ταξιδι και εγκυμοσυνη

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Όταν ήμουν έγκυος ο γιατρός μου μου είχε επιτρέψει να ταξιδέψω κατά το 1ο τρίμηνο αλλά για διάρκεια πτήσης περίπου 2 ωρών και να σηκώνομαι να περπατάω κατά διαστήματα. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να μου χορηγήσει αντιπυκτική αγωγή. Έτσι κι εμείς πήγαμε Μιλάνο.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Και η vagantaina ταξίδεψε έγγυος. Και ψιλοταλαιπωρήθηκε.
Το πληρώνει όμως 21 χρόνια μετά. Σημερα ειναι γριππωμένη...:D
 

etoile

Member
Μηνύματα
108
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Ολόκληρη η γη !!!
Εγω απεβαλα τον προηγουμενο μηνα και παρολο που ξερω οτι ο γιατρος θα θελει να προσεχω τρελά σε επομενη εγκυμοσυνη, μου ειπε οτι δεν θα εχω προβλημα αν ταξιδεψω με αεροπλανο, ακομα και εγκυος να ειμαι . Μαλιστα τον ρωτησα και για τις ακτινες απο τις οποιες περνας στον ελεγχο του αεροδρομιου και μου ειπε οτι δε δημιουργουν προβλημα. Παρ'ολα αυτα ,αν μεινω εγκυος, αποκλειεται να το κανω!!!! Δε θελω να το ρισκαρω. Εχω γινει υπερβολικα φοβιτσιαρα μετα την αποβολη!
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Καλησπέρα,μετα απο αρκετο καιρο απ'οτι βλέπω επαναφέρω το θεμα...
Επειδη δεν ξερεις εκ των προτερων ποτε και μετα απο ποσο καιρο θα προκυψει μια εγκυμοσυνη ειμαι της αποψης οτι πρεπει να ζεις κανονικα και να προγραμματιζεις την ζωη σου χωρις πιθανα σενάρια αλλα με το τι εχουμε τωρα.
Το θεμα μου ειναι οτι ενα ταξιδακι για τα Χριστουγεννα μας περιμενει,με μια 2ωρη πτηση...και ελα που υπαρχει 1 μικρη πιθανοτητα εγκυμοσυνης...
Εννοειται οτι θα συμβουλευτω γιατρο σε περιπτωση που οντως ειμαι εγκυος αλλα σκεφτομουν οτι θα μπορουσα να ειμαι 2 μηνων.Οντως το πρωτο 3μηνο ειναι σημαντικο και η καθε εγκυμοσυνη διαφορετικη αλλα...
Πφ...θελω πολύ και να κανω μωρο και να ταξιδέψω!
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.001
Likes
2.094
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Καταρχην συγχαρητηρια! Με το καλο! Οπως ειπες και μονη σου να ακουσεις οτι σου πει ο γιατρος. Εμεις απο δω δεν μπορουμε να πουμε τιποτα.;)
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Μέχρι τα χριστούγεννα είναι ένας μήνας.Η πιθανότητα μπορεί να επιβεβαιωθεί άνετα και όπως πολύ σωστά έγραψες κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και ο κάθε άνθρωπος επίσης οπότε ότι θες κάνε και το κρίμα στο λαιμό σου!
Εγώ ήμουν τριών εβδομάδων όταν πήγα Τυνησία,δεν το ήξερα κι όλα πήγαν μια χαρά.Την ίδια εποχή η κολλητή μου πήγες έγκυος στο Παρίσι και απέβαλλε.Ένα ρίσκο το έχεις,φαντάζομαι το αντιλαμβάνεσαι.Προσωπικά συστήνω υπομονή,τα υπόλοιπα ο γυναικολόγος σου!
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Πάντα υπάρχει το ρίσκο. Ο γυναικολόγος πιθανότατα να σου πει να προσέχεις το πρώτο τρίμηνο και προς το τέλος. Ποτέ όμως δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί. Εγώ στο ταξίδι μας στην Ισλανδία ήμουν έγκυος αλλά δεν το ήξερα. Εκανα ένα σωρό κουραστικές δραστηριότητες, μέχρι που κοιμηθήκαμε την τελευταία μέρα στο αεροδρόμιο του Χήθροου για να πάρουμε το πρωί την πτήση για Αθήνα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, αλλά αν ήξερα ότι είμαι έγκυος τώρα πια δεν θα το ρίσκαρα. Οπως ειπώθηκε και παραπάνω, υπομονή...
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Θελω να ειμαι αισιοδοξη!!!Ολα θα πάνε καλα!!!!!Γιατι να μην εχουμε και τον σκυλο χορτατο και την πιτα ολοκληρη;Γενικα εχω σταθει τυχερη στην ζωη μου!Πιστευω οτι η ψυχολογια παιζει ρολο και μαλιστα πολυ σημαντικο σε ολα αυτα!Και να σας πω και κατι;Την δουλεια δεν θα την σταματησω...ουτε το άγχος της...ουτε θα αλλαξει η καθημερινοτητα μου!Απλα θα προσαρμοστει σε περιπρωση που ειμαι...Αρα και στην Πολωνια...απλα δεν θα τρεχουμε σαν τους παλλαβους...οπως συνηθως.Θα το ρυθμισουμε ετσι ωστε να μην κανουμε ανδραγαθιες αλλα και να μην το χασω...Και ξαναλέω σε περιπτωση που η γιατρος μου πει το οκ!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.406
Likes
17.236
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Την ίδια εποχή η κολλητή μου πήγες έγκυος στο Παρίσι και απέβαλλε.
Θες να πεις ότι το ταξίδι ήταν η αιτία που απέβαλλε; διότι έτσι που το γράφεις, αυτό αφήνεται να εννοηθεί.
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.332
Likes
1.809
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Επειδή κάθε εγκυμοσύνη είναι εντελώς διαφορετική πρέπει να ακούσεις μονάχα τι σου λέει ο γιατρός και πως νιώθεις εσύ.
Ο γιατρός μου μου ειχε πει ότι αν μια εγκυμοσύνη είναι να πάει καλά θα πάει & αν όχι, πάλι το ίδιο. Οπότε μπορεί να πάει κάτι στραβά εξαιτίας του ταξιδιού και μόνο.
Από εκεί και πέρα, αν έχεις μια καλή εγκυμοσύνη μπορεί να μην έχεις κανένα θέμα, αν όχι μπορεί να μην το ευχαριστηθείς και τόσο.
Τους πρώτους μηνες πχ εγω ένιωθα ζαλάδες και πολύ κουραση, που αν πήγαινα ταξίδι δεν θα το ευχαριστιομουν και τόσο (μετα τον 4ο ημουν duracel), αλλά αυτό δεν μπορείς να το προβλέψεις.
Όσον αφορά την πτήση λόγο δουλειάς, αναγκάστηκα να πετάξω κ δεν υπήρχε κανένα θέμα από τον γιατρό, απλά ειπα ότι ειμαι έγκυος και δεν πέρασα από τα μηχανήματα.
Εγώ να σου πω την αλήθεια, ενώ ήθελα να ταξιδέψω το απέφυγα γιατί φοβόμουν σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά (όχι ότι θα έφταιγε το ταξίδι αλλά αν προέκυπτε τότε), αν θα είμαι σε θέση να το αντιμετωπίσω εκτός Ελλάδος. Αλλά έτσι ένιωθα εγώ, αν εσύ νιώθεις σίγουρη κ συμφωνεί και ο γιατρός, για μην πας
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.224
Likes
5.767
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Η εγκυμοσύνη δεν είναι αρρώστια και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν τέτοια. Οι πιο πολλές έγκυες ζουν απόλυτα (ή σχεδόν) φυσιολογικά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Από εκεί και πέρα όμως η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ο μόνος αρμόδιος να την κρίνει είναι ο γιατρός. Μην ακούσεις κανέναν που θα σου πει το ένα ή το άλλο όσες εμπειρίες και να σου παραθέσουνε, παρά μόνο ό,τι σε συμβουλέψει ο γιατρός σου.
Εγώ ταξίδεψα στον έκτο μήνα στη Γαλλία αλλά το κανόνισα μόνο αφού πήρα το οκ από το γιατρό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.529
Μέλη
38.943
Νεότερο μέλος
MelinaK

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom