Ένσταση για την ονομασία Macedonia

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Θα ήθελα να κάνω μία μικρή επισήμανση προς την ομάδα δημιουργίας του site. Πρόσθεσα στον ταξιδιωτικό μου χάρτι και την Π.Γ.Δ.Μ. κλικάρωντας στο αντίστοιχο κουτάκι.Είχα πάει παληότερα στα σκόπια και αρχικά ξεχασα να το επισημάνω. Όταν μετά στο χάρτη κοίταξα για να δώ αν τσεκαρίστηκε και βάφτηκε ποροκαλλί, καθώς σέρνεις το ποντίκι επάνω βγαίνουν οι ονομασίες των χωρών. Στην Π.Γ.Δ.Μ. όμως το όνομα που εμφανίζεται είναι Macedonia απλά. Μήπως θα έπρεπε τουλάχιστον εμείς να χρησιμοποιούμε την επίσημη μέχρι στιγμής ονομασία της χώρας? Το Macedonia , έτσι απλά χωρίς άλλο προσδιορισμό δεν υφίσταται.
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Τα δεδομένα του χάρτη (οι ονομασίες σε αυτόν) δεν καθορίζονται από εμάς σαν TravelStories.gr αλλά από το site που μας παρέχει το χάρτη σαν υπηρεσία.
Όπως θα πρόσεξες όσο αφορά τα ονόματα των χωρών στα ελληνικά που εμπίπτει στη δικιά μας αρμοδιότητα υπάρχει η επίσημη ονομασία της χώρας.

Αν προσέξεις σε όλους τους χάρτες που υπάρχουν στο διαδίκτυο (Google Maps, Yahoo Maps, MS Live Earth) το όνομα της γείτονος χώρας εμφανίζεται ως MACEDONIA.

Μεταφέρθηκε το topic στο "Περί του TravelStories.gr"
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Η αλήθεια είναι ότι πρόσεξα ότι παρουσιάζεται η χώρα με την ονομασία Π.Γ.Δ.Μ. όταν την επιλέγεις και επίσης έχω προσέξει και πως είναι το όνομά της σε παγκόσμιους χάρτες. Γι΄αυτό και απλώς έκανα μία επισήμανση γιατί δεν ήξερα αν ήταν δικά σας τα δεδομένα. Με καλύψατε και ευχαριστώ.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
ΈΧει ξανα-αναφερθεί στο παρελθόν και έχει δοθεί η ίδια απάντηση. Δυστυχώς δε μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα. Είναι σα να ζητάμε από τους παγκόσμιους χαρτογραφικούς οργανισμούς να αλλάξουν τις ονομασίες στους χάρτες τους.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.934
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom