Όχι στον λιθάνθρακα!

KONSTANTINA

Member
Μηνύματα
66
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Κουφονήσια
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ
Άς υπογράψουμε όλοι ενάντια στον λιθάνθρακα, ο οποίος είναι ένα εξαιρετικά ρυπογόνο καύσιμο,βλαβερό τόσο για το περιβάλλον όσο και για την υγεία μας! Μπείτε στο <a href="http://www.gopetition.com/online/19116.html">Online petition - Έκκληση ενάντια στον λιθάνθρακα</a> για περισσότερες πληροφορίες και φυσικά για να υπογράψουμε!
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.797
Likes
18.537
Αντί να υπογράφουμε εναντίον του λιθάνθρακα, του λιγνίτη, του πετρελαίου κτλ κτλ, καλό είναι να κάνουμε πρώτα την αυτοκριτική μας όσον αφορά την ενεργειακή μας συμπεριφορά και τις καταναλωτικές μας συνήθειες. Όταν η παγκόσμια ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια αυξάνεται εκθετικά, με τη χώρα μας να ακολουθεί φρενήρεις ρυθμούς ανάπτυξης και τα κλιματιστικά να σπάνε ρεκόρ πωλήσεων, πώς ακριβώς περιμένουμε να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες? Με το να φτιάξουμε εργοστάσια παραγωγής στη Τανζανία (μακριά από μας δηλ.), στο φεγγάρι, πού?

Είναι όπως με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, όλοι θέλουν σήμα τζάμι και στα πιο απίθανα σημεία, αλλά κανείς κεραία σε ακτίνα χιλιομέτρου από το σπίτι του, το γραφείο, το σχολείο και πάει λέγοντας. Όπως είχε πει και κάποιος βλαχο-δήμαρχος (αθηναϊκού δήμου), να έχουμε κάλυψη των κινητών μέσω δορυφόρου.

Αυτό που λέω είναι ότι ο σεβασμός του περιβάλλοντος περνάει πρώτα από εμάς με τη ζωή που ζούμε και τις ανέσεις που απαιτούμε.
 

KONSTANTINA

Member
Μηνύματα
66
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Κουφονήσια
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ
Καλά τα λες,συμφωνώ σε όλα όσα είπες και επαυξάνω! Διακρίνω όμως μία επιθετικότητα να το πω, μία αρνητική στάση ίσως; Αναφέρομαι φυσικά στο μήνυμά μου,φίλε μου κακώς ξεκινάς με το "αντί " γιατί το ένα δεν αναιρεί το άλλο, δηλ. αντί να υπογράψουμε εναντίον του λιθάνθρακα να κάνουμε μπλα μπλα το ένα ή μπλα μπλα μπλα το άλλο...
Εγώ θα πω το εξής, τα θέματα αυτά μας αφορούν σίγουρα όλους,άλλοι αδιαφορούν και άλλοι είναι πιο ευαισθητοποιημένοι τώρα πως το δείχνουν; Με μία συμμετοχή τους σε μία πορεία, με μία υπογραφή κατά των μεταλλαγμένων (ή του λιθάνθρακα), ή με το να κλείνουν την βρύση όταν πλένουν τα δόντια τους ή και με όλα τα παραπάνω μαζί.
Αν αυξηθεί η συμμετοχή των ανθρώπων σε τέτοιου είδους προσπάθειες σημαίνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον και ευαισθητοποίηση και δίνουμε ένα μήνυμα στους πιο πάνω από εμάς (κυβερνήσεις, μεγαλοεταιρίες) ότι στην προσπάθειά τους να μας θυσιάσουν στον βωμό του χρήματος δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.797
Likes
18.537
Κωνσταντίνα μου, αν διακρίνεις επιθετικότητα τότε σε διαβεβαιω ότι διακρίνεις λάθος.

Από την άλλη, μπορείς να μας εκθέσεις για ποιο λόγο ο λιθάνθρακας είναι βλαβερός (δηλ. τι καυσαέρια απελευθερώνει μία μονάδα λιθάνθρακα κτλ).

Και τέλος, να προτείνεις ενδεχομένως και μία εναλλακτική λύση στο λιθάνθρακα, ώστε να ξέρουμε τις εναλλακτικές μας πριν ψηφίσουμε.

Αλλιώς, βλέπω μονάχα στείρα άρνηση, τεχνοφοβία χωρίς εναλλακτική πρόταση. Δηλ. σαν αυτό που είπα παραπάνω, ότι δηλ. θέλουμε να έχουμε κλιματιστικό αλλά η ενέργεια να παράγεται μακριά από εμάς.

Λοιπόν?
 

KONSTANTINA

Member
Μηνύματα
66
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Κουφονήσια
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ
Και κάτι ακόμα η ενημέρωση και η γνώση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, στο site που έδωσα μπορεί κάποιος να ενημερωθεί και για τις εναλλακτικές μεθόδους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
 

KONSTANTINA

Member
Μηνύματα
66
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Κουφονήσια
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ
Πιστεύω ότι ξέρεις να διαβάζεις μπες μέσα και διάβασε! Α!!! και κάτι άλλο μήπως τελικά είσαι και συ από αυτούς που μας θυσιάζουν στον βωμό του χρήματος; Πολύ θετικό σε βλέπω για τον λιθάνθρακα, δεν εξηγείται διαφορετικά τέτοια έντονη αντίδραση...
 

tina

Member
Μηνύματα
81
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Αμστερνταμ ελπιζω!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρικη
Ευχαριστω για την πληροφορση Κωνσταντινα, θα ενημερωθω και θα πραξω αναλογα.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.797
Likes
18.537
Πιστεύω ότι ξέρεις να διαβάζεις μπες μέσα και διάβασε! Α!!! και κάτι άλλο μήπως τελικά είσαι και συ από αυτούς που μας θυσιάζουν στον βωμό του χρήματος; Πολύ θετικό σε βλέπω για τον λιθάνθρακα, δεν εξηγείται διαφορετικά τέτοια έντονη αντίδραση...
Έχεις δίκιο στο ότι ξέρω να διαβάζω. Και αυτά που διάβασα είναι απλές υστερίες χωρίς καμία μα καμία τεκμηρίωση (όχι από εσένα, από αυτόν που υπογράφει το κείμενο με τις υπογραφές για να εξηγούμαστε).

Ιδίως πλάκα έχει όταν ο δήθεν οικολόγος που υπογράφει αυτές τις αρλούμπες, τονίζει όχι μία, αλλά δύο φορές την οικονομική διάσταση της εγκατάστασης μονάδας λιθάνθρακα. Υπάρχει κάτι ύποπτο σε αυτό ή μου φαίνεται?

Στοιχεία δε βλέπουμε Κωνσταντίνα μου, παρά μόνο άναρχες φωνές και υστερίες. Και κυρίως προτάσεις. Μια πρόταση του στυλ "να αναπτύξουμε τις ΑΠΕ" είναι μια ατελής πρόταση. Οι ΑΠΕ, στη μορφή που είναι σήμερα, δυστυχώς δε φτάνουν.

Και όσο για την αιχμή σου προς εμένα (ναι, είμαι ο υιος του ιδιοκτήτη της RWE αν το θες), σου επισημαίνω και σε ενημερώνω για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που δε θέλουν όχι το λιθάνθρακα, αλλά τη συγκεκριμένη συνεργασία που πήγε να επιτευχθεί. Για το λιθάνθρακα δε τους νοιάζει καθόλου, ας καίει και μαζούτ αρκεί να τα τσεπώνουν αυτοί και όχι η όποια RWE. Εκτός αν θεωρούν νίκη την εγκατάσταση μίας αντίστοιχης μονάδας στη γειτονική Αλβανία. Λες και η όποια ρύπανση έχει σύνορα. Τόσο κοντόφθαλμη οπτική είναι....

Υ.Γ. Έχει πλάκα ο δήθεν οικολόγος με υστερίες του τύπου "δε χωράει ο λιθάνθρακας στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας". Ο λιγνίτης δηλ. χωράει? Το κλιματιστικό που έχει στο σπιτάκι του? Ουαί υποκριταί!
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.797
Likes
18.537
Κοίτα να δεις σε τι είδηση έπεσα πάνω...

http://www.upi.com/International_Se...3/06/rwe_is_approved_for_new_coal_plant/7497/

AMM, Germany, March 6 (UPI) -- German utility RWE has received approval to build a new coal power plant by the Arnsberg regional government.

The approval -- in accordance with the German Federal Emission Control Act -- is to build the new twin-unit hard-coal plant in Hamm, RWE announced.

The plant is expected to cost nearly $5 billion and the first block is expected to be operational by 2011. The following year, with both phases in operation, the generation output is estimated at 1,600 megawatts.

"With this project, RWE Power is forging ahead with its publicized power plant investment program for Germany," said Juergen Grossmann, chief executive officer of RWE. "New generation capacity is urgently needed if we are to ensure a modern energy supply and avoid shortages."

With an efficiency rate of around 46 percent, the unit will reduce carbon dioxide emissions by 2.5 million tons annually compared with older plants with the same output.

Twenty-three municipal utilities from four different German states are partners in the new power plant and have teamed up to form Gekko, a co-operative, holding a 350-megawatt share in the venture.

Για δες τους...κουτόφραγκους. Κανένα άλλο σχόλιο...
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το οτι η χρηση λιθανθρακα προξενει ρυπους στην ατμοσφαιρα ειναι αληθες. Λιγους πολλους εχει και αυτο τη σημασια του, αλλα σιγουρα ειναι περισσοτεροι απο την καθαρη ενεργεια που δινει για παραδειγμα το φυσικο αεριο η τα υδροηλεκτρικα εργα. Το προβλημα ειναι οτι η Ελλαδα δεν εχει νερα για να εχει υδροηλεκτρικα ουτε φυσικο αεριο ουτε καν πετρελαιο. Η μονη πηγη ενεργειας που εχουμε ειναι ο λιθανθρακας, επομενως θα πρεπει να συνυπολογιστει και ο παραγοντας της ενεργειακης αυτονομιας της χωρας, ειδικα τωρα που το πετρελαιο εχει ακριβυνει τοσο. Απο την αλλη ειναι επισης γεγονος οτι στην Ελλαδα η χρηση των ανανεωσιμων πηγων ενεργειας ειναι πολυ περιορισμενη, ουτε πολλα αιολικα ουτε ηλιακα παρκα. Ιδωμεν τωρα με το ειδικο χωρωταξικο για τις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας.
 

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Έρση, θα συμφωνήσω μαζί σου για ακόμη μία φορά.

Τέτοια θέματα, δεν έχουν μόνο μία όψη. Δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να γίνουν εργοστάσια λιθάνθρακα. Αν μπορούμε να τα αποφύγουμε, πρέπει να το κάνουμε. Δε νομίζω όμως ότι κανένας από εμάς θέλει ή μπορεί να ζήσει χωρίς ρεύμα. Γιατί το αποτέλεσμα θα είναι να αγοράζουμε ενέργεια από το εξωτερικό με ότι σημαίνει αυτό. Αυτό όμως που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι μία ολοκληρωμένη μελέτη από εξειδικευμένους ανθρώπους (πανεπιστημιακούς, περιβαλλοντολόγους, ειδικούς στην καθαρή ενέργεια, μηχανικούς, οικονομολόγους κλπ κλπ) που θα δημιουργήσει ένα σχέδιο προς υλοποίηση με κατεύθυνση την όσο το δυνατό πιο καθαρή παραγωγή ενέργειας. Και κάπου εκεί πρέπει να βρεθούν οι πολιτικοί (χμμμμ) που θα υλοποιήσουν τις όποιες αποφάσεις. Γιατί, μεμονωμένες αντιδράσεις που δεν συνοδεύονται από πραγματικές και εμπεριστατωμένες προτάσεις δεν οδηγούν πουθενά, παρά την καλή προαίρεση.

Και φυσικά, θα επανέλθω σε ένα θέμα που έχει απασχολήσει ξανά το forum. Στην προσωπική ευθύνη. Όλοι εμείς κάνουμε ότι πρέπει (και μπορούμε) ώστε να μειώσουμε τις ανάγκες μας σε ενέργεια (που είναι ρυπογόνος); Εγώ προσωπικά, όχι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom