Βαρκελώνη Φαγητό στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Υπάρχουν 2 τρόποι φαγητού στη Βαρκελώνη. Ο ένας είναι σε ρεστοράν, τα restaurante στα Καστιλιάνικα, ή σε καφετέριες (cafeteria), που μπορείς να έχεις ένα πλήρες γεύμα. Ο άλλος είναι να προτιμήσεις τα tapas, μικρά σνακς, που στα καταλανικά λέγονται tapes ή να διαλέξεις τα raciones (racions στα Καταλανικά), τα οποία είναι μεγάλα τάπας. Αυτά τα τελευταία, που είναι και τα πιο δημοφιλή για γεύματα, είναι οι τοπικές σπεσιαλιτέ. Μπορείς να χορτάσεις με τα raciones, με λίγα ευρώ, αν διαλέξεις το μενού της ημέρας, (menuacute del dia). Τα τάπας σερβίρονται κυρίως σε μπαρς, πολλά από τα οποία επίσης σερβίρουν Pinchos, κάτι σαν τα τάπας.

Εάν θέλεις να μειώσεις ακόμα περισσότερο τις δαπάνες σου, αλλά κυρίως αν θέλεις να δώσεις μια ευχάριστη νότα στη διαμονή σου, πρέπει να επισκεφτείς μία από τις πιο ονομαστές αγορά, την Mercat de Sant Josep/ La Boqueria, που βρίσκεται στην La Rambla de Sant Josep. Έρχεσαι με το Metro: Liceu, (Green Line, L3). Είναι ανοικτή Δευτέρα έως Παρασκευή 8 το πρωί με 8,30 το βράδυ και το Σάββατο, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Είναι μια εμπειρία να τρως εδώ. Μπορείς να αγοράσεις πολύ φρέσκα τρόφιμα για να δημιουργήσεις μόνος σου τα τάπας και τα σάντουιτς, ή να επιλέξεις, κάποιο από πολλά μικρά μαγαζάκια, για να τσιμπίσεις κάτι.

Η πόλη έχει όμορφα καφέ και εστιατόρια, που μπορείς να τα βρεις παντού, κυρίως στην παλιά πόλη, γύρω από την Ramblas και στην Barri Gοtic. Η περιοχή Barrio Chino έχει κάποια εκλεπτυσμένα εστιατόρια της πόλης, μερικά εκ των οποίων υπερβολικά ακριβά. Στην Gracia, υπάρχουν επίσης καλά εστιατόρια, αλλά η αποθέωση του γνήσιου και πραγματικού τοπικού φαγητού, βρίσκεται στα elaborate sarsuelas, τα εστιατόρια με θαλασσινά. Αυτά τα εστιατόρια είναι μαζεμένα στην περιοχή Barceloneta, που φτάνεις με το μετρό, στάση Βarceloneta, στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού, αλλά και στο λιμάνι Olimpic, που έρχεσαι με το μετρό, στάση Ciutadella.

Μην ξεχάσεις ότι η περιοχή Barri Gοtic, είναι επικίνδυνη αργά τη νύχτα.

Εάν τριγυρνάς στο κέντρο της παλιάς πόλης, μπορείς να πάρεις πρωινό ή ακόμα και να σταματήσεις για ένα απογευματινό τσάι. Το κατάλληλο μέρος είναι το στενό δρομάκι Petritxol, γνωστό για τα granjas, τα καφέ που ειδικεύονται στα κέικς, τις πάστες και την ζεστή σοκολάτα. Η κορωνίδα, είναι το Xocoa με τις δικές του ασυναγώνιστες σοκολάτες.
Για αυτούς που είναι λάτρεις των γλυκών, υπάρχει το Espai, Espai Sucre. ίσως το μοναδικό στον κόσμο «εστιατόριο», που στο μενού του υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο επιδόρπια. Φοβερή γλυκιά εμπειρία. Κάνε κράτηση, γιατί έχει πολύ λίγο χώρο.

Εάν θέλεις να δεις πανοραμικά την πόλη και να δοκιμάσεις φαγητά στα ουράνια, πρέπει να έρθεις στο Torre d’Alta Mar, http://www.torredealtamar.com που βρίσκεται σε ύψος 75 μέτρων, στον πύργο του τελεφερίκ. Έχεις θέα 360 μοιρών.

Για Tapas
Mam i Teca. C/Lluna 4.(τηλ. 93 441 33 35), στην περιοχή Raval Η ονομασία προέρχεται από μια παλιά καταλανική έκφραση, που σημαίνει «φαγητό και ποτό». Σε αυτό το μπαρ σερβίρουν εξαιρετικά τάπας, με προσεγμένες πρώτες ύλες, από βιολογικά προϊόντα. Μέτριες τιμές

Quimet i Quimet, C/Poeta Cabanyes 25. (Τηλ. 93 442 31 42), στην περιοχή Montjuic & Poble Sec. Εκπληκτικές γεύσεις, στα μικρά τραπεζάκια του μπαρ. Μέτριες τιμές

Euskal Etxea – Tapas/Pinchos Bar, Euskal Etxea,1-3 Montcada, στάση του μετρό Jaume I. Το μπαρ απέχει 12 λεπτά με τα πόδια από το μετρό. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, μόλις λίγα λεπτά μακριά από το μουσείο Πικάσο. Μπορείς να φας καλά, με 14 ευρώ περίπου.

Taller de Tapas, Calle de l’Argenteria 51 (tel. 93-268-85-59).Στην καρδιά της παλιάς πόλης, για τις πιο αντιπροσωπευτικές γεύσεις τάπας.

Για θαλασσινά (marisqueriacutea)
Can Sole, C/Sant Carles 4, (93 221 50 12), στην περιοχή Barceloneta & the Ports. Φτάνεις με το μετρό στην Barceloneta. Στεγάζεται για πάνω από έναν αιώνα, σε μια ψαράδικη καλύβα. Πολύ καλό φαγητό. Είναι ακριβό.

Botafumeiro, C/Gran de Gracia 81, τηλ. 93 218 42 30. Με το μετρό έρχεσαι στην Fontana. Από τα πιο ονομαστά ψαρομάγαζα, με φαγητό που παραπέμπει στους αγγέλους. Πανάκριβο

La Paradeta, C/Comercial 7, Born, τηλ. 93 268 19 39), στο Born & Sant Pere. Με το μετρό φτάνεις στην Arc de Triomf ή στην Jaume I.. Έχει πολύ καλό φαγητό. Διαλέγεις από τις βιτρίνες τι θέλεις να φας, δίνει οδηγίες πώς θέλεις να στο ετοιμάσουν και περιμένεις πίνοντας ένα ποτό. Όταν ακούς να φωνάζουν το νούμερο που σου έχουν δώσει, το φαγητό ετοιμάστηκε. Είναι μια άριστη και φτηνή επιλογή. Δεν παίρνουν πιστωτικές κάρτες.

El Caballito Blanco, Mallorca 196, τηλ. 93-453-10-33, στην περιοχή L’Eixample. Έρχεσαι με το μετρό στη στάση Hospital Clinic and Diagonal. Πολύ φημισμένες ψαροφαγίες, κυρίως μεταξύ των ντόπιων. Το «μικρό άσπρο άλογο», όπως σημαίνει το όνομά του, προσφέρει εξαιρετικές γαρίδες με σκόρδο, αλλά και δεκάδες άλλες συνταγές, ακόμα και αν δεν ανήκουν στις θάλασσας τις καλούδια, όπως παιδάκια αρνίσια. Χαμηλές τιμές.

Τοπικές γεύσεις
Can Culleretes C/Quintana 5, Barri Gotic, τηλ. 93 317 30 22). Σταθμός μετρό Liceu.
Λειτούργησε το 1786, ως pasteleria και με το πέρασμα των χρόνων μετατράπηκε σε εστιατόριο. Υπέροχος διάκοσμος, με πολύ καλή καταλανική κουζίνα. 8-16 ευρώ.

Envalira, Placa del Sol 13, τηλ. 93 218 58 13. Βρίσκεται στην περιοχή Gracia. Με το μετρό φτάνεις στην στάση Fontana. Αφού δίνεις μάχης ψαροφαγίας, ή για πιο γερά πηρούνια, παέλια και διάφορα μεζεδάκια, τελειώνεις με τα υπέροχα γλυκά, την crema catalana ή την tarta de Santiago. Μέτριο στις τιμές του

La Tomaquera, C/Margarit 58, στην περιοχή Montjuic & Poble Sec, φτάνεις με το μετρό στην στάση Poble Sec. Εκπληκτικό εστιατόριο. Δεν υπάρχουν κρατήσεις, δεν υπάρχει τηλέφωνο. Είναι ένας οίκος κρασιού, χωρίς άλλα ποτά. ΄Εχει μόνο κρέατα στο γκριλ, κατά τις ισπανικές γεύσεις και ο κόσμος κάνει ουρά. Δεν δέχεται πιστωτικές κάρτες. Ανοίγει από 1.30-3.45pm, 8.30-10.45pm Τρίτη έως Σάββατο. Κλειστά τον Αύγουστο. Μέτριες τιμές

Meson Jesus, C/Cecs de la Boqueria 4, τηλ. 93 317 46 98, στην περιοχή Barri Gòtic. Φτάνεις με το μετρό στη στάση Jaume I ή Liceu.
Αυθεντικό Καστιλιάνικο. Πάρα πολύ καλή κουζίνα, σε μέτριες τιμές.

7 Portes, Passeig d’Isabel II 14, τηλ. 93-319-30-33 βρίσκεται στην περιοχή της Barceloneta και στον ίδιο σταθμό έρχεσαι με το μετρό.
Προσφέρει τις υπηρεσίες του από 1836 και είναι ένα από τα πιο παλιά της πόλης. Όμορφη ατμόσφαιρα, καταλανικές γεύσεις και οι τιμές υψηλές.

Via Veneto, Ganduxer 10, τηλ. 93-200-72-44, στην περιοχή Barrio Alto & Gracia. Με το μετρό έρχεσαι στη στάση FGC La Bonanova.
Προσφέρει την καλλίτερη Καταλανική κουζίνα της πόλης. Σερβίρει με τον ίδιο τρόπο που γινόταν έναν αιώνα πριν. Εκπληκτικές γεύσεις, υπέροχος διάκοσμος, το απόλυτο must για τοπική γεύση. Ακριβό.

Can Majo, Almirante Aixada 23, τηλ. 93-221-54-55. Βρίσκεται στην περιοχή της Barceloneta, και στην ομώνυμη στάση του μετρό θα έρθεις
Το νούμερο 1 εστιατόριο για παέγια. Ακριβώς στην ακροθαλασσιά, προσφέρει παέγιας και fideuas, ένα συνοδευτικό μεταξύ νούντλς και ριζιού. Συγκαταλέγεται μεταξύ των φημισμένων εστιατορίων στην πόλη. Μέτριο στις τιμές του.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.263
Μηνύματα
885.467
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom