Ρωσία Αγία Πετρούπολη & Μόσχα.

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
Εν μέσω τρομοκρατίας και πολέμων που συμβαίνουν παντού γύρω μας την σήμερον ημέρα αποφασίσαμε και εμείς να μην στερηθούμε αυτή την αγάπη για τα ταξίδια και να ταξιδέψουμε στην κοντινή μας Ρωσία εν όψη της γιορτής των Χριστουγέννων, όπου περιμέναμε να δούμε κόσμο,αγορές,στολίδια και φωτάκια παντού. Η απόφαση για τον προορισμό είχε παρθεί και έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση εισιτηρίων,ξενοδοχείων και βίζας.
Τα εισιτήρια αγοράστηκαν μέσω του site της Aeroflot όπου και η τιμή με την βαλίτσα κατά άτομο βγήκε στα 230euro για πτήση Αθήνα-Αγ.Πετρούπολη μέσω Μόσχας και γυρισμό Μόσχα-Αθήνα.Επόμενο βήμα ήταν η εύρεση ξενοδοχείων όπου συνολικά για 11 βράδια και στις δύο πόλεις μας κόστισαν 500euro το δίκλινο με πρωινό.
Πάμε λοιπόν τώρα στο κομμάτι της βίζας που είναι και το πιο δύσκολο σχετικά.
Βήμα Πρώτο: Για να ταξιδέψετε στη Ρωσία πρέπει να έχετε ενεργή ταξιδιωτική ασφάλεια για τις μέρες που θα βρίσκεστε εντός της Ρωσίας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχουν συγκεκριμένες ασφαλιστικές που γίνονται δεκτές και όχι όλες.
Έτσι και εμείς λοιπόν καταλήξαμε στη Mondial όπου και κάναμε ασφάλεια για 12 μέρες με 21,95euro/άτομο.
Βήμα Δεύτερο: Για να ταξιδέψετε στη Ρωσία χρειάζεστε invitation letter και tourist voucher ή από ταξιδιωτικό γραφείο ή από το ξενοδοχείο στο οποίο θα διαμένετε. Υπάρχουν 2 επιλογές. Είτε στέλνετε ένα mail στο ξενοδοχείο και τους ζητάτε να σας τα στείλουν είτε μπαίνετε στη σελίδα του ξενοδοχείου και ψάχνετε μια επιλογή που θα λέει "Visa Support". Από εκεί συμπληρώνετε κάποια στοιχεία πληρώνετε γύρω στα 15euro/άτομο και έχετε έτοιμα στο mail σας και το invitation letter και το tourist voucher.
Βήμα Τρίτο: Μπαίνετε στο παρακάτω site: https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx που είναι του Προξενικού Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και συμπληρώνετε μια αίτηση με όλα τα στοιχεία που σας ζητάνε.
Βήμα Τέταρτο: Εκτυπώνετε το ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο, το invitation letter & tourist voucher, την ηλεκτρονική αίτηση που κάνατε, παίρνετε το διαβατήριο σας και μια φωτογραφία 3,5 x 4,5 εκ και πηγαίνετε στο Ρωσικό Κέντρο Θεωρήσεων είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη και καταθέτετε εκεί όλα τα χαρτιά μαζί με 60euro και μέσα σε μια βδομάδα θα είναι έτοιμη η βίζα σας. Ορίστε και το site τους: http://www.vhs-greece.com/ στο οποίο μπορείτε να ρίξετε μια μάτια για οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε.
Συνολικό κόστος βίζας: περίπου 97euro.Ανάλογα με το πόσα λεφτά θα κοστίσει η ασφάλεια σας.
Αυτά λοιπόν και για τη βίζα!
Οπότε η πολυπόθητη ώρα της αναχώρησης έφτασε.
1η Μέρα/Παρασκευή 9/12/2016
Κατά το μεσημεράκι γύρω στις 13:50 η πτήση μας αναχώρησε για Μόσχα. Η aeroflot μια χαρά εταιρία και το ταξίδι ήρεμο. Το φαγητό που μας προσέφεραν ήταν το κλασσικό του αεροπλάνου:
IMG_20161209_151611.jpg

Πλησιάζοντας προς Μόσχα καταλάβαμε ότι θα αργούσαμε λίγο να προσγειωθούμε γιατί ο καιρός ήταν αρκετά χάλια και απ'ότι καταλάβαμε όταν προσγειωθήκαμε το αεροδρόμιο ήταν όλο παγωμένο με τα εκχιονιστικά να δουλεύουν πυρετωδώς εκχιονίζοντας και ρίχνοντας αλάτι στους διαδρόμους. Εκεί αρχίσαμε να αγχωνόμαστε λίγο γιατί έπρεπε να προλάβουμε και την επόμενη πτήση για Αγ. Πετρούπολη και ο χρόνος άρχιζε να πιέζει.
Η πρώτη ήττα που φάγαμε ήταν ότι έπρεπε να περάσουμε έλεγχο διαβατηρίων γιατί όπως μας είπαν, η άλλη πτήση δεν ήταν international αλλά domestic flight.Αφού προσπεράσαμε όλο το κόσμο ζητώντας συγγνώμες και δείχνοντας την ώρα που έφευγε η πτήση μας καταφέραμε σχετικά γρήγορα να περάσουμε τον έλεγχο και να κατευθυνθούμε προς μια οθόνη για να δούμε από που έφευγε η πτήση μας.
Και εκεί κρύος ιδρώτας μας περιέλουσε κυριολεκτικά! Η πτήση για Αγ. Πετρούπολη έφευγε από διαφορετικό terminal από αυτό που ήμασταν εμείς τώρα! Η απόσταση του terminal D με το terminal F ήταν 20 λεπτά με τα πόδια όπως μας ενημέρωσαν οι πινακίδες και οι πύλες έκλειναν σε 25 λεπτά από ότι μας πληροφορούσε το εισιτήριο μας. Ε και εκεί ξεκινάμε ένα ξέφρενο τρέξιμο μέσα στο αεροδρόμιο προσπερνώντας κόσμο και κοσμάκι και ζητώντας αριστερά και δεξιά συγγνώμες. Φτάνοντας με την ψυχή στο στόμα στο terminal που έπρεπε είδαμε ότι έπρεπε να ξαναπεράσουμε από έλεγχο για να μπούμε μέσα στο terminal... Έλεος σκέφτηκα! Κάποιος έπρεπε να έπαιζε μαζί μας. Δεν εξηγείτε αλλιώς. Και εκεί όπως και πριν τους προσπεράσαμε όλους δείχνοντας τους το εισιτήριο μας ( να είναι καλά οι άνθρωποι με την κατανόηση τους,γιατί αλλιώς θα το χάναμε το αεροπλανάκι).
Εν κατακλείδι στις 20:00 έκλεινε η πύλη και στις 20:00 βρεθήκαμε λαχανιασμένοι και ιδρωμένοι μπροστά από τις κοπέλες που ήλεγχαν τα εισιτήρια!
Από εκεί και πέρα, μάλλον μας το χρώσταγε η μοίρα γιατί όλα μας πήγαν τέλεια σε όλο το υπόλοιπο ταξίδι!
Φτάνοντας στο αεροδρόμιο πήραμε πρώτοι πρώτοι τις βαλίτσες μας που ήρθαν κατευθείαν και πήγαμε να σηκώσουμε λεφτά από ένα κοντινό ΑΤΜ.
Συμβουλή: Από ότι είδα και στην πόλη, την καλύτερη ισοτιμία για να αλλάξεις από ευρώ σε ρούβλια την έδινε το ΑΤΜ αν σήκωνες λεφτά.Η κοπέλα μου σήκωσε λεφτά με καλύτερη ισοτιμία από τα λεφτά που άλλαξα εγώ σε ανταλλακτήριο που βρήκα στην πόλη!
Αφού λοιπόν σηκώσαμε κάποια λεφτά για τα πρώτα έξοδα βγήκαμε έξω από το αεροδρόμιο και πήραμε το λεωφορείο 39 που σε αφήνει έξω από στάση μετρό στο κέντρο της πόλης.Όσο για το εισιτήριο? Ανέπαφη συναλλαγή με χρεωστική/πιστωτική κάρτα σε μηχάνημα που βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο και έτοιμο το εισιτηριάκι μας!! Τόσο απλά.Αλλιώς υπάρχει και λεωφορειοσυνοδός που σου κόβει εισιτήριο και που είναι ακριβώς για αυτήν την δουλειά! :) Μιλάμε πολύ μπροστά οι άνθρωποι.
Φτάσαμε στο μετρό όπου αγοράσαμε εισιτήριο με 35 ρούβλια,περίπου 0,50euro. Το εισιτήριο τους είναι με μορφή νομίσματος (token) όπου το βάζεις στο μηχάνημα,στο κρατάει και σου ανοίγει την είσοδο.
Έτσι μ' αυτά και μ' αυτά φτάσαμε στο ξενοδοχείο,βολευτήκαμε και πέσαμε ξεροί για ύπνο.
2η Μέρα/Σάββατο 10/12/2016
Η μέρα ξεκίνησε με την πρώτη γνωριμία με την πόλη. Φάγαμε το πρωινό μας,βάλαμε τα ισοθερμικά μας γιατί έξω έπαιζαν -12 βαθμοί και ξεκινήσαμε για την εξερεύνηση της πόλης. Πρώτη στάση ο Ναός του Χυμένου Αίματος με είσοδο 250 ρούβλια.Αυτός ο ναός ξεχωρίζει στην Αγ. Πετρούπολη λόγω του Ρωσικού Αναγεννησιακού στυλ του, κάτι το εξαιρετικά σπάνιο σε αυτή την πόλη της Μπαρόκ και Νεοκλασσικής αρχιτεκτονικής.Η εκκλησία αυτή χτίστηκε ως μνημείο στον Τσάρο Αλέξανδρο ΙΙ το 1881,στον χώρο της δολοφονίας του. Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι αυτή η εκκλησία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για γάμους,κηδείες ή για οποιαδήποτε άλλη τελετή.
20161210_112911.jpg

20161210_114448.jpg

20161210_114508.jpg

Επόμενη στάση η εκκλησία του Αγ. Ισαάκ με είσοδο 250 ρούβλια + 150 ρούβλια αν ήθελες να ανέβεις πάνω στην κορυφή για να χαζέψεις την θέα της πόλης.
Το καθεδρικό με τον τρούλο ζυγίζει 300.000 (!!!!) τόνους... Ναι,καλά ακούσατε. Τώρα το πως το ανέβασαν εκεί πάνω μην με ρωτάτε γιατί δεν ξέρω! :bleh:
Αυτός ο καθεδρικός είναι ο μεγαλύτερος στη Ρωσία και είναι επισήμως και μουσείο φιλοξενώντας μια συλλογή έργων του 19ου αιώνα!
Απ'έξω ο ναός:
P1100406.JPG

P1100408.JPG

Το τοπίο από την κορυφή του ναού:
P1100414.JPG

20161210_145903.jpg

Και από το εσωτερικό:
20161210_141237.jpg

Η κατασκευή του παραπάνω ναού λέγεται ότι κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες δουλοπάροικους όταν τους συνέθλιψαν στιβαρά μάρμαρα κατά την πτώση τους. Επίσης τουλάχιστον 60 άτομα πέθαναν από αναθυμιάσεις υδραργύρου που χρησιμοποιήθηκε στην διαδικασία επιχρύσωσης.
Η βόλτα συνεχίστηκε στη οδό Nevskiy Prospekt, την μεγαλύτερη και κεντρικότερη της Αγ. Πετρούπολης η οποία είναι γεμάτη με όμορφα μαγαζιά για φαγητό, για γλυκό ή και για αγορές. Σε αυτήν την οδό υπάρχουν πολλά μνημεία και εκκλησίες που μπορείτε να δείτε όπως ο καθεδρικός ναός της Παναγίας του Καζάν,το άγαλμα της Αικατερίνης της Μεγάλης, η Αρμένικη εκκλησία, το ανάκτορο Στρογκανώφ και άλλα πολλά!Τα τρία ποτάμια κατά μήκος της οδού δίνουν άλλη χροιά στην πόλη και ειδικά τον χειμώνα που είναι παγωμένα είναι φανταστικά! Το τέταρτο και μεγαλύτερο (ουσιαστικά όλα είναι από τον Νέβα τον ποταμό) σε προκαλεί να περπατήσεις πάνω του και να περάσεις στην απέναντι μεριά περπατώντας τον ποταμό!
Δεν σας προκαλεί??
20161210_161910.jpg

Η βόλτα μας κατέληξε στο φρούριο Πέτρου και Παύλου που ουσιαστικά είναι στην απέναντι μεριά από το ποτάμι! Ένα πολύ όμορφο φρούριο που αξίζει να το βολτάρετε.Χρονολογείται από την ίδρυση της Αγίας Πετρούπολης,περί το 1703.Ο κομψός μπαρόκ Καθεδρικός Πέτρου και Παύλου που βρίσκετε μέσα στο φρούριο αξίζει την επίσκεψη σας. Η είσοδος κοστίζει 450 ρούβλια για τον ναό και τους τάφους των βασιλιάδων και αυτοκρατόρων της πόλης. Οι τάφοι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και απογοητεύτηκα λίγο να σας πω την αλήθεια!
Η είσοδος στο φρούριο:
20161210_164014.jpg

Ο Καθεδρικός του Πέτρου και Παύλου:
20161210_164355.jpg

20161210_164615.jpg

Το εσωτερικό του ναού:
20161210_170126.jpg

Η ώρα είχε φτάσει 5 και ο ήλιος είχε αρχίσει να δύει από της 4 και κάτι το μεσημέρι. Αν σκεφτείτε κιόλας ότι στις 10 ανέτειλε ο ήλιος αυτό μας αφήνει με λίγες ώρες μέρα στη διάθεση μας τον χειμώνα!
Οπότε μετά το φρούριο καταλήξαμε σε ένα ωραίο καφέ για ένα καφεδάκι και ένα γλυκάκι!Καθίσαμε στο Eliseyev Emporium Coffeshop που βρίσκεται πάνω στη Nevskiy Prospekt και που δεν μπορεί να σας περάσει απαρατήρητο με την εκπληκτική βιτρίνα του και τα άπειρα γλυκά που έχει μέσα είτε για να κάτσεις εκεί να φας είτε για να αγοράσεις.Τις επόμενες μέρες δε που το έψαξα έμαθα και ότι είναι το Νο1 στο tripadvisor στην κατηγορία των επιδόρπιων σε ολόκληρη την Αγ. Πετρούπολη ή αλλιώς Νο11 στα 8973 μέρη για φαγητό στην πόλη!! Πήρα ένα tradiotional russian drink να δοκιμάσω το οποίο φτιάχνεται από ψωμί και μέλι αλλά μου φάνηκε αηδία...:confused::confused: Πάλι καλά τα γλυκάκια που δοκιμάσαμε αν και μικρά μας αποζημίωσαν πλήρως!!
20161210_201853.jpg

Και εδώ το εσωτερικό του μαγαζιού:
20161210_200908.jpg

20161210_200915.jpg

Κάπως έτσι όμορφα και "γλυκά" πέρασε η δεύτερη μας μέρα!
3η Μέρα/Κυριακή 11/12/2016
Η μέρα μας σήμερα ξημερώνει (και λέω ξημερώνει γιατί ο ήλιος 10 το πρωί έκανε την εμφάνιση του!!) με ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα μουσεία του κόσμου.Το Ερμιτάζ! Το οποίο ανοίγει τις πύλες του κάθε μέρα στις 10:30 εκτός από Δευτέρες που είναι κλειστό!!
Κάπου είχα διαβάσει ότι αν αφιερώσεις στο κάθε έκθεμα που έχει μέσα το μουσείο 2 λεπτά για να το χαζέψεις και να το περιεργαστείς θες 11 ολόκληρα χρόνια για να τα δεις όλα!!!:shock::shock::shock: Υπερβολικό?? Έτσι νόμιζα και εγώ μέχρι που μπήκα μέσα...
Το εισιτήριο κόστιζε 600 ρούβλια για το μουσείο ενώ ήταν δωρεάν για φοιτητές (το πάσο της κοπέλας μου την έκανε να την βγάλει τσαμπέ!!). Επίσης στο μουσείο υπάρχουν δύο δωμάτια που χρειάζεσαι άλλο εισιτήριο για να μπεις να τα δεις και είναι ορισμένες ώρες ανοιχτά μόνο με tour guide. Αυτά τα δύο δωμάτια είναι το gold room (300 ρούβλια/άτομο) και το diamond room (300 ρούβλια/άτομο). Κατά τη γνώμη μου το Gold room δεν ήταν τίποτα το τρομερό και θα μπορούσαμε να το είχαμε γλυτώσει. Επίσης και η ξεναγός δεν το είχε και πάρα πολύ με τα Αγγλικά ενώ ήταν και αρκετά μεγάλη σε ηλικία. Οπότε και αν δεν το δείτε μην σκάτε! Το diamond room μπορώ να πω ότι τα άξιζε και τα λεφτά του και την ώρα του!! Φοβερά πράγματα έβλεπες μέσα αλλά δυστυχώς απαγορεύονταν οι φωτογραφίες! :(:(
Για το κάθε ένα από τα δωμάτια η ξενάγηση διαρκεί 1 ώρα και τα έχουν φτιάξει έτσι ώστε να μην συμπίπτει η μία με την άλλη ξενάγηση. Εμείς όντας και στις 2 ξεναγήσεις μας έφυγαν 2 ωρίτσες και κάτι έτσι χωρίς να έχουμε δει τίποτα από το υπόλοιπο μουσείο.Οπότε μέχρι της 18:00 που έκλεινε καταφέραμε να δούμε μόνο τον πρώτο όροφο ολόκληρο! Είχε ακόμα ισόγειο και δεύτερο όροφο και μιας και ήμασταν κάπως άνετοι με τις μέρες αποφασίσαμε να έρθουμε και ακόμα μια μέρα! Κάτι πολύ βολικό είναι ο χάρτης που μπορείτε να πάρετε από την αφετηρία που έχει τα νούμερα των δωματίων έτσι ώστε όταν βλέπετε ένα δωμάτιο να το διαγράφετε από τον χάρτη για να μην χάνεστε. Γιατί πολύ απλά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!! Κάθε δωμάτιο μόλις μπαίνεις στην είσοδο έχει το νούμερο του και πραγματικά βοηθάει ώστε να γυρίσεις όλο το μουσείο.
Tips and infos for Hermitage:
1)Όσο πιο νωρίς έρθετε τόσο το καλύτερο γιατί όσο περνάει η ώρα οι ουρές γίνονται όλο και πιο τεράστιες! Μπορείτε να κλείσετε βέβαια και εισιτήρια από το ίντερνετ αλλά σε γδύνουν λίγο!
2) Η πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα έχει δωρεάν είσοδο για όλους.
3)ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ. Όπως επίσης και Πρωτοχρονιά αλλά και την 9η Μαίου.
4)Καθημερινά είναι ανοιχτό από τις 10:30 μέχρι της 18:00 ενώ τις Τετάρτες είναι μέχρι της 21:00
5) Υπάρχουν και εισιτήρια 2 ημερών γιατί πραγματικά χρειάζεται αν θέλετε να τα δείτε όλα!

Πάμε λοιπόν τώρα σε κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του:
20161211_114619.jpg

20161211_114746.jpg

20161211_120627.jpg

20161211_121108.jpg

20161211_121954.jpg

20161211_170223.jpg

Δεν ανεβάζω άλλες γιατί έχω τόσες πολλές και δεν ξέρω ποιες να διαλέξω!! :bleh::bleh:
Φύγαμε από εκεί στο κλείσιμο του μουσείου και μετά από μια σύντομη βόλτα στην πόλη καταλήξαμε για φαγητό και ποτό σε μια Ρωσική Πάμπ επί της γνωστής τεράστιας οδού! Αν θυμάμαι καλά λεγόταν "Russian Siberian Crown Pub". Εκεί δοκίμασα Beef Stroganoff,μια ντόπια συνταγή από ότι μου είπαν και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ! Το μενού στα Αγγλικά όπως και η σερβιτόρα τα μίλαγε καλά,ωραία ατμόσφαιρα και πάνω στον κεντρικό οπότε χαζεύεις και τον κόσμο που περνάει από έξω ή βλέπεις το χιόνι να πέφτει απαλά! Το προτείνω είτε για μπυρίτσα είτε και για φαγητό! Μετά το δεύτερο refill στην μπύρα μας, χτυπήσαμε και 2 έξαλλα σφηνάκια για να ζεσταθούμε πριν βγούμε στο κρύο. Ενώ της κοπέλας μου ήταν πιο απλό εγώ πήρα το Β-52 που ήρθε φλεγόμενο και δεν είχα ιδέα πως να το πιω!o_Oo_O Πάλι καλά βοήθησε η σερβιτόρα και δεν είχαμε παρατράγουδα!! :haha::haha::haha:
Και κάπως έτσι πέρασε και αυτή η μέρα!
4η Μέρα/Δευτέρα 12/12/2016
Σήμερα πρωί πρωί φύγαμε για το Τσαρικό Χωριό ή αλλιώς Τσάρσκογιε Σελό. Το εν λόγω χωριό είναι σύμπλεγμα εξοχικών παλατιών και πάρκων. Αποτέλεσε τη βάση της πόλης Πούσκιν (περιφέρεια Λένινγκραντ), στην οποία υπάγεται σήμερα. Βρίσκεται 24 χιλιόμετρα νότια της Αγίας Πετρούπολης και περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Εκεί βρίσκεται και το παλάτι της Αικατερίνης στο οποίο για να μπεις χρειάζεσαι εισιτήριο 1000 ρουβλιών. Βασικά είναι και αυτό που αξίζει για να δεις πέρα από τους κήπους στο συγκεκριμένο μέρος. Στο Τσαρικό χωριό μπορείτε να φτάσετε εύκολα με λεωφορείο. Με μια απλή αναζήτηση στο google maps θα δείτε ότι σε μιαμιση ώρα το μέγιστο θα είστε εκεί με κόστος περίπου 2 ευρώ! Επίσης ήταν η πρώτη μας εμπειρία με ντόπιο αστικό που δεν μίλαγαν γρι Αγγλικά αλλά τελικά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες από το μέρος:
Το παλάτι της Αικατερίνης:
20161212_134924.jpg

Οι κήποι απ'έξω που αξίζουν τη βόλτα σας οποιαδήποτε εποχή και αν πάτε:
20161212_154757.jpg

20161212_155319.jpg

20161212_160447.jpg

Και τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό του παλατιού να πάρετε μια μικρή γεύση:
20161212_141608.jpg

20161212_142919.jpg

20161212_143803.jpg

20161212_144810.jpg

Με όλο το χρόνο που φάγαμε στο παλάτι και με τη βόλτα που κάναμε στους κήπους βγάζοντας φωτογραφίες η ώρα άρχισε να περνάει και σιγά σιγά να σκοτεινιάζει οπότε αποφασίσαμε ότι ήταν η ώρα της επιστροφής στην πόλη.
Μόλις μπήκαμε στο λεωφορείο άρχισε να χιονίζει κιόλας οπότε φύγαμε την καλύτερη ώρα η αλήθεια είναι.
Φτάσαμε στην πόλη βλέποντας αυτό το σκηνικό:
20161212_173247.jpg

Καταλήξαμε στην Nevsky Prospect για φαγητό και γλυκάκι έχοντας θέα το χιόνι να πέφτει απαλά. Τι άλλο να ζητήσουμε οι άνθρωποι?? Όνειρο!!
20161212_183225.jpg

5η Μέρα/Τρίτη 13/12/2016
Η μέρα μας σήμερα ξεκίνησε με μια βόλτα προς το θέατρο Marinsky. Βέβαια φάγαμε την ξενέρα με το ότι δεν μπορείς να δεις το θέατρο μέσα αν δεν έχεις εισιτήριο για παράσταση οπότε απλά το θαυμάσαμε από έξω! Σειρά είχαν η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης και η Αρμένικη οι οποίες δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο! Οπότε ο δρόμος μας έβγαλε νωρίς στο Ερμιτάζ και είπαμε να δούμε και τα υπόλοιπα που δεν είχαμε δει. Μας πήρε απόγευμα και το υπόλοιπο της μέρας το ξοδέψαμε σε αναζήτηση σουβενίρ για τα σπίτια μας αλλά και για τις οικογένειες μας.
Βρήκα αυτό αλλά ήταν κάπως ακριβό για να το αγοράσω και να το μεταφέρω σπίτι! :(:(
20161213_204736.jpg

6η Μέρα/Τετάρτη 14/12/2016
Σήμερα το πρόγραμμα έχει Peterhof. Όσοι δεν ξέρετε θα μου πείτε "τι είναι αυτό;". Αυτό λοιπόν είναι το βασιλικό ανάκτορο, που οικοδομήθηκε από τον τσάρο της Ρωσίας Πέτρο Α΄ τον Μεγάλο (1672 - 1725), ως θερινή κατοικία του, στο προάστιο Πέτερχοφ, 30 km δυτικά της Αγίας Πετρούπολης. Επονομάστηκε «Ρωσικές Βερσαλλίες» και αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού οράματος του Μεγάλου Πέτρου.
Εκεί μπορείτε να φτάσετε με λεωφορείο ή minibus από τη στάση του μετρό Avtovo με κόστος 70 ρούβλια.
Η είσοδος στο ανάκτορο κοστίζει 1000 ρούβλια και καλύπτει και το μουσείο μέσα στο ανάκτορο. Για το μουσείο χρειάζεται σίγουρα audioguide αλλιώς δεν καταλαβαίνεις τίποτα.Το κόστος του audioguide είναι στα 200 ρούβλια. Οι φωτογραφίες απαγορεύονται ρητά και στα δύο μέρη οπότε απλά θα σας δείξω φωτογραφίες με το πως είναι απ'έξω και πως είναι οι κήποι.
20161214_121732.jpg

20161214_123133.jpg

20161214_123841.jpg

20161214_145006.jpg

Αφού τελειώσαμε από το ανάκτορο και το μουσείο βγήκαμε να κάνουμε βόλτα στους κήπους κατευθυνόμενοι προς την θάλασσα μιας και το ανάκτορο είναι παραθαλάσσιο.
Η θέα της παγωμένης βόρειας θάλασσας είναι απλά υπέροχη οπότε σας συστήνω, ότι εποχή και αν πάτε να κάνετε μια βόλτα και από εκεί!
20161214_151235.jpg
20161214_152317.jpg

Και κάπως έτσι περάσαμε την τελευταία μας μέρα στην Αγία Πετρούπολη.
7η Μέρα/Πέμπτη 15/12/2016
Το πρωί αναχωρήσαμε για τη Μόσχα. Με τρένο από Αγία Πετρούπολη είναι 4 ώρες δρόμος. Το τρένο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά της Ευρώπης και είναι κλάσης καλύτερα από τα δικά μας. Έφυγε ακριβώς στην ώρα του και έφτασε ακριβώς στην ώρα του!Αφού λοιπόν βρήκαμε το ξενοδοχείο μας και βολευτήκαμε βγήκαμε να κάνουμε την πρώτη μας βόλτα στο κέντρο της πόλης, να προσανατολιστούμε και να πάρουμε μια πρώτη γεύση Μόσχας! Φτάσαμε στην κόκκινη πλατεία όπου ο έλεγχος ήταν δρακόντειος.Ακόμα και ένα μικρό σακίδιο που κουβάλαγα το έκαναν φύλλο και φτερό. Στην Κόκκινη Πλατεία όλα ήταν στολισμένα και πολύ όμορφα, ο κόσμος τριγύρναγε και ψώνιζε από τις υπαίθριες αγορές και ακουγόντουσαν από παντού ομιλίες και τραγούδια. Αφού τριγυρίσαμε λίγο καταλήξαμε στο εμπορικό GUM, ένα υπέροχο νεοκλασσικό κτίριο που μέσα μπορούσες να βρεις όποια μάρκα επιθυμούσες. Το γυρίσαμε, χαθήκαμε κάμποσες φορές και καταλήξαμε στο εστιατόριο Stolovaya 57 που βρίσκεται μέσα στο mall για φαγητό. Αυτό το εστιατόριο βασικά είναι μπουφετζίδικο με πολύ ωραίο και φθηνό φαγητό.
Μπορεί να μην σας γεμίζει το μάτι ή να φαίνεται σαν φαγητό φυλακής αλλά πιστέψτε με είναι πραγματικά πολύ καλό!
20161215_171312.jpg

Και το εσωτερικό του GUM:
20161215_162319.jpg

20161215_162343.jpg

20161215_162400.jpg

20161215_190949.jpg

8η Μέρα/Παρασκευή 16/12/2016
Η μέρα ξεκίνησε με τι άλλο? Κόκκινη Πλατεία!! Παρόλο που ήταν Δεκέμβρης μας έκανε λιακάδα αλλά το θερμόμετρο κολλημένο στους -15. Να περπατάς και να πονάνε τα πόδια σου από το κρύο.Ευχόμασταν να συννεφιάσει και να χιονίσει για να ανέβει κάπως η θερμοκρασία (!!! Ναι, όταν είχε συννεφιά και χιόνιζε ήταν πολύ πιο υποφερτά).
Αφού κάναμε βόλτα λοιπόν στην κόκκινη πλατεία και βγάλαμε τις φωτογραφίες μας είπαμε να μπούμε να δούμε αυτή τη πολυφωτογραφημένη εκκλησία και από το εσωτερικό της. Να σας πω την αλήθεια δεν με ενθουσίασε κιόλας. Τόσο εντυπωσιακή εξωτερικά εκκλησία και τόσο αδιάφορη εσωτερικά!
20161216_122241.jpg

Ο δρόμος μετά μας έβγαλε στο Κρεμλίνο όπου και πήραμε εισιτήριο για να δούμε το Οπλοφυλάκιο και το δωμάτιο των διαμαντιών (diamond fund) με κόστος 700 και 500 ρούβλια αντίστοιχα. Εκεί δεν επιτρέπονται ούτε σακίδια, ούτε μεγάλες τσάντες οπότε αναγκαστικά τα αφήνεις σε ένα μέρος εκεί κοντά και παίρνεις το αντίστοιχο νουμεράκι από την κυρία που τα προσέχει. Οι φωτογραφίες μέσα απαγορεύονται αυστηρά και έχει παντού κάμερες και ασφάλεια! Και όταν λέμε ασφάλεια μιλάμε για κανονική ασφάλεια! Κουστουμαρισμένους τύπους που σε στραβοκοιτάνε αν πλησιάσεις πολύ κοντά στα εκθέματα! Δεν θα τους αδικήσω βέβαια γιατί αυτά τα δωμάτια έχουν διαμάντια και αντικείμενα αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ! Άλλο να σας το λέω και άλλο να το βλέπετε! Κάτι διαμαντάρες και κάτι κομμάτια χρυσού σαν το χέρι μου ολόκληρο! Δυστυχώς δεν μπόρεσα ούτε μια φωτογραφία να τραβήξω, έτσι για δείγμα να την έχω να τη δείχνω! :mad::mad:
Μόλις τελειώσαμε από εκεί πήγαμε για καφεδάκι και γλυκό σε ένα μαγαζί στην κόκκινη πλατεία που λεγόταν Krispy Kream και το οποίο παίζει να είχε και 200 διαφορετικά είδη από ντόνατς!
Κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση στις φωτογραφίες κατάλαβα ότι για κάποιο λόγο δεν έβγαλα καθόλου φωτογραφίες στο μαγαζί! Μα που είχα το μυαλό μου?? Μάλλον σε αυτά τα μικρά και θαυμάσια ντονατσάκια που σκέφτηκα να τα καταβροχθίσω παρά να τα απαθανατίσω. Shame on me! :shock::shock:
Ευτυχώς που στη κοπέλα μου άρεσε πολύ ένα σχέδιο και το τράβηξε έτσι ώστε να έχουμε να το θυμόμαστε! Ορίστε και τα ντοκουμέντα:
IMG_20161216_174859.jpg

Αφού χαλαρώσαμε και ζεσταθήκαμε βγήκαμε έξω και συνεχίσαμε την βόλτα μας. Δεν είχαμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας. Απλά τριγυρνάγαμε και χαζεύαμε γύρω γύρω ώσπου σε κάποια στιγμή αποφασίσαμε ότι είχε έρθει η ώρα για κανονικό φαγητό!
Ο δρόμος και το tripadvisor μας οδήγησε σε ένα Γεωργιανό εστιατόριο το οποίο λεγόταν "5642 Visota" και στο οποίο έφαγα ένα από τα καλύτερα ορεκτικά που έχω φάει ποτέ μου!
20161216_201031.jpg

Δεν θυμάμαι πως λέγεται αλλά το εσωτερικό του ήταν γεμιστό με λιωμένο τυρί. Ήταν πραγματικά παράδεισος! Ο ουρανίσκος έκανε πάρτι!
Το άλλο μας ορεκτικό ήταν αυτό:
20161216_201025.jpg

το οποίο η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και κάτι το τόσο ιδιαίτερο.
Και τα κυρίως μας κλασσικά κοτοπουλάκι και κότα ολόκληρη! :bleh::bleh:
20161216_202844.jpg

20161216_202836.jpg

Η τιμή μαζί με δύο exotic ice tea που πήραμε μας πήγε στα 3.200 ρούβλια. Χαλάλι όμως! Για το ορεκτικό και μόνο θα τα ξαναέδινα! :xalara::xalara:
9η Μέρα/Σάββατο 17/12/2016
Σήμερα το πρόγραμμα έχει το μουσείο καλών τεχνών Πούσκιν το οποίο είναι το μεγαλύτερο μουσείο Ευρωπαϊκής Τέχνης στη Μόσχα. Το όνομα του μουσείου βέβαια είναι παραπλανητικό, καθώς δεν έχει καμία σχέση με τον διάσημο ρώσο ποιητή Αλεξάντρ Πούσκιν. Δόθηκε μόλις το 1937 ενώ το μουσείο ιδρύθηκε από τον καθηγητή Ιβάν Τσβετάγεβ το 1912.
Μέσα στο μουσείο μπορείτε να βρείτε πολλά εκθέματα μεταξύ των οποίων κορυφαία έργα των Βαν Γκογκ, Γκογκέν, Πικάσο, Dufrénoy και Ματίς.
Μια μικρή γεύση:
20161217_111347.jpg

20161217_122952.jpg

20161217_124320.jpg

Απέναντι από το μουσείο βρίσκεται η εκκλησία του Σωτήρος οπότε ρίξαμε και εκεί μια ματιά!
20161217_131235.jpg

Κατόπιν πήγαμε στο μοναστήρι του Αγ. Πέτρου:
20161217_144328.jpg

20161217_145628.jpg

Και εν τέλη φτάσαμε στην Gallery Tetryakov που είναι το Νο3 αξιοθέατο στη Μόσχα κατά το tripadvisor.
Παιδιά ένα θα σας πω. Η gallery είναι απλά φανταστική! Έχει μέσα έργα κατά κύριο λόγω από Ρώσους ζωγράφους και χρονολογείται από το 1856. Έχω τόσες πολλές φωτογραφίες από την gallery που δεν ξέρω ποια να πρωτοδιαλέξω για να ανεβάσω.
Θα ανεβάσω την αγαπημένη μου και τα υπόλοιπα θα τα αφήσω, έτσι ώστε να πάτε να τα δείτε από κοντά!:haha::haha::haha:
20161217_172926.jpg

Το έργο καταρχήν είναι του Surikov και είναι απλά τεράστιος ο πίνακας. Εδώ στη φωτογραφία μπορεί να μην φαίνεται καλά, αλλά αν δείτε τις εκφράσεις του κάθε ανθρώπου θα καταλάβετε ότι ο τύπος έχει κάνει φοβερή δουλειά.
Η μέρα μας τελείωσε με μια υπέροχη βόλτα στη Χριστουγεννιάτικα στολισμένη κόκκινη πλατεία, με τον κόσμο να σουλατσάρει κατά εκατοντάδες και να ψωνίζει δωράκια, να τρώει διάφορα snacks από τους δεκάδες πάγκους που υπήρχαν και να κάνει παγοτσουλήθρα σε ειδικά διαμορφωμένες τεράστιες τσουλήθρες.
20161217_204740.jpg

20161217_204756.jpg

10η Μέρα/Κυριακή 18/12/2016
Το πρωινό μας σήμερα μας οδήγησε στο μουσείο Γκουλάγκ. Το περίμενα κάπως διαφορετικό και η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα λίγο. Το μουσείο περιγράφει το πως ξεκίνησαν τα γκουλάγκ και πως λειτουργούσαν.
Η ονομασία Γκουλάγκ, ή και Γκούλαγκ, είναι το αρκτικόλεξο της σοβιετικής υπηρεσίας που επόπτευε τα «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., όπου εξορίζονταν οι πάσης φύσεως αντιφρονούντες πολιτικοί κρατούμενοι, ύποπτοι κ.λπ».
Στην κυριολεξία γκουλάγκ δεν λέγονταν τα στρατόπεδα, αλλά η κρατική υπηρεσία που ήταν υπεύθυνη για τη διαχείρισή τους. Μία άλλη υπηρεσία, η Ντάλστροϊ, ήταν υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προϊόντων που παρήγε η καταναγκαστική εργασία.
Τα στρατόπεδα της Γκουλάγκ έγιναν διαβόητα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που κρατούνταν στις φυλακές αυτές εξαφανίζονταν και έχαναν κάθε επαφή με τις οικογένειες τους, βασανίζονταν και έμεναν φυλακισμένοι σε φρικώδεις συνθήκες διαβίωσης για χρόνια, συχνά χωρίς καν νόμιμες δικαστικές διαδικασίες.
Από το μουσείο αυτό που άξιζε πιο πολύ ήταν οι μαρτυρίες ανθρώπων που τα έζησαν και επιβίωσαν, τις οποίες μπορείς να κάτσεις να δεις σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με οθόνες και καθίσματα.
Μετά το μουσείο σειρά είχε το παζάρι Ισμαίλοφ. Εκεί πραγματικά μπορείς να βρεις ότι θες από σουβενίρ κτλ και φυσικά σε πολύ καλύτερες τιμές απ'ότι στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη. Το καλύτερο μέρος με διαφορά για να κάνετε τα ψώνια σας! Να ελπίζετε όμως να έχει καλό καιρό γιατί βρίσκεται σε ανοιχτό χώρο! Ναι μεν έχουν τέντες πάνω από τον κάθε πάγκο του εκάστοτε πωλητή αλλά δεν είναι παντού έτσι.
Επίσης το παζάρι έχει και μια πτέρυγα με αντίκες (όπως έχουμε εμείς σε Μοναστηράκι-Θησείο) που αν κάποιος είναι γνώστης μπορεί να βρει πραγματικά διαμάντια εκεί μέσα!
20161218_142701.jpg

Αφού λοιπόν κάναμε τα ψώνια μας παίρνοντας ότι μπορεί να φανταστεί κανείς από σουβενίρ και δώρα αποχωρήσαμε για το ξενοδοχείο όπου έπρεπε να αφήσουμε όλα αυτά που ψωνίσαμε για να μην τα κουβαλάμε τσάμπα.Τι μας έμεινε λοιπόν από τη Μόσχα που δεν είχαμε δει?? Μα προφανώς το θέατρο Μπολσόι. Είχε παράσταση για τη σημερινή μέρα αλλά στο ίντερνετ 2 μηνές πριν που είχαμε κοιτάξει, το φθηνότερο εισιτήριο κόστιζε 180ευρώ ενώ μετά από 5-10 μέρες στο επίσημο σάιτ έβλεπες το sold out να σου τρίβεται στη μούρη. Ήμασταν κάπως σκασμένοι που δεν θα μπορούσαμε να δούμε παράσταση από το παγκοσμίου φήμης μπαλέτο αλλά τι να κάνουμε? Τόσα λεφτά δεν μπορούσαμε να δώσουμε.
Οπότε παίξαμε με το ρίσκο. Και τι εννοώ όταν λέω ρίσκο?
Ένας φίλος μου που είχε πάει πριν από εμένα Ρωσία μου είχε πει ένα κολπάκι για να δεις παράσταση στο θέατρο.
Κάτι που ήμουν διατεθειμένος να το δοκιμάσω και ότι γίνει. Εξάλλου εναλλακτικές δεν υπήρχαν λόγω του soldout.
Η παράσταση λοιπόν ξεκίναγε στις 9. Εγώ με την κοπέλα μου 9 παρά τέταρτο βρισκόμασταν στην πλατεία μπροστά από το θέατρο βγάζοντας και καλά φωτογραφίες. Και κάπου εκεί, όπως ακριβώς μας είχε πει ο φίλος μου, μας προσέγγισε ένας τύπος για να μας πουλήσει εισιτήριο. Οι τιμές έπαιζαν από 2.000 έως 20.000 ρούβλια ανάλογα την θέση που ήθελες να έχεις. Τα μιλήσαμε με τον τύπο, τα κανονίσαμε, τον πληρώσαμε, μας έδωσε τα εισιτήρια μας (που ήταν και διπλανές θέσεις) και μπήκαμε στο θέατρο.Είχαμε ένα άγχος βέβαια μήπως μας έδωσε τίποτα μούφα εισιτήρια αλλά τα τσέκαρα και τα ξανατσέκαρα πολλές φορές και μου φαινόντουσαν μια χαρά. Όπως και ήταν και περάσαμε μέσα χωρίς κανένα πρόβλημα 5 λεπτά πριν ξεκινήσει η παράσταση!
Που 180euro/person, που 25euro που δώσαμε εμείς! :twisted::twisted::twisted:
Και για του λόγου το αληθές ακολουθούν ντοκουμέντα:
20161218_184309.jpg

20161218_184314.jpg

20161218_211518.jpg

20161218_214327.jpg

11η Μέρα/Δευτέρα 19/12/2016
Τελευταία μέρα του ταξιδιού μας σήμερα και είμαστε πιο άνετοι μιας και είχαμε δει όλα όσα θέλαμε και ο προγραμματισμός μας είχε βγει άψογα.
Πρωινή βόλτα στο Κρεμλίνο πάλι και αυτή τη φορά κάναμε βόλτα γύρω γύρω και επισκεφθήκαμε την πλατεία με τις εκκλησίες. Έχει 3-4 μαζεμένες εκκλησίες που μπορείτε να δείτε και που αξίζουν έτσι μια βολτούλα.Είδαμε επίσης το μεγάλο κανόνι που βρίσκεται εκεί όπως επίσης και το τεράστιο καμπαναριό!

20161219_124206.jpg

20161219_125325.jpg

Και εκεί που τριγυρνάγαμε και βγάζαμε φωτογραφίες βλέπουμε κάμποσα περιπολικά και κάτι τζιπάκια με φιμέ τζάμια και απο πίσω τσουπ μια μαύρη Λίμο... Λέμε δεν μπορεί, τέτοια τύχη να δούμε και τον Πούτιν δεν το περίμενα! Βέβαια δεν σταμάτησε κάπου κοντά μας η Λίμο μπας και τον δούμε αλλά επιβεβαιώσαμε από τις ειδήσεις το βράδυ ότι είχε γυρίσει στη Μόσχα σήμερα το πρωί από την Ιαπωνία! Οπότε ναι, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι βρέθηκα στα 10 μέτρα από τον ίδιο τον Πούτιν!:clap::clap::xalara::xalara:
Αφού φύγαμε λοιπόν από το Κρεμλίνο είπαμε να πάμε να πιούμε ένα τελευταίο καφεδάκι σε ένα από τα ωραιότερα καφέ της πόλης.Το καφέ Πούσκιν.
Το μέρος ήταν υπέροχο! Τα γλυκά υπέροχα! Η ατμόσφαιρα υπέροχη!! Και οι σερβιτόρες? ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!
Βασικά δεν ξέρω τι άλλο να πω! Θα σας πω μόνο ότι όποιος πάει Μόσχα επιβάλλεται να περάσει και από εκεί για ένα καφεδάκι και ένα γλυκό!
20161219_145542.jpg

20161219_145548.jpg

20161219_151950.jpg

20161219_150420.jpg

IMG_20161219_150440.jpg

Tip: Πραγματικά μην κάνετε το λάθος να μην πάτε μια βόλτα από την τουαλέτα του μαγαζιού! Αλήθεια σας λέω. Μόλις το κάνετε θα με θυμηθείτε! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!;);)
Κάπως έτσι λοιπόν τέλειωσε ένα υπέροχο ταξίδι στη Ρωσία. Και κάπως έτσι έβαλα μια ολόκληρη χώρα στη καρδιά μου!
Till the next time my beloved Russia.
The next time will be Transyberian and i will enjoy you more...:innocent::innocent:
 

Attachments

Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.083
Likes
23.657
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα ιστορία με καταπληκτικές φωτογραφίες.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
 
Μηνύματα
95
Likes
65
ευχαριστουμε τα μεγιστα για τον ταξειδιωτικο οδηγο του επομενου ταξειδιου μας για δευτερη φορα μετα απο πολλα χρονια μονο παρακληση εαν ηταν καλα θελουμε ξενοδοχεια κοστος αυτων και οτι αλλο θα μπορουσε να ειναι χρησιμο και παλι ευχαριστω να ειστε γεροι να ταξιδευετε και να σας ακολουθουμε ξεκουραστα εμεις που δε το εχουμε πολυ
 

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
ευχαριστουμε τα μεγιστα για τον ταξειδιωτικο οδηγο του επομενου ταξειδιου μας για δευτερη φορα μετα απο πολλα χρονια μονο παρακληση εαν ηταν καλα θελουμε ξενοδοχεια κοστος αυτων και οτι αλλο θα μπορουσε να ειναι χρησιμο και παλι ευχαριστω να ειστε γεροι να ταξιδευετε και να σας ακολουθουμε ξεκουραστα εμεις που δε το εχουμε πολυ
Λοιπόν, στην Αγία Πετρούπολη μείναμε στο "Akyan St. Petersburg" το οποίο βρίσκεται αρκετά κεντρικά, πολύ κοντά στον σταθμό των τρένων όπως επίσης πολύ κοντά και στο μετρό! Το ξενοδοχείο ήταν υπέροχο! Μας άρεσε πολύ και δώσαμε 270euro για 6 βράδια στο δίκλινο με πρωινό.
Στη Μόσχα μείναμε στο "Best Seasons Hotel" με 253euro για ακόμα 5 βράδια με πρωινό. Βρίσκεται λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης αλλά έχει μετρό πολύ κοντά του οπότε δεν είχαμε θέμα! Συμπαθητικό θα έλεγα το ξενοδοχείο και αρκετά value for money. Το μόνο κακό είναι ότι δεν έχει ασανσέρ οπότε όσο πιο ψηλά το δωμάτιο τόσο πιο ταλαιπωρία. Όσο για κάποιο tip δεν μου έρχεται τώρα κάτι που θεωρώ ότι θα σας βοηθήσει. Ότι θέλετε όμως εγώ εδώ είμαι και με ρωτάτε!
 
Μηνύματα
95
Likes
65
Λοιπόν, στην Αγία Πετρούπολη μείναμε στο "Akyan St. Petersburg" το οποίο βρίσκεται αρκετά κεντρικά, πολύ κοντά στον σταθμό των τρένων όπως επίσης πολύ κοντά και στο μετρό! Το ξενοδοχείο ήταν υπέροχο! Μας άρεσε πολύ και δώσαμε 270euro για 6 βράδια στο δίκλινο με πρωινό.
Στη Μόσχα μείναμε στο "Best Seasons Hotel" με 253euro για ακόμα 5 βράδια με πρωινό. Βρίσκεται λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης αλλά έχει μετρό πολύ κοντά του οπότε δεν είχαμε θέμα! Συμπαθητικό θα έλεγα το ξενοδοχείο και αρκετά value for money. Το μόνο κακό είναι ότι δεν έχει ασανσέρ οπότε όσο πιο ψηλά το δωμάτιο τόσο πιο ταλαιπωρία. Όσο για κάποιο tip δεν μου έρχεται τώρα κάτι που θεωρώ ότι θα σας βοηθήσει. Ότι θέλετε όμως εγώ εδώ είμαι και με ρωτάτε!
πολυ ευχαριστουμε
 

popi3

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Φοβερό ταξίδι... και φοβερή αφήγηση... Καθώς και εμείς σχεδιάζουμε ένα αντίστοιχο ταξίδι (για του χρόνου βέβαια) θέλουμε να ρωτήσουμε το εξής: Τα αεροπορικά πως τα βγάλατε; Ένα εισιτήριο μετ' επιστροφής Αθήνα - Μόσχα και ένα μονής διαδρομής Μόσχα - Αγία Πετρούπολη;
 
Last edited:

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
Φοβερό ταξίδι... και φοβερή αφήγηση... Καθώς και εμείς σχεδιάζουμε ένα αντίστοιχο ταξίδι (για του χρόνου βέβαια) θέλουμε να ρωτήσουμε το εξής: Τα αεροπορικά πως τα βγάλατε; Ένα εισιτήριο μετ' επιστροφής Αθήνα - Μόσχα και ένα μονής διαδρομής Μόσχα - Αγία Πετρούπολη;
Σε ευχαριστώ πολύ!! Εμείς ουσιαστικά κλείσαμε εισιτήριο από Αθήνα για Αγία Πετρούπολη! Ήταν με ανταπόκριση στη Μόσχα αλλά επειδή ήταν η ίδια εταιρία (Aeroflot) απλά αλλάξαμε αεροπλάνα και προχωρήσαμε! Δεν κλείσαμε 2 διαφορετικές πτήσεις. Από Αγία Πετρούπολη μετά πήραμε τρένο για Μόσχα και από Μόσχα για πίσω κλείσαμε ένα απλό εισιτήριο πάλι με Aeroflot.
 

popi3

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η ιστορία σου είναι πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα καθώς ετοιμάζουμε και έμεις ένα ίδιο ταξίδι.
 

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η ιστορία σου είναι πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα καθώς ετοιμάζουμε και έμεις ένα ίδιο ταξίδι.
Χαίρομαι πολύ που σας βοηθάω με την ιστορία μου! :):):)
 

Yasmin

Member
Μηνύματα
38
Likes
14
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βραζιλία, Γη του πυρός
Θα ήθελα να κάνω κ εγώ αυτό το ταξίδι και θα ήθελα να σε ρωτήσω για την εγκληματικότητα στην χώρα. Βασικά θα ήθελα να μάθω εάν αισθανόσουν ασφαλής, που ταξίδεψες μόνος σου και εάν αντιμετώπισες κάποιο πρόβλημα...
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.183
Likes
4.033
Οι δύο μεγάλες της πόλεις είναι ασφαλέστατες. 10 μέρες έμεινα σε Αγία Πετρούπολη και Μόσχα και διεπίστωσα εντονότατη παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους και προς μεγάλη μου έκπληξη δεν θυμάμαι να είδα μεθυσμένους στο δρόμο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.512
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom