Ιαπωνία Τι μου εκανε εντυπωση στην Ιαπωνια

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Έτσι είναι οι κακές φωτογραφίες;
Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία σου για μια χώρα που δεν μου προκαλεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον που όμως έτσι όπως γράφεις αυτά που βίωσες με τη δική σου ματιά διαβάζω κάθε κεφάλαιο που παραθέτεις.
Οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες.
 

niax

Member
Μηνύματα
255
Likes
800
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
To δικο μου κινητο ειναι παλαιολιθικο, 3g και τετοια ουτε κατα διανεια. Το οτι λειτουργουν μονο τα δοριφορικα το διαβασα σε οδηγους.
Οσο για τις φωτογραφιες τα μερη ειναι φωτογενη απο μονα τους. Επισης εκανα τη μπινια και κοζαρα καμμενους Γιαπωνεζους που εψαχναν κανα τεταρτο τη σωστη γωνια και μολις εβγαζαν τη φωτο τους και εφευγαν τους επαιρνα τη θεση και τραβαγα κι εγω.. Ειμαι λιγο ελεινη, το ξερω!
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
To δικο μου κινητο ειναι παλαιολιθικο, 3g και τετοια ουτε κατα διανεια. Το οτι λειτουργουν μονο τα δοριφορικα το διαβασα σε οδηγους.
Λογικό τότε. Σύμφωνα με αυτό , στην Ιαπωνία έχουν κόψει εντελώς το 2G.

Επισης εκανα τη μπινια και κοζαρα καμμενους Γιαπωνεζους που εψαχναν κανα τεταρτο τη σωστη γωνια και μολις εβγαζαν τη φωτο τους και εφευγαν τους επαιρνα τη θεση και τραβαγα κι εγω.. Ειμαι λιγο ελεινη, το ξερω!
Έλα μωρε...εδώ άλλοι αντιγράφουν ολόκληρα τραγούδια, σιγά. Αν σου πει κανένας τίποτα θα λες "δεν υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη" και όλα οκ !
 

niax

Member
Μηνύματα
255
Likes
800
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Πρακτικα

Θα κλεισω λοιπον την ιστορια μου με μερικες πληροφοριες προς διευκολυνση των υποψηφιων ταξιδιωτων.

Αρικα να προτεινω το χοστελ στο οποιο εμεινα στο Κιοτο και βρηκα πανω απο αξιοπρεπες. Το σαιτ του ειναι αυτο http://www.capsule-ryokan-kyoto.com/en/index.html Αν και ισως τσιμπιμενο στην τιμη (στο Τοκιο εμεινα με τα μισα χρηματα σε αντιστοιχο κρεβατι αλλα σαφεστερα χαμηλοτερης ποιοτητας διαμονη) ειναι παρα πολυ καθαρο και περιποιημενο, προσφερει δωρεν καφε, ιντερνετ, ειδη μπανιου, ταξιδιωτικους οδηγους, παντοφλες και δοκιμη κιμονο (!) και το προσωπικο ειναι φιλικοτατο, εξυπηρετικοτατο και μιλαει αψογα Αγγλικα. Ειναι διπλα στο σταθμο του τρενου, απο τον οποιο φευγουν και απειρα λεωφορια για ολη την πολη, και σε ηρεμη και ασφαλη γειτονια. Μινι μαρκετ, εστιατορια, καταστηματα κτλ σε πολλη κοντιμη αποσταση.

Για μετακινησεις στο Κιοτο προτιμηστε τα λεωφορια ενταντι του μετρο, βολευουν πολυ περισσοτερο. Λεπτομεριες για τα δρομολογια θα βρειτε στο σταθμο του τρενου. Η ημερισια καρτα κοστιζει 500 γιεν και γενικα συμφερει αρκετα. Αν ο καιρος το επιτρεπει μη διστασετε να νοικιαστε ποδηλατο. Η πολη ειναι επιπεδη και το ποδηλατο παει ευκολα παντου. Προσεξτε ομως που θα το παρκαρετε, σε καποια μερη απαγορευεται (δε θα δυσκολευτειτε να καταλαβετε σε ποια). Αν εχετε ορεξη για περπατημα υπαρχουν πολλα αξιοθεατα που μπορειτε να επισκεφθειτε με τα ποδια (οχι ομως ολα).

Στο μετρο του Τοκιο υπαρχει η αντιστοιχη oystercard το Λονδινου που λεγεται suica. Δυστυχως η συγκεκριμενη δεν εξασφαλιζει καμια εκπτωση στο εισητηριο. Αν ομως προσγειωνεστε στο Ναριτα υπαρχει ενας συνδιασμος της καρτας suica με εισητηρια του Ναριτα εξπρες (για να φτασετε στο Τοκιο) η οποια θα σας γλυτωσει μερικα χρηματα. Δειτε το εδω http://www.jreast.co.jp/e/nex/suica_nex.html

Μια εναλλακτικη των ομολογουμενως πανακριβων τρενων για εσωτερικα ταξιδια ειναι τα πουλμαν. Χαρη στο μελος xalara εγω χρησιμοποιησα το πασο 3 διαδρομων αυτης της εταιριας http://willerexpress.com/en/ το οποιο μου γλιτωσε χρηματα κι ας χρησιμοποιησα μονο τις δυο διαδρομες (Τοκιο-Κιοτο και τουμπαλιν). Τα λεωφορια ειναι παρα πολυ ανετα, εγω που δεν μπορω με τιποτα να κλεισω ματι σε αεροπλανο, τρενο, λεωφοριο κτλ, εριξα τον υπνο της ζωης μου. Το ταξιδι γινεται κατα τη διαρκεια της νυχτας (αν θελεις εχει και μερα αλλα δε συμφερει) και ετσι ουτε χανεις το χρονο σου και γλιτωνεις και ενα βραδυ διαμονη.

Για να δω Καμπουκι (ενα απο τα ειδη παραδοσιακου θεατρου) εκλεισα εδω http://www1.ticket-web-shochiku.com/en/ Για λοιπες λεπτομεριες δειτε εδω http://www.kabuki-bito.jp/eng/top.html Το θεατρο νοικιαζει και Walkmanμε τους διαλογους στα Αγγλικα ωστε να μπορεις να παρακολουθεις την πλοκη. Τα εισητηρια ειναι ακριβουτσικα (εγω εσκασα 50ευρο για εξωστη) αλλα υποψην οτι το καθε εισητηριο αναφερεται σε 3 διαφορετικες παραστασεις συνολικης διαρκειας 4,5 ωρων! Οι παραστασεις παιζονται η μια μετα την αλλη και μπορεις να επιιλεξεις να παρακολουθησεις οσες απο αυτες θελεις. Υπαρχουν πρωινα και βραδυνα πακετα παραστασεων με τα βραδυνα να ξεκινουν στις 4.30 το μεσημερι!
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Πολυ μου αρεσε η ιστορια σου,που την διαβασα μαζεμενη.:)Απ'οτι καταλαβα πηγες μονη σου...γενικα ταξιδευεις μονη σου η ετυχε?...και αν πηγαινες Ταυλανδη,μονη σου θα πηγαινες?αν θελεις να μου πεις,ποσο περιπου,σου κοστισε...
 

niax

Member
Μηνύματα
255
Likes
800
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Πρωτη φορα μονη μου ταξιδεψα περσι στο Λονδινο και στην Ιαπωνια ηταν η δευτερη. Ναι και στην Ταυλανδη μαλλον μονη θα πηγαινα. Ευτυχως για μενα δεν εχω ιδιαιτερες δεσμευσεις απο αποψη χρονου (μοναχα 3 περιοδους εξεταστικης) οποτε εκλεισα τα εισητηρια 1 μηνα πριν το ταξιδι. Για αλλους ανθρωπους αυτο ειναι αδυνατο οποτε αν και αναζητησα παρεα κανενας δεν μπορουσε να ακολουθησει. Απο το να μην παω καθολου επελεξα να παω μονη.
Τωρα για το κοστος:
Αεροπορικα 600 Ε
Διαμονη 8 νυχτες σε χοστελ (απο τις 10 τις 2 τις περασα στο πουλμαν) 200 Ε
Πουλμαν Τοκιο-Κιοτο, Κιοτο-Τοκιο 100 Ε (με τα οποια μπορεις να κανεις μια επιπλεον διαδρομη)
Παρασταση Καμπουκι 50Ε
Σιτηση περιπου 15 Ε την ημερα (χωρις πολυτελιες)
Μεση εισοδος σε αξιοθεατο 4-5 Ε (με καποια ακριβοτερα και καποια δωρεαν)
Μεταφορες στο Κιοτο 5 Ε την ημερα, στο Τοκιο δυδκολο να το υπολογισω αλλα λιγο παραπανω
Σε ολα τα παραπανω υποψην οτι οταν πηγα η ισοτιμια ηταν πολυ κακη (102 γιεν στο ευρο). Tωρα ειναι γυρω στα 130 φιεν στο ευρο.
 

niax

Member
Μηνύματα
255
Likes
800
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Αν και επελεξα συνειδητα το παρακατω κομματι να μην αποτελεσει μερος της ιστοριας μου, αποφασισα τελικα να το ποσταρω εδω σαν σχολιο σκεπτομενη οτι ισως βοηθησει καποιον που εχει το ιδιο προβλημα με εμενα.

Εδω και 2,5 χρονια υποφερω, αλλοτε συχνοτερα και αλλοτε πιο σπανια, απο κρισεις πανικου. Πρωτη φορα στη ζωη μου επαθα μια κριση πανικου ενω βρισκομουν σε ενα ταξι και χωρις να εχω καποιο συνειδητο αγχος εκεινη τη στιγμη. Δυστυχως η εμπειρια αυτη, αν και κρατησε μοναχα μερικα λεπτα, ηταν τοσο δυσαρεστη που απο εκεινη τη στιγμη συνεχως υποβοσκει μεσα μου το αγχος μην παθω ξανα. Εναλλασσονται περιοδοι που σε αλλες περνω μηνες αρκετα χαλαρη και σε αλλες ζω με αυτο το αγχος τις περισσοτερες ωρες της ημερας μου.

Οταν ζεις τη ζωη σου με το φοβο μιας πιθανης κρισης πανικου αρχιζεις να παρατηρεις διαφορες αλλαγες στη συμπεριφορα και τις συνηθειες σου, που πηγαζουν απο αυτο το γεγονος. Εγω που ποτε δεν ημουν κλειστοφοβικη, αγοραφοβικη κτλ, τωρα εχω καποιες τετοιες τασεις. Για παραδειγμα ενω δεν αντιμετωπιζω προβλημα με το ασανσερ η το μετρο οπως αλλοι κλειστοφοβικοι, εχω αναπτυξει μια μικρη φοβια στα πλοια και τα αεροπλανα. Ο φοβος αυτος προκυπτει απο τη σκεψη «αν παθω τωρα κατι δεν μπορω να παω αμεσα στο γιατρο η το νοσοκομειο». Για τον ιδιο λογο αγχωνομαι σε απομερες παραλιες η βουνα.

Ολα αυτα τα λεω για να εξηγησω οτι η αποφαση να παω μονη μου για δεκα μερες στην Ιαπωνια ηταν για μενα μεγαλη προκλιση. Οι 17 ωρες στο αεροπλανο ηταν προκλιση. Το να μην μιλα κανεις Αγγλικα ηταν προκλιση (εχεις το αγχος πως θα συννενοηθεις αν παθεις κατι). Το να μην εχω καποιο οικιο προσωπο μαζι μου ηταν προκλιση. Ο μεγαλος συνοστισμος σε δρομους και μετρο ηταν προκλιση. Το να δοκιμαζω νεα φαγητα ηταν προκληση (εχοντας την παρανοια οτι κατι απο αυτα μου προκαλεσει αλλεργια). Τα σκεφτομουν ολα αυτα πριν κλεισω τα εισητηρια και λιγο δισταζα.

Τελικα αποφασισα οτι το στραβο μου κεφαλι με εχει ταλαιπορησει αρκετα τα τελευταια 2,5 χρονια και οτι δεν υπαρχει περιπτωση να το αφησω να μου στερησει και τα ταξιδια. Και πηγα. Και ημουν τοσο ενθουσιασμενη και απορροφημενη απο αυτα που εβλεπα και ζουσα ωστε να μην προλαβω να αγχωθω ουτε μια φορα. Κι οταν αγχωνομαι τωρα μεσα στο ιδιο μου το σπιτι λεω στον εαυτο μου «εδω επιβιωσες μια χαρα ολομοναχη στην αλλη ακρη του κοσμου, τωρα θα παθεις κατι?» και ηρεμω.

Τα γραφω αυτα για την περιπτωση που βιωνει καποιος αλλος το ιδιο προβλημα με εμενα. Γιατι το συγκεκριμενο θεμα μπορει να επιρρεασει η και να καταστηλει τα ταξιδια σου (και γενικα στη ζωη σου). Και αντιστοιχα μπορει ενα ταξιδι να σε απελευθερωσει σε μεγαλο βαθμο αν εχεις ενα τετοιο προβλημα.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Eυχαριστούμε που μοιράστηκες ένα τόσο λεπτό θέμα που σε αφορά. Όσο κι αν η λύση για τους ειδικούς είναι η φαρμακευτική αγωγή, εγώ πάντα προκρίνω τα ταξίδια. Ταξίδια=ψυχική υγεία. Δοκιμασμένο και... χαίρομαι που επιβεβαιώνομαι
 

niax

Member
Μηνύματα
255
Likes
800
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Παιδια ξερεις κανεις αν ακομα ειδοποιουμε καποιον οταν τελειωσουμε την ιστορια για να μεταφερθει?
 

kedroid

Member
Μηνύματα
10
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδια, Βελγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια
μπραβο για το κουραγιο σου να γραψεις ολο αυτο το πραγμα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.387
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom