• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Κινηματογραφική κουβέντα....

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μάλλον είμαι η τελευταία από το φόρουμ που είδα τη Βουγονία.
Το πρώτο 1/3 της ταινίας αρκετά ανιαρό και αμήχανο, μας κούρασε.
Γρήγορα όμως πήρε μπρος και εν τέλει μας αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον. Ο Λάνθιμος μαέστρος όπως πάντα, απέδωσε με αριστοτεχνικό τρόπο τα αλληγορικά στοιχεία της ταινίας.
Ωραίες οι πινελιές μαύρου χιούμορ και θρίλερ, έδωσαν μια άλλη ένταση.
Η Emma Stone και ο Jesse Plemons εξαιρετικοί όπως πάντα.
Γενικά αν και σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ταινία του Λάνθιμου, αξίζει.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Την είδα όταν πρωτοβγηκε η Νυρεμβέργη..
Όντως ισχύει αυτό περί συμπάθειας του αρχιναζι πρωταγωνιστή. Βέβαια ήταν μια πολύ στιγμιαία συμπάθεια που αμέσως σκέφτηκα πως είναι δυνατόν να νιώθεις συμπαθεια για ένα τέρας που ξέρεις τι έχει διαπράξει.
Κι όμως η ταινία ..το καταφέρνει γιατί μας δείχνει την ανθρώπινη υπόσταση του τέρατος Γκέρινγκ.
Εξαιρετικός ο Ράσελ Κρόου, ο Μαλεκ δεν με έπεισε κ τόσο πολύ.
Δυνατή η μουσική όπως και φωτογραφία.
Τα γυρίσματα από όσο έμαθα στην Ουγγαρία έγιναν κ όχι στη βαυαρική πόλη.
Κάποιες "σμαραγδένιες" αδυναμίες στο σενάριο υπήρξαν, ευτυχώς μικρές
Δεν ξέρω εάν είδατε την ταινία "Νυρεμβέργη", αλλά νομίζω ότι παίζεται ακόμα.
Η ταινία ήταν πολύ καλή και ο Ράσελ Κρόου εξαιρετικός! Μας έκανε να συμπαθήσουμε ακόμη και έναν ναζί!!
Η ταινία δεν επικεντρώνεται στη δίκη αλλά στην ανάλυση της ψυχοσύνθεσης του πρωταγωνιστή και γενικά των ναζί.
Μόνο ο Ράμι Μάλεκ ως ψυχίατρος με χάλασε με την ερμηνεία του γιατί μάλλον δεν του ταίριαζε ο ρόλος...
Βγήκαμε από την αίθουσα προβληματισμένοι για το τι είναι ικανός να κάνει ο άνθρωπος...
Αξίζει να την δείτε!
Επιτέλους κατάφερα και την είδα!
Μου άρεσε κι εμένα πάρα πολύ!!οντως ο Ράσελ Κρόου δίνει μιά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ έως οσκαρική ερμηνεία θα μπορούσα να πώ...με τα "σπασμένα"αγγλικά του υποδυόμενος τον δεύτερο στην τάξη των Ναζί αξιωματούχων αμέσως μετά τον Χίτλερ,με στιβαρή παρουσία,αφοπλιστικό λόγο και έκφραση.

Εξ ίσου μπορώ να πώ μου άρεσε και η ερμηνεία του Ράμι Μάλεκ υποδυόμενος τον Αμερικανό στρατιωτικό ψυχίατρο που κληθηκε να ψυχαναλύσει!!! τον Γκέρινγκ(Ράσελ Κρόου),με δυνατή επίσης παρουσία ,του οποίου η θέση ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη γιατί καλούνταν να "υπερβαίνει τα εσκαμμένα"κάθε φορά αναλόγως των περιστάσεων ,
είτε στο καθήκον του ως γιατρού προς ασθενή
είτε στο καθήκον του ως στρατιωτικός προς...τους ανωτέρους και το ΔΙΚΑΙΟ

Πολύ καλή ταινία που με κρατούσε κάθε λεπτό σε αναμονή για την επόμενη εξέλιξη!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.361
Μέλη
40.009
Νεότερο μέλος
angelvala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom