''Αερομαχιες'' μεταξυ Γερμανων και Βρετανων

mio gps

Member
Μηνύματα
1.174
Likes
180
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
awww_zougla_gr_news_data_upimages_image_php_9e4b51c8a3ea9fc4b817f176d6ebb28b._.jpg


«Αερομαχίες» μεταξύ Γερμανών και Βρετανών




Μπορεί η «μάχη της Αγγλίας» να έχει λήξει προ πολλού με τις γερμανικές αεροπορικές δυνάμεις να αποτυγχάνουν στον αντικειμενικό τους στόχο, οι «αερομαχίες» όμως μεταξύ Γερμανών και Βρετανών καλά κρατούν.
Μετά τη ραγδαία επέκταση στις ευρωπαϊκές αεροπορικές αγορές της γερμανικής Lufthansa, στο «παιγνίδι» φαίνεται να επιδιώκει να μπει και η βρετανική British Airways.
Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την έναρξη συνομιλιών με την Qantas, με αντικείμενο τη συγχώνευση των δύο εταιριών.
Σε μία λιτή ανακοίνωση, η βρετανική αεροπορική εταιρία σημειώνει ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το αποτέλεσμα των επαφών, ενώ παράλληλα υπενθύμισε ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες και με την Iberia.
Όπως μετέδωσε το BBC, η ανακοίνωση της British Airways έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση της Αυστραλίας μελετά το ενδεχόμενο να αλλάξει τη νομοθεσία σχετικά με τη συμμετοχή ξένων επιχειρήσεων σε εταιρίες της χώρας.
Η Qantas βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την κατάρρευση του σχεδίου εξαγοράς από την αυστραλέζικη εταιρία Airline Partners Australia. Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα 1993-2004, η British Airways κατείχε το 18,25% των μετοχών.

www.zougla.gr
 

taver

Member
Μηνύματα
12.499
Likes
29.139
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Με ποιον θα πρωτοσυγχωνευτεί να δούμε τη BA. Ακούμε για Iberia, ακούμε για American, και τώρα αυτό....

Πάντως οι ειδήσεις συγκλίνουν στο ότι η BA έχει μείνει από ρευστό σε δύσκολη περίοδο. Γι αυτό και οι διαπραγματέυσεις της με την CAI για την Alitalia αφορούν μόνο σε συνεργασία και όχι σε μετοχές (με τι λεφτά να πάρει μετοχές?). Γι αυτό και δεν "κατέβηκε" σε καμμία από τις ιδιωτικοποιήσεις όπου απαιτούνταν να πληρώσει (π.χ. Austrian, SAS, Olympic) Στα πλαίσια αυτά, μάλλον και η συγχωνευσιολογία έχει να κάνει με απόπειρες εξασφάλισης ρευστότητας.

Αλλά είναι εξαιρετικά κακή συγκυρία αυτή την εποχή για μια εταιρία - σε οποιονδήποτε κλάδο - να έχει προβλήματα ρευστότητας....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.273
Μηνύματα
885.882
Μέλη
38.949
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom