Γαλλία γαμος στο παρισι

kately

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
καλησπέρα! αποφασίσαμε με τον καλό μου να παντρευτούμε στο παρίσι γιατί θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό με πολύ λίγους και καλούς φίλους
καταλήξαμε σε πολιτικό γάμο γιατι ο θρησκευτικός γάμος στην γαλλία δεν αναγνωρίζεται ως νόμιμος και γιατί για να πραγματοποιηθεί το έχουν σαν υποχρεωτικό το ζευγάρι να έχει παντρευτεί κάπου με πολιτικό γάμο πρώτα.
έχει κάνει κάποιος γάμο στο παρίσι ή γενικότερα στη γαλλία? διαβάσαμε οτι είναι αρκετά τα διαδικαστικά που είναι απαραίτητα για τον πολιτικό γάμο και επίσης πως είναι επίσης απαραίτητη η παραμονή στην γαλλία τουλάχιστον για 40 ημέρες πριν!γνωρίζει κανείς κάτι πάνω σε αυτό?θα μας βοηθούσε πολύ!
ευχαριστώ!!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Και τι σε νοιαζει αν στην Γαλλια δεν αναγνωριζεται ο θρησκευτικος γαμος; Αυτο θα σε ενδιεφερε μονο στο βαθμο που εισαι γαλλιδα υπηκοος. Πραξε τα δεοντα για τις αδειες γαμου απο τις ελληνικες αρχες και τραβα να παντρευτεις στην εκκλησια του Αγιου Στεφανου στο Παρισι. Φερε κατοπιν το στεφανοχαρτι απο την ορθοδοξη ελληνικη εκκλησια και μια χαρα θα στο μεταγραψει ο ελλην ληξιαρχος. Και μια χαρα και νομιμα θα εισαι παντρεμενη.
ΥΓ Δεν καταλαβαινω επι της αρχης γιατι θελεις να μπλεξεις με νομικα συστηματα δυο κρατων για να παντρευτεις.Η γνωμη μου: Κανε εναν γαμο στην Ελλαδα και τραβα για γαμηλιο ταξιδι στο Παρισι. Αλλα στην τελικη δικο σου ζητημα. Ορεξη να εχεις να τρεχεις....
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη

kately

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Δεν καταλαβαινω επι της αρχης γιατι θελεις να μπλεξεις με νομικα συστηματα δυο κρατων για να παντρευτεις."

έχεις δίκιο μακάρι να μην χρειαστεί να μπλεχτώ καθόλου! απλά διάβασα οτι για τον πολιτικό γάμο ζητούν όλες αυτές τις βεβαιώσεις(περι παραμονής κλπ)λες να το ξανασκεφτώ για τον θρησκευτικό?
 

maska_29

Member
Μηνύματα
381
Likes
788
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Καταρχάς να ευχηθώ η ώρα η καλή!

διαβάσαμε πως είναι απαραίτητη η παραμονή στην γαλλία τουλάχιστον για 40 ημέρες πριν!
Αυτό μου ακούγεται μια χαρά αν υπάρχει χρόνος διαθέσιμος... (και χρήματα βεβαίως βεβαίως...)
Λεπτομέρειες δηλαδή… :D
 

kately

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
ερση σε ευχαριστώ πολύ πολύ! θα δοκιμάσω να πάρω( αν και δεν έχω καμία σχέση με τα γαλλικά!!) μηπως να το ξανασκεφτω για τον θρησκευτικό?!
 

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ταξίδι-Όνειρο
papua
σε καταλαβαινω που θελεις το κατι διαφορετικο...
κατ αρχην πρεπει να μαθεις τι εγγραφα ζηταει ο δημος που εχεις σκοπο να πανρευτεις,ο καθε δημος εχει εχει δικους του κανονες.κατοπιν τα μεταφραζεις
στο υπ.εξωτερικων επισημα και με σφραγιδες,μετα ισως χρειαζεσαι θεωρηση απο το προξενειο της γαλλιας στην αθηνα,και το μονο σιγουρο μην ξεχασεις στη γαλλια την αποστιλ για να μπορεις μολις γυρισεις να νομιμοποιησεις το γαμο σου στο ειδικο ληξειαρχειο αθηνων
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Θα ελεγα να παρεις τηλεφωνο στην ελληνικη μητροπολη του Παρισιου και να ρωτησεις απευθειας. Αυτοι θα ξερουν καλυτερα να σε συμβουλευσουν για το αν μπορεις να κανεις θρησκευτικο γαμο χωρις να εχει προηγηθει πολιτικος. Αν κατι τετοιο γινεται στη Γαλλια, τοτε αποφευγεις τη διαδικασια του πολιτικου γαμου. Αν οχι ειτε τραβας εναν πολιτικο στην Ελλαδα (και μετα προσκομιζεις τα εν λογω εγγραφα σε καποια γαλλικη αρχη -η μηπως τα πας κατευθειαν στην ορθοδοξη εκκλησια; ρωτα τους) και ριχνεις τον θρησκευτικο στη Γαλλια. Αλλιως ειτε κανεις τον πολιτικο στη Γαλλια με οση γραφειοκρατεια εχουν επι του θεματος οι Γαλλοι και μετα τρεχεις να μεταφρασεις τα εγγραφα απο τη γαλλικη γλωσσα στην Ελληνικη και ζητω που καηκες.
ΥΓ Οι γαλλοι ειναι διαβοητοι γραφειοκρατες. Απλως εκει οι υπαλληλοι δουλευουν και δεν εχει πολλες πολλες ουρες. Αλλα διαδικασιες πολυπλοκες υπαρχουν.
ΥΓ Στην εκκλησια ειναι ελληνες και μια χαρα θα σου μιλησουν στα ελληνικα

[FONT=Arial, sans-serif]PARIS
[FONT=Arial, sans-serif]Cathédrale Saint Etienne
[FONT=Arial, sans-serif]7, rue Georges Bizet, 75116 Paris.
[FONT=Arial, sans-serif]Tél. 01.47.20.67.22 Fax 01.47.20.8315
[FONT=Arial, sans-serif]Prêtres: Le Vicaire Général, Archimandrite du Trône Oecuménique Arsenios Kardamakis, l'Archiprêtre Panagiotis Xenitellis, l' Archimandrite Emilianos Boyiannou


[FONT=Arial, sans-serif]και




[FONT=Arial, sans-serif]Saints Constantin et Hélène
[FONT=Arial, sans-serif]2bis, Rue Laferrière, 75009 Paris. Tél. : 01.48.78.35.53.
[FONT=Arial, sans-serif]Recteur : Archimandrite Irénée Avramidis
[FONT=Arial, sans-serif]et l’Archiprêtre André Fyrillas (en retraite)


[FONT=Arial, sans-serif]Θα ελεγα να δοκιμασεις την πρωτη εκκλησια: Ειναι ο μητροπολιτικος ναος, υποθετω λοιπον οτι θα εχουν περισσοτερη σχεση με τη γαλλικη γραφειοκρατεια.
 
Last edited by a moderator:

kately

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
ερση μου σε ευχαριστω πολυ για τις πολυτιμες πληροφοριες,εισαι τελεια!θα παρω τηλεφωνο μεσα στις επομενες ημερες και θα σου πω!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Aν παντρευόσουνα στα αραβικά εμιράτα θα είχα να σου πώ όλες τις λεπτομέρεις!!
Εκεί έκανα και τους τέσσερις γάμους μου μιάς και οι ενδιαφερόμενοι ηταν απο κεί .καταλαβαίνετε τώρα..:rolleyes:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.763
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom