Η σκοτεινή περίοδος της Γερμανικής ιστορίας, από την λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου, μέχρι την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία το 1933, ονομάζεται Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Πήρε το όνομά της, από την Βαϊμάρη, μια υπέροχη πόλη της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, που σε αυτή υπογράφηκε το πρώτο  σύνταγμα της χώρας, μετά την λήξη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Πέρα όμως από κάθε είδους πολιτικούς συνειρμούς, η Βαϊμάρη ήταν και παραμένει, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Γερμανίας, καθώς υπήρξε το επίκεντρο του Γερμανικού διαφωτισμού, η γενέτειρα του κινήματος του Bauhaus και αγαπημένη πόλη διάσημων Γερμανών συγγραφέων και καλλιτεχνών, όπως ο Γκαίτε, ο Σίλερ, ο Κλεε, ο Καντίνσκι. Σήμερα, ανάμεσα στα μνημεία του ιστορικού κέντρου της πόλης, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ξεχωρίζουν το μουσείο του Bauhaus, το σπίτι-μουσείο του Γκαίτε, το μουσείο του Σίλερ, το Εθνικό θέατρο και πλήθος άλλων αρχιτεκτονικών κοσμημάτων που δίνουν στην πόλη μια αύρα μεγαλοπρέπειας.

Μετά την πτώση του τείχους και την επανένωση των δύο Γερμανιών,  η τουριστική υποδομή της πόλης εκτοξεύθηκε. Δεκάδες υπέροχα κτίρια ανακαινίστηκαν και μετατράπηκαν σε καλόγουστους ξενώνες, προσφέροντας υψηλότατες  υπηρεσίες στους επισκέπτες.  Το Elephant Hotel είναι ένα ξενοδοχείο που συνδυάζει την καλαίσθητη πολυτέλεια με την σύγχρονη λειτουργικότητα και τις φιλικότατες τιμές. Στεγάζεται σε ένα καταπληκτικό οίκημα, αρχιτεκτονικό μείγμα Art deco και Bauhaus και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Τα 99 δωμάτια και σουίτες του, είναι διακοσμημένα με επιλεγμένα έργα τέχνης και εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, κάνοντας έτσι την  διαμονή στους επισκέπτες αξέχαστη.

Extra tip. Το Anna- Amalia restaurant, το gourmet εστιατόριο του Elephant Hotel, είναι από μόνο του λόγος επίσκεψης στην Βαϊμάρη. Τιμημένο με ένα αστέρι Michelin, προσφέρει δια χειρός Marcello Fabbri, του βραβευμένου Ιταλού chef του, γαστρονομικές εκπλήξεις  επιπέδου. Ειδικά το καλοκαίρι. το δείπνο στην ειδυλλιακά διαμορφωμένη βεράντα του, είναι εμπειρία ζωής.

http://www.hotelelephantweimar.com/en