Μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο σχεδιαστής υαλικών Giberto Arrivabene έμεινε τελευταίος κληρονόμος ενός από τα πιο επιβλητικά μέγαρα του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας, του Palazzo Papadopoli. Επί χρόνια έδινε μάχες για να διατηρήσει στην κατοχή του το ιστορικό αυτό κτίριο, αλλά η διαρκώς αυξανόμενη φορολογία, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες δαπάνες συντήρησης, τον ανάγκασαν τελικά να συναινέσει στην πώλησή του. Αγοραστής ήταν ο Adrian Zecha, ιδρυτής και διευθύνοντας σύμβουλος της πολυτελούς αλυσίδας ξενοδοχείων Aman. Κάπως έτσι λοιπόν το πρώτο Ιταλικό Aman Resort, το Aman Canal Grande, έγινε πραγματικότητα και άνοιξε τις πύλες του μόλις τον προηγούμενο Ιούνιο.

Η λέξη υπερπαραγωγή είναι πολύ μικρή για να περιγράψει κανείς το μεγαλείο και την πολυτέλεια του συγκεκριμένου ξενοδοχείου. Το Palazzo Papadopoli, ένα ιστορικό παλάτι 450 ετών μετατράπηκε σε ένα ενδιαίτημα – μουσείο, μια που ανακαινίσθηκε εκ βάθρων, διατηρώντας φυσικά στο ακέραιο, όλα εκείνα τα ιστορικά στοιχεία που το κάνουν μοναδικό. Οι μυθικές τοιχογραφίες των Tiepolo και Guarana συντηρήθηκαν με σχολαστικότητα, τα περίφημα μαρμάρινα τζάκια των κοινόχρηστων χώρων αναπαλαιώθηκαν, ενώ οι δύο κήποι του παλατιού, πράγμα σπανιότατο σε μια Βενετία που κάθε σπιθαμή εδάφους ήταν πολύτιμη, εμπλουτίστηκαν με καινούργια χλωρίδα, προσφέροντας μοναδικές στιγμές γαλήνης και απόλαυσης στους τυχερούς επισκέπτες.

Οι είκοσι τέσσερις σουίτες είναι στολισμένες με αυθεντικές τοιχογραφίες και αντικείμενα εποχής, τα πατώματα φτιαγμένα από εξαιρετικό δρύινο παρκέ ενώ τα μπάνια είναι τεράστια και άριστα εξοπλισμένα με πολυτελή είδη υγιεινής και καλλωπισμού.

Οι επισκέπτες φτάνουν στο Aman Canal Grande με πλοιάριο και μέσω μιας μνημειώδους μαρμάρινης σκάλας μπαίνουν στην αίθουσα υποδοχής, που έχει άπλετη θέα προς το Μεγάλο Κανάλι. Η κύρια τραπεζαρία στεγάζεται στην παλαιά αίθουσα χορού, ένα επιχρυσωμένο δωμάτιο διακοσμημένο με καθρέφτες, τοιχογραφίες και αυθεντικούς πολυελαίους, ενώ η ταράτσα του παλατιού είναι ιδανική για να απολαύσει κάποιος την θέα προς τις στέγες της πόλης ή αν ο καιρός το επιτρέπει, προς τις γειτονικές Άλπεις.

Extra tip. Το Aman Canal Grande είναι ένα σπέσιαλ μέρος αλλά όπως ίσως καταλαβαίνετε, δυστυχώς απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη οικονομική ελίτ. Οι τιμές των δωματίων του ξεκινούν από 1.050€ το βράδυ.

http://www.amanresorts.com/amancanalgrandevenice/home.aspx