Λειψοί Έχει πάει κανείς Αρκιούς-Λειψούς και πέριξ;

JoanneKapa

Member
Μηνύματα
185
Likes
1.399
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβία - Χιλή
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Έτσι πιστεύω κ εγώ. Σ'ευχαριστώ.
Πέρσυ είχαμε πάει στο απόλυτο νησί για εμένα, την Αστυπάλαια.
 

tol_pap

Member
Μηνύματα
399
Likes
450
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!

JoanneKapa

Member
Μηνύματα
185
Likes
1.399
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβία - Χιλή
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
χαχα οκ μακάρι να αναθεωρήσω που δεν το αποκλείω καθόλου ! εξάλλου αυτή είναι η μαγεία : να βλέπεις συνέχεια όμορφα μέρη και το ένα να σου αρέσει περισσότερο από το άλλο !
 

stathis23

Member
Μηνύματα
66
Likes
8
Λοιπον επειδη μολις γυρισα υπαρχει καραβακι απο πατμο. Για την ακριβεια ειχα δει 2 οταν ημασταν εμεις. Το ενα πηγαινε μονο κυριακή και το αλλο καιρου επιτρεποντος καθημερινα, με το δευτερο πηγαμε το οποιο εκανε και σταση στους αρκιους για μια ωρα για εναν καφε κατι το οποιο θεωρω ηταν ακυρη βολτα. Το αλλο που ρωτησα καθεται λιγο παραπανω στα αλλα μερη κ δεν πηγαινε αρκιους.

Παραλιες συμφωνω με ψιλη αμμο και λιβαδι γερανου. Για πολυ ωραιο φαγητό για μενα μπενέτος για κρεατικα και ψαρι και το κύμα για ψαρικά. Φανταστικη και ρομαντικη ατμοσφαιρα και τα 2 πολυ ανωτερα απ ολα τα υπολοιπα που πηγαμε. Ειδικα για το μπενετο αν το επιλεξεις για κρατηση απ τις 9 κ μετα τουλαχιστον ς βδομαδα πριν
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.309
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Έχοντας άκομα πολύ πρόσφατες στο μυαλό μου τις εντυπώσεις, θα προσπαθήσω να γράψω δύο λόγια για τη μικρή αυτή γωνιά της Ελλάδας που με μάγεψε. Τώρα κατάλαβα γιατί όλοι έλεγαν τα καλύτερα. Τώρα κατάλαβα γιατί ο Οδυσσέας έμεινε εκεί τόσα χρόνια.
Πανέμορφο, πεντακάθαρο νησάκι που σε μαγεύει από τη πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου.
IMG_7139.JPG
Εντύπωση μου έκανε το πόσο προσεγμένο είναι, καθώς επίσης και η καθαριότητα αλλά και η ανακύκλωση που συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι ανεξαιρέτως.
Δε περιπλανηθήκαμε πολύ αρχικά, καθώς ο φημισμένος πλατύς γιαλός μας καλούσε κοντά του. Και όχι άδικα..
IMG_7188.JPG IMG_7204.JPG IMG_7190.JPG
Τυρκουάζ νερά και κολύμπι μαζί με τις πάπιες. Σκιά απο αρμυρίκια. Εμπειρία μοναδική.
Φεύγοντας οι ''σειρήνες'' μας κάλεσαν στο ταβερνάκι από πάνω.
Ξεκινήσαμε για μια μπύρα κι ένα μεζέ στις έξι η ώρα, και καταλήξαμε να φύγουμε νύχτα κοντά στη μία, μετά από ένα υπέροχο αυτοσχέδιο γλέντι με όργανα από μια άλλη παρέα. Τί άλλη δηλαδή, που λίγες ώρες μετά γίναμε όλοι μια παρέα... Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν απο τις πλέον μοναδικές εμπειρίες μου στα νησιά. Αυτοί είναι οι Λειψοί, και μας έβαλαν με το δικό τους τρόπο στο κλίμα του επισκέπτη.
IMG_7247.JPG IMG_7260.JPG
Η επόμενη μέρα μετά από ένα απαραίτητο καφεδάκι στον ξακουστό φούρνο της χώρας, μας βρήκε να κολυμπάμε σε Χοχλακούρα & κατσαδιά. Εξαιρετικές παραλίες και οι δύο. Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην επισκεφτούμε για μια παγωμένη μπύρα το υπέροχο μαγαζί Ντιλαΐλα στην Κατσαδιά.
IMG_7300.JPG IMG_7345.JPG IMG_7308.JPG
Επιστρέφοντας στη χώρα ήταν η ώρα για φαγητό και ουζάκι στο ''Ουζου και μεζέ γωνία'', στο οποίο δε γίνεται να μη πέσεις πάνω του βολτάροντας. Εκπληκτικοί μεζέδες, χταπόδι ψητό, και ο Βαγγέλης που το έχει φοβερός και φιλόξενος άνθρωπος.
IMG_7415.JPG IMG_7361.JPG IMG_7984.JPG
Την επομένη αν και φεύγαμε για Λέρο, αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε εκ νέου εισιτήρια με το βραδινό, καθώς η εκδρομή με το καΐκι του καπετάν Γιάννη είναι μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να τη ζήσουν όλοι οι επισκέπτες. Προσωπικά ήταν η καλύτερη εκδρομή που έχω κάνει, μακράν πιο γεμμάτη απο εικόνες & εμπειρίες.
Η αρχή έγινε στο Μακρονήσι:
IMG_7427.JPG IMG_7470.JPG IMG_7502.JPG
Η επόμενη στάση στο Ασπρονήσι:
IMG_7631.JPG IMG_7641.JPG
Πιάνοντας Αρκιούς, τα ξακουστά Τηγανάκια ανοίχτηκαν μπροστά μας. Τι αντίκρυσαν τα μάτια μας, δύσκολο να περάσει απο την εικόνα.
IMG_7710.JPG IMG_7745.JPG
Συνεχίζοντας έγινε η μεγαλύτερη στάση της εκδρομής στο νησάκι Μαράθι. Πραγματικό ησυχαστήριο και μια ομορφιά σκέτη. Σωστά πληροφορημένοι καθήσαμε στη πιο όμορφη ταβέρνα, τον Σταυραγκό, ο οποίος ακριβώς απο πάνω έχει και δωμάτια, για όσους ψάχνουν την απόλυτη γαλήνη στις διακοπές τους.
IMG_7781.JPG IMG_7798.JPG
Στη συνέχεια είχαμε μια ώρα επίσκεψη στο νησί των Αρκιών, όπου κάναμε τη βόλτα στη χώρα και ήπιαμε ένα καφεδάκι στο πολύ ωραίο καφενείο στο λιμάνι.
IMG_7895.JPG
Εννοείται στην επιστροφή τιμήσαμε ξανά μπύρες και μεζέ στου Βαγγέλη, περιμένοντας το νήσος Κάλυμνος να φανεί στην είσοδο του λιμανιού.

Όπως καταλαβαίνετε, τα συναισθήματα είναι υπέροχα. Δε περίμενα ότι θα μου αρέσουν τόσο πολύ οι Λειψοί. Δε περίμενα να βρω τόσο φιλόξενους και χαμογελαστούς ανθρώπους, που σε χαιρετούσαν παντού. Το έχουμε ξαναπεί ότι τα μικρά νησιά που δε τους φαίνεται, έχουν καμιά φορά πάρα πολλά να σου δώσουν. Ευχαριστώ το φόρουμ που με έβαλε στη διαδικασία να ψαχτώ, και ιδιαίτερα τον @tol_pap περιγραφές και συμβουλές του οποίου, διάβασα και ακολούθησα πιστά.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε το χόρτασα, και θα φροντίσω να πάω περισσότερες ημέρες στο μέλλον.
Κι αν ξεχαστω μερικά χρόνια κι εγώ, δε βαριέσαι...
IMG_7141.JPG
 

Attachments

alma

Member
Μηνύματα
3.718
Likes
15.048
Έλα δικός μας είσαι κι εσύ. Ακριβώς τις ίδιες εντυπώσεις έχω κι εγώ για τους Λειψούς, ενώ μάλιστα δεν περίμενα να εντυπωσιαστώ, έχοντας μάλιστα επισκεφτεί τόσες δεκάδες νησιά. Κι όμως οι Λειψοί ήταν υπέροχοι από άποψη παραλιών,κόσμου, εικόνων...
Ακόμα στεναχωριέμαι που δεν έχω καταφέρει να πάω Αρκιούς....
 

Southampton

Member
Μηνύματα
26
Likes
31
Γειά σας κι από εμένα. Ως πιθανός προορισμός για το επόμενο καλοκαίρι, ξέρω είναι κάπως νωρίς αφού μόλις και τελείωσε το φετινό, άρχισα να κάνω το διάβασμα μου. Με μεγάλη λύπη έπεσα επάνω στο λινκ της αγγλικής version του wikipedia όπου κι αναφέρει πως έχει παρατηρηθεί μόλυνση στα νερα βορινών παραλιών και συγκεκριμένα της παραλίας Μοσχάτο όπου τα νερά είναι θολά από τα απορρίματα που προκύπτουν από την μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας.

Έχετε παρατηρήσει κάτι;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.159
Μηνύματα
882.425
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom