Χαλκιδική...τα πάντα όλα!

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Δέκατη μέρα

Και αισίως φτάσαμε στην τελευταία ημέρα της εκδρομής!Ξεκινήσαμε από την Άφυτο με σκοπό να κυκλώσουμε το πρώτο πόδι!
Περάσαμε από την Καλλιθέα και συνεχίσαμε για την Κρυοπηγή, όπου και σταματήσαμε για πρωϊνό σε μία καφετέρια με βεράντα, όπου εκτός από ροφήματα είχε και φαγώσιμα.Ντερλικώσαμε, δροσιστήκαμε στην πρωϊνή δροσιά και συνεχίσαμε για να πάμε σε κάποια παραλία, να πιάσουμε μία ξαπλώστρα και να ξεχαστούμε...Περάσαμε από το Πολύχρονο, όπου ψάξαμε μανιωδώς τη μικρή λίμνη στη θέση Μαυρόμπαρα, που είναι βιότοπος της χελώνας της Χαλκιδικής. Ανεβαίναμε σε κάτι χωματόδρομους, στρίβαμε από δω, στρίβαμε από κει, τίποτα...γυρίσαμε, πήγαμε μία βόλτα στην παραλία και προχωρήσαμε στη Χανιώτη.
Πρόκειται για πολύ τουριστικό οικισμό, με εκατοντάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα με τουριστικά είδη, μία παραλία ασφυκτικά γεμάτη, όπου όλοι ήταν μία παρέα, με νερά καταγάλανα και αμμουδιά.
afarm7.static.flickr.com_6173_6193033164_02a9a8c692.jpg
Ακριβώς πάνω από την παραλία υπάρχει ένα μεγάλο πάρκο, με φοίνικες και γρασίδι, που φιλοξενεί τους επισκέπτες στη δροσιά του μετά το ψήσιμο στον ήλιο...για πικ-νικ ή για ένα υπνάκο μετά το μπάνιο.
afarm7.static.flickr.com_6123_6192513863_308788d366.jpg
Είχε τόσο πολύ κόσμο στη Χανιώτη, που δε θελήσαμε να καθίσουμε εκεί.
Συνεχίσαμε για Πευκοχώρι, όπου κατασκηνώσαμε.
afarm7.static.flickr.com_6004_6193036408_f44bc71f21.jpg
Ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα στην παραλία, πιάσαμε από μία ξαπλώστρα στην πρώτη σειρά και αράξαμε...Κολυμπήσαμε πολύ, λιαστήκαμε, διαβάσαμε εφημερίδα, ατενίσαμε, ξεχαστήκαμε, ονειρευτήκαμε, τα μαζέψαμε και φύγαμε!
Περάσαμε από το Γλαρόκαμπο, μία περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και με ωραία παραλία, χωρίς να γίνεται χαμός από κόσμο. Εκεί υπάρχει και μία μικρή λιμνούλα. Η περιοχή ανάμεσα στο Γλαρόκαμπο και το Χρουσώ ξεχωρίζει για το υπέροχο ανάγλυφό της, το πυκνό πευκοδάσος, τις δαντελωτές ακτές και τις γραφικές πλαζ.
Συνεχίσαμε προς το Παλιούρι, ένα ήσυχο χωριό με γραφικά πέτρινα σοκάκια, που κοιμόταν εκείνη την ώρα... και επικρατούσε φοβερή ηρεμία.
Προχωρήσαμε στην Αγ. Παρασκευή και σταματήσαμε στα γνωστά ιαματικά λουτρά, μήπως και δοκιμάζαμε...αλλά η απαίσια μυρωδιά μας αποθάρρυνε...Κάναμε απλά ένα δεύτερο μπάνιο σε μία κοντινή παραλία και καθίσαμε για φαγητό σε μία ωραία πιτσαρία.
Συνεχίσαμε την περιήγηση μας περνώντας από τον οικισμό της Ν.Σκιώνης, την Καλάνδρα και κάναμε στάση στο Ποσείδι και συγκεκριμένα στα Αιγαιοπελαγίτικα, αράξαμε στην παραλία και περιμέναμε να βουτήξει ο ήλιος στη θάλασσα. Η εικόνα πολύ όμορφη...και αφού ήταν η τελευταία μέρα της εκδρομής μας την κρατήσαμε για ανάμνηση!
afarm7.static.flickr.com_6166_6193039284_f64d747dbe.jpg

Απο κεί γυρίσαμε στην Άφυτο, μέσω Κασσάνδρειας, ετοιμάσαμε τις βαλίτσες μας για να είναι έτοιμες την επόμενη μέρα και βγήκαμε για ποτάκι στην Άφυτο. Κάναμε βόλτα στα παραδοσιακά σοκάκια, χαζέψαμε τα μαγαζάκια και τον κόσμο και ήπιαμε το ποτό μας σε ένα μπαράκι που είχε live και ήταν φουλ.Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις η Άφυτος...δεν την περίμενα τόσο γραφική και να σας πω την αλήθεια δεν τη χόρτασα, θα ήθελα να ξαναπάω...
afarm7.static.flickr.com_6161_6193042186_4c24b4b16a.jpg

Επιστρέψαμε αργούτσικα στο δωμάτιο, αλλά ήταν όλα έτοιμα...το πρωϊ ξυπνήσαμε και φύγαμε κατευθείαν για Θεσσαλονίκη, η πτήση μας ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι!
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Για τον επίλογο...
κάποιες εντυπώσεις...διαπιστώσεις...πληροφορίες...λεπτομέρειες...παρατηρήσεις...

*Η εποχή που επισκεφτήκαμε τη Χαλκιδική, τελευταίο δεκαήμερο Αυγούστου, νομίζω οτι ήταν ιδανική, διότι δεν είχε το σπρώξιμο και το συνωστισμό του Ιουλίου ή δεκαπενταύγουστου και είχε καλό ποσοστό τουρισμού, για να μην αισθάνεσαι και μοναξιά.

*Σε πολύ τουριστικές περιοχές νιώθεις οτι βρίσκεσαι στο εξωτερικό, διότι περιστοιχίζεσαι από Βούλγαρους, Σλάβους και άλλους Βαλκάνιους, οι οποίοι κλείνουν μέσω πρακτορείου και τους έρχονται τζάμπα οι διακοπές και κυκλοφορούν και με κάτι Μερσεντές και Τζάγκουαρ...

*Σοβαρή παράλειψη των Δημοτικών Αρχών, των επιχειρηματιών, δεν ξέρω σε ποιους να απευθυνθώ... είναι το οτι σε καμία παραλία, τουλάχιστον των ποδιών, που είναι και τα πιο τουριστικά, δεν υπήρχε ντουζ, με αποτέλεσμα να γυρνάμε όλη μέρα με τα αλάτια. Από όσο θυμάμαι ντουζ βρήκαμε μόνο στην Ολυμπιάδα και στον Κάμπο στα Πυργαδίκια. Έκτοτε...πουθενά. Μου έκανε φοβερή εντύπωση...

*Το δεύτερο πόδι είναι λίγο πιο όμορφο από το πρώτο, έχει περισσότερο πράσινο και πιο ωραίες παραλίες, ενώ πιο τουριστικό είναι το πρώτο πόδι και συγκεκριμένα στην ανατολική πλευρά του.

*Θα ήθελα να ξαναπάω...
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Eυχαριστούμε για την όμορφη περιγραφή του ταξιδιού σας!
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
afarm7.static.flickr.com_6212_6218237170_88ac056e3a.jpg


Θα ήθελα αυτή η φωτογραφία να φαίνεται δίπλα στον τίτλο!
 

antzelis

Member
Μηνύματα
60
Likes
5
πολυ ωραια τα οσα γραφετε εμεις ειχαμε παει με την παρεα αμμουλιαννη ενα νισακι πολυ κοντα στην χαλκιδικη με ευκολη προσβαση με πεντακαθαρες θαλασσες οταν πηγαμε εκει μηναμε σε ενα πολυ ωραιο ξενοδοχειο ολη την μερα ειμασταν στην θαλασσα και το βραδυ καναμε βολτες στα ταβερνακια και τα μπαρακια της περιοχης οσοι δεν εχετε παει στην αμμουλιανη να πατε σας το σινιστω ανεπιφιλακτα
 

PheniX

Member
Μηνύματα
62
Likes
4
Και εμείς πέρυσι είμαστε 20 νύχτες στην Αμμουλιανη στο Agionissi
Φανταστικά ήταν( πριβε ξαπλώστρες μια παραλία μόνο για εμάς λίγο κόσμος)
 

toulak.petralona

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
1h φορα χαλκιδικη

επειδη θα παω πρωτη φορα κι εχουμε κι ενα παιδι 3 ετων...ειναι καλα να παω ουρανουπολη?σαν βαση κι απο κεινα γυρισουμε τα υπολοιπα?μιλαμε για αυγουστο -φανταζομαι τι θα γινεται- αλλα οπως το ψαχνω μου φαινεται οτι ειναι καλη ιδεα η ουρανουπολη ή καποιο μερος καπου κοντα..αναμενω με ανυπομονησια.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
επειδη θα παω πρωτη φορα κι εχουμε κι ενα παιδι 3 ετων...ειναι καλα να παω ουρανουπολη?σαν βαση κι απο κεινα γυρισουμε τα υπολοιπα?μιλαμε για αυγουστο -φανταζομαι τι θα γινεται- αλλα οπως το ψαχνω μου φαινεται οτι ειναι καλη ιδεα η ουρανουπολη ή καποιο μερος καπου κοντα..αναμενω με ανυπομονησια.
η ουρανουπολη ειναι ησυχη περιοχη,θα ελεγα ειναι μια χαρα για οικογενεια (για παρεες η ζευγαρια καπως βαρετη).το καλο ειναι οτι εχει διπλα το αγιο ορος οπου μπορειτε να κανετε μινι κρουαζιερα γυρω απ τη χερσονησο του αγιου ορους και εχει απεναντι την αμουλιανη που φυσικα και πρεπει να πατε..

απο κει και περα δεν θεωρειται ιδανικο μερος για να ειναι η βαση και απο εκει να μετακινηθειτε στο δευτερο ποδι γιατι ειναι σχετικα μακρια και θα εχετε και το παιδακι σας.

νομιζω η περιπτωση του μαρμαρα ειναι καλη για σας.ειναι στη μεση του δευτερου ποδιου και ειναι και το πιο ομορφο απ ολη τη χαλκιδικη.
 

toulak.petralona

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση μιτς..φανταζομαι ομως στον μαρμαρα θα γινεται πανικος απο κοσμο κ καθοτι εχουμε την ταση να γυριζουμε για να δουμε οσο περισσοτερα μερη μπορουμε να μην εχουμε την κινηση που δε θελουμε να βρουμε...οπως επισης να μην εχει και χιλιαδες κοσμο το βραδυ να ειναι καπως πιο ησυχα...απλα ρωταω γιατι δεν ξερω..τι προτεινεις εσυ?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.193
Μηνύματα
883.498
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom