Κούβα Μεξικό πληροφορίες για κούβα και μεξικό

chrisalida

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΧΑΒΑΗ
καλησπέρα σε όλους ,

έχω να πω ότι το site είναι φοβερό και επιτέλους ένας ταξιδιωτικός δικτυακός τόπος που να αφορά την ελληνική πραγματικότητα και χαίρομαι ειλικρινά όταν διαπιστώνω ότι υπάρχουν εκεί έξω αρκετοί που μοιράζονται το ίδιο πάθος.για να μην ξυφύγω από το θέμα μου θα ήθελα να αναφέρω ότι σχετικά με τις ταξιδιωτικές ιστορίες αφήνω σαν εκκρεμότητα να μεταφέρω τις δικές μου εμπειρίες μόλις βρώ λίγο χρόνο.προς το παρρόν έχω προγραμματίσει ένα ταξίδι για το πάσχα μια εβδομάδα στο βερολίνο -δρέσδη(ας είναι καλά οι εταιρείες χαμηλού μπάτζετ) αλλά εδώ δεν θα αναφερθώ γιατί δεν με προβληματίζει κάτι έχω κάνει καλή έρευνα. το πρόβλημα μου είναι ότι το καλοκαίρι σκέφτομαι για 3 εβδομάδες να πάω κούβα και να το συνδυάσω με μεχικό ή τζαμάικα θα το δω αλλά τι γίνεται από άποψη καιρού?δεδομένου ότι είναι περίδος βροχών και μουσώνων είναι κατάλληλη περιόδος για να επισκεφτεί κανείς τις χώρες αυτές ή να αλλάξω προορισμό?ταυτόχρονα είναι και η μόνη περίοδος που μπορώ να πάρω τόση άδεια. και πέρυσι έκανα έρευνα για τα ίδια μέρη και απογοητεύτηκα από τον καιρό(και ευτυχώς που δεν πήγα τελικά λόγω 2 μεγάλων τυφώνων που έπληξαν την περιοχή αύγ-σεπτ 2008) και πήγα τελικά μαλδίβες-ντουμπάι που εκεί όμως απογοητεύτηκα για άλλους λόγους!!!!η βροχή δεν με πειράζει ιδιαίτερα γιατί και για την ταΫλάνδη είχαμε φοβηθεί αλλά κάτσαμε 20 μέρες και αν εξαιρέσεις κάτι βροχούλες κατά τ΄άλλα ο καιρός ήταν σούπερ.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.502
Likes
8.023
Καταρχάς καλωσόρισες!!!
Κατά δεύτερον όσον αφορά στην Καραϊβική η περίοδος των τυφώνων είναι Αύγουστος-Σεπτέμβριος. Από προσωπική εμπειρία τώρα: Ιούνιο και αρχές Ιουλίου που έχω βρεθεί Καραϊβική ήταν τέλειος ο καιρός, ενώ Αύγουστο για λίγες μέρες γλυτώσαμε τον τυφώνα!
Θα σου πρότεινα τον Ιούνιο λοιπόν!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.555
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ΚΑι τον Ιούνιο έχει τυφώνες, η περίοδος είναι Ιούνιος-Νοέμβριος και μάλιστα αν εξαιρέσει κανείς το τραγικό έτος 2008 που πάθαμε μεγάλες νίλες με τους τυφώνες, τα τελευταία χρόνια όλοι οι μεγάλοι τυφώνες ήταν Ιούνιο και κυρίως Ιούλιο. Από εκεί και πέρα...όπου σε πετύχει. Πάντως δεν είναι μουσώνες, τυφώνες είναι, το οποίο έχει τη διαφορά της παροδικότητας του φαινομένου, δηλαδή και ο χειρότερος τυφώνας της ιστορίας να σε πετύχει -όπως μου έτυχε πέρυσι- οι απαγόρευση κυκλοφορίας είναι το πολύ για δύο-δυόμιση ημέρες, σε αντίθεση με τους μουσώνες όπου βρέχει καταρρακτωδώς για εβδομάδες ολόκληρες.

Σα θερμοκρασίες, τιμές, διαθεσιμότητα και λιγότεροι τουρίστες, ο Ιούνιος είναι σαφώς προτιμότερος από τον Αύγουστο.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Κι εγω Ιουνιο ειχα παει στο Μεξικο και καποιες μερες ειχε πολυ κυμα λογω καποιου τυφωνα που περνουσε απο την Κουβα - εκει θα ηταν χειροτερα φανταζομαι. Παρολα αυτα δεν κρατησε και πολυ..δυο-τρεις μερες κατα τις οποιες υπηρχαν εναλλακτικες σε καποιους κλειστους κολπους οπως το Xcaret , το Xelha που ειναι προστατευμενοι και δεν ειχε καν κυμα ή δραστηριοτητες στην ενδοχωρα μεχρι να ερθει ξανα ηρεμια. Αυτα τον Ιουνιο. Για να ειμαι ειλικρινης δε θα πηγαινα Αυγουστο.

Αν ενδιαφερεσαι για Μεξικο τον Αυγουστο κοιτα απο την πλευρα του ειρηνικου Ακαπουλκο και Πουερτο Βαγιαρτα. Ειναι πολυ ομορφη περιοχη και καλυτερα απο θεμα καιρου τον Αυγουστο.
 

senios

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
παιδιά,είμαι κι εγώ καινούργιος και ήθελα να ρωτήσω κάτι. σκέφτομαι να πάω στη κούβα τον οκτώβρη για κανα 20ημερο.και φοβάμαι μη μεποιάσει κανένας τυφώνας και πάνε τζάμπα τόσα λεφτά εισητηρίου που δύσκολα έχω μαζέψει.το πρόβλημα είναι ότι για να βρώ καλή τιμή ,θα κλείσω από απρίλη περίπου. να πάρω το ρίσκο ή να το κοιτάξω για χριστούγεννα? δυστυχώς καλοκαίρι είναι πολύ δύσκολο για εμένα.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
..δηλαδή και ο χειρότερος τυφώνας της ιστορίας να σε πετύχει -όπως μου έτυχε πέρυσι- οι απαγόρευση κυκλοφορίας είναι το πολύ για δύο-δυόμιση ημέρες.
Senios , η απαντηση βρισκεται στα λογια του Γιωργου ο οποιος ζει στην Κουβα.
Το να χτυπησει καπου τυφωνας δε σημαινει οτι ολο το εικοσαημερο σου θα το περασεις κρυμμενος σε καταφυγιο:lol:.
 

MOSXRI

Member
Μηνύματα
395
Likes
96
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε επόμενο!
απο τα λεγομενα σας συμπεραινω οτι 6 Μαιου που θα παμε δεν θα εχουμε τετοια προβλήματα ετσι?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.914
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom