γαμηλιο ταξιδι στην ελλαδα

panos tom

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
καλησπερα!ετοιμαζομαστε για ενα ταξιδακι γαμηλιο εντος της ελλαδας!κι αυτο γιατι εχουμε πολλαααααα να δουμε εντος,ιδιως η γυναικα μου που δεν εχει γυρισει πολλα μερη!,θα ηθελα μια μικρη βοηθεια.εχουμε στη διαθεση μας 9μερες και σκεφτομαι 2 προορισμους:1)κιλκις,δραμα,ξανθη και αν βγαινει εβρο 2)λιμνη πλαστηρα,περτουλι,μετεωρα,ιωαννινα και αν προλαβαινουμε κονιτσα.ποια προτεινετε ;;;;ας λαβουμε υπ'οψιν οτι μας αρεσουν τα μουσεια,τοπια οπως λιμνη πλαστηρα,μοναστηρια,τοπια ιστορικου ενδιαφεροντος.....!!η οδηγηση δεν ειναι προβλημα και η μεταβαση απο σημειο σε σημειο γινετε σε συντομοτερο χρονο απ'οτι συνηθως!επισης ψαχνω ξενοδοχεια σε αυτες της περιοχες,οχι απαραιτητα σε πολη,με τιμες γυρω στα 50-70 ευρω!εχω μεινει σε φανταστικα ξενοδοχεια-ξενωνες σε χωρια που ουτε που θα το φανταζομουν!ξεχασα να αναφερω οτι φευγουμε παρασκευη 14 νοεμβριου απογευμα.θα εκτιμουσα πολυ τις ιδεες-γνωμες σας!και εννοειτε μετα θα αναφερω το ταξιδι μαζι με καμια10-20αρια που εχω κανει εντος και εκτος!
 
Μηνύματα
49
Likes
96
Γιατί δεν πηγαίνετε στη Σαντορίνη; Δεν μπορώ να φανταστώ πιο ιδανικό μέρος εντός και εκτός Ελλάδας για γαμήλιο ταξίδι...Ιδίως αυτή την εποχή, θα έχουν φύγει οι ορδές των τουριστών και θα απολαύσετε ηρεμία και ρομαντζάδα...Φίλοι και γνωστοί μου από την Ελλάδα αλλά ιδίως το εξωτερικό που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το γαμήλιο ταξίδι τους σε Νέα Υόρκη, Ταϋλάνδη, Ντουμπάι και άλλα μέρη που έχουν γίνει της μόδας...ξενέρωσαν! Επισκέφτηκαν τη Σαντορίνη και μαγεύτηκαν τόσο που πολλοί από αυτούς ξαναγυρίζουν σχεδόν κάθε χρόνο, όχι για τα τετριμμένα όπως το ηλιοβασίλεμα στην Οία, αλλά για εκείνη τη μοναδική αίσθηση που σου δίνει η θέαση της μεγαλύτερης καλντέρας του κόσμου από ένα λευκό μπαλκονάκι που χάσκει στο κενό, πάνω από το βαθύ μπλε της θάλασσας... Μείνετε σε ένα ωραίο δωμάτιο με θέα την καλντέρα και το ηφαίστειο και σίγουρα θα είναι κάτι που θα σας μείνει αξέχαστο! Εναλλακτικά και με βάση τους προορισμούς που προτείνεις παραπάνω, θα προτιμούσα τα Μετέωρα και τη λίμνη Πλαστήρα. Φανταστικά μέρη όπου το μεγαλείο της φύσης εντυπωσιάζει! (Έχω μια προτίμηση προς τα όμορφα, φυσικά τοπία!) Η Θράκη είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσε να γίνει κάποια άλλη περίοδο. Νομίζω ότι είναι αρκετά μελαγχολική το φθινόπωρο. Ελπίζω να βοήθησα.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.725
Likes
11.628
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Γεια σου και να ζήσετε!

Η πρώτη επιλογή που αναφέρεις νομίζω είναι λίγο άστοχη. Δράμα και Ξάνθη είναι δύο συμπαθητικές πόλεις (Κιλκίς δεν έχω πάει), αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο που να αρμόζει σε ένα ξεχωριστό ταξίδι όπως το γαμήλιο! Η διαδρομή βέβαια περιλαμβάνει υπέροχα σημεία (ιδιαίτερα στις όχθες του Νέστου, όπου υπάρχουν και όμορφα και εύκολα μέρη για πεζοπορία), αλλά οι πόλεις δεν! Ίσως το ταξίδι να αποκτούσε πιο ρομαντική διάσταση αν βάζατε στο πρόγραμμα και τη Λίμνη Κερκίνη, η οποία αποτελεί έναν πανέμορφο υδροβιότοπο στον οποίο μπορεί κανείς να ασχοληθεί με ποικίλες δραστηριότητες, ενώ υπάρχει και πλήθος καταλυμάτων.

Η δεύτερη εναλλακτική μου φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα και ρομαντική, αν και προσωπικά δεν θα συμπεριλάμβανα τη Λίμνη Πλαστήρα, την οποία θεωρώ τελείως αδιάφορη και τουριστικοποιημένη. Θα μπορούσατε πιθανώς να την αντικαταστήσετε με τα Ζαγοροχώρια, εφόσον έχετε και τα Γιάννενα στο πρόγραμμα! Για τα Γιάννενα μπορώ να σου προτείνω και ξενοδοχείο στο budget που θέτεις, το Φιλοκαλία. Είναι ένα από τα πιο αξιόλογα καταλύματα από όσα έχω μείνει σε αυτή την κατηγορία, μικρό, ζεστό, μοντέρνο και πολύ καλόγουστο!

Από εκεί και πέρα, αν θέλετε να περιοριστείτε στην ηπειρωτική Ελλάδα θα μπορούσατε να σκεφτείτε και άλλες εναλλακτικές, όπως Πήλιο ή τον γύρο της Πελοποννήσου (άλλωστε το Ναύπλιο είναι από τις πιο ρομαντικές ελληνικές πόλεις και γεμάτο ιδιαίτερους ξενώνες σε πολύ καλές τιμές).
 
Last edited:

perixvra

Member
Μηνύματα
312
Likes
215
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
Πολυ καλα κανετε και ξεφευγετε απο τα καθιερωμενα!
Εγω παλι θα σου προτεινα την επιλογη Δραμα-Ξανθη με μια μικρη παραλλαγη αντι για Κιλκις να επισκεφτειτε τις Σερρες. Ο λογος, ειναι πιο ομορφη και πιο μεγαλη πολη με πολλες επιλογες και στα συν ειναι και το Σιδηροκαστρο με τα λουτρα οτι πρεπει για χαλαρωση. Η Ξανθη ειναι η αδυναμια μου οσες φορες και αν πηγα κολλησα, ιδιαιτερη αρχιτεκτονικη, μικρα στενα σοκακια, φιλοξενοι ανθρωποι και το καλυτερο το παζαρι τους, που πραγματοποιειται καθε Σαββατο μπορεις να βρεις τα παντα και σε απιστευτες τιμες....μην το παραλειψετε αν τελικα επιλεξετε αυτο το ταξιδι!Ααααα και το σημαντικοτερο το χωριο Τοξοτες, μολις 13 χλμ πριν την Ξανθη, με τον Νεστο πρωτη μουρη καθως επισης και την μοναδικη θεα ανεβαινοντας πανω στο βουνο και ακολουθωντας μια μαγευτικη διαδρομη.Αν ειστε τολμηροι μπορειτε να κανετε και ραφτινγκ. Τωρα οσον αφορα την Δραμα δεν με ξετρελανε σαν πολη εκτος απο τις πηγες της Αγιας Βαρβαρας που ειναι μαστ. Βεβαια μολις 26 χλμ μετα συναντας ενα μικρο χωριουδακι την Περιχωρα, με μια διαδρομη για το βουνο που ειναι αφιερωμενο στην Παναγια, διοτι το κρατησε με το χερι Της προκειμενου να γλυτωσει το χωριο απο την καταστροφη-εξαφανιση(υπαρχει το σχημα της παλαμης Της)!Μαλιστα εκει θα συναντησεις μια μικρη τρυπα που μπορεις να την περασεις 3 φορες για το καλο, οπως λενε!Αυτη η τρυπα οσο μικρη κι αν ειναι καταφερε και την περασε μια γυναικα με παρα πολλα κιλα, οταν το εβλεπα δεν το πιστευα ελεγα θα κολλησει και ομως τα καταφερε μια χαρα!15 Αυγουστο που παρεβρεθηκα ειδα και τα δακρυα της Παναγιας να τρεχουν απο τον βραχο θελεις το πιστευεις, θελεις οχι! Στο ιδιο χωριο υπαρχει και η ιερα Μονη Αγιου Μηνα μεσα στο δασος!Και τελος διπλα σε αυτο το χωριο υπαρχει και το σπηλαιο Αλιστρατης διαφημισμενο και πολυσυζητημενο που αξιζει σιγουρα να το επισκεφτεις!

Παρελειψα την ομορφη και γραφικη Καβαλα!!!Ολα αυτες οι πολεις συνορευουν και προσφερουν κατι διαφορετικο!Αν χρειαστεις αλλες πληροφοριες, μην διστασεις.
 
Last edited by a moderator:

panos tom

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
κατ' αρχας να σας ευχαριστησω για τις απαντησεις σας!
σε νησι αν θελαμε θα προτιμούσαμε ικαρια(ερωτας) η κρητη αλλα λεμε να εκμεταλλευτούμε τις μερες σε κατι στεριανο.νοτια από μενα πολυγυρισμενα το ιδιο σχεδόν και η συζυγος!
και στις 2 επιλογες δεν εχουμε σκοπο να μεινουμε στις πολεις μόνο.π.χ. βρηκα ένα ξενωνα ωραιο διπλα στη λιμνη κερκινη ή ενα αρχοντικο στο λιβαδερο κοντα στο νεστο ή αν επιλεξουμε αντιθετο προορισμο πυλη,ελατη κλπ.
από εμπειριεσ σας θα ηθελα καποιες προτασεις σε τετοιου είδους ξενωνες η ξενοδοχεια!
να σας πω την αληθεια μαλλον κλεινω προς περτουλι -μετεωρα-γιαννενα ή κοντινούς προορισμούς και αν μπορεσω μεχρι κονιτσα ή καστορια.το μονο που με φρεναρει είναι ο καιρος(δυσκολη εποχη νομιζω).
περιμενω προτασεις και μην ξεχναμε τα ταβερνια γιατι νηστικο αρκουδι δεν......;);)

εριξα μια ματια στο φιλοκαλία!!!πολύ καλο και αν επιλεξω αυτό τον προορισμο θα το προτιμησω!!(μιλαω στον ενικο γιατι είμαι ο αρμόδιος ταξιδιού!)
 
Last edited by a moderator:

paefstra

Member
Μηνύματα
13.108
Likes
41.362
Αφού θα φτάσετε ως Δράμα- Ξάνθη, δεν πατε μια Κων/πολη να δειτε κάτι πιο εξωτικό; Είμαι βέβαια απ' αυτούς που θεωρούν τις μικρές πόλεις τις Μακεδονίας πιο κατάλληλες για σύντομη απόδραση αργότερα που θα έχετε παιδιά.
 

greco

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
3.322
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Την εβαλες τη φυτιλια σου παλι:):):)
 
Μηνύματα
49
Likes
96
Σαντορινη;μεσα Νοεμβριου;δεν νομιζω,οτι ειναι καλη ιδεα.Απο αρχες Νοεμβριου,αρχιζει το νησι και νεκρωνει....Σε νησι,μονο Κρητη,αυτη την εποχη.
Γι' αυτό του είπα να πάει, για να το ευχαριστηθεί! Δηλαδή τι σημασία έχει αν δεν έχει κόσμο; Τι να τον κάνει τον κόσμο; Για μήνα του μέλιτος θα πάει, όχι για πενταήμερη! Ασχέτως βέβαια του ότι η Σαντορίνη είναι κλασικός προορισμός και μπορεί να την επισκεφθεί κανείς όλο το χρόνο! Και επίσης ο άνθρωπος είπε ότι τον ενδιαφέρουν εκκλησίες κλπ που έχει άφθονες η Σαντορίνη! Δε νομίζω ότι κλείνουν το χειμώνα! Θεωρώ λάθος να απορρίπτονται ατεκμηρίωτα προτάσεις και ειδικά όταν αναφέρονται σε ένα από τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο! Και για να προλάβω τις κακές γλώσσες, ούτε συμφέρον έχω, ούτε καταγωγή από τη Σαντορίνη!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Εγω απο τις επιλογες που μας εθεσε ο μελλων γαμπρος ,θα του προτεινω ασυζητητι το νουμερο 2.
Απιστευτης ομορφιας μερη ..και για τα Μετεωρα με τα μοναστηρια ..τι να πουμε ..μοναδικο το θεαμα!!!
Θα προτεινω το χοτελ Μαντανια στον Ασπροποταμο...ναι ειναι λιγο απομονωμενο..αλλα ειναι υπεροχο και ιδιαιτερο ξενοδοχειο.
http://www.mantania.gr/apropotamos-hotel-diamoni-ekdromes.html
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.263
Μηνύματα
885.468
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom