμα του άρθρου, ότι είναι απαραίτητο κι υποχρεωτικό όλοι να σέβονται τους νόμους διαφορετικά θα υπόκεινται τις κυρώσεις δεν είναι απλώς λογικό, είναι αυτονόητο. Αλλά φτάνοντας στο αυτονόητο ξεκινάει από ένα παράλογο που κανείς λογικός άνθρωπος δεν υποστηρίζει, για να περάσει τα γνωστά μισαλλόδοξα μηνύματά του. Οι απόψεις του κυρίου άλλωστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι γνωστές από την προεκλοφική περίοδο κι έχουν τόση σοβαρότητα όσο και η υποκρισία των Αμερικανών στο θέμα (την οποία και ορθώς καυτηριάζει), άρα και προκαλούν το την ίδια αντίδραση που προκαλεί και ο ίδιος ο Τζήμερος ως πολιτικό πρόσωπο: είναι ανάξιες λόγου.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Μπορείς να απαντάς σε αυτά που σου γράφει κάποιος χωρίς να του επιτεθείς προσωπικά;
Παρέθεσες ένα παραλήρημα του Τζήμερου. Απάντησα πάνω σε αυτό..
Αν θεωρείς σοβαρή απάντηση το να βρίζεις τον συγγραφέα ενός κειμένου επειδή δεν συμφωνείς με αυτά που λέει και να τον χαρακτηρίζεις συλλήβδην άσχετο, ημιμαθή και παλαβό να το κυττάξεις, γιατί αυτό στο χωριό μου λέγεται φασισμός... αν στο δικό σου λέγεται προοδευτισμός σε συλλυπούμαι...

Προσωπική επίθεση δεν υπήρξε... ανέφερα ένα κατάπτυστο κείμενο που ανέβηκε στο indymedia και απλά εξέφρασα μια απορία, πως γίνεται να διαφημίζονται οι βλακείες που κατά καιρούς γράφει ο Τζήμερος και να γίνονται γαργάρα οι παπαριές που γράφει το indymedia...

Αν ήθελα να σου επιτεθώ προσωπικά, θα σου έλεγα πως σε όσες προτάσεις και αν χωρέσεις λέξεις τύπου "ευφυολογήματα" και "πομφόλυγες", για διανοούμενο δεν θα σε περάσει κανένας.
Τσάμπα "γέλωτα σκορπάς"..
Και σου απαντώ ότι αν το έκανες θα έδινες ρεσιτάλ βλακείας γιατί ούτε διανοούμενος είμαι, ούτε έχω καμιά διαθεση να τον παραστήσω... αν παραταύτα σε ενοχλούν οι λέξεις που χρησιμοποιώ ανάρτησε λογοκριτική λίστα για να χρησιμοποιούμε τις λέξεις που η αισθητική σου εγκρίνει... έχεις δίκιο, το να καταντά κάποιος μιμητής του Γεωργαλά το 2014 δεν σκορπά γέλωτα, σκορπά θλίψη...


Και για να καταλάβω, αλήθεια τώρα, συγκρίνεις το indymedia με τον Τζήμερο;.
Μην κάνεις τον βλάκα τώρα... τα κείμενα που αναρτώνται στο indymedia είναι κείμενα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου και περνούν λογοκρισία... συνεπώς αν εννοείς σε επίπεδο βλακείας τα μεγέθη είναι απολύτως συγκρίσιμα... οι νεοφιλελέφθερες σαχλαμάρες που κατά καιρούς γράφει ο Τζήμερος δεν νομίζω ότι έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα νεφελώδη φληναφήματα που πολλές φορές ανεβαίνουν στο indymedia... σε προλαβαίνω λέγοντάς σου ότι ναι, δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχθώ ότι έχουν αναρτηθεί και ευφυή κείμενα στο indymedia, το πρόβλημα το έχεις εσύ που δεν μπορείς να παραδεχθείς ότι κάποιος πέρα από την δική σου πολιτική λογική μπορεί να γράψει κάτι σωστό...



Η ορθογραφία (αυτογκόλ) του Τζήμερου μπήκε στο τέλος του ποστ ως κάτι διασκεδαστικό, και προφανώς δεν είναι το θέμα μας.
Το θέμα μας είναι όμως, ποιος είναι αυτός που επικαλείται ανθρώπινα δικαιώματα με ύπουλο τρόπο, μαγειρεύοντας έννοιες για να καταλήξει σε ένα ισλαμοφοβικό συμπέρασμα, από αυτά που μας έχει συνηθίσει άπειρες φορές μέχρι σήμερα.
Αυτόν εσύ βρίσκεις "τραγικά επίκαιρο και εξόχως εύστοχο".
Ε τι να πω. Κατανόηση.
Όχι βέβαια... η ορθογραφία του Τζήμερου μπήκε για να αποπροσανατολίσει την κουβέντα και τα μέλη να επικεντρωθούν στις σαχλαμάρες που κατά καιρούς γράφει ο Τζήμερος και όχι για να αναλυθεί η ουσία του κειμένου... το πρόβλημά σου liopyr είναι ποιός έγραψε το κείμενο και όχι το τι γράφει το κείμενο... αυτό ούτε καν σε απασχόλησε... γιαυτό λοιπόν δεν μπορώ να δείξω καθόλου κατανόηση...
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Το ξέρουμε κύριε Τζήμερε ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπάρχουν και μέρη όπου το Ισλάμ έχει μείνει στο Μεσαίωνα. Αυτά όμως είναι μειοψηφία του Ισλάμ και ΚΥΡΙΩΣ όσοι προέρχονται από αυτά κι εντάσσονται σε άλλες κοινωνίες είναι υποχρεωμένοι όπως όλοι να σέβονται τους κανόνες τους, αλλιώς πάνε σπίτι τους.
Δυστυχώς όχι μόνο δεν εντάσσονται σε άλλες κοινωνίες και ούτε πάνε σπίτι τους αλλά θέλουν να επιβάλλουν τις μεσαιωνικές τους πρακτικές στα κράτη που τους φιλοξενούν. Xρησιμοποιούν την ελευθερία λόγου που υπάρχει σε αυτά τα κράτη για να περάσουν τη δική τους προπαγάνδα.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.680
Likes
50.537
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είναι δικαίωμά τους να κάνουν διαδήλωση, δεν είναι ποινικό αδίκημα, όπως δεν είναι ποινικό αδίκημα να προτείνει ο Τζήμερος να φτιάξουμε "ούτε ένα ούτε δύο αλλά πολλά Γουαντάναμο". Από την άλλη, σε όποιον έρθει η τρελή ιδέα να εφαρμόσει τη Σαρία και τα όσα ποινικά αδικήματα αυτή επισύρει, θα πρέπει να συλλαμβάνεται και να εφαρμόζεται ο νόμος.

Δεν έχω γνωρίσει κανέναν μα κανέναν μουσουλμάνο που να μην εντάσσεται στην κοινωνία όπου ζει. Δε λέω πως δεν υπάρχουν και οι απροσάρμοστοι αλλά -χωρίς να έχω κάνει γκάλοπ- αν στους 200 π.χ. μουσουλμάνους που γνωρίζω και οι 200 συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι τότε μπορώ να υποθέσω πως η γενίκευση
όχι μόνο δεν εντάσσονται σε άλλες κοινωνίες και ούτε πάνε σπίτι τους αλλά θέλουν να επιβάλλουν τις μεσαιωνικές τους πρακτικές στα κράτη που τους φιλοξενούν
στα υπογραμμισμένα ρήματα αναφέρεται στη μειοψηφία των μουσουλμάνων. Οι οποίοι όταν παραβαίνουν το νόμο, όπως και ο οποιοσδήποτε άλλος, θα πρέπει να νιώθουν και τις συνέπειές του. Κι αν είναι νομοταγείς θα πρέπει να μένουν ήσυχοι κι όχι να τσουβαλιάζονται με τους βλάκες της κάθε μειονότητας, όπως και μένα δε μου αρέσει να με τσουβαλιάζουν με το Λαγό ή τον Καιάδα.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.793
Likes
18.394
Έτσι ακριβώς είναι. Ο Τζήμερος ξεκινάει με μια πολύ σωστή παραδοχή (το ότι οι μετανάστες πρέπει να εντάσσονται και να προσαρμόζονται στις κοινωνίες που τους φιλοξενούν και όχι το αντίστροφο) και καταλήγει να τσουβαλιάζει και να συκοφαντεί ένα τεράστιο δείγμα του παγκόσμιου πληθυσμού, που όντως ένα τμήμα του (αν θέλετε όχι και μικρό) ζει, αναπνέει και επιθυμεί να επιβάλλει το μεσαίωνα απανταχού. Η παραπάνω φωτογραφία είναι νομίζω ενδεικτική: πόσα άτομα διαδηλώνουν υπέρ της σαρίας? Καμιά 10αριά? Τι αντιπροσωπεύουν στο σύνολο των μουσουλμ άνων κατοίκων της χώρας (Ολλανδία αν καταλαβαίνω καλά)? Αν διαδήλωναν 10.000 τότε ναι, αλλά με 10 άτομα να φωνασκούν, τότε πρέπει κι εμείς να σηκωθούμε να φύγουμε επειδή υπάρχει ο Λαγός, ο Καιάδας και ο Κασιδιάρης, που δεν είναι 10 και 20, αλλά δεκάδες χιλιάδες (όσους ψήφους πήρανε, τόσοι περίπου είναι).
Οι Τζήμεροι, ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλίτσα τους, πως με το προφανές ή εκμεταλλευόμενοι το παραμικρό γενικεύουν ώστε να διαδώσουν και να επιβάλλουν τη μισανθρωπική ατζέντα τους, διότι αυτό ακριβώς είναι στην ουσία, κατά βάθος και κατά πλάτος, μισάνθρωποι που εκπροσωπούν αδιάντροπα και φανατικά την τάξη τους και οι υπόλοιποι είναι απλά για να επιβιώνουν.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ο 28ος δρόμος για τον Σοσιαλισμό. Φιλοτζημερικος τροτσκισμός.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.839
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom