Τα καλύτερα ταξίδια με τρένο

McElk

Member
Μηνύματα
1.043
Likes
1.639
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Τις ευχές μου για "Χρόνια Πολλά" σε όλους. ... go2dbeach ... Μου θύμησες ... Είχα κάνει αυτή τη διαδρομή το 92 με ένα τραινάκι 3 βαγονιών. Ήταν πεντακάθαρο και προοριζόταν για τουρίστες. Η καμπίνα του μηχανοδηγού ήταν σε ένα πλάι οπότε έβλεπες το τοπίο σχεδόν πανοραμικά. Περνώντας από ενδιάμεσους σταθμούς βλέπαμε τα τραίνα πού χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι. Υπήρχαν σχάρες πάνω στα βαγόνια όπου φόρτωναν αποσκευές, κυρίως μπόγους, ενώ μικρά ζώα (κατσικάκια , κοτόπουλα) τα έπαιρναν μέσα. Σε κάθε σταθμό ερχόταν μικροπωλητές στα παράθυρα και πουλούσαν διάφορα αντικείμενα λαϊκής τέχνης. Κάποια στιγμή σταματήσαμε στην εξοχή. Οι άνθρωποι του τραίνου κατέβηκαν και σύνδεσαν ένα παλαιού τύπου τηλέφωνο με μανιβέλα, στα σύρματα τηλεγραφόξυλων πού όδευαν παράλληλα με τις γραμμές και κάπου προσπαθούσαν να τηλεφωνήσουν. Σε μια άλλη στάση πάλι, τους βλέπω να καταβρέχουν την μηχανή παίρνοντας νερό με κουβάδες από ένα ρέμα. Τι έγινε πάλι ρε παιδιά ; Ζεστάθηκε η μηχανή από την ανηφόρα ! Η διαδρομή με συνεχείς στροφές σε υψόμετρο άνω των 2000 m και το τοπίο με ποικιλία από βουνά, κοιλάδες, ρέματα και χωριουδάκια. Η γραμμή αυτή ξεκινάει από τις πόλεις Matarani και Mollendo στον Ειρηνικό, περνά από Puno (λίμνη Titicaca), Cusco, Machu Pijchu και τερματίζει στην Quillabamba. Σε ορισμένα σημεία το υψόμετρο ξεπερνά τα 4300 m.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.978
Likes
9.429
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Σε ορισμένα σημεία το υψόμετρο ξεπερνά τα 4300 m.
Εισαι πολυ τυχερος που εκανες τη διαδρομη αυτη και μαλιστα το '92..Να υποθεσω οτι το τρενο ειναι αυτο που σου σερβιρουν το γνωστο τσαγακι ή απευθειας φυλλα κοκας για μασουλημα για να ανταπεξελθεις στις επιπτωσεις του υψομετρου?

Στη συνεχεια να ρωτησω για ταξιδι με τρενο κατα μηκος της Κουβας..εχω διαβασει οτι καποιοι τουριστες τα προτιμουν. Το εχει κανει κανενας? Κι αυτο θα πρεπει να ειναι ταξιδι-εμπειρια!
 

Attachments

TRAVELLER 3

Member
Μηνύματα
95
Likes
38
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
Περου-Χιλη
θα διαλεγα αυτο του υπερσιβηρικου.Στο ταξιδι ομωs που ετοιμαζουμε για νοτια αφρικη θα ψαχτουμε και για αυτο το δρομολογιο απο πρετορια για κειπ ταουν.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.379
Likes
6.929
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Last edited by a moderator:

discolata

Member
Μηνύματα
305
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
οι πιο ωραιες διαδρομες που εχω κανει μακράν είναι
Oslo - Flam - Gudvangen - Voss - Bergen - περιλαμβάνει και καραβάκι
και
Danang - Hue στο Βιετναμ με το Reunification Express ( Hanoi εως Ηο Chi Minch)

θα κανονίσω τα επόμενα χρονια να παω με τον Υπερσιβηρικό Μόσχα - Ουλαν Μπατορ ή Βλαδιβοστόκ.. ( πρώτα όμως πρεπει να μάθω ρώσικα!!)

επισης φοβερη εμπειρια ήταν φτανοντας στην πολη Τζαισαλμερ στο Ρατζαστάν κοιτωντας εξω απο το παραθυρο να βλεπω την έρημο και τις απιθανες φορεσιες των γυναικών & τα τουρμπανια των αντρών .. ( και να κυνηγαω ολο το βραδυ κατσαρίδες σε όλα τα ινδικά τραινα - ακομα και στην α΄θέση & να παίρνω chai απο τους σταθμούς σε πήλινα κουπακια)
και στη βορεια ταυλάνδη λιγο πριν το Chiang Mai οι ορυζώνες και η ζούγκλα..
 

discolata

Member
Μηνύματα
305
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.561
Likes
8.241
Τι υψόμετρα είναι αυτά??? Σούπερ πρέπει να είναι.....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.286
Μηνύματα
886.829
Μέλη
38.958
Νεότερο μέλος
Natasappdpl

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom