Αθήνα-Λίμνες Β.Ιταλίας(μέσω πρώην Γιουγκοσλαβίας)

meropi

Member
Μηνύματα
50
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία ή Ταλίν
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη τη γη με αυτοκίνητο
Ενα ταξίδι 8 γεμάτων ημερών.Αναχώρηση 6 το πρωί από Αθήνα και περίπου στις 4 το απόγευμα βρισκόμασταν ήδη στη Νις της Σερβίας για την πρώτη μας διανυκτέρευση.Τελικός προορισμός μας οι 4 μεγάλες λίμνες της Β.Ιταλίας(ήταν η Βέρνη αλλά λόγω τούνελ και κλειστοφοβίας αναβλήθηκε για καλοκαιρινούς μήνες).
Η Νις είναι μια πολύ συμπαθητική και ζεστή πολη της ν.Σερβίας.Είναι η 3η πόλη της χώρας και εκεί γεννήθηκε ο Μ.Κων/τίνος.Παρεπιπτώντως στο πανεπιστήμιο της πόλης υπάρχει τμήμα της ελληνικής γλώσσας με αρκετούς φοιτητές να συμμετέχουν.Διασχίζεται από τον ποταμο Νισάβα με δρομους και πάρκα για βόλτα δίπλα στοποτάμι άλλα και καφέ, κυρίως όμως το κάστρο της πόλης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης ,ακριβώς δίπλα στο ποτάμι και είναι παρα πολύ μελάλο, με καφέ, δρόμους για ποδήλατο,για σκέιτ,για σουλάτσο, για ζευγαράκια, για παιδάκια,καταπράσινο,άπλα πολύ όμορφο.Είναι οικονομική πόλη για διαμονή, για φαγητό και με αρκετό νεαρόκοσμο το βράδυ στα μαγαζιάγια ποτό.Ζωντάνια βαλκανική βλέπετε.Στην επιστροφή μείναμε πάλι στη Νις προλάβαμε να επισκεφτούμε τον Πύργο των κρανίων(Τσέλε Κούλα),από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,με πραγματικά ανθρώπινα κρανία σέρβων,(κάποια τα έχουν βγάλει για να τα θάψουν),ανατριχιαστικό ως μνημείο πάντως.Τις συναλλαγές μας τις κάναμε σε ευρω,στο ξενοδοχείο τα ρέστα ήταν σε ευρω στα υπολοιπα(καφέ ποτά φαγητά),προσπαθούσαμε να έχουμε το ποσό ακριβώς.
Το πρωί συνεχίσαμε τη διαδρομή μας φτάνοντας το απογευμα στο Τρεβίζο. Τα σχετικά για τη διέλευση από την πρώην Γιουγκοσλαβία τα αναφέρω ως απάντηση στον turms ,στο "περνώντας την πρώην Γιουγκοσλαβ.
Στο Τρεβίζο μας περίμεναν ένα ζευγάρι φίλων που ζουσαν χρόνια στην περιοχη και αφού χαζολογίσαμε για το υπόλοιπο της ημέρας στην πόλη, την επόμενη την αφιερώσαμε για μια ακόμα φορά στη Βενετία.Αργά το βράδυ φτάσαμε στη Varese,μια κωμόπολη αναμεσα στη λίμνη Κόμο, Maggiore και lugano.Συμπαθητική με γραφικό ιστορικό κέντρο και Duomo.Απο εκεί εξορμούσαμε τις επόμενες τρεις μέρες για γνωριμία με τις λίμνες.Πρώτα Κόμο, την επομένη Lugano και Stresa και τέλος Orta. Τις διαδρομές αυτές των λιμνών τις καναμε αποκλειστικά από δευτερεύοντες δρόμους και βέβαια τα τοπία τόσο των λίμνων όσο και των μεταξύ τους διαδρομών ήταν ξεχωριστά και υπέροχα.Δε θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες γιατί υπάρχουν αφθονες αναφορές στο σαιτ απ΄όπου και βοηθηθηκα εξαιρετικά.
Το επόμενο βράδυ μείναμε στο Bergamo,βολταραμε στη κάτω πολη και το πρωί γνωρισαμε την παλία πολη ,που η πλατεία της κυρίως μας εντυπωσίασε με τη θεατρικότητά της .Την επόμενη διανυκτερευση στη Trieste ,Κυριακή απόγευμα με τα περισσότερα φαγαδικα κλειστά από ότι μας είπαν από το ξενοδοχείο,και με λιγό χαλασμένη τη διαθεσή μας γιατί είχε αρχίσει ήδη η επιστροφή μας.Για να ανεβούμε λίγο μιας και η πολη αυτή δεν μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα,αποφασίσαμε να πάμε μια βολτίτσα στο Coper το μέρος που γεννήθηκε ο Καποδίστριας και στο Piran(και τα δυό σε Σλοβένικο έδαφος).Το Coper,παραθαλάσσιο μέρος με καλντερίμια ήσυχο και γραφικό. Το Piran κοσμοπολίτικο γραφικό με πολυ κόσμο και ωραία μαγαζιά για φαγητό, παραθαλασσιο και αυτό . Τα δύο αυτά μέρη είναι τα μόνα παραθαλάσσια που εχει η Σλοβενία.
Το επόμενο πρωινό ξεκινήσαμε για Νις όπου διανυκτερεύσαμε όπως έγραψα και παραπάνω και τέλος σπίτι μας κουρασμένοι σωματικά αλλά με πολλές μα πάρα πολλες εικόνες στο μυαλό μας λες και ταξιδευαμε ενα μήνα.Καλώς σας ξαναβρήκα και γρήγορα στα επόμενα ταξίδια μας.
ομενο πρ
 

MitsosV

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καταπληκτικό ταξίδι!Οι περισσότεροι φαντάζομαι θα πρότειναν να πάτε ακτοπλοϊκώς μέσω Πάτρας, αλλά εσείς προτιμήσατε οδικώς! Κόστος βενζίνης και διοδίων?
 

trelospektis

Member
Μηνύματα
65
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια
Ταξίδι-Όνειρο
Nordkapp
Πραγματικα πολυ ωραιο ταξιδι. Και εγω ειμαι παντα της αποψης πως καλυτερα οδικως παρα με πλοιο απο Ιταλια και για το κοστος αλλα και πλεον εκει πανω δεν ειναι επικινδυνα και κακως πολυς κοσμος φοβαται. Απλα μου κανει εντυπωση πως κανατε τοσο, σχετικα,λιγη ωρα απο Αθηνα για Nis. Αρκετα χιλιομετρα αλλα να μου πεις αν εισαι ξεκουραστος μια χαρα. Παντως θα ηθελα και εγω μια απαντηση οπως ειπε και ο προηγουμενος οσο αφορα βενζινη η πετρελαιο , αναλογα με τη αυτ/το εισαι και πιο σημαντικο τα διοδια!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.850
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom