Eurovision 2024

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.582
Likes
8.294
Θάνο, με όλη μου την αγάπη θα το πω. Δυσκολεύομαι να το πάρω σοβαρά γιατί οι ίδιοι αυτοαναιρούνται.
Όταν πριν λίγα χρόνια το Τζέισον Αντιγόνη Τζέιν. μας πρώτο συστήθηκε σαν ουδέτερο
σήμερα άλλαξε το όνομα του και έγινε Ιάσονας Δούσης.Και πλέον χρησιμοποιεί την αρσενική αντωνυμία.
Ψαχτηκε μέσα του λέει και δεν είναι ουδέτερος. Μήπως (δεν είμαι ειδικός) να ζητήσουν τα άτομα αυτά κάποια εξειδικευμένη βοήθεια για να καταλήξουν κάπου; Δεν είναι κακό να συμβουλευτεί κάποιους ειδικούς.
Το Τζέισον Αντιγόνη άλλαξε εμφάνιση, όνομα και... αντωνυμία - «Ήθελα να με ξαναψάξω» δηλώνει
Eαν καποιος εκμεταλλευτηκε μια κατασταση, πρωτογνωρη για τα ελληνικα δεδομενα, προκειμενου να στρεψει τα φωτα της δημοσιοτητας πανω του και να κερδισει μερικες στιγμες προβολης, δεν αναιρει ολους τους υπολοιπους ανθρωπους που ΟΝΤΩΣ δυσφορουν με το βιολογικο τους φυλο και ΟΝΤΩΣ θελουν να αυτοπροσδιοριστουν καπως διαφορετικα απο αυτο που εχουμε συνηθισει.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.905
Likes
14.717
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
@panpan αγαπητέ μου, αυτό που ισχύει είναι ότι τα φύλα και η σεξουαλικότητα είναι ρευστά. Ναι, ψάχτηκε μέσα του και αποφάσισε. Αλί σε όσους δε ψάχτηκαν ενώ το σώμα υπαγόρευε άλλα. Ας αφήσουμε επιτέλους τους ανθρώπους να εκφραστούν και να είναι ο εαυτός τους, έστω κι αν κάνουν λάθη.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.736
Likes
11.788
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μήπως (δεν είμαι ειδικός) να ζητήσουν τα άτομα αυτά κάποια εξειδικευμένη βοήθεια για να καταλήξουν κάπου; Δεν είναι κακό να συμβουλευτεί κάποιους ειδικούς.
Το Τζέισον Αντιγόνη άλλαξε εμφάνιση, όνομα και... αντωνυμία - «Ήθελα να με ξαναψάξω» δηλώνει
Απλά panpan οι ειδικοί που έχουν μια εξειδίκευση στον τομέα του φύλου δε θα προσπαθήσουν επουδενί να βοηθήσουν το άτομο να "καταλήξει κάπου", εκτός κι αν το ίδιο έρθει με ένα τέτοιο αίτημα, οπότε φυσικά και θα διερευνηθεί.
Επίσης είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι λεγόμενες "θεραπείες μεταστροφής" πλέον είναι παράνομες και θεωρούνται κακοποιητικές.
Πολύ συχνά οι άνθρωποι που δε νιώθουν να εντάσσονται στο κλασικό δίπολο άνδρας-γυναίκα, περισσότερο ζητούν συνδρομή προκειμένου να επεξεργαστούν άλλα ζητήματα, τα οποία συχνά συνδέονται και με το πώς αντιμετωπίζονται από την κοινωνία.
Η σύγχρονη κοινωνική έρευνα πάντως σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει το φύλο ως δίπολο, αλλά ως φάσμα. Ένας ενημερωμένος (που ακολουθεί τη συγχρονη βιβλιογραφία) ειδικός ψυχικής υγείας, αλλά και ένας ενημερωμένος κοινωνικός επιστήμονας εν γένει, δε θα κινηθεί βάσει του κλασικού διπόλου στην προσέγγισή του.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.903
Likes
27.049
Αλί σε όσους δε ψάχτηκαν ενώ το σώμα υπαγόρευε άλλα. Ας αφήσουμε επιτέλους τους ανθρώπους να εκφραστούν και να είναι ο εαυτός τους, έστω κι αν κάνουν λάθη.
Βρε ας ψαχτούν όσο θέλουν. Δικαίωμα τους. Απλά για μένα όταν μπλέκετε η δημοσιότητα και η αυτοπροβολή, απλά δεν με πείθει.
434644832_18426700846042102_1873711866405523864_n.jpg


Αυτός είναι η Κοντσίτα.
351747910_1307961669799109_8413181125938289277_n.jpg

20220512_zaf_z19_099-1366x2048.jpg

Και έτσι είναι όταν πάει στην δουλειά.
"θεραπείες μεταστροφής"
Δεν μίλησα καθόλου για αυτό. Μίλησα για στήριξη να γνωρίσει τον εαυτό του.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.582
Likes
8.294
Και αυτος ειναι ο Αντρει Ντανιλκο
IMG_5931.jpeg
και παει ετσι στην δουλεια
IMG_5932.jpeg
Ενσαρκωνει εναν ρολο, μια περσονα…. δεν εχει σχεση με οσα αναφερθηκαν παραπανω
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.173
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν πειράζει που για κάποιους εγω και οι ομοιδεατες μου θεωρούμαστε οπισθοδρομικοι, σκοταδιστές κλπ. Απλά διεκδικούμε και εμείς τον σεβασμό στην δικιά μας διαφορετική άποψη.
Και τουτο γιατί πάντα υπάρχουν ακραίες αποψεις και από τις δυο πλευρές, αλλά προσωπικά διακρίνω περισσότερο σεβασμό στην αντίθετη και διαφορετικη άποψη από τους <συντηρητικους> παρα από τους <προοδευτικους>.
Όσο και να διεκδικείς εγώ αλλά και πολλοί άλλοι δεν πρόκειται να σεβαστούμε απόψεις που είναι κατά οποιουδήποτε ανθρώπινου δικαιώματος όπως αυτό του αυτοπροσδιορισμού.

Αν δεν σας αρέσει που οι άνθρωποι πλέον έχουν το δικαίωμα να μην ζουν "φυλακισμένοι" ή να μην πνίγουν τα συναισθήματα τους θα αποδοκιμαζεστε και θα σας θεωρούμε σκοταδιστές.

Όχι απλώς δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε κανέναν για το τι κάνει στο κρεβάτι του, δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε κανέναν για οτιδήποτε κάνει που αφορά αποκλειστικά τη ζωή του.

Όταν παρεμβαίνεις στις ζωές των άλλων χωρίς να σου πέφτει λόγος και χωρίς να ερωτηθείς από αυτούς μπορεί να θεωρηθεις από μπανιστηρτζης και ματακιας μέχρι κουτσομπολης, κομπλεξικος ή τοξικός. Παρότι μέσα σου νιώθεις "νοικοκυραιος".
 

osfialgia

Member
Μηνύματα
757
Likes
267
Προσωπικά στο post μου (εάν τυχόν το διαβάσατε) δεν μίλησα για βιολογία ή δε μίλησα έστω μόνο για βιολογία. Μίλησα για "κοινωνικό φύλο", μίλησα για gender dysphoria απέναντι σε επιτελέσεις που επιτάσσουν κοινωνικά κατασκευασμένες νόρμες. Υπάρχει ολόκληρη βιβλιογραφία, για να μην πω ολόκληρο discipline στον ευρύτερο τομέα της κοινωνιολογίας και της κοινωνικής ανθρωπολογίας, τον οποίο σκόπιμα αποσιωπήσατε νομίζω (εκτός εάν δεν τον γνωρίζετε, οπότε πάω πάσο). Σημειωτέον κανείς ανθρωπολόγος ή κοινωνιολόγος δεν αρνείται τη βιολογία. Και αυτό το αναφέρω γιατί παρατηρώ πως κάποιοι (δεν αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά) σκόπιμα διαστρεβλώνουν σοβαρή ακαδημαική δουλειά που έχει γίνει από ανθρώπους στο χώρο της κοινωνικής ανθρωπολογίας ή της κοινωνιολογίας (π.χ. Judith Butler, Susan Sontag, και πολλοί άλλοι) και οι οποίοι φυσικά ουδέποτε αμφισβήτησαν τη βιολογία όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν. Τουναντίον!!! Αλλά διάβολε, it's not only a matter of biology!
Edit: Πραγματικά ατυχέστατο (και άκρως αντιεπιστημονικό) το παράδειγμα του superman από τον κο Δαρζέντα
Αλλά διάβολε, it's not only a matter of biology!
Βασικά it΄s only αmatter of biology όταν αναφερόμαστε στα βιολογικά φύλλα.
Ατυχέστατο το παράδειγμα του superman οκ, αλλά η άλλη που είναι non binary, μάγισα και προσφέρει και το άιμα της; , στο θέμα του φύλλου την αποδεχόμαστε και έχει βάση να το συζητήσουμε, αλλά στα υπόλοποια (πχ όπως γράφτηκε παραπάνω το να δυσφορει καποιος με το βιολογικο του φυλο με το να αισθανεται καποιος πουλι ή σουπερμαν που ενδεχομενως να ειναι και συμπτωματα καποιας ψυχωσικης διαταραχης) έιναι θέματα ψυχικής διαταραχής; ή μπαίνουν και αυτά στη κουβέντα.

Η βιολογία ανήκει στις hard sciences, ενώ η κοινωνικής ανθρωπολογία και η κοινωνιολογία όχι
και εν πάση περιπτώση θέματα βιολογικου φύλλου τα μελετά η βιολογία.
 
Last edited:

osfialgia

Member
Μηνύματα
757
Likes
267
@varioAthens
Δεν γεννήθηκα από τυχη λευκός, ούτε φυσικά εσύ.
Υπάρχουν νόμοι στην βιολογία.
Ο καθενας μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει και μπορεί να κάνει ό τι θέλει στο κρεβάτι του ,η όπου αλλου νομίζει , αλλα και εγώ έχω το αναφαίρετο δικαιωμα να τον κρίνω.
Αυτό λέω, ότι στο ονομα της προοδου και των διακιωμάτων δεν μπορούμε να τα ισοπεδωνουμε όλα.
Δηλαδή αυτός έχει δικαιωμα να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει αλλά εγώ δεν μπορώ να τον κριτικάρω;
Και γιατί εγώ αύριο να μην αυτοπροσδιοριστώ Κένταυρος και να αρχιζω να περπαταω στα 4;
Τωρα σας φαίνεται τρελό, ατυχές ή παράλογο.
Και γιατί στο όνομα της ισότητας και δικαιωμάτων να μην διεκδικήσω να μπορώ να έχω τρεις γυναίκες, να τις παντρευτώ όλες, να έχουμε παιδιά και να θεωρούμαστε οικογένειεα.
Να μην έχουμε γονέα 1 και 2 αλλά γονέα 1 και 2 και 3 και 4 και 5 κ.ο.κ
Τωρα που δε γινεται σεβστή η αποψη μας ας μην το σχοιλιάσουμε.
Δεν αναφερεομαι σε εσένα προσωπικά ούτε καν στο φόρυμ.
Παμε παρακατω.

Πάντως η eurovision τα τελευταία χρόνια μονο μουσικός διαγωνισμός δεν είναι.
Στην επικαιρότητα της επικρατεί η Κονσίτα, το ΄Νέμο, την Ουκρανία που το 2022 επρεπε να κερδίσει, το Ισραηλ που δεν επρεπε να κερδίσει και ο καθενας ελεγε ότι ηθελε.
Αυτή σιγουρα δεν είναι η eurovision που αγαπήσαμε.
Απ ότι φαίνεται, εσύ ή γενικότερα η αποψη σου,
δε μπορει να ενταχθεί και να εξετασθεί στο πλάίσιο της κοινωνιολογίας ή της κοινωνικής ανθρωπολογίας κλπ.

Επιστημονικά πάντα, απορρίπτεσαι..
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.903
Likes
27.049
Ενσαρκωνει εναν ρολο, μια περσονα…
Το ίδιο λέμε. Κοντσίτα ,Νέμο και η άλλη που κάνει την μάγισσα , ένα ρόλο παίζουν.
υγ
Ξεχασα το συγκρότημα τατού που παραμυθιαζαν τον κόσμο σαν λεσβίες και φιλιόντουσταν
στην σκηνή, μέχρι που έμεινε έγκυος η μια και τελείωσε το ανέκδοτο.
https://el.wikipedia.org/wiki/T.A.T.u.
Τον πρώτο καιρό, η Έλενα και η Γιούλια έδιναν την εντύπωση πως είχαν λεσβιακό δεσμό μεταξύ τους, αλλά όπως υποστήριξαν το 2003 σε ένα ντοκουμέντο γι' αυτές, ξεκαθάρισαν πως αυτό ήταν απλά και μόνο το ύφος του συγκροτήματος και ότι δεν υπήρχε ερωτική σχέση μεταξύ τους.
 
Last edited:

fenia42

Member
Μηνύματα
3.905
Likes
14.717
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Η Ρωσία είναι μια τεράστια χώρα, στην οποία ωστόσο η ομοφυλοφιλια είναι τεράστιο ταμπού. Στη δε Τσετσενία -που είναι τμήμα της Ρωσίας- έχουν εξαφανιστεί εκατονταδες ομοφυλόφιλοι κι έχουν ανακαλυφθεί «καμπ τιμωρίας» . Το να φιληθούν δυο γυναίκες δημόσια μπροστά σε όλη την Ευρώπη και την αχανή Ρωσία, αποτελεί πράξη επαναστατική. Αλλά ο Παναγιωτάκης μας θίχτηκε που τα κορίτσια χώρισαν και η μια μάλιστα τόλμησε να μείνει κι έγκυος.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
3.495
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Η βιολογία ανήκει στις hard sciences, ενώ η κοινωνικής ανθρωπολογία και η κοινωνιολογία όχι
και εν πάση περιπτώση θέματα βιολογικου φύλλου τα μελετά η βιολογία.
Τί ακριβώς υποδηλώνει ο όρος hard sciences? Είναι δόκιμος? Και γιατί αυτή η απαξίωση απέναντι στην κοινωνική ανθρωπολογία και στις κοινωνικές επιστήμες γενικότερα? Μου φαίνεται πως διακρίνω έναν υφέρποντα ρατσισμό και απαξίωση απέναντι στις ανθρωπιστικές επιστήμες γενικότερα, που προσωπικά το βρίσκω ως και ελαφρά προσβλητικό!!! Και αυτό νομίζω λέει πολλά. Και μιλάω αυτή τη στιγμή και σαν φιλόλογος (το πρώτο μου πτυχίο) και σαν ανθρωπολόγος (το δεύτερο μου πτυχίο), αλλά και σαν εκπαιδευτικός (το επάγγελμά μου). Προσωπικά δεν έχω απαξιώσει καμία επιστήμη. Αυτό που ίσως δεν έχετε καταλάβει είναι ότι υπάρχουν ζητήματα (όπως το φύλο με την ευρύτερη έννοια του όρου) που δεν μπορούν να προσεγγιστούν μόνο από μία επιστημονική σκοπιά, αλλά χρήζουν μιας πιο διεπιστημονικής προσέγγισης.
Και κάτι ακόμα που τόνισα σε προηγούμενο post (και δεν αναφέρομαι σε εσάς μόνο αλλά σε όλους): το κοινωνικό φύλο δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τη σεξουαλική ταυτότητα ενός προσώπου
 
Last edited:

panpan

Member
Μηνύματα
6.903
Likes
27.049
Αλλά ο Παναγιωτάκης μας θίχτηκε που τα κορίτσια χώρισαν και η μια μάλιστα τόλμησε να μείνει κι έγκυος.
Προφανώς δεν διάβασες η δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα.
Τον πρώτο καιρό, η Έλενα και η Γιούλια έδιναν την εντύπωση πως είχαν λεσβιακό δεσμό μεταξύ τους, αλλά όπως υποστήριξαν το 2003 σε ένα ντοκουμέντο γι' αυτές, ξεκαθάρισαν πως αυτό ήταν απλά και μόνο το ύφος του συγκροτήματος και ότι δεν υπήρχε ερωτική σχέση μεταξύ τους.
Το ξαναβάζω μπας και καταλάβεις ότι αυτό που έβγαζαν ήταν παραμύθα.
υγ.

1)Ευχαριστώ για το Παναγιωτάκης.
2) Ήταν από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα. Μου άρεσε πολύ η μουσική τους και δεν μου καιγόταν καρφί οι σχέσεις τους.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.300
Μηνύματα
887.367
Μέλη
38.973
Νεότερο μέλος
vkaravasili@d-mar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom