Ιταλία Φλωρεντία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Καλησπερα σε ολους.
Την εβδομαδα του Πασχα πρεπει να κανουμε ενα ταξιδι για τουλαχιστον 7 ημερες στην Φλωρεντια με τον συζυγο μου (Σαββατο Λαζαρου με Μ.Σαββατο).Ειμαστε στην διαδικασια ερευνας για αεροπορικα εισιτηρια,διαμονη και ολα συνεπαγεται ενα τετοιο ταξιδι.
Προς το παρον εχουμε καποιες αποριες που ελπιζω να βρουν απαντησεις ωστε να κανουμε σωστη επιλογη μιας και υπαρχουν πολλα δεδομενα και καπου η εμπειρια σας πιστευω θα βοηθησει ιδιαιτερα.

Ψαχνοντας για δρομολογια βρηκαμε οτι πιο οικονομικα ερχονται αυτα απο το αεροδρομιο της Θεσαλλονικης παρα της Αθηνας.Για εμας που θα μεταβουμε απο Δυτικη Ελλαδα ειναι το ιδιο οσον αφορα την μεταβαση μας ειτε στο Μακεδονια ειτε στο Ελ.Βενιζελος.Οσον αφορα την πτηση καθεαυτη σκεφτηκα οτι ισως συμφερει καλυτερα να ειναι τελικος σταθμος η Φλωρεντια με λογικη σταση στην Ρωμη(βρηκαμε με 170 ευρω το ατομο με Αλιταλια) παρα να μεταβουμε Ρωμη-Φιουμιτσινο (με 80 ευρω το ατομο,αλλα με easyjet και οτι συνεπαγεται αυτο σε αποσκευες,στενοτητα χωρου κλπ) μιας και εκει παλι θα εχουμε να υπολογισουμε χρονο και χρημα για τραινο( το γρηγορο βγαινει ιδιαιτερως τσιμπημενο και ισοφαριζει τα αεροπορικα),αλλαγη συρμων και τα συναφη!
Σε καθε περιπτωση το 5ωρο το θελουμε απλα νομιζω οτι στην πρωτη η παραμονη θα ειναι μεσα στο αεροδρομιο ενω στην δευτερη το πηγαινε-ελα θα ειναι κουραστικο.

Δεν εχουμε καταληξει ακομη που θα μεινουμε,μιας και ακομη μας στελνουν καποιες προσφορες αλλα πιστευω οτι συντομα θα ξερουμε και την περιοχη του καταλυμματος.
Και τωρα ερχονται οι ερωτησεις σχετικα με την πολη....
εχει καλη συγκοινωνια?συχνα δρομολογια λεωφορειων ας πουμε και ποιος αλλο τροπος μετακινησης υπαρχει με ΜΜΜ?
Υπαρχει δυνατοτητα να βγαλει κανεις πασο/εισιτηριο πολλων ημερων για την μετακινηση του στην πολη?
Οσον αφορα τα αξιοθεατα,τι ισχυει με τιμες-καρτες,αναμονη για επισκεψη σε μουσεια?
Σε αυτες τις 7 μερες που θα ειμαστε εκει,μπορουμε να κανουμε και καποια επισκεψη σε καποια αξιολογη κοντινη περιοχη πχ Πιζα ή οπου αλλου?
Υπαρχει καποιο λινκ που να με πληροφορησει για ολα αυτα για να μην σας κουραζω (ηδη εχω πει πολλα,αλλα συγχωρειστε με...ειμαι αρκετα ενθουσιασμενη στην ιδεα και μονο)

Ευχαριστω εκ των προτερων :)
Οταν λες "πρεπει" εννοεις οτι θα πρεπει να μεινετε και τις 7 ημερες στη Φλωρεντια λογω δουλειας¨η εχεις εναλλακτική να κανεις εναν "κυκλο" ας πουμε . Εγω πέρσι τον Μαιο Πέταξα απο Χανια για Πίζα μείναμε ενα βραδυ διπλα στο αεροδρομιο επειδη φτασαμε αργα..Νωρις την αλλη μερα το πρωι πηραμε λεωφορειο εξω απο το αεροδρομιο και πηγαμε Φλωρεντία καθίσαμε 3 ημερες και ηταν υπερ αρκετες! Απο εκει ενα απογευμα πηγαμε στο "Σαν Τσιμινιανο" ενα χωριό μεσα σε κάστρο ( κατι σαν Μονεμβασια να πω?)με τραινο πηγαμε "Λούκα" μειναμε αλλα 2 βράδια στη παλια πολη και αυτο υπερ αρκετο!..και μετα με λεωφορείο πηγαμε ξανα Πιζα νωρίς το πρωί και πολυ αργα το απογευμα την αλλη μερα πετάξαμε για Κρητη. Αν πηγαινα τωρα θα εμενα 2 Βραδια Φλωρεντία ( δεν θα εχανα την επισκεψη στο Σαν Τσιμινιανο) θα επισκεπτομουν την Σιενα για 2 βραδια ,θα πηγαινα Λούκα 1 βραδυ και 1 βράδυ Πίζα. Αυτα με ΜΜΜ γιατι δεν θελω να οδηγώ, αν ομως εσας δεν σας τρομάζει το οδηγημα και το χετε με τα GPS νομίζω οτι θα σας βγει πιο φτηνα να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να επισκεφτείτε αυτες τις πόλεις που δεν ειναι μακρια η μια με την αλλη....Πάντως 7 μερες ΜΟΝΟ Φλωρεντία ειναι παρα πολλες θα βαρεθητε...
.
 

marsolan

New Member
Μηνύματα
3
Likes
4
Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για την ανταποκριση...
Η διαμονη μας πρεπει να ειναι στην Φλωρεντια διοτι ο συζυγος εχει παρακολουθησεις στο Πανεπιστημιο και δεν ξερουμε ακομη τι δυνατοτητες θα εχει ακομη και να με ακολουθει στην 'γνωριμια' με την πολη....Το προγραμμα εινα αρκετα σφιχτο και αρκετες ωρες στα μαθηματα..τουλαχιστον ετσι λεει το προγραμμα..δεν ξερω τι θα γινει οταν φτασουμε εκει και τι διαλλειματα θα εχει.Εγω θα εχω αρκετο ελευθερο χρονο να περιηγηθω και εαν ειναι εφικτο να κανω και μονοημερες εκδρομες σε κοντινα μερη...γενικα δεν με ενοχλει να κανω βολτες μονη :) Η διαμονη προς το παρον μας προβληματιζει λογω οικονομικου...ειμαι ακομη στο ψαξιμο...
 

antoulini

Member
Μηνύματα
29
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
αγιοι τοποι
Ταξίδι-Όνειρο
θιβετ
Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να μάθω πληροφορίες σχετικά με οικονομική διαμονή στην Φλωρεντία κα μετακίνηση από Ανκόνα-Φλωρεντία από 29/6-15-7! Πρόκειται να πάω για μεταπτυχιακές σπουδές και δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά με την άνετη, γρήγορη και ανέξοδη μετακίνηση-διαμονή-διατροφή..Κάθε πρόταση και πληροφορία είναι καλοδεχούμενη!!!!!!!!!!!!
Σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!
 

vasilisD

Member
Μηνύματα
292
Likes
92
Καλησπέρα σας :clap:¨

Σκεφτόμαστε μία από τις 7 μέρες διαμονής μας στην Ρώμη (την 7η μέρα φεύγουμε το απόγευμα) να κάναμε μία εκδρομή αυθημερόν στην Φλωρεντία!
Θα ήθελα καταρχήν να ρωτήσω αν θα άξιζε να μπούμε σε αυτή την διαδικασία δεδομένου ότι σε μία μέρα δεν προλαβαίνεις να δεις και πολλά αλλά είναι και η απόσταση στη μέση!
Από κει και πέρα αν τελικά πάρουμε την απόφαση να το επιχειρήσουμε θα ήθελα αν μπορείτε να μας διαφωτίσετε λίγο για τους τρόπους που θα μπορούσαμε να μετακινηθούμε από την Ρώμη στην Φλωρεντία και πίσω!
Θα ήταν καλύτερα με τρένο? με λεωφορείο? και τι παίζει από τιμές με αυτά τα μέσα?

Κοίταξα λίγο και για ενοικίαση αυτοκινήτου αλλά οι τιμές ήταν γύρο στα 60 ευρό (χωρίς τις βενζίνες και τα έξοδα για πάρκινγκ) οπότε είναι λίγο απαγορευτικά για το budget μας :cry::cry:!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :innocent::innocent:
 

atmomixani

Member
Μηνύματα
20
Likes
91
Επόμενο Ταξίδι
Γουαδελουπη
Ρωμη 6 μερες και αυθημερον Φλωρεντια??Αμαρτια....
Μην με παρεξηγησεις αλλα προσωπικα θεωρω τη Φλωρεντια απο τις πιο ομορφες πολεις της Ιταλιας...
Παρολα αυτα ριξε μια ματια εδω
http://www.italiarail.com/
Ειναι απο 55 δολαρια το εισητηριο του τρενου αναλογα τη διαθεσιμοτητα....Εχω γυρισει στο παρελθον την Ιταλια με τρενο για εναμιση μηνα ανετα κι απροβληματιστα....Το μονο που θα πρεπει να θυμαστε ειναι να ειστε στην ωρα σας....;-)Αποτι θυμαμαι δε, εχει αρκετα δρομολογια μεσα στη μερα..
Αλλα ειλικρινα νομιζω ειναι κριμα να πατε μονο για μια μερα...
Για λεωφορεια θα σε γελασω δεν τα ειχα χρησιμοποιησει....

*Το τσεακαρα και στο σαιτ εχει ανα τεταρτο δρομολογιο για Φλωρεντια...

* Δες κι εδω βγαζει τη TrainItalia με 32 δολαρια
http://www.raileurope.com
 

Ulysses

Member
Μηνύματα
114
Likes
174
Επόμενο Ταξίδι
Ζυρίχη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Μεξικό
Ειναι πολυ ομορφη πολη και αξιζει να πατε. Κι ας ειναι αυθημερον, καλυτερα απο το να μην πατε καθολου.
Θα προτεινα κι εγω τρενο που κανει γυρω στη 1,5 ωρα και τιμη κοντα στα 40. Το λεωφορειο κοστιζει γυρω στα 25 νομιζω και κανει σχεδον 4 ωρες, θα ναι κουραστικο ομως και χρονοβορο να πατε και να ρθειτε την ιδια μερα με λεωφορειο.
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.559
Likes
4.014
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Για εμένα εάν δεν θες να μπεις σε κάθε μουσείο στη Ρώμη και χαρα προλαβαίνεις να το μοιράσεις σε 5 μέρες Ρώμη 2 Φλωρεντία. Είναι κρίμα τα έξοδα για να πας ημερήσια! Τι θα πρωτοδείς;
 

vasilisD

Member
Μηνύματα
292
Likes
92
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τις πληροφορίες :icon_redface:!
Νομίζω ότι έβγαλα άκρη στο περίπου :clap::clap:
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Μερικές ερωτήσεις και από μένα.. Δύο διανυκτερεύσεις (δυο γεμάτες μέρες) είναι αρκετές για να πάρεις μια καλή γεύση από τη Φλωρεντία; Χωρίς πολλές επισκέψεις σε μουσεία, μόνο για να τη περπατήσεις, για πλατείες, άντε και κανένα παλάτι, καμιά εκκλησία κτλ.. Δε θέλω να πάμε Uffizi, Accademia, ούτε να μπούμε στο Duomo που θα έχει υπερβολικό χαμό.. Σκεφτόμουν να επισκεφτούμε Basilica di Santa Croce, Palazzo Vecchio ή Palazzo Pitti.. Εκτός απ'το Duomo που αλλού μπορούμε να ανέβουμε για ωραία θέα της πόλης;
Επίσης διάβασα για κάποιες οργανωμένες εκδρομές από Φλωρεντία με πούλμαν που σε πάνε ημερήσια σε Siena και San Gimignano. Έχει κάποιος να προτείνει καμιά από τις εταιρίες που κάνουν αυτές τις εκδρομές; Αξίζει να πάμε έτσι την τρίτη μέρα; (την τέταρτη μέρα επιστρέφουμε Αθήνα απο Ρώμη το απόγευμα).. Ενοικίαση αυτοκινήτου δεν παίζει.. Καλύτερα να πάμε οργανωμένα (50-60 ευρώ το άτομο) ή να το κοιτάξω να πάμε μόνοι μας με λεωφορείο μόνο στη Σιένα;
Όποια βοήθεια πολύτιμη!
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.613
Likes
12.436
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Θα είναι σίγουρα ταξίδι αστραπή! Η μονοήμερη σε Σιένα - Σαν Τζιμινιάνο είναι κρίμα. Τουλάχιστον θα μείνετε λίγες μέρες Φλωρεντία...
Έχεις διαβάσει την ιστορία της @underwater ;
http://www.travelstories.gr/community/threads/Πασχαλινή-low-budget-Τοσκάνη-και-λίγη-bologna.38438/
Μοιάζει κάπως σε αυτό που θέλεις να κάνεις, αλλά είχε κάπως περισσότερες μέρες. Νομίζω θα βρεις πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.214
Μηνύματα
883.826
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom