Γενικά Αεροπορικά Ατυχήματα

panpan

Member
Χασαμε ενα κινητηρα (που μαλιστα καθομουν διπλα του..), ακουσα ενα τρομερο κροτο, κανενα καπνο ή φωτια το αεροσκαφος με ισχυρες δονησεις
Ακριβώς το ίδιο μου είχε συμβεί σε ταξίδι προς Στουτγάρδη, αλλά όταν προσγειωθήκαμε
ο κυβερνήτης είχε αναφέρει την λέξη Implosion.
Στο βίντεο της air india δεν δείχνει κραδασμούς. Φαίνεται απώλεια ισχύος. Για ποιον λόγο; Άγνωστο. Οι τοπικές αρχές έχουν αποκλείσει bird strike .
Προσωπικά είμαι άσχετος με το αντικείμενο και περιμένουμε το πόρισμα των είδικών.

BurnItDown

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερικη
Ακριβώς το ίδιο μου είχε συμβεί σε ταξίδι προς Στουτγάρδη, αλλά όταν προσγειωθήκαμε
ο κυβερνήτης είχε αναφέρει την λέξη Implosion.
Στο βίντεο της air india δεν δείχνει κραδασμούς. Φαίνεται απώλεια ισχύος. Για ποιον λόγο; Άγνωστο. Οι τοπικές αρχές έχουν αποκλείσει bird strike .
Προσωπικά είμαι άσχετος με το αντικείμενο και περιμένουμε το πόρισμα των είδικών.
Ολοι εχουν επικεντρωθει στον αν ηταν σωστη η ρυθμιση των flaps ή αν εκανε λαθος ο συγκυβερνητης και σηκωσε λαθος μοχλο αλλα λιγοι μιλουν για κατι που απο την πρωτη στιγμη του βιντεο φαινοταν κι ακουγοταν ξεκαθαρα.Και μιλαω για τη Ram Air Turbine.Αυτη η βοηθητικη τουρμπινα βγαινει αυτοματα οταν υπαρχει απωλεια ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ηλεκτρικης ισχυος (μιας και το αεροσκαφος ειναι fly by wire) και απωλεια υδραυλικων συστηματων και σκοπος της ειναι να δωσει ρευμα σε εκτακτη αναγκη για να λειτουργησουν κρισιμα συστηματα του αεροσκαφους οταν οι μηχανες δε μπορουν.Επισης οταν βγει η RAT τοτε ειναι αδυνατον να μαζευτουν οι τροχοι.Αρα με βαση αυτο και με βαση τους ελλιπεστατους ελεγχους και συντηρησεις που κατα γενικη ομολογια κανουν στη Boeing τα τελευταια χρονια για το κερδος φυσικα μπορει κανεις να παρει μια ιδεα ως προς το γιατι συνεβη οτι συνεβη.

chrisbd

Member
Ακουστηκε και αυτη η εκδοχη οτι ταχα ο συγκυβερνητης εκανε πιθανον λάθος και αντι να ανεβασει τροχους ανεβασε φλαπς αλλα σε μενα ακουγεται πολυ απιθανο ενα τετοιο λάθος μιας και ειναι βασικοτατες λειτουργιες που γινονται συχνα.. το θεμα ειναι το προβλημα ισχυος πως εμφανιστηκε και ποτε και αν υπηρχε περιπτωση να αποφευχθει το ατυχημα..

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.059
Μέλη
39.799
Νεότερο μέλος
ddd

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom