Ιταλία Low budget ταξίδι στην Ιταλία

Margo Zagli

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα σε όλους! θα ήθελα να ζητήσω πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι Πάτρα - Τεργέστη με τις Minoan Lines και συγκεκριμένα με το πλοίο Europalink. Σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι μας τέλη Οκτωβρίου και θα ταξιδέψω με τον άντρα μου και τη δίχρονη κόρη μας. Τ α ζητούμενα λοιπόν είναι τα εξής:
1) Σκεφτόμαστε να μην κλείσουμε καμπίνα και να την βγάλουμε με εισιτήρια κατάστρωμα. Το πλοίο είναι άνετο; Έχει σημεία να στρώσεις sleeping bag; Το προσωπικό είναι δεκτικό ως προς την στρωματσάδα, όπως ισχύει με τα αντίστοιχα πλοία της Minoan που ταξιδεύουν από Πειραιά για Κρήτη;
2) Πώς είναι το πλοίο, είναι καθαρό, είναι ασφαλές, έχει πράγματα να ψιλοσκοτώσεις την ώρα σου;
3) Το πλοίο φτάνει στην Τεργέστη στις 01:00 τα ξημερώματα. Παίζουν γενικά καθυστερήσεις στην άφιξη και κατά πόσο επιτρέπεται να παραμείνουμε στο πλοίο μέχρι το ξημέρωμα; Ας υποθέσουμε ότι αναγκαστικά πρέπει να βγεισ από το πλοίο, υπάρχει στο λιμάνι εκεί της Τεργέστης ασφαλες σημείο να παραμείνεις με το αμάξι μέχρι να ξημερώσει ή θα πρέπει να αναζητήσεις ξενοδοχείο;
Βασικά το θέμα της ασφάλειας είναι πρωταρχικό για μας λόγω του παιδιού οπότε δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε καταστάσεις για λόγους οικονομίας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.368
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Καλησπέρα σε όλους! θα ήθελα να ζητήσω πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι Πάτρα - Τεργέστη με τις Minoan Lines και συγκεκριμένα με το πλοίο Europalink. Σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι μας τέλη Οκτωβρίου και θα ταξιδέψω με τον άντρα μου και τη δίχρονη κόρη μας. Τ α ζητούμενα λοιπόν είναι τα εξής:
1) Σκεφτόμαστε να μην κλείσουμε καμπίνα και να την βγάλουμε με εισιτήρια κατάστρωμα.
2.Το πλοίο είναι άνετο;
3.Έχει σημεία να στρώσεις sleeping bag;
4.Το προσωπικό είναι δεκτικό ως προς την στρωματσάδα, όπως ισχύει με τα αντίστοιχα πλοία της Minoan που ταξιδεύουν από Πειραιά για Κρήτη;
5.Πώς είναι το πλοίο, είναι καθαρό, είναι ασφαλές,
6. έχει πράγματα να ψιλοσκοτώσεις την ώρα σου;
7. επιτρέπεται να παραμείνουμε στο πλοίο μέχρι το ξημέρωμα;
8. υπάρχει στο λιμάνι εκεί της Τεργέστης ασφαλες σημείο να παραμείνεις με το αμάξι μέχρι να ξημερώσει
9.δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε καταστάσεις για λόγους οικονομίας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Θα το πω συντομα στην αρχη:το σχεδιο αυτο ξεχαστε το. Κ αναλυτικα:
1. Μεγα σφαλμα.
2.οχι
3.οχι. Διαδρομους, σε κοινοχρηστους χωρους. Τριτοκοσμικες καταστασεις.
4.αδιαφορο το χειμωνα.
5. οχι κ οχι κ οχι.ναι ως προς τη ναυσιπλοια μονο.
6.κ παλι οχι.
7.κ οχι.
8. Οχι. Μονο εξω. Δεν δινει την εντυπωση ασφαλους περιοχης αλλα ειναι. Για αποφυγη παντως δυσαρεστων συναντησεων μετακινηθειτε προς κεντρο.
9. για το παιδι μην διανοηθειτε αυτο το ταξιδι με αυτο το πλοιο. Πηγαινετε Ανκονα η Μπαρι η οδικα ξερω γω. Αν επιμενετε να δοκιμασετε αυτο το φορτηγατζιδικο οπωσδηποτε καμπινα κ να ειστε εφοδιασμενοι με μερικα κιλα dettol...
 
Last edited:

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
κατά πόσο επιτρέπεται να παραμείνουμε στο πλοίο μέχρι το ξημέρωμα; Ας υποθέσουμε ότι αναγκαστικά πρέπει να βγεισ από το πλοίο, υπάρχει στο λιμάνι εκεί της Τεργέστης ασφαλες σημείο να παραμείνεις με το αμάξι μέχρι να ξημερώσει ή θα πρέπει να αναζητήσεις ξενοδοχείο;
Δεν εχω κανει αυτο το ταξιδι,αλλα για το αν μπορεις να μεινεις στο πλοιο,θα επικοινωνουσα τηλεφωνικα με την εταιρια.Μπορει,ομως καποιος απο το φορουμ να γνωριζει.
Αλλα αυτο σιγουρα,που δεν θα εκανα,ειναι να μεινω σε ενα παρκινγκ,στο λιμανι,μαζι με το παιδακι.Ισως αν πηγαινατε μεσα στην Τεργεστη?...αλλα και παλι....
 

nikiforos111

Member
Μηνύματα
54
Likes
13
Μια χαρα ειναι το πλοιο χωρις καμπινα.Εγω παντα με την γυναικα μου ετσι ταξιδευω,αλλα και Αυστριακους που ξερω (μενω Αυστρια) που πηγαινουν Ελλαδα για διακοπες,παντα χωρις καμπινα ταξιδευουν και μαλιστα Ιουλιο Αυγουστο που γινεται χαμος απο κοσμο,τελη Οκτωμβρη ειναι ησυχα.
Το πλοιο ειναι ανετο και καινουργιο.Δεν αφηνουν να κοιμηθεις στην σαλα,αλλα μπορεις να πας στα καθισματα (αεροπορικες θεσεις) που ειναι πιο ανετα και ησυχα.Μπορεις να να στρώσεις sleeping bag.Οι ξενοι τουριστες στρωνουν ακομα και στους διαδρομους.Αλλα το προσωπικο του πλοιου ειναι γενικα πιο αυστηρο με τους Ελληνες παρα με τους ξενους.Στα αεροπορικα καθισματα σιγουρα επιτρεπεται να στρωσεις στο εδαφος sleeping bag.
Ειναι πεντακαθαρο,οπως ειναι ειναι καινουργια κατασκευης 2010.Δυσκολο να σκοτωσεις την ωρα σου.Το ιντερνετ ειναι πανακριβο,6 ευρω την ωρα (τελευταια ειχα κατεβει Ελλαδα το περασμενο Πασχα).Δεν υπαρχει wifi να μπεις με τον υπολογιστη σου.Εγω παντα εχω ταινιες στον υπολογιστη να περναει η ωρα,η ακουγοντας μουσικη.Υπαρχει παντως τηλεοραση,πολλες συσκευες 3-4 που μπορεις να διαλεξεις πιο καναλι θα βλεπεις.Η καθε συσκευη δειχνει διαφορετικο καναλι.Εχει μαγαζι με ρουχα,αξεσουαρ κλπ,οπου πουλαει και σνακ αν ξεμεινεις,το εστιατοριο ειναι πανακριβο.
Η Τεργεστη ειναι απολυτως ασφαλης.Εγω εχω κοιμηθει στο αυτοκινητο,στο παρκινγκ της κεντρικης πλατειας.Εχει και μια πιτσαρια-κεμπαπ στο λιμανι κοντα στο κεντρο,που ειναι ανοικτα μεχρι το πρωι,οπου εχει καταπληκτικη πιτσα με μελιτζανες!!!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.368
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Μια χαρα ειναι το πλοιο χωρις. καμπινα.
2.Στα αεροπορικα καθισματα σιγουρα επιτρεπεται να στρωσεις στο εδαφος sleeping bag.
3.Ειναι πεντακαθαρο,
4.οπως ειναι ειναι καινουργια κατασκευης 2010.!
1. ολα σχετικα ειναι κ η γνωμη του καθενος απολυτα σεβαστη. Οπως κ η δικη σου αν κ δεν συμβαδιζει με τη δικη μου. Αλλα να υποθεσω οτι ειδες οτι μιλαμε για οικογενεια με 2χρονο παιδι στους διαδρομους του Europalink?!!!!...
2.αλλο κλεινουν τα ματια αλλο το επιτρεπεται. Δεν επιτρεπεται.
3. Εχεις μπει σε καμπινες? Εχεις ταξιδεψει προσφατα με την ελληνικη κοινοπραξια να συγκρινεις? Η διαφορα ειναι παραπανω απο αισθητη οσο σχετικο κι αν ειναι το θεμα καθαριοτητα..
4. Ενα λαθακι εκανες..του 2007 ειναι. Το μονο καλο οτι μπηκε απο ιταλικα χερια στο νερο..
 

nikiforos111

Member
Μηνύματα
54
Likes
13
Εχεις ταξιδεψει,η φανταζεσαι πως ειναι σε σχεση με αυτα που πανε στα νησια του Αιγαιου.?
Γιατι εγω τα χρησιμοποιω πανω 15 χρονια.Εχω παει σε ολα τα λιμανια της Ιταλιας,με Βεντουρη,φαστ φερυ,μινωικες,ανεκ...ολα.
Εχω δει οικογενειες να την βγαζουν στροματσαδα στα αεροπορικα καθισματα,κυριως ξενοι.
Ο Ελληνας ειναι γνωστο οτι ειναι πιο δυσκολος σε καποια θεματα.

Αυτο ειναι το πλοιο http://www.ferries.gr/minoan/cruise-europagr.htm
τωρα γραφει κατασκευης 2009.
Το Πασχα που εψαχνα πληροφοριες,ειχα την εντυπωση οτι ηταν 2010,τελος παντων.
Σε καμπινες ειχα ταξιδεψει παλιοτερα.Νομιζω ειναι περιτο εξοδο.

Αν βγαλεις καρτα μπονους,εχεις και εκπτωση ακομα 10% στα εισητηρια,φαγητο και αγορες στο πλοιο.Συμπληρωνεις την φορμουλα στο σαιτ τους και σου ερχεται η καρτα στο σπιτι.
Επισης ξεχασα να γραψω προηγουμενως,οτι καθυστερησεις υπαρχουν 1-2 ωρες.Το Πασχα ειχα φθασει Τεργεστη στις 3.Μετα ειχαμε αραξει στην κεντρικη πλατεια της πολης.Ειναι απολυτα ασφαλης,η βορεια Ιταλια γενικα δεν εχει σχεση με την κεντρικη και νοτια.Εκτος αυτου το λιμανι ειναι ταιραστιο και μπορεις να αραξεις εκει μεχρι να ξημερωσει.Αν εχετε σκοπο να μεινετε Τεργεστη,να ξερετε οτι φθηνα ξενοδοχεια εχει απεναντι στην Σλοβενια που ειναι μιση ωρα,αν και δεν νομιζω οτι χρειαζεται.
 

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Επειδή ταξίδεψα Ελλάδα-Ιταλία φέτος το καλοκαίρι και επειδή το κόστος ήταν δυσθεωρητο δν είχα καμπίνα, έχω να πω ότι το ταξίδι είναι απλά βασανιστικό. Μεγάλη διάρκεια, η ψυχαγωγία στο πλοίο κάτω του μετρίου με κάτι τηλεοράσεις να παίζουν Mega και ίντερνετ πανάκριβο, το καράβι βρώμικο, από φαγητό και καφέδες μηδέν (ο καφές που πήρα ήταν ο χειρότερος που έχω πιει ποτέ), με την πλειοψηφία των ταξιδιωτών να είναι σε τριτοκοσμικες συνθήκες ξαπλωμενοι χύμα κάτω πάνω στις πανβρωμικες μοκέτες του καραβιου και μετα να κάνουν μπάνιο στην πισίνα με τα ρούχα.(δυστυχώς το είδα κι αυτο). Οι αεροπορικές θέσεις δν αξίζουν γιατί πάνε όλοι οι καταστρωματιες και κοιμούνται εκεί μαζί με όσους την έχουν πληρωμένη.

Να τονίσω βέβαια ότι δν ήταν με Μινωικες για Τεργέστη αλλά για Ανκονα με Ανεκ.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.368
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Εχεις ταξιδεψει,η φανταζεσαι πως ειναι σε σχεση με αυτα που πανε στα νησια του Αιγαιου.?
2.Αυτο ειναι το πλοιο http://www.ferries.gr/minoan/cruise-europagr.htm
1.μπα που τετοια τυχη..το φανταζομαι σε σχεση με αυτα στα Παλουκια-Περαμα που κανω καθε πρωι να παω σχολειο.
2. Αλλα γι αλλα..ουτε για ποιο πλοιο ρωτησε δεν εχεις καταλαβει ακομα. Μαθε πρωτα να διαβαζεις καλα, μετα προσπαθησε να καταλαβεις για ποιο πλοιο λεμε κ τα ξαναλεμε.
 
Last edited:

panpan

Member
Μηνύματα
6.880
Likes
26.792
Δεν υπαρχει Europalink,υπαρχει Europa Cruise.
Μπες στο σαιτ των Μινωικων γραμμων και δεστα.
Με αυτα ταξιδευει ο κοσμος,εκτος κι αν εχουν και το πειρατικο του καπτεν τζιμ για κατι σαινια σαν και σενα.
http://www.ferry-site.dk/ferry.php?id=9319454
http://www.ferries.gr/minoan/trieste-greece-ferries-gr.htm
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.875
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom