Cancelled trip - αξίζει τη δεύτερη ευκαιρία?

Μηνύματα
137
Likes
125
Καλησπέρα σε όλους!
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο παρόμοιο θέμα. Αν ναι , συγνώμη , δεν το βρηκα.
Δυστυχώς καποια ταξίδια ακυρωνονται στη συνέχεια (ειδικά τον τελευταίο καιρο ). Τι κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις? Το ξανακλείνετε να πάτε αργότερα? Η το αφήνετε στην άκρη, τύπου αφού δεν ήταν γραφτό , δεν ξανα προσπαθώ?
Θυμάμαι πριν χρόνια ηταν να παω Βερολίνο και δεν πηγα τελικα για δικους μου σοβαρους λογους .Στεναχωρεθηκα αρκετα τότε και με την πρώτη ευκαιρία πηγα , αλλα απο το Βερολίνο δεν ενθουσιαστηκα καθολου. Το ιδιο με τη Μαλτα , που λογω κοβιντ καταφερα να παω μονο στην 3τη προσπάθεια και οταν γυρνουσα , σκεφτόμουν -γιατι το κυνηγουσα τοσο ?όμορφο νησάκι ,οκ,αλλα δεν εχανα κατι αν δεν πήγαινα.
Αυτα απο μενα, αν θέλετε, πείτε τη γνώμη σας 😍
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
13.108
Likes
41.362
Καλησπέρα σε όλους!
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο παρόμοιο θέμα. Αν ναι , συγνώμη , δεν το βρηκα.
Δυστυχώς καποια ταξίδια ακυρωνονται στη συνέχεια (ειδικά τον τελευταίο καιρο ). Τι κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις?
Εννοειται οτι επιμενω.
Η διαφορα ειναι οτι δεν απογοητευομαι απο προορισμους ευκολα γιατι τους αφιερωνω τοσο χρονο οσο θεωρω οτι αξιζουν. Πχ Βουδαπεστη 1,5 μερα, οσο επρεπε, και δεν εχω ορεξη να ξαναπατησω. Αλλα για τοσο καλα ηταν.
 
Μηνύματα
137
Likes
125
Και εγω επιμενω να ξαναπαω. Και για κάποιους προορισμούς που δεν καταφερα ακομα, ελπίζω να ξαναπαω καποια στιγμη στο μέλλον. Π.χ Πράγα θελω πολυ να παω και ας ξενερωσω ☺
Απλα ετυχε να ακουσω προσφατα και την αντιθετη γνωμη και ήμουν περιεργη να ακούσω τις σκεψεις σας
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Ακύρωσα 2 φορές ταξίδι στη Βιέννη και κατάφερα και πήγα τη τρίτη φορά εν μέσω πανδημίας, ένα ταξίδι που και αυτό ακυρώθηκε εν μέρη μιας και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν Πράγα Μπρατισλάβα Βιέννη και ακυρώσαμε τα 2 πρώτα σκέλη. Δε ξέρω αν πήγα τελικά από πείσμα, δεν το μετάνιωσα όμως. Δε ξέρω αν έγινα σοφότερος, φέτος προσπαθήσαμε να κάνουμε μια ασφαλέστερη επιλογή, όσο μπορεί να είναι ασφαλής μια επιλογή αυτή την εποχή.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.343
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Δυστυχώς καποια ταξίδια ακυρωνονται στη συνέχεια (ειδικά τον τελευταίο καιρο ). Τι κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις? Το ξανακλείνετε να πάτε αργότερα? Η το αφήνετε στην άκρη, τύπου αφού δεν ήταν γραφτό , δεν ξανα προσπαθώ?
Είμαστε σε μια φάση κοντά δύο χρόνια τώρα που και μεταθέτουμε αν γίνεται και αφήνουμε στην άκρη.
Προσωπικά παίζω και στις δύο κατηγορίες, αναλόγως του πως αποζημιώθηκα.
Για παράδειγμα παλεύω ένα Εδιμβούργο με την Easyjet που το έχω αλλάξει τρεις φορές ημερομηνία και πάλι δε το βλέπω.
Άλλα πάλι πολύ πιο μακρινά που δεν έγιναν ποτέ και με τρώνε πολύ σαν σκέψη, ξέροντας όμως ότι θα ΄ρθει η ώρα, είναι και θέμα σωστού timing μιας και η κατάσταση είναι απρόβλεπτη ακόμα και σήμερα!
Τα κοντινά - Ευρωπαϊκά είναι πιο εύκολα σίγουρα.
Δεν υφίσταται πάντως η ατάκα για μένα «δεν ήταν γραφτό». Μπορεί να στράβωσε για χίλιους δύο λόγους αλλά ο στόχος παραμένει εκεί. ;)
 

SugarBlue

Member
Μηνύματα
265
Likes
4.472
Μια Μαλτα που ακυρώθηκε λόγω του lockdown με ξενέρωσε και δεν την ξαναεκλεισα..Βερονα το πάλεψα και 2η αλλά είχε ίδια τύχη για προσωπικούς λόγους. Τη Χαϊδελβέργη θα την παλέψω ξανά Μάρτιο ίσως, παίζουν ρόλο και τα εισιτήρια αν είναι flex κατά την άποψή μου. Είναι ίσως και θέμα εποχής για κάποιους προορισμούς..τα υπόλοιπα ταξίδια για το 2022 τα ψάχνω φρέσκα μήπως γυρισει λίγο η τύχη μου
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.108
Likes
41.362
Νομιζω οτι εχω τα πρωτεια της μαχητικοτητας: τον Αυγουστο του 20 περικυκλωσα τη Βενετια που χαθηκε το Πασχα λογω σκληρου λοκ νταουν με εισιτηρια για Βιεννη κι απο κει flixbus, για Μιλανο ακτοπλοικα
Βενετια Πατρα, (ολα ακυρωσιμα, εχασα προσωπικα μονο 9 ευρω για Μιλανο) και τελικα πεταξαμε με μιλια με Aegean απ αευθειας Βενετια.
: D.
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
923
Likes
4.128
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Το κάθε ταξίδι μπορεί να ακυρωθεί για χίλιους δύο λόγους. Πέρα από τις ιδιαιτερότητες της περιόδου με τον κορονοϊό, πολλές φορές έχω αλλάξει τελευταία στιγμή σχέδια λόγω του ότι π.χ. μπορεί να μην μπορώ να πάρω άδεια την περίοδο που θέλω (και βολεύει στον εκάστοτε προορισμό) ή να υπάρχει πρόβλημα σχεδιασμού. Τον κορονοϊό τον βλέπω σαν ένα σημείο του καιρού, με τα εμβόλια προσπαθώ να το βλέπω αισιόδοξα.

Για παράδειγμα, όταν ανακοινώθηκε ότι ο Καναδάς θα άνοιγε τα σύνορα, έφτασα στο τσακ να κάνω την κράτηση για Οτάβα - Κεμπέκ πριν την 28η Οκτωβρίου, εκμεταλλευόμενος την άδεια που είχε περισσέψει από το καλοκαίρι. Τελικά, δεν μπόρεσα να χωρέσω τις μέρες που θα ήθελα, βάζοντας μέσα και 2 Σαββατοκύριακα. Το ταξίδι αυτό αναβλήθηκε (δεν μου αρέσει το "ακυρώθηκε") και το έχω βάλει στο μάτι για το τέλος της ερχόμενης άνοιξης που θα ξαναρχίσουν οι απευθείας πτήσεις.

Πίσω στο 2010 είχα ήδη κάνει κράτηση για ΗΠΑ (Νέα Υόρκη - Σαν Φρανσίσκο - Χονολουλού). Τελικά το ταξίδι το ακύρωσα, όταν οι αεροπορικές (τότε μόνο των ΗΠΑ) άρχισαν να χρεώνουν τις βαλίτσες. Πάντως, η προετοιμασία του ταξιδιού δεν πήγε χαμένη, αφού είχα έτοιμες συγκεντρωμένες πληροφορίες για το ταξίδι που ήθελα να κάνω στα νησιά της Χαβάης μετά το στρατό. Χωρίς την προετοιμασία που είχα κάνει πριν, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα προλάβαινα να προετοιμάσω το ταξίδι μέσα από το στρατόπεδο.

Άλλο ταξίδι που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ είχα ολοκληρώσει το 95% της προετοιμασίας, ήταν ένα στην Ταϊλάνδη / Καμπότζη. Ακόμη έχω κρατήσει δύο μεγάλους φακέλους με υλικό για το ταξίδι αυτό.

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι ακόμα και αν διάφορες συγκυρίες οδηγήσουν στην "ακύρωση" ενός ταξιδιού, εγώ το βλέπω περισσότερο σαν "αναβολή". Αν συνεχίζει και σε εξιτάρει ο προορισμός και στο μέλλον, το ταξίδι μπορείς να το πραγματοποιήσεις τότε. :)
Στο τεράστιο έξτρα συν, ότι μπορείς να εκμεταλλευθείς προσφορές της τελευταίας στιγμής. Θα ξέρεις ήδη ποιά μέρη θέλεις να πας να δεις και κυρίως πόσες μέρες ακριβώς θα χρειαστείς, οπότε μπορείς να το κλείσεις ακόμη και για την επόμενη βδομάδα. :airplane:
 

alma

Member
Μηνύματα
3.750
Likes
15.217
Με τον κορώνα ιο δεν έχει σχέση...

Πριν από χρόνια ήταν να πάω Μιλάνο, λίμνες και πέριξ αλλά είχα λυσσάξει τόσο στο γυμναστήριο πριν το ταξίδι, που τελικά τραυματίστηκα τόσο που το ταξίδι ακυρώθηκε. Ο ορθοπεδικός μου επέβαλλε ακινησία.

Ομολογώ πως ξενέρωσα λίγο και δεν επεδίωξα να ξαναπάω, αλλά έκανα διαφορετικά ταξίδια. Όμως δεν το αποκλείω να πάω στο μέλλον. Κοντά είναι εξάλλου.

Απλώς είχα στεναχωρηθεί τόσο(γιατί δεν ακυρώνω εύκολα ταξίδια), που δεν επεδίωξα να πάω στο επόμενο διάστημα.
 

alvadi

Member
Μηνύματα
555
Likes
2.846
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Μάρτιος του 2020 ακυρώθηκε η Λισαβονα, το κλείνω 2η φορά βάζοντας και Πόρτο μέσα - ακύρωση ξανά γιατί η Aegean κατήργησε εκείνη την περίοδο το Πόρτο σαν προορισμό, τελικά την 4η φορα που το έκλεισα τα κατάφερα και πήγα και στη Λισαβόνα και στο Πόρτο. Αξιζε με χίλια η επιμονή!!!
 

Μάγδα

Member
Μηνύματα
350
Likes
1.337
Επόμενο Ταξίδι
Κοπεγχάγη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Εγώ πάντως τα δυο ακυρωμένα ταξίδια του 20 δεν τα έκανα. Κι ούτε τα κυνήγησα λόγω covid. Το πρώτο Αγία Πετρούπολη που ήταν έτοιμο 90 % με κλεισμένα αεροπορικά και ξενοδοχεία δεν ήθελα να το κάνω σε περίοδο κορονοϊού, αν και ήταν μεγάλο όνειρο. Επέλεξα χώρα Σέγκεν ( Πορτογαλία) για το voucher μου και άφησα τη Ρωσία για αργότερα ( σκέφτομαι να συνδυάσω Αγία Πετρούπολη- Μόσχα) μετά covid εννοείται. Η Βουδαπέστη ήταν για Χριστούγεννα. Έτοιμο ταξίδι κι αυτό. Θα το κάνω κάποια στιγμή. Γενικά όσο υπάρχει ο covid θα επιλέγω χώρες και με βάση το σύστημα υγείας τους.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.263
Μηνύματα
885.465
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom