Τελωνεία! Τι Παίζει ???

dreico33

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Γεια σας Παιδιά. Σκοπεύω να κάνω ενα ταξίδι στην Λατινική Αμερική και Συκγεκριμένα στην Βολιβία. Η Διαδρομη που θα Ακολουθήσω είναι η Εξής : Aθήνα-Φρακφούρτη-Σαο Παολο-Λα Παζ ( Βολιβία). Θέλω να Πάρω 2-3 Πραγματακια απο Κάτω πχ Μια Video-Camera Και 1 Ψηφιακή Μηχανή. Πάνω Κατω Ηλετρονικά Πράγματα. Γνωρίζεται τι ειδους Ελέχγους Γίνονται σε Ατόμα που Επιστρέφουν Απο Λατινική Αμερική. Θα μου κάνουν Έλεγχο στη ΕΕ και στην Γερμανία Αφου Επιστρέψω η Όχι? Αν βρουν Αυτα που έχω αγοράσει θα πληρωσω κάποιο φόρο σωστα? Αλλα και πάλι γνωρίζεται πανω κατώ για τι Αριθμό Χρημάτων Μιλάμε???
Δεν Θέλω να πάω για μαλλι και να βγω κουρεμένος :).
Σας ευχαριστώ για το χρόνος σας.:roll:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.407
Likes
17.242
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Κατ'αρχήν καλώς ήρθες :xmas_smile:

Προσωπικά δεν έχω ταξιδέψει λατινική αμερική, οπότε καλύτερα να περιμένουμε αυτούς που έχουν πάει, αλλά γενικά έτσι όπως το λες είναι. ΑΝ σου κάνουν έλεγχο, αυτός λογικά θα γίνει στη χώρα εισόδου της ΕΕ, και θα πληρώσεις τον αναλογούν ΦΠΑ, αλλά και κάποιο ακόμη ποσό που έχει σχέση με τον εκτελωνισμό. Πάντως εμένα ουδέποτε μου έχουν κάνει έλεγχο όταν έχω επιστρέψει από ΗΠΑ αλλά και από Ασία που πήγα τώρα το καλοκαίρι.

Πόσο φτηνότερα βρίσκεις τα πράγματα που θέλεις να ψωνίσεις εκεί; Αξίζει τον κόπο; Έχεις τσεκάρει το θέμα της εγγύησης; στις περισσότερες εταιρείες η εγγύηση δεν ισχύει παγκόσμια, άρα παίζει να μην έχεις ούτε εγγύηση.
 

dreico33

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Καταρχήν Καλως σας βρήκα. Λοιπον τα πραγμάτα εκει κάτω είναι Πολη Φτηνα , μιλάμε μια πολυ καλη Video-Camera Cannon κάνει 250$, Δηλαδή γύρω στα 190 ευρω? Οσον αφορά την Εγγύηση έχουν τώρα αν καλύπτεται πλήρως παγκοσμίος δεν το γνωρίζω. Απλα ρε παιδιά δεν θέλω να παω εκέι με ολή την χαρά να αγοράσω και όταν επιστρεψω ΕΕ να πληρώσω ε΄να μεγάλο Ποσο που δεν είμαι σιγουρος αν θα έχω εκεινη την στιγμή. Γιατι αν αγορασώ την camera me 190e και μου δώσε και μια 500αρα ή 100αρα δεν θα αξίζει. Πάντως απο ότι εχω ακούσε δεν Πολυ-κανουνε Ελέγχους.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.407
Likes
17.242
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Τι να σου πω, μου φαίνεται ότι είναι εντελώς τυχαίο το αν κάνουν ελέγχους ή όχι. Εμένα δε μου έχουν κάνει ποτέ.

Πάντως για τελωνεία και εισαγωγή φωτογραφικών μηχανών υπάρχει μια πολύυυυ μεγάλη συζήτηση στο dpgr.

Πάντως δεν υφίσταται θέμα να αγοράσεις κάτι 190 ευρώ και εδώ να πληρώσεις 500 και 1000 που λες. ΑΝ σε τσακώσουν, θα πληρώσεις το ΦΠΑ που αναλογεί στη μηχανή αν την αγόραζες στην Ελλάδα, και άντε και ένα ποσό για εκτελωνισμό ή δασμούς, δεν είμαι και σίγουρος όμως γι'αυτό το δεύτερο.

Μην πανικοβάλεσαι δηλαδή. Αν η διαφορά με την τιμή εδώ είναι σημαντική, και δε σε απασχολεί το θέμα της εγγύησης, ψώνισε. Αν η διαφορά στις τιμές είναι μικρή, μην ψωνίσεις.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.379
Likes
6.933
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
σε περιπτωση που κάνεις τετοιες αγορές θα πρεπει να εχεις το μυαλο σου στο τελωνειο...
η καλυτερη ενημέρωση που μπορεις να εχεις ειναι να απευθυνθεις ο ιδιος ρωτώντας σε καποιο ελληνικο τελωνειο.
το τι ισχυει για το γερμανικό τελωνειο μπορεις να ενημερωθεις απο το παρακατω λινκ.
http://www.zoll.de/english_version/...non_ec_countries/index.html#non_ec_countries1
περιληπτικα να πω πως γενικα για αγορα αξιας πανω απο 200Ε περιπου θα πρεπει να δηλωθουνε και να εκτελωνιστουνε.
βεβαια οικοιοθελως σχεδον κανεις δεν το κανει...
αν ομως εισαι εσυ αυτος που θα ελεγξουν δειγματολειπτικα και εχεις ηλεκτρονικα αξιας πανω απο 500 η 1000 ευρω, τοτε σου κοβουν τον ποπό με δασμους και σχετικα προστιμα!
:cool:
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Φίλε Dreico καλωσήρθες.
Επίτρεψε μου να πω δυό πράγματα.
Είσαι σίγουρος για τις φτηνές τιμές στα ηλεκτρονικά;
Δεν ξέρω για το Σάο Πάολο, στο Ρίο όμως που πήγα πριν 5 χρόνια δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερα ελκυστική αγορά ηλεκτρονικών. Οχι πως ενδιαφέρθηκα, αλλά αν υπήρχε θα γινόταν γνωστό σιγουρα.
Για τη Λα Παζ ( που πήγα πιο πρόσφατα) το βρίσκω και λιγάκι σαν ανέκδοτο. Είναι βέβαια φτηνή και φτωχή,στα τοπικά προϊόντα, αλλά τα ηλεκτρονικά ειναι σίγουρα εισαγωγής.
Η δική μου εμπειρία λέει οτι τα ηλεκτρονικά στην Ελλάδα είναι εδώ και αρκετά χρόνια σε λογικές τιμές ( απο τοτε που καταργήθηκε ο φόρος πολυτελείας) Γι αυτό και σταμάτησαν οι αγορές απ το Σαν Μαρίνο την Ανδόρα κλπ. Ισως να ναι καλύτερα να ψάξεις προσφορές στα δικά μας μαγαζιά και eshops.
Σχετικά με το τελωνείο, δεν πιστεύω να χεις πρόβλημα ( ιδίως αν ξεφορτωθείς τα κουτιά απ τις συσκευασίες). Πάντως είχε γίνει ενα σκηνικό στη Φραγκφούρτη, οταν επιστρέφοντας απο Αργεντινή, ανοιξαν τη βαλίτσα ενος φίλου και βρήκαν κάτι δερμάτινα που ειχε ψωνίσει απο κει. Τους ειπε οτι πάμε Ελλάδα και οι Γερμανοί δεν επέμειναν.
Καλό ταξίδι λοιπόν και κοιτα να ψωνίσεις πράγματα που θα σου θυμίσουν τα ωραία που σίγουρα θα δεις.
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
:welcome:κι απο μενα.Συμφωνω μ'αυτα που γραφει ο Βαγγελης.Πριν 2 χρονια αγορασα dvd camera απο Ρωσια,πεταξα τις συσκευασιες,την κρατησα στο χερι μου και προβλημα κανενα.Να προσεξεις το θεμα της εγγυησης(εγω ειχα).
 

exs

Member
Μηνύματα
79
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο
Εγώ το 2002 είχα πάρει 2 βίντεοκάμερες(3000e) απο SG και η μία τά`παιξε(no εγγύηση-του γαμπρού μου), απλά όπως είπε κι ο vagantos μη φέρεις τις συσκευασίες των αγορών σου Ελλάδα...
 

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Καλώς ήρθες.

Και εμένα, σε όσα ταξίδια έχω κάνει εκτός ζώνης Σένγκεν, δεν με έχουν ελέγξει ποτέ στο τελωνείο. Υποθέτω ότι είναι θέμα τύχης. Διαλέγουν έναν στους χ και τον ελέγχουν. Εκτός αν παίζει και το σκηνικό της διαφήμισης που ο τελωνειακός τρώει σοκολάτα και αφού έχει περάσει το σύμπαν ελέγχει τη γιαγιά :D.
 

dreico33

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Παιδία σας Ευχαριστώ Πολυ για τις Κατατοπιστικές Απαντήσες σας. :) Στην Λα Παζ παώ πιο πολύ για να δω ( για πρώτη φορα) ας πούμε την Κοπέλα μου :) Μιλάμε εδω και Ενάμιση Χρόνο απο Μsn και όχι μόνο Chat αλλα και Video - Κλήση ήχος κτλ. Πάω να την δω χαχα.
Απο Εκέι και πέρα η Κοπέλα μου έχει Πει για κάποιο Μέρος φίλε Vangatos που πουλάνε όλο τέτοια Πράγματα Tax-Free αλλα και με τις Εγγυήσεις του Κανονικότατα. Οπότε αυτό που κατάλαβα έίναι να πετάξω τις Συσκευασίες των Πραγμάτων που θα Πάρω και δεν θα έχω Πρόβλημα. Σωστά??? Φιλε Vangatos θελω να σε ρωτήσω και σχετικά με το Υψόμετρο της Λα Παζ. Εχώ ακούσει οτι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ και ίσως θα έχω προβλήματα? Ισχυει Αυτό?? Σας Ευχαριστώ.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.979
Likes
9.433
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Αυτο που λεει ο Θανοs οτι διαλεγουν εναν στουs χ και ελεγχουν , μου ετυχε στο Κανκουν , που παταγεs ενα κουμπι και αν ηταν πρασινο περναγεs.Στο κοκκινο σε εψαχναν.Ολο το αεροπλανο περασε και το κοκκινο ετυχε σε μενα:roll:...μου εκαναν ρεταλια τιs βαλιτσεs!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.300
Μηνύματα
887.368
Μέλη
38.973
Νεότερο μέλος
vkaravasili@d-mar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom