Νησί με ιταλικές και ταυτόχρονα ανατολικές επιρροές, με άγρια φύση και ιδιαίτερους οικισμούς, η Χίος ξεχωρίζει στο Αιγαίο και επιλέξαμε 5  λόγους για να σας τη συστήσουμε!

Κάμπος

Τόπος αριστοκρατών και πλούσιων εμπόρων, η περιοχή του Κάμπου σε τίποτε δεν θυμίζει κλασσικό νησί του Αιγαίου (όπως άλλωστε και ολόκληρη η Χίος). Η αρχιτεκτονική του οικισμού έχει εμφανείς επιρροές από την αρχιτεκτονική της Τζένοβα που έχουν “δέσει” αρμονικά με την ντόπια τεχνοτροπία. Τα αρχοντικά με τις βοτσαλωτές αυλές, τις περίτεχνες πόρτες και τους ψηλούς τοίχους είναι “πνιγμένα” σε ατέλειωτα μυρωδάτα περιβολια εσπεριδοειδών και κάνουν τη βόλτα σας εκεί χαρά και των 5 αισθήσεων!

Μαστιχοχώρια

Το δέντρο που παράγει τη μαστίχα, καλλιεργείται μόνο εδώ απ όλο τον κόσμο, στη Νότια Χίο και τα Μαστιχοχώρια φτιάχτηκαν ακριβώς για να εκμεταλλευτούν αυτόν τον πλούτο. Η αρχιτεκτονική τους, με τους εξωτερικούς τοίχους των σπιτιών να σχηματίζουν ένα συμπαγές τείχος περιμετρικά του κάθε χωριού, τα κάνει να μοιάζουν με μικρές καστροπολιτείες. Ο λόγος; Η προστασία της μαστίχας από τις εκ θαλάσσης επιδρομές φυσικά. Αυτή η εντυπωσιακή φρουριακή αρχιτεκτονική τους μαζί με μια ιδιαίτερη εξωτερική διακόσμηση των σπιτιών, τα καθιστά πολύ αγαπητό τουριστικό προορισμό. Τα πιο γνωστά και πλούσια Μαστιχοχώρια είναι το Πυργί και τα Μεστά.

Μαύρα Βόλια

Η εντυπωσιακή παραλία με τα κατάμαυρα, στρογγυλά βότσαλα, αποτέλεσμα ηφαιστειακής έκρηξης, είναι ίσως η καλύτερη παραλία του νησιού. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και “καθρεφτίζουν” το μαύρο των βοτσάλων.Ένα μοναδικό ηφαιστειακό τοπίο που χαράζεται στη μνήμη του επισκέπτη.

Ανάβατος Χίου

Από τα πιο εντυπωσιακάμέρη του νησιού, δραματικά σκαρφαλωμένο σε μια απόκρημνη πλαγιά. Η οχυρωματική του κατασκευή δείχνει ότι το μεσαιωνικό χωριό επιτελούσε στο παρελθόν σημαντική γραμμή άμυνας. Ο σήμερα εγκαταλελειμμένος σήμερα οικισμός του Ανάβατου προκαλεί τον επισκέπτη. Άλλωστε “Ανάβατος” είναι αυτός που δεν μπορείς να τον ανέβεις. Εσείς;

Argentikon Luxury Suites

Πραγματικά πληθωρική πρόταση διαμονής στη Χίο, το πεντάστερο ξενοδοχείο τα έχει όλα στο “υπέρ” – οι κήποι του είναι ολάνθιστοι, οι κουρτίνες του βαριές, τα ταβάνια είναι ζωγραφισμένα, τα κεφαλάρια περίτεχνα, οι παροχές του πολυτελείς.