offline χάρτες και πλοήγηση, δωρέαν σε κινητά

jajo

Member
Μηνύματα
20
Likes
118
Κάνω αυτό το θέμα γιατί δεν μπορούσα να βρω κάτι αντίστοιχο μέσα στο φόρουμ και με πρόσφατη ημερομηνία.

Ο τομέας των χαρτών στα κινητά τηλέφωνα έχει αλλάξει πολύ τελευταία και ήθελα να προτείνω μερικές λύσεις για να προηγηθείτε στο εξωτερικό με χάρτες στο κινητό σας εντελώς offline.

Οι HERE Maps (https://maps.here.com) είναι πλέον διαθέσιμοι στις περισσότερες συσκευές smart-phone και με λογισμικά Android, iOS και Windows Phone. Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν καινούργιο λογαριασμό. Στην συνέχεια μπορείτε να κατεβάσετε όποια χώρα θέλετε για να την έχετε διαθέσιμη offline χωρίς να χρειάζεστε τα δεδομένα του δικτύου σας. Για παράδειγμα ετοιμάζομαι να ταξιδέψω στην Βουλγαρία. Κατεβάζω τον χάρτη από WiFi και τον έχω μέσα στο κινητό και δεν χρειάζεται να είμαι συνδεδεμένος στο ιντερνετ για να προηγηθώ. Επίσης, η εφαρμογή διαθέτει turn by turn navigation σαν ένα κανονικό GPS αυτοκινήτου. (Προσοχή, εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε γι’ αυτό τον σκοπό προμηθευτείτε έναν φορτιστή αυτοκινήτου γιατί η μπαταρία θα τελειώνει γρήγορα σε αυτή την λειτουργία.) Μπορείτε επίσης, να ψάξετε και να αποθηκεύσετε διάφορα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε πχ. μουσεία, το ξενοδοχείο σας κτλ.

Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρετε πάντα που είστε. Έχοντας πει όλα τα παραπάνω θα ήθελα να τονίσω ότι μερικές φορές είναι καλύτερα να έχουμε κάνει μια προεργασία από πριν και να μην κυκλοφορούμε όλη μέρα κολλημένοι στο κινητό. Στις «εύκολες» χώρες που η πληροφορία είναι άμεσα διαθέσιμη μπορεί να μην χρειάζεται, αλλά για χώρες που είναι πιο δύσκολες στο να προσανατολιστείς ή να αντλήσεις πληροφορία από τους ντόπιους, ίσως να είναι απαραίτητο.


Κάτι άλλο που κάνω πολλές φόρες για να βρω μονοπάτια και διαδρομές σε διαφορές περιοχές είναι να χρησιμοποιώ το www.wikiloc.com. Είναι ένας ιστότοπος που διατηρεί διαδρομές από δραστηριότητες χρηστών σε όλο τον κόσμο. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει και να κατεβάσει αυτές τις διαδρομές στο κινητό του ή στο GPS βουνού, για ευκολότερη πλοήγηση. Αυτά τα αρχεία έχουν μορφή GPX και μπορεί ο κάθε χρήστης να τα δει στο κινητό χρησιμοποιώντας μια οποιαδήποτε εφαρμογή που προβάλει τέτοια αρχεία. Μια αναζήτηση στις εφαρμογές με την λέξη GPX viewer ή σκέτο GPX και θα βρείτε εύκολα μια τέτοια εφαρμογή. Επίσης, αυτά τα αρχεία είναι προσβάσιμα και στο GOOGLE Earth (για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες). Επομένως: 1) έχοντας κάνει μια σωστή προετοιμασία από το σπίτι, 2) έχοντας το μονοπάτι στο κινητό σας 3) έχοντας τον χάρτη στο κινητό σας και 4) χρησιμοποιώντας την πυξίδα του κινητού σας, μπορείτε να προηγηθείτε σε άγνωστά μέρη.

Προσοχή, πάντα δοκιμάστε πρώτα σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Και τα δυο παραπάνω είναι απλά εργαλεία. Είναι ο τρόπος που θα τα χρησιμοποιήσει ο καθένας, που θα κάνει την εμπειρία ξεχωριστή.
 

Attachments

  • 283 KB Προβολές: 0
  • 47,9 KB Προβολές: 0
  • 67,7 KB Προβολές: 0

ntomata!

Member
Μηνύματα
88
Likes
42
Καλησπερα!Γνωρίζει κάποιος απο που θα μπορούσα να εκτυπώσω οδικούς χάρτες για κάποια χώρα?Συγκεκριμένα για την Αυστρία ενδιαφέρομαι!Βιέννη,Σάλτσμπουργκ και Χάλστατ θα κινηθούμε.Από δωρεάν gps παίζει κάτι?Θα έχουμε και τα κινητά μας αλλά ένας χάρτης χρειάζεται!Ευχαριστώ!
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Μόνο Here Maps, φορτώνεις το χάρτη Αυστρίας και δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο για off-line χρήση.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.610
Likes
12.433
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Γνωρίζει κάποιος απο που θα μπορούσα να εκτυπώσω οδικούς χάρτες για κάποια χώρα?
Ελπίζω να μην το εννοείς ότι θέλεις να τους εκτυπώσεις. Οι χάρτες που μπορείς να βρεις για online ή offline χρήση από εφαρμογές κτλ δεν είναι για εκτύπωση και όσους θα βρεις που κάνουν για εκτύπωση δεν θα έχουν λεπτομέρεια. Μην ασχοληθείς καθόλου με εκτύπωση χαρτών, φρόντισε να τους έχεις offline.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.488
Likes
28.974
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αφου το roaming πια είναι τσάμπα, γιατί offline ντε και σώνει;
 

tupacgr13

Member
Μηνύματα
283
Likes
597
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Κατέβασε στο google maps τον εκάστοτε χάρτη που χρειάζεσαι για να μπορείς να τον έχεις και offline. Δεν λειτουργεί ακριβώς το ίδιο με το να τον έχεις online αλλά έστω και βασική πλοήγηση μπορείς να κάνεις. Επίσης μετά από ένα μήνα εφόσον δεν τον ανανεώσεις σβήνεται αυτόματα.
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
907
Likes
4.010
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Καλησπερα!Γνωρίζει κάποιος απο που θα μπορούσα να εκτυπώσω οδικούς χάρτες για κάποια χώρα?Συγκεκριμένα για την Αυστρία ενδιαφέρομαι!Βιέννη,Σάλτσμπουργκ και Χάλστατ θα κινηθούμε.Από δωρεάν gps παίζει κάτι?Θα έχουμε και τα κινητά μας αλλά ένας χάρτης χρειάζεται!Ευχαριστώ!
Ξέρεις το βασικό χειρισμό προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας π.χ. Photoshop; Αν ναι, μπορείς να κάνεις print screen τμηματικά την περιοχή που θέλεις από π.χ. το Google Maps και να τα ενώσεις σε μια μεγάλη εικόνα. Αυτό το χάρτη μπορείς να πας να τον τυπώσεις ακόμα και σε Α0.
Στην αρχή μπορεί να σου πάρει ώρα, αλλά από ένα σημείο και μετά το μαθαίνεις και το κάνεις γρήγορα. Με τέτοιους χάρτες κυκλοφορώ κι εγώ, της παλιάς σχολής... :)
Για Βιέννη και Σάλτσμπουργκ παίζει να τους έχω ακόμα από ένα ταξίδι το 2008, αλλά είναι μόνο για το κέντρο, εκεί που είναι και τα αξιοθέατα. Αν θέλεις στείλε μου μήνυμα να δω αν τους έχω να σου τους στείλω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.673
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom