Έλεγχος προσώπου στα βρετανικά αεροδρόμια

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
νομιζατε οτι μονο οι ΗΠΑ θα το έκαναν???

Παρασκευή, 25 Απρ 2008
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως, αρχής γενομένης από το ερχόμενο
καλοκαίρι, όλοι οι ευρωπαίοι ταξιδιώτες με προορισμό την Βρετανία θα υπόκεινται...σε έλεγχο των χαρακτηριστικών του προσώπου τους στ' αεροδρόμια της χώρας, προκειμένου να ενταθούν αφ' ενός τα μέτρα ασφαλείας κι αφ' ετέρου να διευκολυνθεί η ροή των επιβατών.
Οι Βρετανοί υπήκοοι, όπως κι οι πολίτες των χωρών μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΕΕ, που συναπαρτίζουν οι 27 χώρες της ΕΕ, η Ελβετία, η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, κι η Νορβηγία) θα πρέπει να διαβαίνουν μία πύλη αυτόματης αναγνώρισης, όπου θα σαρώνεται το πρόσωπό τους κι η εικόνα τους θα συγκρίνεται μ' αυτήν που υπάρχει στο βιομετρικό διαβατήριό τους.

«Οι μηχανισμοί ασφαλείας που διαθέτει στα σύνορά της η Βρετανία είναι από τους αυστηρότερους στον κόσμο. Όμως οι κλασσικές μέθοδοι εξακρίβωσης απαιτούν πολύ χρόνο κι εμείς επιθυμούμε ν' αποφύγουμε τις μεγάλες περιόδους αναμονής», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης Λίαμ Μπάιρν. «Συνεπώς η αστυνομία στα σύνορα της Βρετανίας πρόκειται να δοκιμάσει αυτόν τον χρόνο τις πύλες ασφαλείας στις διόδους των βρετανών και των πολιτών μελών του ΕΕΕ, κι εάν η λειτουργία τους είναι ικανοποιητική τότε θα τοποθετηθούν σε όλα τα σημαντικά αεροδρόμια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Γκάρντιαν, η τεχνολογία αυτή έχει προγραμματισθεί ώστε να καθίσταται δυνατόν ώστε όσοι ταξιδιώτες είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους όσων παρακολουθούνται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες να μην μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Όπως τονίζει η εφημερίδα-που προσθέτει πως η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη σε πόσα αεροδρόμια θα δοκιμάσει τη νέα τεχνολογία-υπάρχει κίνδυνος αθώοι επιβάτες να συλληφθούν και να απελαθούν εάν κατά την διέλευσή τους από τις πύλες το πρόσωπό τους δεν ανταποκρίνεται στις πληροφορίες που καταγράφονται στην εικόνα του βιομετρικού διαβατηρίου τους.

πηγή: http://eportal.gr/v5/news/kosmos/27226oz_2008042527226.php3
:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.879
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom