Χρυσές συμβουλές για άφραγκους ταξιδευτές!

kalove

Member
Μηνύματα
436
Likes
1.637
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Εθνικά πάρκα ΗΠΑ
παιδιά, εγώ δεν είμαι φοιτήτρια ούτε νέα, για να μπορώ να χρησιμοποιήσω όλα αυτά πού προαναφέρατε.
κυνηγάω όμως τις προσφορές των αεροπορικών εταιρειών.
γιά παράδειγμα, φεύγω τον ιούλιο για δεκαπέντε μέρες Νάπολη-Ρώμη, αεροπορικώς με την easyjet, έκλεισα ξενοδοχεία από booking, τριών αστέρων με πρωϊνό καί εισιτήρια τρένων ρώμη-Νάπολη-Ρώμη καί μού στοιχίζει αυτό το "πακέτο" κατ άτομο 500 ευρώ.
μία ιστοσελίδα πού έχω βρεί με οικονομικές προσφορές σε διαμονή είναι www1.ihacom.gr, δεν την έχω χρησιμοποιήσει για να γνωρίζω την αξιοπιστία της, άλλα βλέπω πολύ καλές προσφορές, π.χ. γιά Ινδία βρίσκω από... 1 ευρώ την διανυκτέρευση
 

clooby_doo

Member
Μηνύματα
22
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Μάλλον πάλι Λισσαβώνα!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου δεν έχω πάει!
Γενικά άμα ταξιδεύετε με μεγάλη παρέα καλό είναι να κλείνετε διαμερίσματα που έρχονται αρκετά οικονομικά.Στα ταξίδια που έχω κάνει εντός Ευρώπης έχω μείνει σε διαμερίσματα και το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο.Ένα site που μπορείτε να κοιτάξετε είναι το www.waytostay.com.Αν δεν βρίσκετε για την πόλη που θέλετε,πατήστε στο google apartments berlin ας πούμε και όλο και κάτι καλό θα βρείτε!Επίσης,σε κάποιο θέμα που διάβαζα σχετικά με την Βαρκελώνη μια κοπέλα είχε αναφέρει ότι πήγε στο 4cats και το φωτογράφισε μόνο απ' έξω.Αν είχε κάνει τον κόπο να μπει μέσα θα διαπίστωνε ότι παρ' όλο που φαίνεται πολύ κυριλέ με 12-14 ευρώ έτρωγες πρώτο πιάτο,δεύτερο πιάτο και επιδόρπιο!!!Οπότε αν βρεθείτε Βαρκελώνη κάντε μια βόλτα από το 4cats.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Μια λύση λοιπόν είναι τα κλασικά παρτοπαράδοτα hostels, ειδικά αν ταξιδεύεις μόνος σου. Ένα μικρό λουκετάκι μαζί για να ασφαλίζεις τα πράγματά σου, διάθεση για γνωριμίες και είσαι έτοιμος.

Εναλλακτικά couchsurfing, όπως ανέφεραν και οι προηγούμενοι. Εδώ μεγάλο ρόλο παίζει να πετύχεις το κατάλληλο άτομο! Γι' αυτό συνήθως χρειάζονται καλές συστάσεις, οπότε όσο το χρησιμοποιείς τόσο καλύτερο γίνεται.

Μια καλή λύση για ζευγάρια είναι οι αλυσίδες ξενοδοχείων Formule 1 (ένα διπλό κρεβάτι) ή Etap (ένα διπλό και ένα μονό) οι οποίες προσφέρουν στανταρ υπηρεσίες σε πολύ καλές τιμές (πχ. στην Γενέυη μέναμε στο Etap με περίπου 30 euros/3 άτομα). Μειονέκτημα ότι συνήθως είναι μακριά από το κέντρο της πόλης (όχι πάντα όμως). Επίσης έχει τύχει να μείνω σε ένα Etap στην Μασσαλία στο οποίο το δωμάτιο ήταν πολύ παλιο.. (σκισμένες ταπετσαρίες κτλ.) αλλά πιστεύω ήταν εξαίρεση.

Τα παραπάνω ισχύουν για Ευρώπη, δεν έχω εμπειρία εκτός ακόμα...
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Επίσης,σε κάποιο θέμα που διάβαζα σχετικά με την Βαρκελώνη μια κοπέλα είχε αναφέρει ότι πήγε στο 4cats και το φωτογράφισε μόνο απ' έξω.Αν είχε κάνει τον κόπο να μπει μέσα θα διαπίστωνε ότι παρ' όλο που φαίνεται πολύ κυριλέ με 12-14 ευρώ έτρωγες πρώτο πιάτο,δεύτερο πιάτο και επιδόρπιο!!!Οπότε αν βρεθείτε Βαρκελώνη κάντε μια βόλτα από το 4cats.
έτσι την πάτησα και εγώ !!!
αλλα του πήρα κάτι φωτογραφίες...
καλα εκανες και το έγραψες! την επομένη να φάμε και κάτι!!:bleh:
 
Μηνύματα
107
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Κωσταντινούπολη!
Ταξίδι-Όνειρο
O γύροs του κόσμου!
Lyda, ένας από τους λόγους που άνοιξα αυτό το θέμα είναι επειδή σκεφτόμουν το ωτοστόπ!!Σίγουρα προέχει η ασφάλεια..Πιστεύω ότι οπουδήποτε μπορείς να κάνεις ωτοστόπ αρκεί να είσαι προσεκτικος!!

..και επ'ευκαιρια να αναφέρω ίσως το πιο παραδοξο ωτοστόπ που έχω κάνει..Απριλιος, στο Fussen της Γερμανίας, τίγκα στα χιόνια και θέλουμε να κάνουμε ωτοστόπ για Αυστρία..Κανένας δεν σταματάει για πόλυ ώρα, μέχρι που βλέπουμε ένα τύπο με lamborghini. Του κάνουμε νόημα,σταματαει, του λέμε ότι θέλουμε να παμε Αυστρία αλλά δυστυχώς μας απανταει ότι δεν ειναι ο προορισμός του..:haha: Ξεκινάει και μετά από 5 μέτρα ξανασταματάει..και μας λέει: Η lamborghini μου ήταν αποκλεισμένη για 1 μήνα μέσα στο γκαραζ λόγω χιονιών και την έχω βγάλει βόλτα..:haha:...Αφού βόλτα κάνω θα σας πάω Αυστρία..Μπήκαμε μέσα, προσδεθήκαμε και...απογειωθήκαμε (σχεδόν στην κυριολεξία) για άλλη χώρα!!!
Ουάου!!! Αυτό λέγεται ...τύχη για να το πω...κόσμια!:D
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.701
Likes
6.315
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες από τώρα και στο εξής...

vitouli είσαι πολύ διορατικός...να μας λες και για το χρηματιστήριο...
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.880
Likes
26.780
έτσι την πάτησα και εγώ !!!
αλλα του πήρα κάτι φωτογραφίες...
καλα εκανες και το έγραψες! την επομένη να φάμε και κάτι!!:bleh:
την επομενη θα σου κανω εγω το τραπεζι και η φανη θα κανη παρεα με τον
γατο μου:D
 

Maxus

Member
Μηνύματα
8
Likes
9
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Για τη διαμονη να πω και εγω οτι πολλες φοιτητικες εστιες του εξωτερικου έχουν και δωματια προς ενοικιαση σε πολυ καλες τιμες.Για πχ οταν πήγα Τσεχια,στο Brno εμεινα σε μια τέτοια εστια με 14 περιπου euros.Το δωματιο ηταν για τουλαχιστον 3 αστερια αν ήταν σε ξενοδοχειο.
 

nefelh55

Member
Μηνύματα
33
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
Sofia
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια
παιδια οσοι εχουν δοκιμασει τα κιτρινα λεωφορεια της student agency και την balkan card μπορουν να δωσουν πιο λεπτομερεις πληροφοριες γιατι το σαιτ ειναι λιγο μπερδεμενο, πχ πως τα κλεινεις πως παιρνεις εισητηρια, διαδικασιες κτλ
ευχαριστω
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.196
Μηνύματα
883.556
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom