Έξι μήνες στο Σικαγο

arabickostas

Member
Μηνύματα
461
Likes
1.501
Πριν κάποιες μέρες έκλεισα έξι μήνες στη μεγαλούπολη της Κεντοανατολικής περιφέρειας. Θα ήθελα να αναφέρω μερικά πράγματα που μου έχουν κάνει εντύπωση εδώ, καθώς και να κάνω μια γενική ανασκόπηση.

Σαν χθες με θυμάμαι στο Ι.Δασκαλογιάννης να κάνω Check in μαζί με όλους τους ξανθούς Φινλανδούς για Ελσίνκι και από εκεί για Σικάγο, για να παραδώσω τα τρία "τέρατα" που είχα μαζί μου. Μάλιστα ορισμένοι με κοιτούσαν με ένα στυλ σαν να αναρωτιούνται τι δουλειά έχει αυτός ο μαυριδερός "ταλιμπαν" στην πτήση μας... :p.

Η αλήθεια είναι ότι το χρονικό περιθώριο που είχα ήταν περίπου έξι μήνες. Όπως έχω προαναφέρει η απόφαση πάρθηκε σχετικά άμεσα και ίσως και να ήταν και η αιτία που τελικά πάρθηκε και δεν παρέμεινα στο status "το σκέφτομαι"..

Η αλήθεια είναι ότι το άγχος υπήρχε. Έντονο μάλιστα. Καλές οι εκτιμήσεις για το τι μπορεί να επιτύχει κανείς αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή που μετράει. Μετά από αρκετή προσπάθεια , στέλνοντας ακόμα και μέχρι πενήντα βιογραφικά σε μια μέρα συμπληρώνοντας μεμονωμένες φόρμες με στοιχεία, κατάφερα το σημαντικότερο και κρισιμότερο τμήμα του επιχειρήματος. Την εύρεση εργασίας.

Λένε ότι η τύχη βοηθά τους τολμηρούς ή αυτούς που έχουν "άστρο" , αλλά εγώ είμαι ρεαλιστής και πιστεύω πολύ, αν και εκτός επαγγελματικού τομέα, στα Μαθηματικά και την Στατιστική. Θεωρώ ότι πάρα πολλά πράγματα στη ζωή είναι πιθανότητες...Ποια η τύχη σου να βρεις εργασία αν καθέσαι μέσα σε ένα σπίτι και δεν κάνεις απολύτως τίποτα;

Σε γενικές γραμμές , αν και ακόμα νιώθω "ψάρι" εδώ , είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και εργασιακά αλλά κυρίως και σαν τρόπο ζωής. Σίγουρα όλα δεν είναι ρόδινα και ο καθένας ξέρει τι ζητάει στη ζωή του για να είναι ευτυχισμένος. Η Γη της επαγγελίας που όλα θα είναι τέλεια για έναν άνθρωπο δεν υπάρχει. Το Σικάγο έχει πάρα πολλά όμορφα πράγματα να προσφέρει σε όποιον έχει την, τύχη θεωρώ, να μένει εδώ.

Ακόμη και αν ο χειμώνας που πέρασε ήταν ιδιαίτερα μαλακός και δεν έζησα στην ουσία αυτό που οι ντόπιοι θεωρούν το αρνητικότερο, εγώ αισιοδοξώ ότι μια χαρά θα επιβιώσω. Άλλωστε τι αρνητικές σκέψεις να έχεις όταν βλέπεις ότι σε περίπου ένα - δύο μήνες το καλοκαίρι θα είναι και εδώ, με τις βόλτες και την ποδηλατάδα κατα μήκος της ΛιμνοΕλλάδας. ΛιμνοΕλλάδα αποκαλώ τη λίμνη Μίσιγκαν για να επισημάνω πόσο τεράστια είναι, γιατί οι φίλοi μου στα Χανιά λέγοντας λίμνη νομίζουν ότι μιλάω για την Αγιά, άντε το πολύ αυτή του Κουρνά...(οι ντόπιοι καταλαβαίνουν) :p .

Σίγουρα το να μένεις στο εξωτερικό ενώ έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα είναι περίεργο συναίσθημα. Ειδικά αν μεταναστεύεις στα 30+ ακόμη περισσότερο. Γιατί φυσικά έχεις ένα πλήρες "πακέτο" ζωής (σχολείο, σπουδές, οικογένεια, φίλοι, εργασία) να συγκρίνεις με την ζωή εδώ. Οι άνθρωποι που έφυγαν από την Ελλάδα στα 10-12 κτλ έχουν μια όχι σφαιρική άποψη της ζωής στην Ελλάδα και μοναδική πηγή άντλησης ελπίδας είναι η νοσταλγία για την Πατρίδα. Κάτι ατάκες που ακούω εδώ "άφησες το Παράδεισο και ήρθες εδώ" ακούγονται από τέτοιους ανθρώπους μονάχα ή απο ΕλληνοΑμερικάνους που έχουν μόνο εμπειρία διακοπών στην Ελλάδα. Φυσικά ενώ όλοι "θέλουν" να πάνε να ζήσουν στην Ελλάδα, κανείς δε το πράττει....

Τέλος , ακόμη καταφέρνω να γλυτώνω από τις ανηψιές.... :p
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.786
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom