Έχει τη φήμη πως είναι ζευγαρονήσι, και δεν θα πούμε ότι την έχει άδικα. Έχει επίσης τη φήμη πως κάποιες από τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων κοσμούν την ακτογραμμή της. Ούτε αυτή τη φήμη την έχει άδικα. Κυρίες και κύριοι, η Μήλος.

Η γνωριμία ξεκινάει από τις παραλίες της και ίσως την πιο διάσημη από αυτές που είναι το Σαρακήνικο: γύρω γύρω τεράστιοι κατάλευκοι βράχοι με εξωγήινους σχεδόν σχηματισμούς και στη μέση μια μικρούτσικη αμμουδιά- ένα τοπίο πραγματικά σεληνιακό. Το αντίθετο ακριβώς η Φυριπλάκα, στο νότιο τμήμα του νησιού, μια τεράστια ανοιχτόχρωμη αμμουδιά με ένα μεγάλο βράχο να τη “χωρίζει” σε δυο μέρη – παρακεί δίπλα θα βρείτε και τον μικρό μα γλυκύτατο κόλπο του Τσιγκράδο, με τα καταγάλανα νερά και τις θαλάσσιες σπηλιές, για να τον φτάσεις κατεβαίνεις ένα χωματόδρομο. Για αθλητικούς τύπους η πρόσβαση και στην παραλία του Παπαφράγκα: “κατεβαίνεις” αγκαλιά με τα βράχια αλλά κολυμπάς προστατευμένος ανάμεσά τους. Η μεγάλη, κατάλευκη αμμουδιά και τα γαλάζια νερά της Αχιβαδόλιμνης προσελκύουν πολύ κόσμο, όχι τυχαία – ενώ ο Γέροντας είναι ένας μικρός κόλπος με λευκά βράχια και τη χαρακτηριστική πέτρινη “καμάρα” στην άκρη της. Τέλος το Κλέφτικο, ίσως η πιο διάσημη εικόνα του νησιού, τα υδάτινα αυτά “Μετέωρα” -οι πανύψηλοι βράχοι με τους ιδιόμορφους σχματισμούς μέσα στη θάλασσα, οι μικροί κολπίσκοι, οι σπηλιές όλα αυτά διαμορφώνουν ένα σκηνικό που ακόμα και αν δεν είναι ακριβώς παραλία, είναι ένα μοναδικό τοπίο.

Αν έχετε κουράγιο να.. πατήσετε στεριά,ξεκινήστε από την Πλάκα, την κοκέτα πρωτεύουσα του νησιού με τα λευκά σπιτάκια, τα πολύχρωμα πορτοπαράθυρα, τα καφέ, τα μπαράκια και τη μοναδική θέα σε όλο το νησί. Το μικρό ψαροχώρι Κλήμα αραδιάζει στη σειρά τα πολύχρωμα σπιτάκια του στη σειρά πάνω στο κύμα ενώ τα low profile Πολλώνια “παίζουν” περισσότερο σε κυκλαδίτικες αποχρώσεις του λευκού. Τέλος ο Αδάμαντας, το λιμάνι, προσφέρει κίνηση και ζωή χωρίς να υστερεί σε ομορφιά.

Το νησί της Αφροδίτης θέλει αντίστοιχη της θεάς ομορφιά και φινέτσα, θέλει δηλαδή διαμονή στο Melian Boutique Hotel.