Mάθετε γλώσσες και κάντε φίλους

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Πάνω σε ένα σερφάρισμα για εκμάθηση γλωσσών έπεσα στην ακόλουθη ιστοσελίδα
http://www.conversationexchange.com
Εκεί φτιάχνετε ένα προφίλ όπου δηλώνετε τις γλώσσες που μιλάτε και ποιές θα θέλατε να μάθετε. Μετά κάνετε αναζήτηση ποιοί μιλάνε τη γλώσσα που σας ενδιαφέρει και στέλνετε μέσω μέιλ αίτημα. Επίσης δηλώνετε το τρόπο που θέλετε να επικοινωνείτε πχ videocalls (skype, MSN) . Mε έκπληξη διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλοί που ενδοφερονται ακόμα και για ελληνικά. Εστειλα μερικά mail και εντός 24 ωρών βρέθηκα να μιλάω με ένα σκοπιανό που μιλάει πολύ καλά ελληνικά και θέλει να τα εξασκεί, έναν ομογενή στην αμερική που θέλει να βελτιώσει τη προφορά του και το αποκορύφωμα ένα Κούρδο στη Τουρκία που σαν το σφουγγάρι ρουφάει τη γνώση και μου δήλωσε με πείσμα ότι εντός 2 μηνών θα έχει μάθει ελληνικά.
Αν μη τι άλλο λοιπόν κάνουμε φίλους με ενδιαφέρον στις γλώσσες ανα τον κόσμο.
ΥΓ Πρέπει να ξεθάψω τη γραμματική του Τριανταφυλλίδη....
 
Μηνύματα
9
Likes
1
πολύ καλό. έριξα μια ματιά και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Εχω ομως μια απορία, εγω έκανα για λίγους μήνες Ισπανικά αλλά τα έχω ξεχάσει και θα ήθελα να ξαναπροσπαθήσω αλλά δεν νομίζω πως μπορώ να συνεννοούμαι ακόμα στα ισπανικά οπότε ξέρεις αν γίνεται
κάποιος να με βοηθήσει τόσο πολύ ή θα πρέπει να τα διαβάσω πρώτα λίγο μόνη μου?
Επίσης ένας φίλος απο Κρήτη μου είπε πως εκεί εφαρμώζεται ένα σύστημα ανταλλαγής στο οποίο μπορεί κάποιος να ανταλλάσει οποιαδήποτε γνώση με κάποια άλλη και χρησιμοποιούν ένα σύστημα μονάδων. π.χ αν εγω ξέρω αγγλικά και θέλω να μάθω κιθάρα ανταλλάσω μονάδες χρόνου εκμάθησης αγγλικών με μονάδες χρόνου εκμάθησης κιθάρας . Αρκεί να υπάρχει κάπιιο μέλος που ενδιαφέρεται για τέτοια ανταλλαγή.

Δεν ξέρω αν αυτό εφαρμόζεται κι εδώ αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται να ξεκινήσουμε ένα τέτοιο σύστημα και να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα περιλαμβάνει όποιον ενδιαφέρεται να γραφτεί καθώς τις γνώσεις που μπορεί να παρέχει σαν βιογραφικό και στη συνέχεια να εντοπίζει με τι θα μπορούσε να τις ανταλλάξει εγώ είμαι μέσα :)
!!!!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αυτό είναι σε επίπεδο φιλικό. Μπορείς να βρείς κάποιον σε ισπανόφωνη χώρα που να μιλάει και αγγλικά και να σε βοηθήσει. Νομίζω είδα ισπανό που μιλούσε και έγραφε ελληνικά! Δεν είναι επαγγελματίες δάσκαλοι, απλά άνθρωποι με αγάπη στην εκμάθηση γλωσσών. Ούτε εγώ είμαι καθηγητής που διδάσκω ελληνικά στον Κούρδο (ευκαιρία να ξεσκονίσω τη γραμματική μας)
 
Μηνύματα
9
Likes
1
Ναί κατάλαβα τι εννοείς και είναι όντως πολύ καλή ιδέα
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση !
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.017
Μέλη
38.909
Νεότερο μέλος
LEANDROS GOUMENOS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom