Κινηματογραφική κουβέντα....

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μάλλον είμαι η τελευταία από το φόρουμ που είδα τη Βουγονία.
Το πρώτο 1/3 της ταινίας αρκετά ανιαρό και αμήχανο, μας κούρασε.
Γρήγορα όμως πήρε μπρος και εν τέλει μας αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον. Ο Λάνθιμος μαέστρος όπως πάντα, απέδωσε με αριστοτεχνικό τρόπο τα αλληγορικά στοιχεία της ταινίας.
Ωραίες οι πινελιές μαύρου χιούμορ και θρίλερ, έδωσαν μια άλλη ένταση.
Η Emma Stone και ο Jesse Plemons εξαιρετικοί όπως πάντα.
Γενικά αν και σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ταινία του Λάνθιμου, αξίζει.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Την είδα όταν πρωτοβγηκε η Νυρεμβέργη..
Όντως ισχύει αυτό περί συμπάθειας του αρχιναζι πρωταγωνιστή. Βέβαια ήταν μια πολύ στιγμιαία συμπάθεια που αμέσως σκέφτηκα πως είναι δυνατόν να νιώθεις συμπαθεια για ένα τέρας που ξέρεις τι έχει διαπράξει.
Κι όμως η ταινία ..το καταφέρνει γιατί μας δείχνει την ανθρώπινη υπόσταση του τέρατος Γκέρινγκ.
Εξαιρετικός ο Ράσελ Κρόου, ο Μαλεκ δεν με έπεισε κ τόσο πολύ.
Δυνατή η μουσική όπως και φωτογραφία.
Τα γυρίσματα από όσο έμαθα στην Ουγγαρία έγιναν κ όχι στη βαυαρική πόλη.
Κάποιες "σμαραγδένιες" αδυναμίες στο σενάριο υπήρξαν, ευτυχώς μικρές
Δεν ξέρω εάν είδατε την ταινία "Νυρεμβέργη", αλλά νομίζω ότι παίζεται ακόμα.
Η ταινία ήταν πολύ καλή και ο Ράσελ Κρόου εξαιρετικός! Μας έκανε να συμπαθήσουμε ακόμη και έναν ναζί!!
Η ταινία δεν επικεντρώνεται στη δίκη αλλά στην ανάλυση της ψυχοσύνθεσης του πρωταγωνιστή και γενικά των ναζί.
Μόνο ο Ράμι Μάλεκ ως ψυχίατρος με χάλασε με την ερμηνεία του γιατί μάλλον δεν του ταίριαζε ο ρόλος...
Βγήκαμε από την αίθουσα προβληματισμένοι για το τι είναι ικανός να κάνει ο άνθρωπος...
Αξίζει να την δείτε!
Επιτέλους κατάφερα και την είδα!
Μου άρεσε κι εμένα πάρα πολύ!!οντως ο Ράσελ Κρόου δίνει μιά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ έως οσκαρική ερμηνεία θα μπορούσα να πώ...με τα "σπασμένα"αγγλικά του υποδυόμενος τον δεύτερο στην τάξη των Ναζί αξιωματούχων αμέσως μετά τον Χίτλερ,με στιβαρή παρουσία,αφοπλιστικό λόγο και έκφραση.

Εξ ίσου μπορώ να πώ μου άρεσε και η ερμηνεία του Ράμι Μάλεκ υποδυόμενος τον Αμερικανό στρατιωτικό ψυχίατρο που κληθηκε να ψυχαναλύσει!!! τον Γκέρινγκ(Ράσελ Κρόου),με δυνατή επίσης παρουσία ,του οποίου η θέση ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη γιατί καλούνταν να "υπερβαίνει τα εσκαμμένα"κάθε φορά αναλόγως των περιστάσεων ,
είτε στο καθήκον του ως γιατρού προς ασθενή
είτε στο καθήκον του ως στρατιωτικός προς...τους ανωτέρους και το ΔΙΚΑΙΟ

Πολύ καλή ταινία που με κρατούσε κάθε λεπτό σε αναμονή για την επόμενη εξέλιξη!και βασισμένη σε αληθινά γεγονότα αφού στο τέλος μας δίνονται πληροφορίες για το πως εξελίχθηκαν οι ζωές των ... πρωταγωνιστών

Last edited:

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Ο Καποδίστριας υπηρξε ενας εξαιρετικός διπλωμάτης κι ένας μεγάλος Έλληνας πατριώτης.
Γι αυτό και τον δολοφόνησαν. Πανάθεμα τους...
Σπουδαίος ο Μυριαγκος, απέδωσε το ρόλο και με ψυχή και με σπουδή.
Αντίθετα ο Σμαραγδης έφτιαξε μια μέτρια ταινία, με σχεδόν σχολικές σκηνές, μ ένα Μετερνιχ να παθαίνει εγκεφαλικό όταν αναφέρεται ο Καποδιστριας και να βαράει το χέρι στο τραπέζι, μ έναν αταλαντο μοναχό παρατρεχαμενο να μας εξηγεί καθε τρεις και λιγο την υποθεση, τα σκηνικά να επαναλαμβανονται, το κρεμαμενο όραμα της Παναγίας ( γιατί Παναγια μου, τι σου κάναμε?), το μαυροφορεμένο χορό της αρχαιας τραγωδίας στο τέλος κλπ.κλπ. Η ταινία σωζοταν λόγω θέματος, πρωταγωνιστή και μερικών ελαχίστων, αλλα πραγματικα φροντισμενων πλανων. Και φυσικά κάποιων μεγαλοστομων προτάσεων προς τέρψη και συγκίνηση του μεγαλύτερου μέρους του κοινού.

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Να πω και γω την άποψη μου για το Bugonia ...Δεν ενθουσιάστηκα....
Επειδή ήταν και ριμέικ κορεάτικης ταινίας δεν μπορούσε ν αλλάξει και πολλά πράγματα από την ιστορία...Πολύ βία κάποιες φορές αχρείαστη ίσως....
Επίσης εκείνες οι σκηνές στο τέλος στο καράβι στα beach bar κτλ μου φάνηκαν υπερβολικές....
7 στα 10....
Εγώ γέλασα πάντως για δύο πράγματα:
1ον ....Τι τραβάει κάθε φορά η Έμμα...
2ον...Στην μπροστινή θέση ζευγαράκι -μικροί -κάνει παρατήρηση η κοπέλα στη γυναίκα μου που ζοριζότανε από τις αιματοβαμμένες σκηνές, να μην ακουμπάει την καρέκλα της γιατί ήταν έγκυος...
Η γυναίκα μου τσατιζεται και φεύγει...
Μόλις φεύγει "προσγειώνεται" το κεφάλι του ενός πρωταγωνιστή στην οθόνη...
Δεν μπορούσα να κρατηθώ από τα γέλια...
Τώρα εμένα γιατι δεν μου αρέσει ο Λανθιμος? Να ρωτήσω κανένα γιατρό?

dammys

Member
Δες κι εγώ δεν ξετρελλάθηκα με την τελευταία του ταινία. Ήταν βέβαια και ριμέικ παλιάς κορεάτικης .Αλλά δεν μπορείς να πεις κάτι για το παίξιμο των ηθοποιών, τα νοήματα κρυφά και φανερά , την έκπληξη που κρύβει στην ιστορία ,τη μουσική τις εικόνες και τη σκηνοθεσία. Η ταινία ρέει μια χαρά αν και κουράζει στο τέλος μόνο ...Βαθμός 8.5

Για τον Καποδίστρια -που τον είδα ** βρίστε με ** βάζω 7 -7,5 στα 10. Δύσκολο είδος η βιο(αγιο)γραφία απλά να αναφέρω ότι εκτός από την Λωξάνδρα οι άλλοι ηθοποιοί έπαιζαν επιδερμικά και ο Καποδίστριας στο πρώτο μισό σχεδόν μόνο πόζαρε εκμεταλευόμενος την μεγάλη ομοιότητα του ηθοποιού με τον Κ. Σχεδόν δεν μιλούσε. Στο δεύτερο μισό ο ηθοποιός ήταν καλύτερος και έβγαλε και συναίσθημα. Η σκηνοθεσία μέτρια , τα πλάνα και η ροή της ιστορίας πιο μέτρια. Χαρακτηριστικό ίδιο πλάνο από Ύδρα σε επίσκεψη Πετρόμπεη και Καποδίστρια στο σπίτι του Κουντουριώτη.
Ακόμη σύμφωνα με τους ιστορικούς βλ. έχει και κάποιες ανακρίβειες απλά ο Σμ. πάντα υποδαυλίζει το θρησκευτικό και εθνικό συναίσθημα για να κόψει κανένα εισιτήριο παραπάνω. Γνωστό το κόλπο.

Κάλαντα των Χριστουγέννων 9 στα 10.

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Δες κι εγώ δεν ξετρελλάθηκα με την τελευταία του ταινία. Ήταν βέβαια και ριμέικ παλιάς κορεάτικης .Αλλά δεν μπορείς να πεις κάτι για το παίξιμο των ηθοποιών, τα νοήματα κρυφά και φανερά , την έκπληξη που κρύβει στην ιστορία ,τη μουσική τις εικόνες και τη σκηνοθεσία. Η ταινία ρέει μια χαρά αν και κουράζει στο τέλος μόνο ...Βαθμός 8.5

Για τον Καποδίστρια -που τον είδα ** βρίστε με ** βάζω 7 -7,5 στα 10. Δύσκολο είδος η βιο(αγιο)γραφία απλά να αναφέρω ότι εκτός από την Λωξάνδρα οι άλλοι ηθοποιοί έπαιζαν επιδερμικά και ο Καποδίστριας στο πρώτο μισό σχεδόν μόνο πόζαρε εκμεταλευόμενος την μεγάλη ομοιότητα του ηθοποιού με τον Κ. Σχεδόν δεν μιλούσε. Στο δεύτερο μισό ο ηθοποιός ήταν καλύτερος και έβγαλε και συναίσθημα. Η σκηνοθεσία μέτρια , τα πλάνα και η ροή της ιστορίας πιο μέτρια. Χαρακτηριστικό ίδιο πλάνο από Ύδρα σε επίσκεψη Πετρόμπεη και Καποδίστρια στο σπίτι του Κουντουριώτη.
Ακόμη σύμφωνα με τους ιστορικούς βλ. έχει και κάποιες ανακρίβειες απλά ο Σμ. πάντα υποδαυλίζει το θρησκευτικό και εθνικό συναίσθημα για να κόψει κανένα εισιτήριο παραπάνω. Γνωστό το κόλπο.

Κάλαντα των Χριστουγέννων 9 στα 10.
Αχ δεν μπορώ να μην απαντήσω στη φράση σου ότι στο πρώτο μισό ο Καποδίστριας σχεδόν δε μιλούσε! Έχεις δει τον Καβάφη του Σμαραγδη με τον Καταλειφο στον ομώνυμο ρόλο? Εκεί ο Καβάφης δεν μιλούσε ΚΑΘΟΛΟΥ, μπιτ, τίποτα, ούτε λέξη!!!!! Άνοιγε το στόμα του, ελεγες: να!να! τωρα θα μιλήσει! Αλλά που! Έπεσαν οι τίτλοι τέλους, ο Καβάφης μουγγος! Προφανώς μιλούσε η ποίηση του από μόνη της, κατά Σμαραγδη!!!!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.366
Μέλη
40.014
Νεότερο μέλος
nloalgjs12

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom