• Κρατικές σελίδες ταξιδιωτικών συμβουλών

Οι σελίδες ταξιδιωτικών συμβουλών περιλαμβάνουν τα στατιστικά δεδομένα στα οποία κανένας ταξιδιώτης δεν θα ήθελε να ανήκει. Μπορούν όμως να σου δώσουν έγκυρες πληροφορίες και επίκαιρα στοιχεία για την χώρα που θέλεις να επισκεφτείς. Εκεί θα βρεις τις νομικές απαιτήσεις εισόδου για κάθε χώρα ξεχωριστά, τις περιοχές που δεν πρέπει να συμπεριλάβεις στο πρόγραμμα σου, του νόμους και ήθη τα οποία οφείλεις να γνωρίζεις, μέχρι και τις οικονομικές, κλιματολογικές και συνθήκες υγιεινής που πρέπει να λάβεις υπόψη σου. Δεν είναι το πιο ευχάριστο ανάγνωσμα αλλά σίγουρα μπορεί να σου προσφέρει μια καλή βάση για το πώς θα κινηθείς με ασφάλεια και θα σε προετοιμάσει κατάλληλα για τις καταστάσεις που μπορεί να συναντήσεις στον προορισμό σου.

https://www.gov.uk/foreign-travel-advice

  • Ιατρικές σελίδες ταξιδιωτικών συμβουλών

Πολλές φορές ένας εξωτικός ή και ένας τουριστικός προορισμός μπορεί να κρύβει προβλήματα για τα οποία έχεις πλήρη άγνοια. Ακόμα και αν δεν πρόκειται καν για τον καθαυτό προορισμό, αλλά για ένα transit μακράς διαρκείας στο αεροδρόμιο μιας συγκεκριμένης χώρας, η ελλιπής ενημέρωση μπορεί να επηρεάσει πολύ αρνητικά το ταξίδι σου. Πολλοί δεν γνωρίζουν υπάρχουν χώρες που δεν σε δέχονται αν δεν έχεις πιστοποίηση κάποιου εμβολιασμού. Ή πως υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές σε τουριστικές χώρες οι οποίες αναγνωρίζονται σαν ζώνες κινδύνου μολυσματικών ασθενειών. Επίσης ένα ταξίδι του μέλιτος σε έναν τροπικό παράδεισο μπορεί να είναι απαγορευτικό αν ο σκοπός του νιόπαντρου ζευγαριού είναι και η άμεση δημιουργία μιας οικογένειας.

https://www.cdc.gov/

http://www.who.int/en/

  • Σελίδες μετεωρολογικών προβλέψεων

Σίγουρα δεν μπορείς να προστατέψεις το ταξίδι σου από μια ενδεχόμενη καταιγίδα ή από έναν καύσωνα, αλλά μια σωστή ενημέρωση για τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν την εποχή που επιθυμείς να ταξιδέψεις, είναι καθοριστική για τη πραγματοποίησή του. Υπάρχουν περιοχές που γίνονται απρόσιτες για κάποιους συγκεκριμένους μήνες και κάποια μέρη, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα μας, μπορείς να τα ευχαριστηθείς μόνο εάν τα επισκεφτείς την κατάλληλη εποχή. Τέλος είναι πολύ σημαντικό και για τη σωστή επιλογή του ρουχισμού σου ανάλογα με το πρόγραμμα που θέλεις να ακολουθήσεις σε περίπτωση που επισκέπτεσαι διαφορετικές περιοχές, ακόμα και στην ίδια χώρα, όπου η θερμοκρασία από τη μια περιοχή στην άλλη μπορεί να έχει πολύ μεγάλη απόκλιση.

http://www.bbc.com/weather/

  • Σελίδες του τοπικού τύπου

Η εκλογική περίοδος, μια απεργία ακόμα και μία τοπική αργία μπορεί να σου κοστίσει ακριβά αν δεν την συμπεριλάβεις στον προγραμματισμό του ταξιδιού σου. Πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να βρεις τα αξιοθέατα και τις αγορές κλειστές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην βρίσκεις μέσο να μετακινηθείς είτε επειδή τα μέσα μεταφοράς απεργούν είτε επειδή λόγω της αργίας υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα. Επίσης οι εκλογές και οι απεργίες συνοδεύονται ενίοτε και από κοινωνικές αναταραχές. Χρησιμοποίησε το όνομα της χώρας που θέλεις να επισκεφτείς μαζί με την λέξη news στη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείς και ενημερώσου.

  • Την σελίδα της αεροπορικής εταιρίας που ταξιδεύεις

Αν και οι περισσότεροι κανονισμοί των αεροπορικών εταιριών είναι κοινοί για όλες τις εταιρείες, υπάρχουν αεροπορικές που θέτουν επιπλέον περιορισμούς στο τι μπορείς να μεταφέρεις και τι όχι ανάλογα με το αεροδρόμιο που προσγειώνεσαι. Για παράδειγμα σε κάποιες χώρες απαγορεύεται δια νόμου η εισαγωγή αλκοόλ, κάποιες άλλες έχουν περιορισμό στον πόσα πακέτα τσιγάρα και είδη καπνού μπορείς να μεταφέρεις. Ακόμα και συγκεκριμένα φάρμακα ή και τρόφιμα μπορεί να αφαιρεθούν από τις αποσκευές σου καθώς δεν συνάδουν με την νομοθεσία της συγκεκριμένης χώρας.

 

Τα κατάφερες και ενημερώθηκες για όλα τα παραπάνω; Υπέροχα, τώρα είσαι έτοιμος να ασχοληθείς με το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του ταξιδιού σου. Το να το κάνεις πραγματικότητα!