Πολύς κόσμος πιστεύει και δικαιολογημένα ίσως, ότι το Πόρτο Ρίκο έχει Αμερικανοποιηθεί και παραδοθεί πλήρως στον τουρισμό. Πράγματι, τα τελευταία χρόνια η αλόγιστη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με άναρχη οικιστική δόμηση και τον μιμητισμό του Αμερικάνικου τρόπου ζωής, έχει καταστρέψει όχι μόνο πολλά από τα μοναδικά φυσικά τοπία του νησιού, αλλά και τον ίδιο τον χαρακτήρα του.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν ακόμη πολλές περιοχές που ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να χαρεί την φύση και να ζήσει την νοσταλγική ατμόσφαιρα ενός Πόρτο Ρίκο που χρόνο με τον χρόνο εξαφανίζεται. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι το Πόνσε, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, που βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού και μόλις τα τελευταία χρόνια αρχίζει να μπαίνει στον τουριστικό χάρτη. Η χρυσή εποχή του Πόνσε ήταν ο 19ο αιώνας, τότε που χάρη στον πλούτο που απέφερε το εμπόριο ζάχαρης, η πόλη αναπτύχθηκε και γέμισε με δεκάδες αριστουργηματικά δημόσια κτίρια και κατοικίες. Σήμερα το ιστορικό κέντρο της είναι ένας ευφάνταστος συνδυασμός Ισπανικής αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής, με υπέροχες Art Deco και Art Nouveau επιρροές.

Extra tip. Το Ramada Ponce Hotel βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και ένα μέρος του στεγάζεται σε ένα υπέροχο αναπαλαιωμένο κτίριο του τέλους του 19ου αιώνα. Διαθέτει εβδομήντα δωμάτια, εκ των οποίων τα ωραιότερα και πιο ατμοσφαιρικά είναι φυσικά εκείνα που στεγάζονται στο παλαιό κτίριο.

https://www.booking.com/hotel/pr/ramada-ponce.el.html?aid=317904