«Πρόσωπα της Μεσογείου» μέσα από το φακό 16 φωτογράφων από έξι χώρες

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...


aassets.in.gr_dGenesis_assets_Content5_Photo_1128042_b.jpg

Έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση. Η έλλειψη λεζάντας προκαλεί τον θεατή να μαντέψει την προέλευση

Αθήνα


http://www.in.gr/news/mail.asp?lngEntityID=1128042&lngDtrID=253http://www.in.gr/news/print.asp?lngEntityID=1128042&lngDtrID=253Δεκαέξι φωτογράφοι από έξι χώρες της Μεσογείου συναντώνται στην έκθεση Πρόσωπα της Μεσογείου και με το φακό τους απαθανατίζουν ανθρώπους, τοποθεσίες, σκηνές από την καθημερινή ζωή, μνημεία και παραδόσεις κοινές σε όλες τις μεσογειακές χώρες.
Πρόκειται για τους φωτογράφους Ιβάν Ντεμπελούσιν, Τσβετάν Τσετάσκι, Ντόρα Ταμάρι-Τούνιεβιτς, Νίνο Ράσιτς, Μαρία Κουσάνοβιτς, Ελένη Φωτίου, Πέτρα Σλομπόντνιακ, Μάγια Μάριτς, Νίκος Φιλίππου, Σεμπάστιαν Ραντάκοβιτς, Ζοράνα Μαρτίνιτς, Ρίμα Μαρούν, Ανκα Γκαρντάσεβιτς, Ντούσκο Μιλγιάνιτς, Ιβάν Κνέζεβιτς και Πέταρ Βούγιοβιτς.
Η έκθεση, παρουσιάζεται ταυτόχρονα και στις έξι πόλεις: Αθήνα, Βηρυτός, Λευκωσία, Ποτγκόριτσα, Μπελόγκραντσικ, Ζάγκρεμπ και αποτελεί πρωτοβουλία του Ιδρύματος Anna Lindh για τον διαπολιτισμικό διάλογο στην ευρω-μεσογειακή ζώνη.

Στην Αθήνα, φιλοξενείται στο Παλιό Σχολείο στην Πλάκα (Στοά Αττάλου), από τις 24 Απριλίου έως τις 9 Μαΐου 2010. Την διοργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ως επικεφαλής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ερευνών Ευξείνου Πόντου.
Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει αυτές τις περιοχές, καθώς και τον πολιτισμό τους, υπογραμμίζοντας τα κοινά στοιχεία και να προκαλέσει το κοινό να σταθεί και να αντιδράσει στο μήνυμα της κάθε φωτογραφίας. Για το λόγο αυτό απουσιάζει εσκεμμένα η λεζάντα δίπλα από κάθε φωτογραφία, έτσι ώστε το κοινό να αμφιβάλλει για την προέλευσή της κάθε μίας.
Ο θεατής καλείται να αναλάβει ενεργό ρόλο: οι επισκέπτες καλούνται να γράψουν τις εντυπώσεις τους σε σημειωματάρια και πίνακες, τα συναισθήματα που οι φωτογραφίες τους προκαλούν καθώς και σκέψεις και ιδέες για τον τόπο προέλευσης της κάθε φωτογραφίας.
Newsroom ΔΟΛ
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Τι φοβερό θέμα έκθεσης !! :clap::clap:
 
Μηνύματα
55
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Αιγαίο
Ταξίδι-Όνειρο
Ιρλανδια, Σιβηρία,Sealand
Ακουγεται πολυ ενδιαφερον, θενκσ για το ποστ!
 

Gina Bal

Member
Μηνύματα
74
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Yπεροχη εκθεση φωτογραφιας!!Ειδα μερικες απο αυτες σε περιοδικο φωτογραφιας.
Ποσο πολυ λυπαμαι που ειμαι μακρια απο την Αθηνα!!!


ΥΓ:Ενδεχομενως να σε ενδιαφερει και αυτο εδω 365 φίλοι
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.060
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom