Τανζανία Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Giwrgos10

Member
Μηνύματα
219
Likes
926
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κάτι ΜΗ τουριστικό
H μαύρη ήπειρος ήταν ένα μεγάλο απωθημένο. Κάποτε μια φίλη μας, μας είχε πει " Η Αφρική είναι μικρόβιο ¨. Moυ είχε μείνει αυτή η φράση. Ήθελα πολύ να επισκεφθώ μια χώρα και να γνωρίσω τους κατοίκους της και τα μικρά παιδιά μέσα από την καθημερινότητα τους όχι σε κάποια μεγαλούπολη, αλλά σε κάποιο χωριό στην επαρχία εκεί που βλέπεις τον αληθινό και σκληρό τρόπο ζωής.
Τον περασμένο Απρίλιο είχαμε πάει στο Νεπάλ, με μια ομάδα 37 Ελλήνων για εθελοντικούς σκοπούς. Το Νοέμβριο ήταν το επόμενο ταξίδι της παρέας με άγνωστο προορισμό. Άγνωστο, ως τα τέλη του Αυγούστου όπου και ανακοινώθηκε πως η Τανζανία θα είναι η εκλεκτή της καρδιάς μας. 10 βράδια έλεγε το πρόγραμμα, τα 2 στο Νταρ Εσ Σαλάμ και τα 8 σε ένα χωριό με το όνομα Gongo, βόρεια του Νταρ, κοντά στο Εθνικό Πάρκο Saadani. Με διαφορετικές πτήσεις και με 1-2 μέρες διαφορά, 27 άτομα θα συναντιόμασταν σ' ένα Χόστελ στο Νταρ και από κει θα ξεκινούσαμε όλοι μαζί για το χωριό.
H απόφαση ήταν πολύ πολύ εύκολη. Το όνειρο μας να επισκεφτούμε την Αφρική θα γινόταν πραγματικότητα.
Κλείσαμε εισιτήρια με turkish airlines. Εμβόλια δε κάναμε καθώς δεν ήταν κάποιο αναγκαστικό. Μόνο το αντιτετανικό από τον περασμένο Μάρτη. Διάβασα σε άλλο τόπικ ότι στο αεροδρόμιο τους ζήτησαν χαρτιά εμβολιασμού για κίτρινο πυρετό. Σε μας δε συνέβη κάτι τέτοιο. Με το που προσγειωθήκαμε στο Νταρ στις 2 τα ξημερώματα, πληρώσαμε 50 ευρώ για την έκδοση βίζας ενώ φωτογραφίες δε χρειάστηκαν γιατί σε φωτογραφίζουν επί τόπου. Η τρομερή υγρασία που νιώσαμε όταν βγήκαμε από το αεροδρόμιο σε συνδυασμό με τους 30 βαθμούς κελσίου έκαναν την κατάσταση αφόρητη. Μεταφερθήκαμε στο Χόστελ(YMCA) με μόλις 5 δολάρια το άτομο την βραδιά όπου και ξεκουραστήκαμε μετά από μια επίπονη μέρα. Την επομένη θα γυρνούσαμε μέσα στην πόλη να πάρουμε μια πρώτη γεύση της χώρας και των κατοίκων.

Πριν μπω στο κυρίως θέμα της ιστορίας μας να αναφέρω 2-3 πραγματάκια για την Τανζανία. Είναι από τις φτωχότερες χώρες παγκοσμίως. Έχει πληθυσμό 52 εκ περίπου και είναι 8 φορές μεγαλύτερη σε έκταση από την Ελλάδα. Ανατολικά βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό ενώ η περίφημη Ζανζιβάρη είναι το νησί της που μαζεύει ετησίως χιλιάδες επισκέπτες. Πέρα απ' όλα αυτά πάντως, τα παιδιά που συναντήσαμε εκεί, είναι μακράν τα πιο χαρούμενα κι ευτυχισμένα
 
Last edited:

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
ουτε σε εμας ζητησαν τα εμβολια τον αυγουστο (αν και τα ειχαμε κανει)

αναμενω με αγωνια την συνεχεια
 

Giwrgos10

Member
Μηνύματα
219
Likes
926
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κάτι ΜΗ τουριστικό
Αφού μαζευτήκαμε σχεδόν όλοι, γύρω στα 25 άτομα, ξεχυθήκαμε στους δρόμους, για συνάλλαγμα, κάρτες κινητών, φωτογραφίες, προσπαθώντας να ρουφήξουμε και να χαράξουμε στη μνήμη μας κάθε εικόνα που θα βλέπαμε μπροστά μας.

Το Νταρ είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τανζανίας με 4.5 εκ πληθυσμό, πρωτεύουσα όμως είναι Ντοντόμα. Η οδήγηση γίνεται με το τιμόνι στα δεξιά, όπως δηλαδή στην Αγγλία, το κέντρο είναι σχετικά αξιοπρεπές αλλά όσο βγαίνεις προς τα έξω τα σημάδια της φτώχειας εμφανίζονται ολοένα και πιο έντονα. Πήγαμε στην Αιγυπτιακή αγορά, πήγαμε σε παζάρι με μπαχαρικά-λαχανικά και τροπικά φρούτα, ήπιαμε από πλανόδιους πωλητές πολύ ωραίο χυμό από ζαχαροκάλαμο αλλά και καρύδα, φάγαμε jack fruit(προσωπικά δε μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα).








Είδαμε πολύ φτώχεια, πολύ ζητιανιά, πωλητές στους δρόμους να πουλάνε τα πιο απίθανα πράγματα....
Μετά και αφού η ζέστη μας είχε βαρέσει κατακούτελα, κουρασμένοι και πεινασμένοι, πήραμε τα τρίκυκλα




κάτι σαν ταξί που έχουν και πήγαμε στην τουριστική πλευρά του Νταρ, στο εμπορικό κέντρο Slipway

όπου φάγαμε σε τιμές Ελλάδας πολύ ωραίο φαγητό είναι η αλήθεια, και κάναμε μια βολτίτσα στα μαγαζιά. Λίγη ώρα ξεκούραση στο χόστελ

και μετά έξοδο σε νυχτερινό μαγαζί με Τανζανέζικους χωρούς

και φαγητό στο κέντρο της πόλης όλοι μαζί παρέα. Την επόμενη μέρα θα έπρεπε να διανύσουμε 100 χλμ σε 5-6 ώρες. Προορισμός μας το πανέμορφο χωριό Gongo
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.682
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom