Η μυστηριώδης, παραμυθένια γη της Καππαδοκίας, αιώνες τώρα μαγνητίζει κατακτητές και επισκέπτες. Η περίτεχνη εδαφική της ιδιαιτερότητα οφείλεται σε πληθώρα ηφαιστειακών εκρήξεων, που έλαβαν χώρα εκατομμύρια χρόνια πριν και δημιούργησαν αυτό το μοναδικό ανάγλυφο. Οι φημισμένες υπόσκαφες σπηλιές της πρωτοκατοικήθηκαν από ανθρώπους της νεολιθικής εποχής, για να αποτελέσουν στη συνέχεια, αιώνες αργότερα, το καταφύγιο χιλιάδων κυνηγημένων χριστιανών, που έζησαν σε αυτές δημιουργώντας μνημεία  ενός ξεχωριστού θρησκευτικού πολιτισμού. Εκτός από το απόκοσμο φυσικό τοπίο λοιπόν, η περιοχή βρίθει από ιδιόρρυθμες κατοικίες, περίτεχνες εκκλησίες και εντυπωσιακά μοναστήρια. Όλα είναι λαξεμένα σε δαιδαλώδης σπηλιές και αποτελούν μοναδικά δείγματα πολιτισμού των πρώτων χριστιανικών χρόνων..

Στις μέρες μας, αυτά τα πολιτιστικά αριστουργήματα αρχίζουν σιγά – σιγά επιτέλους να προστατεύονται από το επίσημο Τουρκικό κράτος και προσελκύουν πληθώρα επισκεπτών που έρχονται στην περιοχή για να τα θαυμάσουν από κοντά. Όπως είναι φυσικό λοιπόν η περιοχή γνωρίζει ραγδαία τουριστική άνοδο και οι νέες πρότυπες ξενοδοχειακές μονάδες που δημιουργούνται ξεχωρίζουν, μια που έρχονται σε πλήρη αρχιτεκτονική αρμονία με το τοπίο, καλύπτοντας έτσι την αισθητική  του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

Η επιτομή ενός τέτοιου ξενοδοχείου είναι το Serinn, που είναι διαμορφωμένο μέσα σε μια τεράστια σπηλιά στην άκρη του Ουργκούπ, ενός από τα ωραιότερα χωριά της Καππαδοκίας. Οι δημιουργοί του, δανείστηκαν την τοπική αρχιτεκτονική παράδοση των υπόσκαφων, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την μοναδικότητα του τοπίου και έφτιαξαν πέντε εντυπωσιακά υπερπολυτελή δωμάτια με μαγευτική θέα προς το χωριό. Οι δημόσιοι χώροι και τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ενώ οι ιδιοκτήτες, σε συνδυασμό με έμπειρους τοπικούς ξεναγούς, διοργανώνουν μοναδικές εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας.

http://www.booking.com/hotel/tr/serinn-house.el.html?aid=317904;label=serinn-house-_jsDs*6sA7WktRIPkCCzrAS10989155537;ws=&gclid=CJvfvr65zrQCFYXLtAodCAMAVg

http://www.serinnhouse.com/