Το Meatpacking District μέχρι τις αρχές του 1990 ήταν μια κακόφημη γειτονιά, στο δυτικό μέρος του Μανχάταν, γεμάτη σφαγεία, αποθήκες κρεάτων και μικρές βιοτεχνίες. Την ημέρα ήταν γεμάτο χονδρέμπορους κρεάτων και εργάτες και την νύχτα πόρνες και drug dealers συνωστίζονταν στα ρυπαρά δρομάκια του. Από το 1992 και μετά όμως τα πράγματα αλλάζουν. Σχεδιάζονται και υλοποιούνται μεγάλες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, εμφανίζονται τα πρώτα εστιατόρια και clubs, απομακρύνονται σιγά-σιγά τα σφαγεία και τη θέση τους παίρνουν πολυτελή καταστήματα και μοντέρνοι οίκοι μόδας. Συνέπεια όλων αυτών η οικονομική απογείωση της περιοχής και η μετατροπή του Meatpacking District στην πιο in περιοχή ολόκληρης της Νέας Υόρκης.

Αναμφίβολα όμως η κορυφαία και πιο πρωτοπόρα παρέμβαση στην περιοχή ήταν αυτή που έγινε στη High Line. Η High Line ήταν μια υπέργεια εμπορευματική σιδηροδρομική γραμμή, που δημιουργήθηκε την δεκαετία του τριάντα και είχε σκοπό την διακίνηση των εμπορευμάτων της περιοχής προς την βόρεια πλευρά της πόλης. Η γραμμή αυτή λειτούργησε μέχρι το 1980 και μετά έπεσε σε αχρηστία επιτείνοντας την δραματική κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή, μια που έγινε άντρο κακοποιών και ναρκομανών.

Όταν άρχισαν να γίνονται οι πρώτες προσπάθειες αναβάθμισης, αποφασίστηκε η κατεδάφιση της γραμμής, αλλά αμέσως αντιτάχθηκαν πολιτιστικά σωματεία και φορείς του Δήμου της Νέας Υόρκης, μια που η γραμμή είχε χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο της πόλης. Τελικά οι προσπάθειες των φορέων απέδωσαν, αποφασίστηκε η διατήρηση και η μετατροπή της σε πρότυπο υπέργειο δημόσιο πάρκο.

Η ιδέα αμέσως κέρδισε την υποστήριξη της πολιτείας και το 2006 άρχισαν οι εργασίες. Έτσι φτιάχτηκε μια υπέροχη διαδρομή περιπάτου, με θέα το λιμάνι, φυτεύτηκαν δένδρα και λουλούδια, δημιουργήθηκαν πλατείες και συντριβάνια, άνοιξαν café και μικρά εστιατόρια και τέλος άρχισαν να διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Σήμερα, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει πια την High Line καθιστώντας την ένα από τα σημαντικότερα hot spots της πόλης.

http://www.thehighline.org/