Ινδία πρώτη φορά στη μαγευτική Ινδία

emantas

Member
Μηνύματα
30
Likes
76
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια 1015 χιλιομετρα στ
Δεν μπορω να γραψω κατι σχετικα με το πρακτορειο μια και ειμαι ολοκληρωτικα αντιθετος με το να ταξιδευει κανεις με τετοιο τροπο. Πες το κολλημα πες το οπως θες.. Θα αναφερθω σε θεματα ασφαλειας μοναχα..
Αν τελικα πατε μονο δυο γυναικες καλο θα ηταν να προσεξετε που θα κυκλοφορειτε βραδινες ωρες, εγω θα το απεφευγα τελειως να σου πω την αληθεια, μιλαω για 2300 και μετα κατα βαση. Οσο τα μαγαζια ειναι ανοιχτα και εισαι σε πολυσυχναστα μερη δεν εχεις θεμα.
Μεγαλες πολεις κυριως Βορεια ειναι νουμερο ενα σε βιασμους ακομα και μεσα σε λεωφορεια ή ταξι.. Η παιδεια αλλα και στοχευμενα μηνυματα οικονομικων παραγοντων οδηγησαν την εξαρση αυτου του φαινομενου. Αυτο λοιπον που θα εκανα στην θεση σου ειναι απλα να φροντιζα να κυκλοφορω οσο εχει κοσμο. Οσο πλησιαζεις Νοτια ο κινδυνος μειωνεται, χωρις ομως να ειναι ανυπαρκτος. Μιλωντας με Ινδους θα ακουσεις ακριβως οτι σου ειπα παραπανω.. Θεωρουν δε απαραδεκτο μια γυναικα να κυκλοφορει μονη οταν πεσει το φως γιατι αυτο λενε προκαλει..
Οτι αλλο χρειαστεις σε θεματα ασφαλειας ευχαριστως να βοηθησω αν μπορω.. :)
Σχετικα με το τι θα δεις φανταζομαι ηδη το εχεις ψαξει..
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αυτό τώρα με τους βιασμούς απο που προέκυψε? Απο τις ειδήσεις του Μέγκα? Γιατί η Σουηδία για παράδειγμα εχει υπερπολλαπλάσιο ποσοστο βιασμών απο την Ινδία (σε ποσοστό , οχι απολυτα νούμερα βέβαια). Επίσης ο γεωγραφικός προσδιορισμός της επικινδυνοτητας των βιασμων (οσο πιο νότια τόσο πιο ασφαλή, οσο πιο βορεια τόσο πιο επισφαλη) έχει κάποια βάση? Εχεις αναλύσει κάποια στοιχεία που μας τα κρύβουν οι διεθνείς οργανώσεις? Κι όλοι αυτοί οι βιασμοί εχουν στόχο τουρίστριες? (βασικό, διότι εν δυνάμει τουρίστρια αφορά και όχι γηγενή).
Θέλεις να μας δωσεις κάποια στοιχεία? Κάποια προσωπική εμπειρία? Θα με ενδιέφερε πολύ.

υγ. Το "μου το είπε ο Ινδός που..." δεν μετράει ως απόδειξη. Οποιος εχει επισκεφτει την χωρα κι έχει γνωρίσει τους Ινδούς καταλαβαίνει: οταν λένε κάτι, δεν ειναι απαραίτητα και αληθινό. Αγνοια, ημιμάθεια, αμόρφωτοι οι περισσότεροι......
 

mina15

Member
Μηνύματα
5
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Ινδία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
@mina15 μην στείλεις μόνο σε ένα. Στείλε σε 2-3 γιατί καμιά φορά οι τιμές τους είναι αρκετά διαφορετικές. Στο φόρουμ υπάρχουν αρκετές εισηγήσεις.
τελικά είχες απόλυτο δίκιο! έστειλα σε 3 γραφεία και είδα τεράστιες αποκλίσεις!! τελικά μετά απο ψάξιμο καταλήγουμε πιθανότατα στο Gets Holidays (είναι και το πιο οικονομικό). Εδώ όμως φίλοι συνταξιδιώτες θέλω την βοήθειά σας. όποιος έχει προσωπική πείρα απο το συγκεκριμένο γραφείο ας με ενημερώσει!! ευχαριστώ πολύ!

παιδιά να ανησυχήσω ή όχι?? τι γίνεται τελικά στην Ινδία? :cry:
με μπερδέψατε.. για να πω την αλήθεια δεν μας ανησυχεί τόσο η βραδινή έξοδος γιατί με τόσο φορτωμένο πρόγραμμα και τρέξιμο δε νομίζω να το ξενυχτήσουμε και πολύ. Μας προβληματίζει όμως κατά πόσο θα είμαστε ασφαλείς ταξιδεύοντας από πόλη σε πόλη με έναν άγνωστο οδηγό καθώς το γραφείο μας δίνει ιδιωτικό αμάξι με ινδό οδηγό...
 
Last edited by a moderator:

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Με αυτό το πρακτορείο πήγα Ινδία και έμεινα πολύ ευχαριστημένη!Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα,δεν υπάρχει περίπτωση ο οδηγός ενός πρακτορείου που έχει παραρτήματα και στην Ευρώπη να ενοχλήσει τις επισκέπτριες.Ούτε καν θα σας απευθήνουν το λόγο.Ειναι ευγενέστατοι,εξυπηρετικότατοι και τους υποχρεώνουν να κάνουν μπάνιο στις εγκαταστάσεις του πρακτορείου λίγο πριν παραλάβουν τους πελάτες για να μην υπάρξει κανένα παράπονο.Τα αυτοκίνητα είναι πεντακάθαρα με λευκά φρεσκοπλημμένα καλλύματα.
Λοιπόν ως προς την ασφάλεια έχω να πω τα εξής.Εγώ δεν αισθάνθηκα κανένα φόβο.Όσο κινείστε σε τουριστικές περιοχές όπου ο οδηγός περιμένει αποίκο και το βράδυ μέχρι τις 11 επιστρέφετε στο ξενοδοχείο με τον οδηγό σας ο οποίος υποχρεούτε να σας περιμένει έξω από το εστιατόριο που θα τρώτε δε βρίσκω το λόγο να φοβάστε.Βιασμοί συμβαίνουν σε όλη την υφήλιο όπως κι εδώ πόσο μάλλον σε μια χώρα με χαμηλό βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο.
Για να πω την αλήθεια στην Ινδία αισθάνθηκα σαν την Ακρόπολη.Με φωτογράφιζαν οι νεαροί Ινδοί μετά μανίας μέχρι ενοχλητικού επιπέδου και δεν φημίζομαι για την ομορφιά μου!Αυτό γιατί ήμουν απλά διαφορετική και λευκή οπώς μου εξήγησε ο ξεναγός.Αλλά όσο δεν έδινα σημασία,δεν με ενόχλησε κανείς.Αν πιάνετε κουβεντα με κάθε άγνωστο ή γελάτε πχ μπορεί ο άλλος να το εκλάβει ''διαφορετικά''.Αυτό μπορεί επίσης να συμβει παντού!
Προχώρα και ότι θες για πρόγραμμα κλπ εδώ είμαστε!
 

emantas

Member
Μηνύματα
30
Likes
76
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια 1015 χιλιομετρα στ
Εννοώ πως η ελλειψη παιδειας, αλλα και διαφοροι οικονομικοι παραγοντες οδηγησαν εκει.. Πριν λιγο καιρο ενας βουλευτης ειπε δημοσια πως "τα αγορια ειναι αγορια, δεν μπορουμε να τους απαγορεψουμε να παιζουν τον ρολο που η φυση τους εχει δωσει" αναφερομενος σε βιασμους. Οικονομικοι παραγοντες και συγκεκριμενα η βιομηχανια πορνο κατα κορον δημιουργει τσοντες με περιεχομενο βιασμους κλπ.. Δημοσιες τουαλετες δεν υπαρχουν, ενω οπου υπαρχουν (λογο ελλειψης παιδειας) συνηθως αγνοουντε.. Ο βιασμος ειναι καθημερινο φαινομενο σε πολεις οπως Βομβαι, Δελχι κι αλλες μεγαλες πολεις κυριως βορεια.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Μας λες:
Δεν υπάρχουν δημοσιες τουαλέτες, λόγω ελλειψης παιδείας. Αφηνω στην άκρη τον λόγο που επικαλείσαι για την ελλειψή τους ή για να το θέσω καλύτερα την μη χρησιμοποιησή τους) και ρωτώ, όπου δεν υπάρχουν τουαλετες δημόσιες (οπως πχ Ελλάδα) οι κάτοικοι οδηγούνται σε βιασμούς? Δηλαδή οχι τουαλέτα=βιασμός. Χμμ...
Μας λες: Η βιομηχανία πορνό , εχει σκηνες βιασμού. Οκ. Σε όλες τις βιομηχανίες κινηματογραφου του κόσμου πορνό ή μη , ο βιασμός κραταει τα σκήπτρα . Και μάλιστα στην συγκεκριμένη χωρα οι ακαταλληλες ταινίες (ουτε καν πορνό, απλά ένα φιλί) ειναι για οικιακή καταναλώση ως επι των πλείστων, αφού υπάρχει ισχυρή λογοκρισία. Αρα μας ξαναλες ταινίες με βιασμούς = βιάζουμε σαν τρελλοί.
Μας λες: Ο βιασμός είναι καθημερινό φανόμενο. Και σου απαντώ, παντού είναι. Αν ήταν τόσο επικίνδυνο να μην βγούμε απο τα σπίτια μας.
Μας λες: ότι βουλευτης έκανε δήλωση δικαιολογωντας πραξεις κατα γυναικών. Σου λεω ξέρεις πόσους βουλευτες έχει η Ινδία? Ξέρεις πόσες τραγελαφικές δηλώσεις εχουν κανει ελληνες πολιτικοί? Αυτό τι σημαίνει?
Μάλλον θα πρέπει να εντρυφήσεις καλύτερα στην ινδική και γενικότερα ταξιδιωτική κουλτούρα. Δεν είναι τόσο άσχημα όσο νομίζεις και δεν δικαιολογείται ι να φοβάσαι τόσο...

Γενικό συμπέρασμα: Οι χωρες που δεν εχουν δημόσιες τουαλέτες , που εισαγαγουν σκηνες βιασμών στην κινηματογραφική τους βιομηχανία , που ένας τυχαρπαστος, γραφικός βουλευτης μπορεί να εχει κάνει δήλωση που μπορεί να κριθεί ως φιλική ως προς την σεξουαλική κακοποιηση των γυναικών , είναι χώρες που οι γυναικες τουρίστριες , ενεχουν κίνδυνο 300% να βιαστούν. Οκ...
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Πριν πάω ήμουν τρομοκρατημένη με το θέμα των βιασμών. Ακυρωσα το ταξίδι 2 φορές στο παρελθόν γι'αυτό το λόγο. Τελικά είχα λάθος και θα ξαναπηγαινα αύριο αν μπορούσα.
Οι ινδοι κοιτάνε έντονα και πολλές φορές ενοχλητικά παρόλο που συνοδευομουν από άντρα και σε φωτογραφίζουν όπως είπε και η villi είτε με την άδεια σου είτε όχι αλλά αυτό το δέχομαι γιατί το κάνω και γω αλλά πιο διακριτικά θέλω να πιστεύω από αυτούς.:D Προσπαθούσα όσο γίνεται να έχω το βλέμμα κάτω οταν αντιλαμβανομουν κάτι τέτοιο.
Προσπαθήστε να ξεκινήστε σε τουριστικά μέρη και να παίρνετε όλες τις προφυλάξεις που θα παίρνατε οπουδήποτε αλλού. Να ντυθείτε έτσι ώστε να τραβάτε τα βλέμματα λιγότερο και θα είστε μια χαρά.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.831
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
βασικα δεν εχω παει Ινδια. Εδω παντως (γερμανια) ειχαν αναφερει στις ειδησεις ενα περιστατικο με μια τουριστρια η οποια ομως χαθηκε και ζητησε να την δειξουν που να παει. Κια καποιοι την ειπαν ελα μαζι μας...και πηγε....

Το αλλο περιστατικο ηταν ενα ζευγαρι που ηθελε να κανει τον γυρο της Ινδιας με ποδηλατο και επεσαν θυματα ξυλοδαρμου-βιασμου το βραδυ που κοιμηθηκαν με σκηνες εξω στην υπαιθρο...

Για τις διαφορες Βορρας - Νοτος και εμενα ενας ινδος που κανουμε καπως παρεα ετσι ειπε...οτι Νοτια ειναι πιο safe...αλλα το ειπε γενικα για ολα τα θεματα...και το κατα ποσο αληθευει η οχι δεν ξερω
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εμένα μου είπαν "άμα πας στη Βιρμανία θα σε φωτογραφίζουν συνέχεια". "Ωραία" σκέφτηκα, "να νοιώσω διάσημος - επιτέλους", γι αυτό πήγα να δω αν είναι αλήθεια. Το λοιπόν, αλήθεια είναι, με φωτογράφιζαν συνέχεια αλλά κανείς δε μού'δειξε να δω πως είμαι - και πολύ στενοχωρήθηκα. Λέτε να δω τις φωτογραφίες μου στο you-tube ή να συμμετέχω σε καμιά λαθραία τσόντα (από την κάμερα του ξενοδοχείου) και να γίνω ρεζίλι; Αρχίζω ν' ανησυχώ μ' αυτά που διαβάζω...
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Εμένα μου είπαν "άμα πας στη Βιρμανία θα σε φωτογραφίζουν συνέχεια". "Ωραία" σκέφτηκα, "να νοιώσω διάσημος - επιτέλους", γι αυτό πήγα να δω αν είναι αλήθεια. Το λοιπόν, αλήθεια είναι, με φωτογράφιζαν συνέχεια αλλά κανείς δε μού'δειξε να δω πως είμαι - και πολύ στενοχωρήθηκα. Λέτε να δω τις φωτογραφίες μου στο you-tube ή να συμμετέχω σε καμιά λαθραία τσόντα (από την κάμερα του ξενοδοχείου) και να γίνω ρεζίλι; Αρχίζω ν' ανησυχώ μ' αυτά που διαβάζω...
Αν είσαι άσχημος σα κι εμένα δε έχεις να φοβηθείς τίποτα,αν είσαι όμορφος σα τον tripakia την έβαψες!
Αστειευομαι φυσικά!Για να τοποθετήσουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση πρέπει να αναλογιστούμε ότι το πλείστο των Ινδών,Βιρμανων κλπ δεν μπορούν να ταξιδέψουν έξω απο τα σύνορα της χώρας τους για οικονομικούς λόγους αλλά και δυσκολίας στην απόκτηση βίζας.
Οπότε είναι λογικό να τους φαινόμαστε περίεργοι άλλωστε όπως έγραψε και η ggonholidays κι εμείς τους φωτογραφίζουμε ίσως πιο διακριτικά και μάλιστα τους μοστράρουμε σε διάφορες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.Γιατί να μας φαίνεται περίεργο αν μας μοστράρουν κι αυτοι?
Και για να είμαστε on topic δε πιστεύω με τίποτα ότι θα κινδυνέψει μια τουρίστρια απο κάποιες φωτογραφίες ή κάποιο πείραγμα,συμβαίνουν κι αυτά!Τώρα αν κοιμάσαι στη υπαιθρο σε απομακρυσμένα και ενδεχομένως πιο ''απολίτιστα'' χωρια ή αν γυρνάς με τα πόδια μονάχη μέσα σε στενά μετά τις 11 τότε σαφέστατα διατρεχεις κίνδυνο όπως και στα περισσότερα μέρη της γης για να είμαστε δίκαιοι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.470
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom