Capital Controls και ταξίδια

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.720
Likes
50.736
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το ιδιο θα κανουν κι εδω, δεν εχουν σχεση με καπιταλ κοντρολς.
ο διευθυντης του ΣΔΟΕ άλλα είπε στο ραδιόφωνο πάντως... είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν για να ελεχθεί όποιος βγάζει χρήματα άνω του ορίου, το οποίο μειώθηκε αισθητά λόγω capital controls.
Καλα γελασαμε, χλευασαμε, ειπαμε τις εξυπναδες μας
Δε στο απαγορεύει κανείς αυτό, αρκεί να το κάνεις με μέτρο και συνετά.
ας μεινουμε τωρα ον τοπικ
Προσπαθώ να καταλάβω με ποιο λόγο ένα μέτρο άρρηκτα συνδεδεμένο με τα capital controls και τα ταξίδια είναι οφ τόπικ στο τόπικ ... "capital controls και ταξίδια".o_O
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.386
Likes
9.309
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1. θα χρησιμοποιηθούν για να ελεχθεί όποιος βγάζει χρήματα άνω του ορίου, το οποίο μειώθηκε αισθητά λόγω capital controls.
2.Δε στο απαγορεύει κανείς αυτό, αρκεί να το κάνεις με μέτρο και συνετά.
3.Προσπαθώ να καταλάβω με ποιο λόγο ένα μέτρο άρρηκτα συνδεδεμένο με τα capital controls και τα ταξίδια είναι οφ τόπικ στο τόπικ ... "capital controls και ταξίδια".o_O
1. Γελασα πρωι πρωι...δεν υπερασπιζομαι κανενα..ξοανα υπαρχουν παντου. Αν νομιζουν οτι 4 σκυλοι θα χρησιμοποιηθούν για τετοιο σκοπο στην επικρατεια ας το νομιζουν..μονο γελια παντως προκαλει η αναφορα αυτη..
2. Ειναι απαραιτητο το τρολαρισμα να γινεται σε ενα χρησιμοτατο θεμα? Υπαρχει οφ τοπικ γι αυτα. Τις απαγορευσεις τις ξερουν αλλοι, συνέχισε τρολαρισμα όσο θες..
3. Εγω προσπαθω να καταλαβω που βοηθειται ο ταξιδιωτης που εχει να αντιμετωπισει καπιταλ κοντρολς αμα μαθει οτι η χωρα θα εχει 4 σκυλους στο μελλον που θα μυριζουν χρημα. Οπως Αμερικη και Ιταλια βεβαιως..κατι πιο σοβαρο να ασχοληθουμε υπαρχει?
 
Last edited:

panpan

Member
Μηνύματα
6.888
Likes
26.875
Οπως ειπα τετοιους σκυλους εχουν οι σοβαρες οικονομικες αστυνομιες του Πρωτου κοσμου προφανως οχι για την τηρηση κοντρολς αλλα για το μαυρο χρημα.
Οπως Αμερικη και Ιταλια βεβαιως
Ευτυχώς αυτά τα κράτη του Πρώτου κόσμου,έχοντας στην υπηρεσία τους ζώα,
έχουν εξαλείψει το μαύρο χρήμα.Ειδικά στην Ιταλία μαύρο χρήμα πουθενά.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.386
Likes
9.309
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ευτυχώς αυτά τα κράτη του Πρώτου κόσμου,έχοντας στην υπηρεσία τους ζώα,
έχουν εξαλείψει το μαύρο χρήμα.Ειδικά στην Ιταλία μαύρο χρήμα πουθενά.
4 σκυλοι θα εξαλειψουν το μαυρο χρημα? Η 10 αν θυμαμαι καλα που εχει η Ιταλια? Δεν ειναι ευνοητο σε τι χρησιμευουν? Αν οχι πάμε στο οφ τοπικ η διαβασε στο διαδικτυο τις επιτυχιες τους να καταλαβεις που κ ποτε χρησιμοποιούνται.
Ενδεικτικα μια επιτυχια τους ηταν γνωστος ελληνας μεγαλοεκδοτης στα ιταλοελβετικα συνορα μερικα χρονια πριν..για οσους εχουν καλη μνημη...
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.888
Likes
26.875
Αν αναφέρεσαι στο Θέμο δες τι γράφουν οι εφημερίδες.
1,1 εκατ. ευρώ σε επιταγές εντοπίστηκαν από Γάλλους τελωνιακούς στην κατοχή του Θέμου Αναστασιάδη στα γαλλοελβετικά σύνορα τον Οκτώβριο του 2007, σε προσπάθεια του εκδότη να "βγάλει" τα χρήματά του έξω...
Φοβερά σκυλιά.Μυρίζουν και τις επιταγές.
 

epikouros

Member
Μηνύματα
9
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη ή/και Πόλη.
Ταξίδι-Όνειρο
ένα μήνα στην Ιταλία
Να βάλω και μια άλλη παράμετρο...
Άκουσα σε τηλεοπτική εκπομπή (δε θυμάμαι ποιος το είπε), υπολογίζουν ότι 35-40 δις είναι ακόμη στα "στρώματα". Μήπως αυτή η προσπάθεια (σκύλοι κτλ) γίνεται για να μη φύγουν κι' αυτά έξω; (άρα καλώς γίνεται) που μάλλον είναι τα τελευταία μας (χρήματα).
 
Last edited:

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.451
H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την εισήγηση που είχε κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος για τη χαλάρωση των capital controls.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΤτΕ, πρόκειται για το πακέτο που είχε προαναγγείλλει την προηγουμένη εβδομάδα στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής την Έκθεση Νομισματικής Πολιτική,ς ο κ. Στουρνάρας είχε κάνει λόγο για:

-Άρση της απαγόρευσης ανάληψης μετρητών όταν προέρχονται από νέες καταθέσεις σε μετρητά (νέο χρήμα).

-Πλήρης άρση της απαγόρευσης αποπληρωμής δανείων.

-Αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών από 10% σε 30% των ελεύθερων κεφαλαίων που προέρχονται από το εξωτερικό.

-Δυνατότητα ανάληψης μετρητών έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες».

-Αύξηση στα όρια των υποεπιτροπών των τραπεζών (έως 250χιλ. ευρώ/ανά πελάτη/ανά ημέρα σήμερα) καθώς και των ποσών που θα μπορούν να εκτελούνται απευθείας από τις τράπεζες χωρίς την προϋπόθεση προηγούμενης ιστορικότητας (έως 20χιλ. ευρώ/ανά πελάτη/ανά ημέρα σήμερα). Στόχος είναι οι επιχειρήσεις να εξυπηρετούνται το αργότερο σε χρόνο Τ+1, ώστε να μην επηρεάζεται η συναλλακτική τους εικόνα με τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό.

Συνέχεια http://www.enikonomia.gr/my-money/110012,ta-pente-nea-metra-chalarosis-sta-capital-controls.html
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.451
Ωραία.....ώρα να βγάλω τα λεφτά απο το στρώμα :haha:(αν βέβαια νέα λεφτά,εννοεί ευτό)
Κοίταξε μπορεί να είναι φάκα αυτό.. Να επιστρέψει δηλαδή ο κόσμος τα χρήματα και μετά πιο αυστηρά CC..:D


40 δις λένε ότι τάχα είναι σε στρώματα.... στο δικό μου πάντως έψαξα δεν βρήκα τίποτα και δω στη απέξω είμαι :) .... μου θυμίζει ένα ανέκδοτο με έναν τύπο μπαίνει ξαφνικά σπίτι του και βρίσκει κάποιον , προφανώς κλέφτη, να ψάχνει τα συρτάρια και τις ντουλάπες του και τον ρωτάει εεπ τι κάνεις εσύ εδώ; ..ψάχνω για λεφτά του απαντά... α ωραία, λέει ο ένοικος, τότε να ψάξουμε μαζί...

 

Samion

Member
Μηνύματα
10.386
Likes
9.309
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
40 δις λένε ότι τάχα είναι σε στρώματα....
Αλλα που ειναι? Πεταξε το ρευστο? Η που παει το χρημα που παραγεται? Θα μου πεις που παραγεται μια και ολοι στην τουριστικη ελλαδα ψωμολυσσανε..στη μυκονο ουρες για επιδομα ανεργιας κ φετος αφού δηλωνουν 0 εισοδημα..φτωχια σε ολα τα νησια.
 

doraf

Member
Μηνύματα
193
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
παιδιά προσπαθώ να κάνω κρατηση 4 εισητηρίων αξιας 1900? με mastercard εθνικης από την air canada..έχω αλλάξει το ημερήσιο όριο σε 4000 αλλά δεν το δέχεται ..ξέρει κανείς γιατί μπορεί να συμβαίνει..εννοείται πως υπάρχουν χρήματα στο λογαριασμό.. κ κάτι άλλο..το συγκεκριμένο δρομολόγιο το βρίσκω μόνο στο site της κ πουθενά αλλού..γιατί;;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.261
Μηνύματα
885.432
Μέλη
38.938
Νεότερο μέλος
Geo Yfa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom