η μεγαλυτερη γκαφα που εχετε κανει σε ταξιδι!

paefstra

Member
Μηνύματα
13.030
Likes
41.019
Η αμήχανη στιγμή (σήμερα) που διαπιστώνω ότι εχω ζητήσει χρηματοδότηση για 6ήμερο σεμινάριο στην Ελβετία, σε θέμα που μου είναι γνωστό αλλά υπολογίζω ότι θα είναι όλα πληρωμένα και θα δω ίσως καπου ανάμεσα στα μαθήματα καμια πόλη ακόμη αλλά δεν έχω διαβάσει τα ψιλά γράμματα. Και τα οποία λενε οτι καλύπτει μόνο τη διαμονή και πρέπει να δωσω μια περιουσία για εισιτήρια (αφού τελείωσαν τα εισιτήρια με μίλια) και για διαβίωση εγκλωβισμένη σε μια πανάκριβη πόλη με άπειρες ώρες μαθήματος σε θέμα που ηδη γνωρίζω και θα μου φέρνει νύστα.
Η αμήχανη στιγμή που θα πρέπει να πω και ευχαριστώ αν πάρω τη χρηματοδότηση ενώ θα χρεωθω περισσότερο απο ένα ταξίδι αναψυχής που θα βγάλω εισιτήριο με μίλια. Και που ακόμη κι αν την πάρω. θα την γυρίσω πίσω :haha:.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.141
Likes
20.431
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Η αμήχανη στιγμή (σήμερα) που διαπιστώνω ότι εχω ζητήσει χρηματοδότηση για 6ήμερο σεμινάριο στην Ελβετία, σε θέμα που μου είναι γνωστό αλλά υπολογίζω ότι θα είναι όλα πληρωμένα και θα δω ίσως καπου ανάμεσα στα μαθήματα καμια πόλη ακόμη αλλά δεν έχω διαβάσει τα ψιλά γράμματα. Και τα οποία λενε οτι καλύπτει μόνο τη διαμονή και πρέπει να δωσω μια περιουσία για εισιτήρια (αφού τελείωσαν τα εισιτήρια με μίλια) και για διαβίωση εγκλωβισμένη σε μια πανάκριβη πόλη με άπειρες ώρες μαθήματος σε θέμα που ηδη γνωρίζω και θα μου φέρνει νύστα.
Η αμήχανη στιγμή που θα πρέπει να πω και ευχαριστώ αν πάρω τη χρηματοδότηση ενώ θα χρεωθω περισσότερο απο ένα ταξίδι αναψυχής που θα βγάλω εισιτήριο με μίλια. Και που ακόμη κι αν την πάρω. θα την απορρίψω :haha:.
Εσύ να είσαι καλά και δεν αμφιβάλλω ότι θα βρεις τρόπο να το απολαύσεις!
 

mixalis21

Member
Μηνύματα
33
Likes
46
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία (Κρακοβία)
Ταξίδι-Όνειρο
Ακόμα το ψάχνω.
Την μεγαλύτερη γκάφα που έχω κάνει σε ταξίδι δεν θα την έλεγα , άλλα σίγουρα είναι κάτι που θα θυμάμαι.
Ντουμπάί, ημέρα πρώτη και πρωί –πρωί παίρνουμε το μετρό για την εξόρμησή μας στην πόλη. Από το πρωί τα νεύρα μου είναι λίγο στην τσίτα, διότι η σύζυγος αποφάσισε (παρά τις αντίρρησης μου ) να φορέσει ένα φόρεμα (όχι κοντό ) με τους ώμους έξω.
-Μήπως να το ξανασκεφτόσουν
-Μα έξω έχει 50 βαθμούς , τί να βάλω.
Μέσα στο βαγόνι του μετρό , έχω αντιληφθεί ότι όλοι μας κοιτούν με μία δόση απέχθειας να το πω, αντιπάθειας , αποστροφής , κάτι τέτοιο τέλος πάντων, και αρχίζω την μουρμούρα:
-Και σου το είπα. Εδώ δεν αστειεύονται με κάτι τέτοια.
Μετά από δύο στάσεις βλέπω ότι μία κοπέλα , νεαρής ηλικίας ( η οποία πριν συνομιλούσε κοιτάζοντας μας με μία γηραιότερη κυρία) να σηκώνετε από την θέση της και να μας πλησιάζει .
-Ώπα, νά και η παρατήρηση και σου το είπα θα μας πάρουν με τις πέτρες.
Και τότε αφού ήρθε κοντά μας , έρχεται κατευθείαν σε εμένα και μου λέει σε ευγενικό τόνο:
-Μήπως θα μπορούσατε να αλλάξετε βαγόνι , εδώ είναι μόνο για γυναίκες.
-WHAT, λέω.
Και τότε αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πινακίδες στο μισό βαγόνι που λένε ‘’ONLY WOMEN’’.
-Αγάπη μου λέω, μήπως να πάμε λίγο πιο πέρα .
Για το υπόλοιπο της ημέρας η καζούρα της συζύγου δεν σταμάτησε.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.541
Likes
8.517
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Δυστυχώς οι γκάφες με συνοδεύουν στα ταξίδια μου. Και σε λάθος τρένο έχω μπει και σε λάθος ξενοδοχείο έχω πάει (είχα στραβώσει μάλιστα και τους έλεγα με νεύρα είναι δυνατόν να μην βρίσκεται την κράτηση, τρομερή ψυχραιμία απ'τον υπάλληλο) και το κουτάκι με τα ψιλά άστεγου έχω κλωτσήσει (σουτ κανονικό έριξα με τους παρευρισκόμενους να φωνάζουν ρυθμικά ιιιιιι, η ντροπη δεν έφυγε ούτε όταν τον βοήθησα να τα μαζέψει και του δωσα 20ευρο). Μερικές γκάφες ντρέπομαι να τις γράψω.

Μία από τις "αγαπημένες" μου είναι το 2018 σε μινι ριγιούνιον στη Γάνδη με παλιόφιλους. Θα μέναμε σε airbnb, αυτοί θα πήγαιναν νωρίτερα να αφήσουν πράγματα και θα του συναντούσα στο κέντρο της πόλης, θα πήγαινα πρώτη φορά στο σπίτι το βράδυ. Ήπιαμε πάρα πολύ, κατά τις 3 λέμε να πάμε στο σπίτι για ύπνο, ο φίλος Βάσκος έχει βγει νοκαουτ. Τον πάμε σηκωτό μέχρι το ταξί με τον ταξιτζή να βλαστημάει όλη την ώρα και να λέει ότι αν ξεράσει θα πρέπει να του δώσουμε 200ε. Βάσκος ήρωας αντέχει! Μπαίνουμε στο σπίτι και συνειδητοποιούμε ότι ο Βάσκος ήρωας λύγισε κι έχει μείνει έξω να βγάλει τα άντερα του. Μου λέει ο άλλος φίλος πάμε να δούμε αν είναι καλά, του λέω πρέπει οπωσκαιδήποτε να πάω τουαλέτα, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη καθυστέρηση. Φεύγει λοιπόν ο φίλος και πάω τουαλέτα. Δεν έχω ιδέα που είναι η τουαλέτα, αλλά σκέφτομαι ότι πρέπει να είναι η κλειστή πόρτα δίπλα απ'το δωμάτιο μας, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο. Είμαι πανέτοιμος να λυτρωθώ, έχω ήδη λύσει τη ζώνη, έχω ξεκουμπώσει το κουμπί, έχω κατεβάσει το φερμουάρ, ανοίγω την πόρτα με χαρά και βλέπω μπροστά μου μια κρεβατοκάμαρα με ένα ζευγάρι (ευτυχώς) να κοιμάται, έναν σκύλο που τινάχτηκε πάνω με κοίταξε κατάματα αλλά ευτυχώς δεν γάβγισε! Δεν ξέρω τι συνέβη στον οργανισμό μου εκείνη τη στιγμή αλλά δεν ήθελα (και δεν πήγα) τουαλέτα μέχρι το πρωί. Δεν είχα ιδέα ότι οι ιδιοκτήτες του airbnb έμεναν στο σπίτι και δεν τους είχα γνωρίσει. Θα έβλεπαν έναν άγνωστο 3 η ώρα το βράδυ να μπαίνει στην κρεβατοκάμαρά τους έτοιμος να κατεβάσει το παντελόνι. Τι πιο όμορφη εικόνα από αυτή!
 

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.831
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
καλοκαιρι του 2011 αν θυμαμαι καλα, φυγαμε απο ελλαδα για να παμε ενα γυρο με το αμαξι σε Γαλλια - Ελβετια - Αυστρια - Ιταλια

ειχα κλεισει δωματιο στην Γαλλια στο TIgnes καπου στα 2.100μ. Ελα ομως που απο ανγκονα για Γαλλια πηρα λαθος δρομο και περασα απο το Col d Iseran . Εκει που περναει το Tour de France = ανεβα απο τον αυοκινητοδρομο ως τα 2.700 υψομετρο με στροφες αλλα καταρα και χειροτερα και κατεβα ξανα με στορφες στα 2.100. Για την ιστορια να πω οτι στο σημειο αυτο στα 2.700 αν παει καλα ο χειμωνας κανεις καλοκαιρνο σκι...τελος παντων Φτασαμε στο Tignes καπου 01.00 τα ξημερωματα. παμε στο Β & Β και δεν υπηρχε ψυχη..Νεκρα...χτυπαμε τιποτα...περιμενουμε τιποτα...παιρνω τηλεφωνο τιποτα. Μετα απο καμια ωρα καπου 02.00 τα ξημερωματα λεμε τελος. Τηα την βγαλουμε στο αμαξι. παμε να δουμε μπας και βρουμε τιποτα αλλο...τιποτα...Τελικα πετυχαμε ενα αγγλικο bar (εχει πολλους απο ΗΒ εκει) ανοιχτο, παμε μεσα καθομαστε παραγγελνουμε, και οπως ημασταν καμια ωρα μετα τρωω ενα φλας και ρωταω τον μπαρμαν αν ξερει αν νοικιαζεται κανα δωματιο γιατι δεν βρισκουμε τον ιδιοκτητη κλπ. Μου λεει ποιος ειναι ? ο ΧΧΧ λεω... α κατσε...πιο διπλα καθοταν ενας ταξιτζης που τον ηξερε και τον πηρε τελικα στο κινητο και τον ενημερωσε. Η πλακα ειναι οτι ο ταλαιπωορος η Ιταλος εσκασε μυτη σε τρια λεπτα... ειχε βγει εξω και μας εψαχνε και αυτος γιατι ανησυχησε
Ετσι ειπε τουλαχιστον...

τελικα αποδειχτηκε κιολας οτι ειχα γραψει λαθος τηλεφωνο και επαιρνα στον θεο...η σε κανα γαλλο που απο τα πολλα κρασια δεν σηκωθηκε ποτε να απαντησει

PS το πιο ανοητο ηταν οτι πηγαμε στο bar, και αντι να ρωτησω αμεσως για δωματιο επινα αγγλικη μπυρα ενθυμουμενος τα νιατα μου στην Αγγλια...(αφου δεν με χωρισε τοτε....ειπα δεν χωριζουμε ποτε)
 
Last edited:

LOULOUTGAL

Member
Μηνύματα
145
Likes
106
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
Αποφασίζουμε οικογενειακά εμείς και μια αλλη παρεα να περασουμε του Πασχα του 2020 στο εξωτερικο . Εντωμεταξυ τους τρελλανα οτι θα τα οργανωσω ολα εγω και οτι το εχω και παιδια αφηστε το πάνω μου !Έκλεισα 8 αεροπορικα το πασχα των Καθολικων 1 βδομαδα νωριτερα απο το δικο μας και πριν τις άδειες μας .Το κατάλαβα απο σπόντα .Αλλαξαμε τα εισιτηρια με τα αναλογα πεναλτι .Τελικά το ταξίδι δεν έγινε πότε λόγω της πανδημίας .
 

MarieAries

Member
Μηνύματα
214
Likes
1.467
Ταξίδι-Όνειρο
Δυτική Αφρική
Μεγαλύτερη κοτσάνα από αυτή που έκανα εγώ στη Μπογκοτά, δεν υπάρχει!!!
2 άτομα στην Κολομβία και κουβαλούσαμε 1000ε πάνω μας, για να τ αλλάξουμε σε πέσος και να πληρώσουμε με μετρητά το γραφείο στον Αμαζόνιο τις επόμενες ημέρες. Αφού πήραμε τα άπειρα πέσος, τα μοιράσαμε σε 3 πακέτα, από ένα ο καθένας και το τρίτο εγώ το έβαλα κάπου.
ΚΑΠΟΥ!!!
Το βράδυ λοιπόν που ετοιμάζαμε τα πράγματά μας για την επόμενη πρωϊνή πτήση προς Λετίσια, συμμαζευουμε και τα χρήματα, και μας λειπουν τα 300κάτι ευρω σε πέσος. Που είναι? Που να είναι?
Εγώ τα είχα βάλει εκεί!! Που εκεί? Μέσα στο χρηματοκινβωτιο του δωματίου (δωμάτιο σε ξενοδοχείο δυτικού τύπου).
Ψάχνοντας ΑΠΕΙΡΕΣ ώρες μέσα στο δωμάτιο, δεν βρίσκουμε τίποτα. Ανοίξαμε βαλίτσες, τα πάντα, και καταλήγουμε ότι τα έκλεψε μάλλον καμιά καμαριέρα. Και μάλιστα κάναμε και σενάριο!
Ότι τάχα μου κάποιος μας παρακολούθησε, είδε ότι αλλάξαμε 1000ε, και μπήκαν στο δωμάτιο όταν λείπαμε και πήραν το ένα πακέτο.

Και ποιά είναι η πιο έξυπνη κίνηση που κάνεις? Φυσικά να το αναφέρεις στη Διεύθυνση του ξενοδοχείου!! Πας δλδ στη ρεσεψιον στη 1 το βράδυ, λες ότι εξαφανίστηκαν 300ε σε πέσος από το δωμάτιο, η ρεσεψιόν ενημερώνει τη Δ/νση και την αστυνομία, για να έρθουν νωρίς το πρωϊ, πριν πετάξουμε για Αμαζόνιο, και να ανακρίνουν το προσωπικό.

Κι εσύ απ την άλλη τι κάνεις? Δεν κοιμάσαι όλο το βράδυ, ξυπνάς, κάνεις άνω κάτω το δωμάτιο και κατά τις 5 το πρωϊ, ανοίγεις τη βαλίτσα σου, και σε μια θήκη, μιας τσάντας που ήταν κρυμμένη μέσα στη βαλίτσα, ανακαλύπτεις τον χαμένο θησαυρο!!!

Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο!

Η παρέα μου με άφησε να τα βγάλω πέρα μόνη μου, εγώ με την ουρά κάτω απ τα σκέλια συνάντησα τη Δ/ντρια που ευτυχώς μιλούσε Αγγλικά (γιατί δε θα μπορούσα να τα βγάλω πέρα με τα ισπανικά μου εκείνη τη στιγμή της ντροπής), της είπα ότι ήταν τελικά μέσα στο χρηματοκιβώτιο κάτω από την τσόχα (ψέματα, τι να της πω...), και ευτυχώς όλα καλά.

Κανονικά δε θα έπρεπε να το αναφέρω αυτό εδώ μέσα, αλλά δεν πειράζει, ξέρω τουλάχιστον ότι κανένας κλέφτης δε θα καταφέρει ποτέ να βρει λεφτά μέσα στη βαλίτσα μου :p
 

Vicks

Member
Μηνύματα
636
Likes
1.908
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δυστυχώς οι γκάφες με συνοδεύουν στα ταξίδια μου. Και σε λάθος τρένο έχω μπει και σε λάθος ξενοδοχείο έχω πάει (είχα στραβώσει μάλιστα και τους έλεγα με νεύρα είναι δυνατόν να μην βρίσκεται την κράτηση, τρομερή ψυχραιμία απ'τον υπάλληλο) και το κουτάκι με τα ψιλά άστεγου έχω κλωτσήσει (σουτ κανονικό έριξα με τους παρευρισκόμενους να φωνάζουν ρυθμικά ιιιιιι, η ντροπη δεν έφυγε ούτε όταν τον βοήθησα να τα μαζέψει και του δωσα 20ευρο). Μερικές γκάφες ντρέπομαι να τις γράψω.

Μία από τις "αγαπημένες" μου είναι το 2018 σε μινι ριγιούνιον στη Γάνδη με παλιόφιλους. Θα μέναμε σε airbnb, αυτοί θα πήγαιναν νωρίτερα να αφήσουν πράγματα και θα του συναντούσα στο κέντρο της πόλης, θα πήγαινα πρώτη φορά στο σπίτι το βράδυ. Ήπιαμε πάρα πολύ, κατά τις 3 λέμε να πάμε στο σπίτι για ύπνο, ο φίλος Βάσκος έχει βγει νοκαουτ. Τον πάμε σηκωτό μέχρι το ταξί με τον ταξιτζή να βλαστημάει όλη την ώρα και να λέει ότι αν ξεράσει θα πρέπει να του δώσουμε 200ε. Βάσκος ήρωας αντέχει! Μπαίνουμε στο σπίτι και συνειδητοποιούμε ότι ο Βάσκος ήρωας λύγισε κι έχει μείνει έξω να βγάλει τα άντερα του. Μου λέει ο άλλος φίλος πάμε να δούμε αν είναι καλά, του λέω πρέπει οπωσκαιδήποτε να πάω τουαλέτα, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη καθυστέρηση. Φεύγει λοιπόν ο φίλος και πάω τουαλέτα. Δεν έχω ιδέα που είναι η τουαλέτα, αλλά σκέφτομαι ότι πρέπει να είναι η κλειστή πόρτα δίπλα απ'το δωμάτιο μας, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο. Είμαι πανέτοιμος να λυτρωθώ, έχω ήδη λύσει τη ζώνη, έχω ξεκουμπώσει το κουμπί, έχω κατεβάσει το φερμουάρ, ανοίγω την πόρτα με χαρά και βλέπω μπροστά μου μια κρεβατοκάμαρα με ένα ζευγάρι (ευτυχώς) να κοιμάται, έναν σκύλο που τινάχτηκε πάνω με κοίταξε κατάματα αλλά ευτυχώς δεν γάβγισε! Δεν ξέρω τι συνέβη στον οργανισμό μου εκείνη τη στιγμή αλλά δεν ήθελα (και δεν πήγα) τουαλέτα μέχρι το πρωί. Δεν είχα ιδέα ότι οι ιδιοκτήτες του airbnb έμεναν στο σπίτι και δεν τους είχα γνωρίσει. Θα έβλεπαν έναν άγνωστο 3 η ώρα το βράδυ να μπαίνει στην κρεβατοκάμαρά τους έτοιμος να κατεβάσει το παντελόνι. Τι πιο όμορφη εικόνα από αυτή!
Να'σαι καλά, δύσκολη μέρα στο γραφείο, το διαβάζω και γελάω μόνη μου.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.030
Likes
41.019
Αποφασίζουμε οικογενειακά εμείς και μια αλλη παρεα να περασουμε του Πασχα του 2020 στο εξωτερικο . Εντωμεταξυ τους τρελλανα οτι θα τα οργανωσω ολα εγω και οτι το εχω και παιδια αφηστε το πάνω μου !Έκλεισα 8 αεροπορικα το πασχα των Καθολικων 1 βδομαδα νωριτερα απο το δικο μας και πριν τις άδειες μας .Το κατάλαβα απο σπόντα .Αλλαξαμε τα εισιτηρια με τα αναλογα πεναλτι .Τελικά το ταξίδι δεν έγινε πότε λόγω της πανδημίας .
Εγω περσι στο Καθολικο Πασχα
Μονο που το εισιτηριο για και απο Παρισι κοστισε 70 ευρω και πηρα πισω τα 30 σε φορους για no show, οποτε περασε ανωδυνα σχεδον.
Αυτο που μου εμεινε ειναι το γιατι φετος οι τιμες ειναι 4πλασιες με τις ιδιες εταιρειες.
 
Last edited:

MVSylvia

Member
Μηνύματα
592
Likes
2.392
-Παραλιγο γκαφα, ειχα παει να κλεισω αεροπορικο εισητηριο 2 Ιουνιου με επιστροφη 7 Ιουλιου αντι για 7 Ιουνιου, το σωσα τελευταια στιγμη.

-Γκαφα αλλα ευτυχως δεν εξελιχθηκε οσο στραβα θα μπορουσε. Ανοιγω grab για να καλεσω ταξι προς αεροδρομιο Μπανγκοκ. Δεν δεχοταν κανενας ταξιτζης. Καποια στιγμη ενας δεχτηκε κ το ακυρωσε. Περνουσε η ωρα κ ειχα τρελαθει. Ευτυχως βγηκε ενας υπαλληλος απο ενα σουσαδικο που μας εβλεπε αγχωμενους εξω στο πεζοδρομιο, πηρε ο ιδιος κατι τηλεφωνα, το κανονισε κ ηρθε ενα ταξι να μας παρει. Θα μπορουσε να ειχε παει τραγικα στραβα αυτο κ ενας αγνωστος μας εσωσε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.471
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom