Γουατεμάλα Κόστα Ρίκα Μεξικό Μπελίζ Ονδούρα ταξιδι στη Κεντρικη Αμερικη.. μια.. Γουατεμαλα και απο εμενα

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
:clap::clap::clap::clap:
ειναι ενα απο τα ταξιδια που θελω να κανω...belize......
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.698
Likes
6.678
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
πολυ ωραιο οδοιπορικό lullu ...
σε παρακολουθω με πολυ ενδιαφερον ..
βλεπω εισαι και Γκαστονε :haha: ... καλό αυτό, οι καιροί ειναι δυσκολοι
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.542
Likes
7.950
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
η γεφυρα στο Belize
 

Attachments

LULLU

Member
Μηνύματα
3.542
Likes
7.950
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
αυλη του ξενοδοχειου στο BELIZE
 

Attachments

LULLU

Member
Μηνύματα
3.542
Likes
7.950
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.. Belize .. κοντα στη γεφυρα
 

Attachments

LULLU

Member
Μηνύματα
3.542
Likes
7.950
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
και μετα απο ενα χρονο περιπου συγγραφικης αποχης.....να και η συνέχεια....

...Χθές είχα τύψεις που δεν ειχαμε βάλει στο προγραμμα και καμμια κατάδυση σε νησί, βουτιές σε γαλάζια νερα και στις κοραλιογενής μπανιέρες διασημες και ξακουστες σε όλο το κόσμο , αλλά σήμερα αντικρύζοντας τη φύση , τα τοπία , τα χωριά μαθαίνοντας πολλά στοιχεία για την κουλτούρα των Μάγια, για τη ζωή των κατοίκων του σήμερα και το τρόπο ζωής , έχουν καταλαγιάσει οι τύψεις μου και εχω περίπου ησυχη τη συνειδηση μου τουλάχιστον για όσο η παρέα μου δεν αρχίζει τα μα και μου.....
Το τοπίο αλλάζει σιγά σιγά και η ζουγκλα παραδίνει τι θέση της σε τεράστιες καλλιεργησιμες εκτάσεις. Φυτίες με ανανα, με μπανανιές και πορτοκαλιες που αποικησαν μαζι με τους Ισπανους τη χωρα, εναλλάσσονται στο τοπίο με βοσκοποπια και φοινικόδενδρα ..
Τα σπίτια σε μια αρχιτεκτονικη λιτη...απλη..ξύλινη......Ειναι τοποθετημένα πανω σε παραπήγματα και αυτο γιατι χρόνια πρίν,η ενδοχωρα ειχε πληγει απο ένα κύμα τσουνάμι προκαλώντας τεράστιες καταστροφες και οι κάτοικοι ανακάλυψαν αυτο το τρόπο κατασκευής, που επιτρεπει στο ογκο νερού να περνα κάτω απο τα θεμελια και το πατωμα μόνο που τελικα η δυναμη του παρασερνει και τα παραπήγματα οποτε μαλλον δεν ειναι απολυτα ασφαλές η κατασκευη αυτη...Ο ιδιωτικός κήπος είναι απαραιτητο και αναποσπαστο συμπληρωμα της αρχιτεκτονικης αυτης.Τα λαχανικά της καθε οικογένειας, οι κότες και τα ζώα όλα έχουν τη δικη τους γωνιά στο κήπο.... Μετα απο 3 ωρες διαδρομής, φτανουμε στο San Ignacio ( cayo) τη πόλη με τους 13.000 κατοίκους και με τα πολλά ενδιαφέροντα τουριστικα σημεια..
Ενα ποτάμι χωρίζει το San Ignacio απο την Santa Elena ενα τόσο κοντινό χωριό που μπορεις να πεις ότι η πόλη είναι μια με 2 γειτονιές...Η τουριστικη αναπτυξη έφερε πολλά ξενοδοχεία και πανσιόν που φιλοξενούν τους τουρίστες που επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς χωρους.
Το δικό μας κατάλυμα είναι το ομωνυμο ξενοδοχειο...San Ignacio...Χτισμενο σε μια ωραία τοποθεσία μεσα στη βλαστηση ,με ωραία θέα, αρχιτεκτονική και επίπλωση πραγμα που δεν αφησε ασυγκινητη και τη βασιλισσα Ελισσαβετ η οποία το διάλεξε και το προτίμησε όταν επισκέφτηκε τη πόλη..
Ε εντάξει, ησυχασα τωρα, αφου το διαλεξε και η βασίλισσα θα αρέσει και στις κολλητες και θα βγαλουν το σκασμο επιτελους.. ..
Οι μεγάλες πανβαριες σιδερενιες σκαλιστες ασπρες καρέκλες φιλοξένισαν τα κουρασμένα , μουδιασμένα οπισθια μας για να απολαυσουμε το μεσημεριανο μας φαγητό..Στα πιατα μας φτάνει η τοπικη κουζίνα που αναλύεται σε φασουλόριζο με κοτοπουλο συνοδευομενο απο μπανανα τηγανιτή και χυμό ανανα!!! και μην κανετε μπλιαχχχχ ..ειναι πεντανοστιμο παντρεμμα γευσεων!!!! και εκεινος ο ανανας βρε παιδακι μου απαιχτος γμ...τόσο που ενδυδω σε πολλαπλα ποτηρια αν και λόγω αυξημενης απεκκρισης υγρων, περιορίζω την προσληψη,αλλα ο ανανας ετούτος με απογειωνει....
Αντε να δουμε πως θα βγαλουμε την απογευματινη ξεναγηση στη Xunantunich( αν θυμαμαι καλα πως γραφετε..)..
 

10900km

Member
Μηνύματα
392
Likes
4.190
!! Μόλις σε είδα στην κορυφή των “υπό εξέλιξη” ιστοριών άναψε ένα λαμπάκι πάνω από την γκλάβα μου, θυμήθηκα ότι σε διάβαζα πριν από πολύυυυυυ καιρό, μου φάνηκε παράξενο που σε είδα πάνω-πάνω, και μετά διαπίστωσα ότι είχε περάσει κοντά ενάμισης χρόνος(!) από την τελευταία ανάρτησή σου. Μακάρι να είχα τη δική σου “come back” στόφα... :)

Χαιρετίσματα από Μπουένος Άιρες
 
  • Like
Reactions: Pel

LULLU

Member
Μηνύματα
3.542
Likes
7.950
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..:xmas_lol:10900..:xmas_lol: χμμμ η ιστορια ειχε ξεχαστει και παραγκωνιστει αλλα θα τελειωσει τωρα καποια στιγμη, μιας και το ημερολογιο βγηκε απο το ντουλαπι και πηρε θεση διπλα απο το λαπ...:xmas_lol:
νασε καλα και παντα ταξιδευοντας!!!!!!!!!!!!
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.542
Likes
7.950
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..Xunantinich λοιπον η αρχαιολογικη πόλη Μαγια που βρίσκεται χτισμένη ψηλα πανω απο τη γεφυρα Mopan River. Φτασαμε στη οχθη του ποταμου και επρεπε να περασουμε απεναντι για να παρουμε το ανηφορικο μονοπατι για να φτασουμε στο χωρο.Ευτυχως η σχεδία πο χρησιμοποιησαμε εμεις για τη τριλεπτη βολτα ως την απεναντι οχθη, χρησιμοποιηθηκε και για τη μεταφορα του τζιπ οποτε γλυτωσαμε το ποδαρόδρομο...ευτυχως....
Πλησιασαμε λοιπον ευκολα την ''Πετρινη γυναικα'' αυτο σημαινει το Xunantinich στη γλωσσα των Μαγια και αναφερεται στο φαντασμα μιας γυναικας ντυμενη παντα στα ασπρα και με σπιθοροβόλα κόκκινα σαν φωτια ματια που εμφανιζονταν πανω στα τειχη του El Castillo .. και μετα χανονταν .... Το El Castillo βασιλευει πανω στο λόφο μονο του, , απορθυτο μπορεις να πεις αν και πολλα βηματα επισκεπτων σχιζουν τα χορτιαγιασμενα μονοπατιατου, αγερωχο ..το ματι απλωνεται σε ενα τοπίο πυκνης βλαστησης σε μια μαγικη εικονα...Κατω απο ενα δένδρο και καθισμενοι σε ξλινα αυτοσχέδια θρανια ο Fidalio ο ξεναγός μας με περισιο καμαρι για την Μαγια καταγωγη του επι ωρες μας μιλαγε για αυτο το χαμενο πλεον πολιτισμο..Ενας πολιτισμος , ενας λαός που ζούσε μαζι με τη φυση, που σεβόταν τη φυση και τους θεούς. Ειχαν αναπτυξει ικανότητες ξακουστες για τη γεωργία, τη κεραμική τη γλυπτική και κυριως την αστρολογία και οχι μόνο..Ειχαν ανακαλύψει το ημερολόγιο και το γραπτο λόγο.. Ο βασιλιας και αρχοντας τους, που καθιερωνε , επεβαλε τον εαυτο σαν θεό,ως ιερεα, ηταν ο απόλυτος αρχηγός και ο λαός εκδηλώνε την αφοσιωση του, το σεβασμό του και γιατι οχι και το φόβο του , καθημερινα σε τελετες και γιορτες.. οι ανθρωποθυσίες δεν ηταν και λίγες.... Και οπως λέμε και εμεις...ο κλεφτης και ο ψευτης το πρωτο χρονο χαιρονται( ασε που οι πολιτικοι μας το εχουν καταρυψει αυτο) , ο βασιλιας και εδω μονοπολουσε το σεβασμο και κυριαρχουσε μεχρι τη μερα που ο λαος ανακάλυψε ( απο μονος του η απο εξω δαχτυλο, δεν γνωριζω) οτι ολα αυτα που του πασσαραν οι αυλικοι για τις ικανότητες του βασιλια -θεου ηταν ενα τεραστιο ψεμα και απατη.. Ξεσηκωθηκαν λοιπον οι Μαγια πρωτα εναντιον των διπλανων βασιλικων κρατιδιων και μετα εναντιον των δικων των θεων και οι συγκρουσεις αυτες εφεραν τη παρακμη, τη διαλυση και τον αφανισμο των Μαγια.. Καταστροφές, σφαγές , το μισος και η εκδικηση πηραν το πανω χερι. Χαρακτιριστικο ειναι του να βλεπεις τα αγάλματα που παριστουν τους Θεους, αρχοντες-βασιλεις, να εχουν υποστει βανδαλισμους οπως να εχουν κοπει τα κεφάλια , να τους εχουν βγαλει τα ματια , ενδειξη μισους και εκδικησης.(.μηπως ειναι κατι που πρεπει να σκεφτουμε και εμεις? αλλα εμεις ακομη δεν εχουμε αγαλματα πολιτικων ακομη...)παντως να το κραταμε στα υποψιν...:xmas_cheesygrin:
Αυτο που τους αποτελιωσε ειναι η αφιξη των ισπανων που έκατσε ακριβως πανω στη ωρα του ξεσηκωμου, του εμφυλιου και όσοι γλύτωσαν απο τις ασθενειες που εφεραν μαζι τους έγιναν κρεας , κινητος στόχος των όπλων των..
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Πρέπει να την διαβάσω αυτή την ιστορία και πρέπει να την τελειώσεις!! Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...:xmas_lol:
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.542
Likes
7.950
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.. οσοι δεχτηκαν να γίνουν χριστιανοί, οσοι προσηλυτιστήκαν επέζησαν ..Σήμερα είναι χριστιανοί προτεστάντες και καθολικοί ως προς το θρήσκευμα αλλά με πολλές φυλετικές μιξεις..που ειναι απο μαυροι αφρικανοί, galifuna , κρεολοι και mestitos .Μιλούν αγγλικά , κρεολεζικα αλλά όχι ισπανικα.. Ενα 4% ειναι μενονιτες σαν τους Αμις της Β Αμερικής που μεταναστευσαν βρησκοντας καταφυγιο εδω απο τα δυνα της Μεξικάνικης κυβέρνησης. Ειναι ηρεμοι, φιλησυχοι , δεν καυγαδίζουν ποτε!!!!!( ειναι δυνατόν?) κυκλοφορουν με μακρια μαλλιά που καλύπτονται απο περίεργα καπέλα και ειναι ντυμενοι επίσης με μακρυα περίεργα ρουχα . Ασχολουνται με τη γεωργία, κτηνοτροφία εκτρέφοντας κυρίως κοτόπουλα....
Οση καλοσύνη και τιμιότης χαρακτηρίζει τους Αιμς,αλλη τόση διαφθορα και διαπλοκη χαρακτηριζει τους κυβερνωντες.....και που το παραξενο δηλαδη? παραξενο θα ηταν αν αποτελουσαν εξαιρεση...
Η χώρα λοιπον υποστηριξε με παροχή όπλων και πολεμοφοδιων τους ανταρτες στο Yucatan κατα τη διαρκεια του πρωτου πολέμου τον 19 αιωνα. Αργοτερα ενεπλάκει σε πόλεμο με τη Γουατεμαλα η οποία δεν χωνεψε ποτε το γεγονός πως μετα την απομακρυνση των Ισπανων το 1859 οι Αγγλοι πήραν( με το ζορι μαλλον) γη Γουατεμαλεζικη για τη διανοιξη του δρόμου που φτανει στη Καραιβικη..Μετά ήλθε και ο πολεμος για τη μπανανα ...που χωρισε την ΕΕ απο την κεντρικη Αμερικη..
Πισω στο ξενοδοχειο...οι μισοι εγκαταλειφτηκαν στα ζεστα νερα της πισίνας ακομη και κατω απο τη απογευματινή βροχή και οι άλλοι μισοι κατηφόρισαν στα μαγαζακια...
Για βραδυνό διαλεξα ενα πιάτο που δεν γνωριζα ουτε ενα συστατικο με αποτέλεσμα να φαω παλι χορταρικα χωρις σκόρδο... Απο αυριο θα με αφηνουν λεει στα χωράφια να βοσκω αφου μόνο η σαλατα ειναι η προτιμηση μου..(αν εχανα και κανενα κιλο δεν θα πειραζε )!
Η βροχη δυναμωσε , η περιεργεια να δω τι γινεται με οδηγησε στο δρόμο μιας και για να βγω στη μπαλκονοπορτα ηταν αδυνατον.. Ευτυχως δεν υπηρχε ψυχη ζωσα παρα μονο εγω η τρελη να τσαλαβουτω στη κοκκινολασπη στις 3 παρα τεταρτο το ξημερωμα..
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.542
Likes
7.950
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..βοηθειααααα πως γινεται αγαπητοι adm να μεγαλωσει η γραμματοσειρα?????:xmas_sad:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.298
Μηνύματα
887.202
Μέλη
38.967
Νεότερο μέλος
plg-12

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom