Νέα Υόρκη Αθήνα - Μανχάταν: Πως θα πάω

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Με αεροπλάνα τραίνα και παπόρια; Όχι βέβαια, εκτός αν είστε κάτοικος Σικάγο:D

Αεροπορικώς

Αεροπορικώς λοιπόν, η Νέα Υόρκη εξυπηρετείται από τρία αεροδρόμια, τo Newark, το LaGuardia, και το JFK International. Το JFK, με πάνω από 35 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο και 100 αεροπορικές εταιρείες να εξυπηρετούνται, είναι το πιο διαδεδομένο στις πτήσεις από Ευρώπη.

Η απευθείας πτήση από Αθήνα διαρκεί 10,5 ώρες και 9,5 στην επιστροφή περίπου, ενώ από Φρανκφούρτη η πτήση κρατάει 9 & 8 ώρες αντίστοιχα (συν φυσικά το Αθήνα-Φρανκφούρτη). Το αεροδρόμιο 99% των περιπτώσεων έχει ΤΟΣΗ κίνηση που μέσα στην ώρα της διαδρομής που γράφουν τα εισητήρια, οι εταιρείες υπολογίζουν και ένα 45λεπτο για την… ουρά που περιμένει το αεροπλάνο για να απογειωθεί από τον πολυσύχναστο αεροδιάδρομο του JFK.

Και πώς πάω στο νησί;

Από το αεροδρόμιο προς το νησί του Μανχάταν μπορείτε να πάτε:

  1. Με λεωφορείο, το γνωστό airport bus service, που κοστίζει μεταξύ 10-14 δολλαρίων αναλόγως πού θα κατεβείτε. Έχει δρομολόγια κάθε μισή ώρα, όμως μεγάλη προσοχή γιατί αυτά παίζουν μόνο 6 το πρωί με 10 το βράδυ.
  2. Mε ταξί, με κόστος κάπου 40$ συν τα διόδια. Προσοχή, βγαίνοντας από το terminal του αεροδρομίου, θα σας πλησιάσουν σίγουρα διάφοροι τύποι που θα σας πουν “you want taxi?” προσδοκώντας να σας πάνε αυτοί, με ιδιωτικά αυτοκίνητα και μεγαλύτερο φυσικά κόστος. Μην ενδώσετε ότι και να σας πουν (αφού και παραπάνω θα πληρώσετε και αυτοί δεν ελέγχονται από πουθενά), και περιμένετε καλύτερα στην ουρά που θα είναι ο κόσμος και θα περιμένει τα κανονικά ταξί που φωνάζουν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου.
  3. Αν έχετε όρεξη να χαλάσετε παραπάνω χρήματα, μπορείτε να πάρετε μία… λιμουζίνα και να ξεκινήσετε τη βόλτα σας στο νησί ως γνήσιοι εκπρόσωποι της παγκόσμιας καπιταλιστικής μηχανής
    Κόστος μεταξύ 50 και 70 δολλάρια, εκτός αν πρόκειται για van και είστε μπουλούκι (8-10 άτομα) οπότε υπολογίστε πάνω από 100 δολλάρια.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.841
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom