Τα 10 πιο ομορφα χωρια στην Ελλαδα!

NoFX182

Member
Μηνύματα
115
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη,Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Backpacking over Europe
Τα 10 πιο ομορφα χωριά στην Ελλάδα

Αυτό το άρθρο μου 'εξαφανίζει" την ανάγκη που νιώθω για να φύγω απο την Ελλάδα που όλοι κάθονται και κράζουν.....Έχετε πάει σε κανένα απο αυτά τα μέρη; Πως ήταν;
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Έχω πάει Αράχωβα,Μονεμβασιά,Δίκορφο,Δίλοφο,Αμπελάκια και Περτούλι!Η Αράχωβα προσωπικά δε με ενθουσίασε,ειναι οκ για ένα χαλαρό ΣΚ.Η Μονεμβασιά είναι μία και μοναδική!!!Δίκορφο και Δίλοφο δύο όμορφα Ζαγοροχώρια κατ'εμέ όχι τα ωραιότερα αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι ερωτεύτηκα την ευρύτερη περιοχή των Ζογοροχωρίων συν το Φαράγγι του Βίκου μαζί με τον Βοιδομάτη!Τα Αμπελάκια ομορφο χωριουδάκι δε λέω αλλά λίγο πιο κάτω προς Κατερίνη είναι ο Παλαιός Παντελεήμονας που τον προτιμώ σαφώς.Επίσης πριν το Περτούλι είναι η Ελάτη που επίσης προτιμώ περισσότερο και για χειμώνα και για άνοιξη-καλοκαίρι.Περτούλι πάω μόνο χειμώνα και μόνο για το χιονοδρομικό.Η Ελλάδα είναι γεμάτη πανέμορφα χωριά και δεν νομίζω να την ''κράζει'' κανείς.Η χώρα που έχουμε την τύχη να κατοικούμαι είναι ποικιλόμορφη,ορεινή,πεδινή και νησιωτική με υπέροχο κόσμο,απίστευτα τοπία και παρθένες ομορφιές.Φαντάζομαι κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο!
 

guess who!!!

Member
Μηνύματα
58
Likes
18
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!
Τι σόι λίστες είναι αυτές? Ειναι δυνατον να μην υπαρχει στην δεκάδα κανένα χωριό του Πηλίου και να είναι η Βλάστη? :shock: Ειδικά για τη Βλάστη μόνο η φύση αξίζει και όχι το χωριό... Άσε που και η φύση αυτού του είδους καλύτερη είναι στον Ασπροπόταμο.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.675
Likes
12.536
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική

alma

Member
Μηνύματα
3.756
Likes
15.262
Τα έχω επισκεφτεί όλα.Ωραία χωριά είναι αν και η χώρα μας έχει και πιο ωραία χωριά από αυτά της λίστας.Το Νυμφαίο και την Αράχωβα δεν τα προτιμώ πολύ ,γιατί αφενός το Νυμφαίο δεν είναι τόσο αυθεντικό ,αφετέρου η Αράχωβα είναι πολύ τουριστικοποιημένη.Από άποψη ομορφιάς οκ.

Αλλά θεωρώ ότι λείπουν χωριά όπως Δημητσάνα,Στεμνίτσα,χωριά του Πηλίου,κλπ.
Πάντως η χώρα μας έχει υπέροχα χωριά.:clap:
 

maryland8

Member
Μηνύματα
18
Likes
1
Παλιός Παντελεήμονας Πιερίας

Παιδιά όσοι από εσάς δεν έχετε επισκεφθεί τον Παλιό Παντελεήμονα στην Πιερία ήρθε η στιγμή να το κάνετε! Υπέροχο,γραφικό,λιθόστρωτο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα...
Ρίξτε μια ματιά Παλαιός Παντελεήμονας
 

Lepanto

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Βοσνία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή
Δεν αμφιβάλει κανείς νομίζω ότι όλοι αυτοί οι πανέμορφοι αλλα και πασίγνωστοι ( οι περισσότεροι) προορισμοί θα μπορούσαν να ειναι και τοπ δέκα και τοπ είκοσι και ότι θέλει ο καθένας . Το σημαντικό ειναι ότι η λίστα με τα όμορφα χωριά στην Ελλάδα ειναι σχεδόν ατέλειωτη . Κυρίως δε όταν μιλάμε για χωριά μικρά η λίγο μεγαλύτερα . Είχα διαβάσει πριν λίγα χρόνια τα δυο βιβλία των Ζερμεν Αλεξακη και ενός κυρίου που δεν θυμάμαι , με τον τίτλο Ταξίδεψε στα ωραιότερα χωριά της Ελλάδας. Συνολικά παρουσιάζονται 40 , σχετικά άγνωστα και γνωστά. Μετα απο αυτο , έβαλα στόχο να επισκεφθώ τα υπόλοιπα 33 απο αυτά , όσα δηλαδή δεν είχα παει ποτέ. Καληνύχτα .
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.675
Likes
12.536
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Είχα διαβάσει πριν λίγα χρόνια τα δυο βιβλία των Ζερμεν Αλεξακη και ενός κυρίου που δεν θυμάμαι , με τον τίτλο Ταξίδεψε στα ωραιότερα χωριά της Ελλάδας. Συνολικά παρουσιάζονται 40 , σχετικά άγνωστα και γνωστά. Μετα απο αυτο , έβαλα στόχο να επισκεφθώ τα υπόλοιπα 33 απο αυτά , όσα δηλαδή δεν είχα παει ποτέ. Καληνύχτα .
Για την ακρίβεια είναι αυτό
ΖΗΣΤΕ ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) / ΑΛΕΞΑΚΗ ΖΕΡΜΑΙΝ , ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

και παρουσιάζονται, όπως λέει, 50 + 50 ορεινά χωριά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.297
Μηνύματα
887.162
Μέλη
38.965
Νεότερο μέλος
mareeap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom