«Βιώνοντας το Σέλας» - Το Πλανητάριο γιορτάζει το Θερινό Ηλιοστάσιο

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Το Θερινό Ηλιοστάσιο γιορτάζει την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και προσκαλεί το κοινό σε μια μοναδική όσο και πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Βιώνοντας το Σέλας» (είσοδος δωρεάν).

Επίσημος Προσκεκλημένος είναι ο κ. Terence Murtagh, Γενικός Διευθυντής της Evans and Sutherland, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες πλανηταρίων στον κόσμο και μία από τις εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται άμεσα ...το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο προκειμένου να προσφέρει στο Ελληνικό κοινό την πλέον προηγμένη τεχνολογία στον τομέα αυτόν.

Ο κος Τerence Murtagh πέρα από την εξαιρετική τεχνογνωσία και την τεράστια εμπειρία του, είναι ο ίδιος ένας καλλιτέχνης και δημιουργός της εξαιρετικής πλανηταριακής παράστασης με τίτλο «Βιώνοντας το Σέλας». Για την δημιουργία της παράστασης αυτής ο κος Murtagh ταξίδεψε δώδεκα φορές ως το Fairbanks της Βόρειας Αλάσκα αλλά και ως το Τρόμσο της Βόρειας Νορβηγίας, όπου και κατέγραψε σε time-lapse φωτογράφιση το μοναδικό θέαμα του Σέλαος για τους θόλους των Πλανηταρίων.

Η 25λεπτη παράσταση που δημιούργησε, είναι η πρώτη πλανηταριακή παράσταση σε παγκόσμιο επίπεδο που καταγράφει το Σέλας σε όλη του την μεγαλοπρέπεια και το προβάλλει καλύπτοντας πλήρως τον τεράστιο θόλο του Ευγενιδείου Πλανηταρίου (950 τ.μ.). Ξεπερνώντας κατά πολύ το επίπεδο του απλού χομπίστα-παρατηρητή ο κύριος Murtagh προτείνει στο Ελληνικό κοινό μια ολοκληρωμένη όσο και εξαιρετικά πρωτότυπη παράσταση που απευθύνεται σε όλους εκείνους που μαγεύονται από τα ιδιόμορφα φυσικά φαινόμενα και επιθυμούν να τα βιώσουν και με τις δικές τους αισθήσεις.

Ο κύριος Terence Murtagh θα βρίσκεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο μία και μόνον ημέρα, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 οπότε και θα προβληθεί η παράσταση «Βιώνοντας το Σέλας». Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν τρείς προβολές: στις 20:00, στις 21:00 και στις 21:30. Ο δημιουργός θα έχει επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με το κοινό και να μοιραστεί μαζί του τις συναρπαστικές του εμπειρίες, κατά την διάρκεια της πρώτης παράστασης στις 20:00. Σημειώνεται ότι η είσοδος και στις τρείς προβολές είναι ελεύθερη απαραίτητα είναι όμως τα Δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται στο Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 19:00 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των θέσεων.

http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=1
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.430
Μέλη
38.896
Νεότερο μέλος
η μεγάλη η ζωή

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom