Γαλλία Αγαπα το Παρισι με τα ελαττωματα του: προλογος

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.053
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος γελαει. Δεν ξερω για τους αλλους ανθρωπους αλλα στην περιπτωση μου ο Θεος πρεπει να ξεκαρδιζεται απο τα γελια. Ετσι η μοιρα μου επιφυλαξε μεγαλες ανατροπες και μ' εστειλε σε μια πολη που δεν θα την επελεγα ποτε για να ζησω. Αν και δεν μπορω να πω πως δεν μου αρεσε, δεν την πολυσυμπαθουσα ή τουλαχιστον αισθανομουν πως δεν μου ταιριαζει. Μετα την αποφαση για εγκατασταση εκει εκανα μεγαλες προσπαθειες να την αποδεχτω και να συνηθισω στην ιδεα. Δυσκολα τα καταφερα αφου για το Παρισι επρεπε να θυσιστει το Λονδινο που ηταν ο αρχικος στοχος.
Βεβαια για να μην ειμαι αχαριστος θα μπορουσε η μοιρα να με ριξει σε καποια πολη που δεν μου αρεσει οπως η Ρωμη ή ακομα χειροτερα η Σοφια, οποτε παλι καλα να λεω...

Μεσα λοιπον Δεκεμβρη πηρα το αεροπλανο για την πολη του φωτος, για ενα νεο ξεκινημα στη ζωη μου. Η πτηση ηταν ιδιαιτερα αγχωτικη αφου με το ιδιο αεροπλανο ταξιδευε και ο γνωστος βουλευτης που εχει παρει τη μιση Αθηνα.
Την πτηση την αναφερω για αλλο λογω που εχει αμεση σχεση με την κεντρικη ιδεα του προλογου αυτου του νηματος. Ο λογος λοιπον ειναι καθηγητης Νομικης της Αθηνας και του Παρισιου που κατειχε υπουργικη θεση σε 2 τουλαχιστον προσφατες κυβερνησεις. Αυτος λοιπον ο κυριος ετυχε να καθεται διπλα μου και ακριβως στην πισω σειρα καθοταν καποια φιλικη του οικογενεια. Η μεταξυ τους συζητηση ηταν γεματη απογοητευση για το μελλον της χωρας. Ενταξει η σαπιλα και η ανικανοτητα του πολιτικου συστηματος ειναι πασιγνωστη σε ολους αλλα οταν ακους απο το στομα ενος κορυφαιου καθηγητη και συμβουλου του Α. Παπανδρεου την περιοδο 81-82 να λεει πως η κυβερνηση δεν εχει καμια θεληση να ανακαμψει η χωρα και πως με αυτην την κατασταση οι νεοι δεν εχει νοημα να μενουν στην Ελλαδα, τοτε γεματος θυμο αποχαιρετας την Ελλαδα οσο απομακρυνεσαι απο αυτην.

Απο κεινη τη μερα εχουν περασει 3 βδομαδες. Το Παρισι το ειχα επισκεφθει αρκετες φορες στο παρελθον. Ειχα κοιμηθει, φαει και ζησει μεσα σε γαλλικα σπιτια. Ειχα ακουσει ιστοριες για την καθημερινοτητα των παριζιανων, ποτε ομως δεν ακολουθησα το προγραμμα τους. Ημουν παντοτε τουριστας.

Απο τις πρωτες κιολας ωρες καταλαβαινεις πως βρισκεσαι σε μια πολη που δεν σου αφηνει περιθωρια να μην ακολουθησεις τον ρυθμο της. Στο Παρισι υπαρχουν μεταναστες απο καθε γωνια του πλανητη ομως οποιος θελει να συνεχισει να μενει εδω δεν εχει αλλη επιλογη απο το να μαθει να ζει συμφωνα με τη γαλλικη κουλτουρα. Ανθρωποι διαφορετικων εθνων και φυλων γρηγορα μαθαινουν να συμπεριφερονται, ντυνονται, τρων, διασκεδαζουν γαλλικα.

Σας Καλωσοριζω λοιπον στο Παρισι. Μενω στο 14ο διαμερισμα του Παρισιου (Montparnasse) σε μια πολυ ομορφη και ζωντανη περιοχη κοντα στο σταθμο λεωφορειων για το αεροδρομιο ORLY.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Ενδιαφέρον.Περιμένουμε τη συνέχεια της ανταπόκρισης.Βρήκες δουλειά στο Παρίσι και για αυτό μετακόμισες?
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.053
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Θα είναι η μόνιμη κατοικία σου η απλά θα είσαι ένα διάστημα εκεί;
Ενδιαφέρον.Περιμένουμε τη συνέχεια της ανταπόκρισης.Βρήκες δουλειά στο Παρίσι και για αυτό μετακόμισες?
Την ανοιξη θα επιστρεψω στην Ελλαδα. Η περιοδος αυτη ειναι αναγνωριστικη. Να κανω επαφες και να δω πραγματα και καταστασεις για τη δημιουργια μιας επιχειρησης εδω.
Αν και το αρχικο σχεδιο προεβλεπε τη διατηρηση της επιχειρησης στην Ελλαδα και τη διαμονη μου εκει τη θερινη σαιζον, την τελευταια βδομαδα εχει σκασει η ιδεα να πουληθει ο,τι εχω και δεν εχω εκει και τα χρηματα να επενδυθουν εδω. Τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα απο αυτο που περιμενα. Ειναι πολυ νωρις βεβαια για να παρω οριστικες αποφασεις. Ιδωμεν.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Πολύ δυνατό ξεκίνημα tripakia... δίνεις κουράγιο σε όσους ψαχνόμαστε για εργασία έξω.
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
1.997
Likes
2.084
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Mην ανησυχείς. Παρίσι-Λονδίνο ένα τσιγάρο δρόμος. Όπως βλέπεις βάζω και τόνους (μόνο σε σένα)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Μπράβο για το κουράγιο σου να πάρεις μια τόσο μεγάλη απόφαση. Και χαιρόμαστε που δε μας ξεχνάς.
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.

Juan2013

Member
Μηνύματα
56
Likes
24
Εγώ τολμώ να πω ότι ζηλεύω που θα μπορέσεις να μείνεις εκεί αν όλα πάνε καλά, σού εύχομαι όμως να πάνε όπως θά 'θελες να πάνε καλύτερα για το συμφέρον σου.
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Σε ευχαριστω που μοιραζεσαι μαζι μας τη νεα σου περιπετεια! Καλη αρχη, καλη προσαρμογη και καλες αντοχες.
 

voulina

Member
Μηνύματα
143
Likes
91
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λιουμπλιάνα
Καλή επιτυχία κι από εμένα στην προσπάθεια που κάνεις και εύχομαι να σου πάνε όλα καλά. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλήξεις να γράψεις και για τα προτερήματα του Παρισιού!
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Η περιοδος αυτη ειναι αναγνωριστικη. Να κανω επαφες και να δω πραγματα και καταστασεις για τη δημιουργια μιας επιχειρησης εδω.
Εύχομαι όλα να σου έρθουν βολικά.
Καλή επιτυχία, και να μη μας ξεχνάς.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.691
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom