Ιταλία Once upon a time in Rome

Rebequita

Member
Μηνύματα
408
Likes
158
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Να ρωτησω και γω κατι που το εχω απορια?
Οταν επισκεπτεσαι τον Αγιο Πετρο εχει την κυρια εισοδο για να μπεις στην βασιλικη και απο διπλα μπορεις ειτε να κατεβεις στους ταφους των παπων, ειτε να περιμενεις σε μια ουρα, που η ταμπελα γραφει προς cupola (αν θυμαμαι καλα) και πληρωνεις εισοδο. Απο εκει πας στον τρουλο ή ειναι κατι αλλο? Παρεμεινα στην ουρα για κανενα μισαωρο, σκεπτομενη πως για να περιμενουν ολοι αυτοι κατι θα ξερουν, αλλα βλεποντας τον ρυθμο που προχωρουσαμε εφυγα.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ειδα και γω την ουρα αυτη παραδιπλα απο τη δικη μας που περιμεναμε να γινει ελεγχος τσαντων ,αλλα δεν πολυασχοληθηκα.Μαλλον για τον τρουλο πρεπει να ηταν.Ας με διορθωσουν οσοι ξερουν αν δεν τα ειπα σωστα.
 

dimkatsar

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Μερα τριτη

7 παρα το πρωι 2 αλαφιασμενες ταξιδιωτριες με ένα breakfast bag στο χερι τρεχουν να προλαβουν τον « καρβουνιαρη» για Firenze.Ουφ προλαβαμε!!
Ειμαστε μισονυσταγμενες αλλα το ματι δεν κλεινει γιατι τα ωραια τοπια της Τοσκανης διαδεχονται το ένα το άλλο.Μου αρεσαν οι χαμηλοι λοφισκοι που εναλλασονταν με γραφικα χωριουδακια σκαρφαλωμενα στις πλαγιες τους και πυργισκους στην κορυφη.
Μαλιστα γνωρισαμε και μια Ιταλιδουλα στο τρενο της επιστροφης και λαβαμε προσκληση και τηλεφωνα να την επισκεφτουμε στο χωριο της την επομενη φορα .
Arrivare λοιπον στον σταθμο Santa Maria Novella και η πρωτη σταση είναι στην ομονυμη εκκλησια με την ομορφη προσοψη.
Μετα γραμμη για τη Duomo .Να πω την αμαρτια μου ,μου αρεσε περισσοτερο από τον Αγιο Πετρο.Ο ναος αυτος χρειαστηκε 6 αιωνες για να ολοκληρωθει!!Καθεσαι αναυδος από κατω και λες …. μα τι εφτιαξαν οι ανθρωποι τελος παντων!!Κριμα που δεν μπορεσαμε να δουμε το εσωτερικο γιατι ειχαμε λιγες ωρες για να τα δουμε όλα και η ουρα ηταν πολύ μεγαλη(τι πρωτοτυπο!)
2 φορες εχω παει Φλωρεντια και δεν εχω μπει μεσα.Την επομενη φορα όμως θα μεινω αποκλειστικα Φλωρεντια με γυρο Τοσκανης ,οποτε θα τα καταφερω να μπω.
Συνεχισαμε με βαπτιστηριο και Uffici ..μεγαλες ουρες και κει.
Πολλοι υπαιθριοι ζωγραφοι,μικροπωλητες και πληθος κοσμου.
Σειρα ειχε η Piazza della Signoria με το Palazzo Vecchio.Εκει ηπιαμε το καφεδακι μας και μπορω να πω πως μου αρεσε καλυτερα από την Piazza Repubblica.
Πηραμε δυναμεις και κατηφορισαμε προς τον ποταμο Αρνο και το Ponte Vecchio.Η ολη περιοχη είναι ασυλληπτη!
Γενικα η Φλωρεντια μου αρεσε περισσοτερο σαν αρχιτεκτονικη και ομορφια από τη Ρωμη.Πολυ ρομαντικη πολη …θα μεινω σιγουρα εκει στο επομενο ταξιδι μου Ιταλια .
Φαγαμε σε ένα πολύ ωραιο ristorante με μπαλκονι προς το Ponte Vecchio αλλα δυστυχως δεν συγκρατησα το ονομα .Ειναι από τα πρωτα μολις διασχισεις το Ponte Vecchio.
Μετα το φαγητο καναμε βολτα κατά μηκος του ποταμου Αρνου (ειπαμε εχω κολλημα με αυτό) μεχρι την εκκλησια της Santa Croce.Εκει είναι θαμενοι οι Michelangelo και Leonardo Da Vinci (εχω μια επιφυλαξη για τον δευτερο).
Η ωρα όμως ειχε περασει και κατά τις 6:30 το τρενο μας αναχωρουσε.Φτασαμε Ρωμη κατά τις 9:30 και πηγαμε στο La Ramba στη Piazza di Spagna (προταση του φορουμ ) για φαγητο μπουφε με 10? το ατομο.
Επιστρεψαμε ξενοδοχειο από Via Sistina περνωντας από Palazzo Barberini ( πολύ εντυπωσιακο) και φτασαμε στα 4 συντριβανια.(Quatro Fontane).Σε ένα σταυροδρομοι υπαρχουν 4συντριβανια ,ένα σε κάθε γωνια .Το ένα από τα 4 είναι στον τοιχο του ναου San Carlo Quatro Fontane.Στη συνεχεια ο δρομος μας εβγαλε Piazza Barberini με το συντριβανι του Τριτωνα του Bernini.Προφανως οι Μπερνινι –Μικελαντζελο ειχαν σχεδον αναλαβει ολη τη Ρωμη και εφτιαξαν αριστουργηματα.
Καλημερα και απο μενα.
Θα θελα να σε ρωτησω εαν θυμασαι ποσο κοστιζει το εισιτηριο ανα ατομο με επιστροφη , 2nd class για Ρωμη-Φλωρεντια.
Ποια εποχη ειχες παει Ρωμη και Φλωρεντια?.
Εγω λεω για Χριστουγεννα.γενικα ξερεις να μου πεις εαν τα εστιατορια θα ειναι ανοικτα γενικως στη Ρωμη παραμονη και την ημερα των χριστουγεννων?. Ελπιζω να μην μεινω νηστικος!.
ευχαριστώ!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ουτε θυμαμαι να σου πω την αληθεια .Γυρω στα 18 ευρω ηταν το πηγαινε μονο και αλλα τοσα το ελα, αλλα πηραμε το 3ωρο τρενο, ουτε καν 2nd class δηλαδη.
Πηγαμε τη δευτερη βδομαδα του Πασχα και ο καιρος ηταν οπως στην Ελλαδα γυρω στους 20 βαθμους.
Προσεξτε τις ημερες των Χριστουγεννων παραμονη -ανημερα και δευτερη μερα (νομιζω για τη δευτερη).Δεν λειτουργει κανενα μεσο μεταφορας.Επισης δεν βρισκεις ευκολα εστιατορια ..οχι οτι δεν βρισκεις καθολου δηλ ,απλα δεν εχεις ολες τις επιλογες που θα ειχες σε μη-αργια.
Φιλη που πηγε Χριστουγεννα περσι λεει οτι εχει πιο τσουχτερο κρυο απο Αθηνα ,αλλα αυτο ειναι τι θα σου τυχει πιστευω.
Η συγκεκριμενη φιλη σχετικα με το φαγητο μου ειχε πει οτι ειχαν μεγαλο προβλημα ανημερα των Χριστουγεννων .Δεν εβρισκαν τιποτα και την εβγαλαν με ξηρους καρπους και σοκολατες απο το μινι-μπαρ του δωματιου.
Ενταξει λιγο υπερβολικο μου ακουγεται αυτο.
Οπως και να χει νομιζω ειναι κλειστα αυτες τις μερες και μουσεια ,Βατικανα κλπ .
Γιαυτο και μεις λεγαμε να παμε δευτερη μερα του Πασχα και μολις ειδαμε τι γινεται στις αργιες το μεταφεραμε .
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Γυρω στα 18 ευρω ηταν το πηγαινε μονο και αλλα τοσα το ελα, αλλα πηραμε το 3ωρο τρενο, ουτε καν 2nd class δηλαδη.
2.Προσεξτε τις ημερες των Χριστουγεννων Δεν λειτουργει κανενα μεσο μεταφορας.
3. Επισης δεν βρισκεις ευκολα εστιατορια ..οχι οτι δεν βρισκεις καθολου δηλ ,απλα δεν εχεις ολες τις επιλογες που θα ειχες σε μη-αργια.
4. μου ειχε πει οτι ειχαν μεγαλο προβλημα ανημερα των Χριστουγεννων .Δεν εβρισκαν τιποτα και την εβγαλαν με ξηρους καρπους και σοκολατες απο το μινι-μπαρ του δωματιου.
5.Οπως και να χει νομιζω ειναι κλειστα αυτες τις μερες και μουσεια ,Βατικανα κλπ .
αν και έχουν απαντηθεί πολλές φορές τα παραπάνω, όντας καλοδιάθετος σήμερα τα ξαναλέω...
1. 16.95 το regionale (4 ώρες)-44 η Freccia (1.35)
Ferrovie dello Stato - Homepage
2. ε όχι κι έτσι..μιλάμε για πόλη των 3.5 εκατομ+ εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες. απλά περικόπτονται δρομολόγια, ιδίως το μεσημέρι των Χριστουγεννων. σχετική ανακοίνωση λίγες μέρες προ εορτών.
Atac: orari e limitazioni autobus e metro a Natale e Capodanno
3. σωστά. αλλά τα ανοιχτά είναι πάρα πάρα πολλά και σε υπερκαλύπτουν..
Rubrica di fine anno 2009 - Ristoranti di Roma e provincia aperti per la Vigilia di Natale, Natale, Santo Stefano, San Silvestro e Capodanno
4. αν δεν διαβάζεις travelstories αυτά παθαίνεις..
5. υπερβολή..μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων παραδοσιακά κλείνουν.
Natale: Roma,musei aperti per feste - Spettacolo - ANSA.it
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Παιδι μου μου ελεγε η κοπελα οτι παραμονη και ανημερα (για τη δευτερη μερα θα σε γελασω) το μετρο ειχε μπαρες κατεβασμενες .Κανενα δρομολογιο.
Τοσο λαθος να ειχε κανει πια?
Οσο για τα εισητηρια ..βαλε με τιμωρια δασκαλε ..σημερα ημουν αδιαβαστη ...χεχεχεχε...(πλακα κανω)
Μα τι μνημη ειναι αυτη βρε πουλακι μου που εχεις!Πα πα πα ...
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Παιδι μου μου ελεγε η κοπελα οτι παραμονη και ανημερα (για τη δευτερη μερα θα σε γελασω) το μετρο ειχε μπαρες κατεβασμενες .Κανενα δρομολογιο.
Τοσο λαθος να ειχε κανει πια?
Οσο για τα εισητηρια ..βαλε με τιμωρια δασκαλε ..σημερα ημουν αδιαβαστη ...χεχεχεχε...(πλακα κανω)
δεν έχω κάποιο λόγο να αμφιβάλλω. η σχετική ανακοίνωση, για τα περασμένα Χριστουγεννα πάντα, λέει ότι την παραμονη θα μείνει ανοικτό ως τις 21.00 κ στις 25/12 08.00-13.00 και τα βραδινά δρομολόγια. τώρα αν έγινε καποια "απεργία" δεν το ξέρω. δύσκολο μου φαίνεται μια κ η ανακοινωση εγινε μολις μερικες μερες πριν.
τα εισιτήρια καλά τα θυμόσουν;)..το συζητήσαμε σε άλλο θέμα λίγο καιρό πριν πάλι.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Κοιταξε ..αυτη λοιπον μπορει να πηγε ανημερα στις 3 για παραδειγμα ,να τα βρηκε κλειστα και να ελεγε μετα οτι ειναι γενικως κλειστο το μετρο.
 

maroulini

Member
Μηνύματα
89
Likes
152
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
Καλή μου Κλεοπάτρα, να σε ρωτήσω κάτι μιας και είδα ότι έκανες αυτή τη διαδρομή. Ρώμη Φλωρεντία για μονοήμερο να πάμε? Απ' ότι βλέπω σε αναρτήσεις άλλων μελών υποστηρίζουν ότι δε λέει και ειδικά χειμώνα, εσύ που πήγες τι θα συμβούλευες? Το ξέρω ότι σε μερικές ώρες δε μπορείς να δεις τη Φλωρεντία, απλά και μόνο για βόλτα και αν ναι με καρβουνιάρη ή το άλλο trenitalia? (έτσι λέγεται?) Συγνώμη για τις ερωτήσεις και πάλι!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Κοιταξε αν θες να γνωρισεις την πολη καλα μια ημερα δεν φτανει.
Εγω ειχα παει ανοιξη που και μεγαλυτερη ειναι η μερα και πιο ομορφα γενικοτερα.
Τωρα μεσα στο καταχειμωνο ..να σκοτεινιαζει και γρηγορα...τι να σου πω...διαλεγεις και περνεις.
Το Frecciarosa ειναι πολυ γρηγορο τρενο αλλα ακριβο .Πηγαινε μετ επιστροφης γυρω στα 80-90 ευρω δεν θυμαμαι και πολυ καλα.
Εχει και πιο φθηνα τρενα.
Βαλε στο google trenitalia και θα σου βγαλει το σαιτ.Δεν το θυμαμαι ακριβως.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.839
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom