Η παλιά πρωτεύουσα του Βιετνάμ, η αυτοκρατορική πόλη του Χουέ, με την φημισμένη ακρόπολη, την απαγορευμένη πόλη και την υπέροχη μεγάλη παγόδα, είναι χωρίς αμφιβολία από τα highlight ενός ταξιδιού στο Βιετνάμ. Άσχημα τραυματισμένη από τον αδελφοκτόνο πόλεμο, γνώρισε μια παρατεταμένη περίοδο παρακμής, μια και πολλά από τα μνημεία της απαξιώθηκαν, γιατί θεωρήθηκαν απομεινάρια ενός φεουδαρχικού καθεστώτος και μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισε να ανακάμπτει. Με την αρωγή της UNESCO, που την συμπεριέλαβε στις λίστες της σαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, τα περισσότερα από τα μνημεία της αναστηλώθηκαν, η παλιά αποικιοκρατική Γαλλική συνοικία αποκαταστάθηκε κι έτσι δειλά – δειλά η Χουέ μπήκε στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Όσοι επιθυμούν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα και θέλουν να συνδυάσουν τα ιστορικά μνημεία της Χουέ με την απόλυτη χαλάρωση, ας κάνουν την υπέρβαση και αντί να μείνουν σε κάποιο από τα συμβατικά ξενοδοχεία πόλεως της Χουέ ας ψάξουν για το Ana Mandara Hotel. Βρίσκεται χαμένο στο ήσυχο ψαροχώρι του Τουάν Αν, είκοσι μόλις λεπτά μακριά από το ιστορικό κέντρο της Χουέ και εντυπωσιάζει. Με μεγάλο ατού το μοναδικό location, βρίσκεται πάνω σε μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες ολόκληρου του Βιετνάμ, προσφέρει διαμονή επιπέδου σε ένα καταπληκτικό μέρος, ανέγγιχτο ακόμη από τον τουρισμό. Οι τιμές είναι φιλικότατες μια που είναι ανάλογες με τον τύπο του δωματίου που θα διαλέξετε, αλλά οι υπέροχες beach villas ξεχωρίζουν, μια που είναι τεράστιες, με εσωτερικό και εξωτερικό μπάνιο, ιδιωτική πισίνα και απαράμιλλη θέα προς την θάλασσα.

Extra tip. Για να χαρείτε καλύτερα την διαμονή σας στο Ana Mandara πηγαίνετε καλύτερα καλοκαίρι. Θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε μια καταπληκτική διαυγή θάλασσα, χωρίς τα τεράστια κύματα και την αναπόφευκτη θολούρα των νερών του χειμώνα. Για το φαγητό σας, αντί για τα σχετικά τσουχτερά εστιατόρια του ξενοδοχείου, διαλέξτε κάποιο από τα παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού. Και θα το ευχαριστηθείτε καλύτερα και θα βοηθήσετε οικονομικά την τοπική κοινωνία.

http://anamandarahue-resort.com/